Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TOKİ tarafından dargelirli aileler için yaptırılan 1+1 konutların kura çekim törenine katıldı.

11.11.2012 13:00

/////////////////

"allah sizi de yuvasız bırakmasın"

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TOKİ tarafından dargelirli aileler için yaptırılan 1+1 konutların kura çekim törenine katıldı. Engelli vatandaşlar, kendileri için kura çeken Bakan Şahin'e sevgi gösterisinde bulundu ve "Bizi yuva sahibi yaptınız, Allah sizi de yuvasız bırakmasın" dedi.

Kura çekiminde, tekerlekli sandalye ile kürsünün önüne kadar getirilen 75 yaşındaki Gülsema Yaylı, Bakan Şahin'in elini öpmeye çalıştı. Ancak Şahin, "Anne ben senin elini öperim" diyerek, yaşlı kadının elini öptü. Yaşlı kadın da, "Bizi yuva sahibi yaptınız. Allah da sizi yuvasız bırakmasın" diye dua etti. Şahin, hükümet olarak kimsenin aç ve açıkta kalmasını istemediklerini, bu doğrultuda dargelirliler için 1+1 ve 2+1 daireler yaparak, kira öder gibi vatandaşa dağıttıklarını belirtti. Şahin, "Şimdi 230 kişiye 1+1 çıkacak. Ama çıkmayanlar üzülmesin. Çünkü, onlara da 2+1 yaptıracağız" dedi. Bu söz salonu dolduranlarca ayakta alkışlandı.

EVZEDELER DE BAKANIN YOLUNU KESTİ

Bakan Şahin kura çekim töreninin yapıldığı Şehitkamil Kültür Merkezi'nden ayrılırken, bir süre önce iflas erteleme kararı alan Uğur İnşaat'tan evlerini alamayan vatandaşlarca yolu kesildi. Çoğunluğu kadın konutzedeler, Bakan Şahin'e "Yıllardır binbir güçlükle taksitlerini ödediğimiz, hayallerini kurduğumuz evlerimizi alamıyoruz. Şirket hem mahkemeden iflas erteleme kararı aldırdı. Hem de bize vermesi gereken evleri başka kişilere devretti. Perişanız" dedi. Bakan Şahin de, konutzedelere sorunlarıyla yakından ilgileneceği sözünü verdi.

Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)

(AK/CK)(11.11.2012, FOTOĞRAF)

////////////////

Engelsiz kartvizite Bakan Şahin'den destek

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın "Kartvizitleriniz engelsiz olsun" kampanyasına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de destek verdi.

Gaziantep'te yapılan "7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu"na katılan Zihni Aldırmaz, Bakan Şahin'e görme engellilerin okuyabildiği kabartma kartvizitinden sundu. Aldırmaz, başta kamu görevlileri olmak üzere herkesin kartvizitinin engelsiz olması için kampanya başlattığını anlattı.

Aldırmaz'ın kampanyasından etkilendiğini belirten Bakan Şahin, kampanyaya destek vereceğini açıkladı. Şahin, "Bu önemli bir çalışma. Aslında belediyelerimizin, başkanlarımızın bu konuda hassasiyetinin çoğaldığını da gösteriyor. Bunlar, engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek için olmazsa olmaz çalışmalar. Bunu düşünenler, bunun arkasından engelliyle ilgili, engellinin eğitimi, sağlığı, istihdamıyla, ulaşımıyla ilgili de bütün çalışmaları yapıyorlar. Bu önemli bir üslup meselesi" diye konuştu.

Aldırmaz, Bakan Şahin ile başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Antalya Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan olmak üzere foruma katılan konuklara engelsiz kartlardan verdi.

Aldırmaz'ın başlattığı "Kartlarınız engelsiz olsun" kampanyasına daha önce de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz destek verdiğini açıklamıştı.

ADANA, (DHA)

////////////////

Tekerlekli sandalyeler Hollanda'dan geldi

MERSİN'de hayırsever işadamı Ahmet Çerihan Balata'nın Hollanda'da engelliler için temin ettiği 75 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Tekerlekli sandalyelerin teslimi için Tenis Kulübü'nde tören düzenlendi. Törene, Vali Hasan Basri Güzeloğu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bedri Dursun, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Güzeloğlu, her sağlıklı bireyin bir gün engelli olabileceğine dikkat çekerek, "Yapılan veya yapılacak olan yapıları engellilerimizin yararlanacağı şekilde dizayn etmeliyiz. Herkesi sağlıklı ve özürsüz olarak düşünme olgusunu bir an önce aşmalıyız. Aynı gök kubbe altında birlikte yaşadığımız engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak zorundayız" dedi.

Mersin'de göreve başladığı ilk günlerde Valilik binasına bir engelli asansörü kazandırdığını ifade eden Güzeloğlu, "Günümüzde kentler tanımlanırken; erişilebilirlik, ulaşılabilirlik ve yaşam kalitesi açısından sorgulanıyor. Bu noktada toplu taşıma araçlarımızdan başlayarak, kent genelindeki her türlü düzenlemeyi engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltebilmek için yapıyoruz" diye konuştu.

Hayırsever İşadamı Ahmet Çerihan Balata ise Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına büyük bir katkı verdiğine değinerek teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Hollanda'da kişiye özel olarak geliştirilen 75 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

MERSİN, (DHA)

(11.11.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Özdemir: Denizpark'a sahip çıkın

MERSİN Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, vatandaşları, mahkeme tarafından iptal edilen Büyükşehir Belediyesi'nin Denizpark projesine sahip çıkmaya çağırdı. Özdemir, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, ancak bir vatandaşın dava açması üzerine mahkeme tarafından iptal edilen Denizpark projesini yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi. Denizpark'ı 'devasa bir tesis' olarak nitelendiren Özdemir "Mersin adına yapılmış böyle bir tesisin geleceği ile ilgili kararın, bir vatandaşın şikayeti üzerine yargıya intikal etmiş olması, her şeyden önce bu kent insanına yapılmış bir haksızlıktır. Bu projeye karşı çıkanlar, er ya da geç Mersin halkına bunun hesabını verecektir" dedi.

Denizpark'ın Mersin için yapılan kamuya ait en önemli projelerden birisi olduğunu vurgulayan Özdemir, "Yerel mahkemenin projeyi iptal etmesi ne akıl ile ne de hukuk ile izah edilebilecek bir şey değil. Biz mahkemelerin kararlarını eleştirmiyoruz ancak, hukuk teriminde proje iptali diye bir şey yoktur. Böylesi devasa bir yatırımı engellemek ve halkın hizmetine sunmaktan alıkoymak çok düşündürücüdür" diye konuştu. Denizpark'ın geleceği ile ilgili olarak yüksek yargının vereceği kararı beklediklerini kaydeden Özdemir, şunları kaydetti:

"Proje siyasete kurban edilmek isteniyor. AK Parti, Mersin'de sandıkta alamadığı oyun intikamını bu şekilde almak istiyor olabilir. Ancak duyarlı Mersin halkı ve bütün sivil toplum örgütleri, bu projenin halkın hizmetine sunulması için direnişimizi sürdüreceğiz ve ben bu anlamda tüm kent halkını Denizpark'a sahip çıkmaya ve çocuklarını alarak Denizpark tesislerini gezmeye davet ediyorum."

MERSİN, (DHA)

(11.11.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Toprak analizi ile yüzde 50 verim artışı

OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gübretaş firması tarafından "Türkiye ve Dünyada Gübrenin Durumu" konulu seminer düzenlendi. Gübretaş Genel Müdürü Osman Balta, toprak analizi yaptıran çiftçilerin yüzde 50 verim artışı sağladıklarını söyledi.

Büyük Osmaniye Oteli'ndeki toplantının açılış konuşmasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam yaptı. Kentteki tarımsal faaliyetler hakkında bilgi veren Sağlam, il genelinde 1 milyon 250 bin dekar tarım alanının 670 bin dekarında sulu tarım yapıldığını, 851 bin dekarında ise sulama imkanı bulunduğunu kaydederek, yılda ortalama 60 bin ton gübre tüketildiğini bildirdi.

TOPRAK ANALİZİ UYARISI

Daha sonra söz alan Gübretaş Genel Müdürü Osman Balta ise Türkiye'deki toprakların verimliliğinin korunması için herkese büyük görev düştüğünü vurguladı. Çiftçilerin ektikleri tarladan iyi verim almaları için toprak analizi yaptırmaları gerektiğini belirten Balta, "Toprak analizi yaptırarak ekeceğimiz ürünün reçetesini önümüze almalıyız. Analiz yapan çiftçilerimizin aldığı verimlerin yüzde 50 oranında arttığına şahit oldum. Topraklarımızın verimini ancak bu şekilde koruyabiliriz" dedi.

Artık tarımsal faaliyetlerin eski yöntemlerle yapılmadığını vurgulayan Balta "Atalarımızdan miras kalan topraklarımıza gerek özel sektör temsilcileri ve gerekse devletimizin ilgili kurumlarının sahip çıkması gerekiyor. Bu toprakların verimliliği hepimiz için önem taşıyor. Bilinçsiz tarım yapılmaması nedeniyle topraklarımızda bir dağılma söz konusu oldu. Ülkemizde 1.5 milyon ton gübreyi dağıtıyoruz. Şu anda 21 milyar dolar üretimimiz var. Bu gün geldiğimiz noktada 60 milyar doların üzerinde ihracatımız var" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(11.11.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Yunus timleri hız kesmiyor

ADANA Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın talimatıyla yeniden yapılandırılan Asayiş Şubesi, Yunus Timleriyle gücüne güç kattı. Şehrin bütün semtlerinde görev yapan motosikletli polisler, halkın huzurunu kaçıran her olaya müdahale ediyor.

İlçe Emniyet Müdürlüklerinin sorumluluğundan çıkartılarak, Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde yeniden yapılandırılan Ekipler Amirliği Yunus Timleri, gece yarısına kadar görev yapıyor. Parklar, dinlenme alanları, kalabalık alış veriş merkezlerinde hareket halinde bulunan motosikletli polisler, şüpheli gördükleri araçları da kontrol ediyor. Yunus Timleri, trafik sıkışıklığından etkilenmedikleri için

ani gelişen olaylara kısa sürede müdahale edebilme özelliği taşıyor. Motosikletli polisler, günde ortalama 100 kilometre yol katedip, onlarca olaya müdahale ediyor. Kapkaç, hırsızlık ve kavgalara ilk ulaşan ekip oluyor.

NARKOTİK EKİPLERİNE YARDIMCI OLDU

Mesailerini motosiklet üzerinde geçiren timler, narkotik polisinin de en büyük destekçisi oldu. Geçtiğimiz günlerde Yüreğir Otogarı'nda ekiplerin kontrol etmek istediği bir otomobil, polisi görünce kaçmaya başladı. Trafikte sıkışan ekiplerden kaçmayı başaran otomobili, Yunus ekipleri kısa sürede yakaladı. Otomobilin bagajında yapılan aramada, valiz içerisinde 13 kilo esrar ele geçirildi. Yunus Timleri, bir hafta içinde 8 ruhsatsız tabanca elde ederken, 13 aranan şahsı yakalayarak adliyeye teslim etti.

Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)

(11.11.2012/FOTOĞRAF)

///////////

120 seyyara satış mekanı

ANTAKYA Belediyesi kentteki seyyar satıcıların tek merkezde satış yapması için sabit mekan oluşturdu. Sebze Hali civarında oluşturulan mekandan 120 seyyar satıcı yararlanabilecek. Uygulama seyyar satıcıların yol açtığı görüntü kirliliği ve trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak amacıyla yapıldı.

Seyyar satıcıların yeni mekanlarındaki yerlerini belirlemek amacıyla düzenlenen kura çekimine Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz de katıldı. Bir konuşma yapan HESOB Başkanı Teksöz "Yapılan bu hizmet oldukça anlamlıdır. Hem seyyar satıcı esnafımıza hem de sabit faaliyet gösteren esnafımıza imkan ve avantajlar sağlamıştır" dedi. Kura çekilişi töreninde konuşan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da "Sizlerin kışta kıyamette, yağmurda, çamurda, güneşin altında, caddelerde dolaşarak hizmet etmenize gönlümüz razı olmuyordu. Bu nedenle böyle bir mekan düzenlemesine gidildi" diye konuştu.

HATAY,(DHA)

(11.11.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Tekstilciler için süre uzatıldı

MERSİN'de bulunan Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (ATHİB) tarafından, dokuma kumaş desen tasarımı ve ürün geliştirme alanında, genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacı ile bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan "Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması" için verilen son başvuru tarihi uzatıldı.

ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle düzenledikleri yarışmanın son başvuru tarihinin 5 Aralık 2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar uzatıldığını söyledi.

Öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmayla ilgili açıklama yapan Kıvanç, yarışmaya katılmak isteyen tasarımcılara ek süre dışında bir 'müjdeleri' daha olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Yarışmaya katılımda, üretilmiş ürünle başvuru yapmaları koşulunu yerine getirmek için teknik donanım konusunda destek talep eden katılımcılara, Türkiye genelinde yer alan Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerinin (METEM) kapılarının açılmasını sağladık. Adana, Tekirdağ ve Kayseri'de olmak üzere toplam 3 adet METEM, yarışmaya başvuru aşamasında numune üretimi konusunda talep eden katılımcılara destek verecektir. Ayrıntılı bilgi, yarışma web sayfasında yer almaktadır."

Kıvanç, yarışmaya katılmak isteyenlerin başvuru dosyalarını belirtilen tarihte, AKİB Genel Sekreterliği'nde olacak şekilde elden, kargo ya da posta ile göndermeleri gerektiğini anımsattı.

MERSİN, (DH)A

(11.11.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////

Kostüm partisiyle dil öğrendiler

ADANA'da eğitim veren Özel Akdeniz Koleji öğrencileri İngilizceyi eğlenerek öğreniyorlar. Öğrenciler için düzenlenen 'Kostüm Partisi' çocuklara hem dil öğretti, hem de eğlendirdi.

Okulun İngilizce Bölümü öğretmenleri Müge Yazar, Pelin Özer Uz ve İnci Oya tarafından hazırlanan partide, öğrenciler giydikleri birbirinden ilginç ve renkli kıyafetlerle eğlenceli görüntüler oluşturdu.

Özel Akdeniz Koleji Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Aycan Aktürk, okullarındaki dil eğitiminin önemine dikkati çekerek, "Dil eğitiminin eğlenceli hale getirilmesi öğrencilerimizi motive ediyor" dedi. İlköğretim Müdürü Mesrure Uğur da, dil eğitiminde görselliğin önemli olduğunu, öğrencilerin görsel öğelerle İngilizceyi daha iyi kavradığı söyledi.

ADANA, (DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement