Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Erzurum'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Erzurum'da Başladı

Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Erzurum\'da Başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası başladı.

23.05.2015 14:54

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile işbirliğiyle gerçekleştirdiği Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası yarışmaları "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız" sloganıyla Erzurum'da start aldı.

23-24 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri akşam saat 19.00'da Yakutiye Kent Meydanı'nda yapılacak yarışmalarda Erzurum, Ankara, Antalya, Bayburt, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kütahya, Malatya, Muğla, Rize, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Adana, Artvin, Aydın, İstanbul, Kars, Samsun ve Van illerinden 30 takım yarışacak.

Türkiye Şampiyonası, Büyükşehir Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, çok sayıda protokol üyesi, halka oyunları ekip ve yöneticilerin katılımı ile mehteran takımı eşliğinde, Büyükşehir Belediyesi önünden yarışmaların düzenlendiği Yakutiye Kent Meydanı'na kortej yürüyüşü yapılarak başladı. Renkli görüntülerine ortaya çıktığı kortej yürüyüşü sonrasında, Yakutiye Kent Meydanı'na kurulan platformda açılış konuşmaları yapılarak, folklor gösterisi sunuldu. Vatandaşlar kortej yürüyüşüne ve programa yoğun ilgi göstererek bol bol telefonlarıyla öz çekim yaptı.

Yarışmalara katılan ekiplerin kısa bir gösteri sunduğu programda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi de birer konuşma yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tavlaşoğlu yaptığı konuşmada, dünyanın her yerinden insanların görmek ve yaşamak için arzuladığı; tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile hayat kalitesi yüksek; bölgesindeki şehirlere öncü ve örnek bir Erzurum için çalıştıklarını vurgulayarak, "Düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası kültürel, sosyal ve sportif organizasyonlarla Erzurum'un ismini tüm dünyaya duyurma gayreti içerisindeyiz." dedi.

Tavlaşoğlu, zengin ve köklü değerlere sahip Türk Halk Oyunlarımızın yayılıp yaşatılması, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması için Cumartesi ve Pazar günleri akşamı yapılacak olan Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası yarışmalarını izlemeye tüm halkımızı davet etti.

Genel Sekreter Kiremitci de yaptığı konuşmada, Türkiye Şampiyonu olabilmek için, bölgelerinde dereceye giren 18 ilden toplam 30 takımın yarışacağını açıklayarak, "Erzurum'da düzenlenecek yarışmalarda bir birinden güzel halk oyunlarını hep beraber izleyeceğiz. 'Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız' sloganıyla yürütülen Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası bu yıl önemli bir temayı da gündeme taşıyor." şeklinde konuştu.

Kiremitci konuşmasının sonunda, "Ülkemizin değişik bölgelerinden gelerek Erzurum'da Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası'na katılan halk oyunları ekiplerine ve federasyon yöneticilerimize kültür ve medeniyet kenti Erzurum'a hoş geldin diyorum." diyerek, Erzurum'da iki gün sürecek olan Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası'na halkın büyük ilgi göstereceğini kaydetti.

Program, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hakan Murat Çukur'un bir birinden güzel türküleri seslendirdiği konserle sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Erzurum'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement