Keçiören'de Ramazan Coşkusu Başladı - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Ramazan Coşkusu Başladı

Keçiören\'de Ramazan Coşkusu Başladı

Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, yoğun bir katılımla başladı.

21.07.2012 12:27

Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, yoğun bir katılımla başladı.

Üç yıldır dünya ülkelerinin buluştuğu Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanında düzenlenen törenle başladı. İftar programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Özbekistan, Azerbaycan, Senegal, Sudan, İsveç, Makedonya, ABD, İsviçre, Bosna Hersek, KKTC, Karadağ, Meksika, Fransa ve İran Büyükelçiliği yetkilileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, hemşeri dernek ve federasyonlarının başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar programının ardından protokol üyeleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte Deniz Dünyası'nı gezdi. Gezinin ardından Başkan Ak ve protokol üyeleri etkinlik alanının açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından alandaki stantları gezen katılımcılar, yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Hemşehri dernekleri ve ülke büyükelçiliklerine tahsis edilen evleri de gezen katılımcılar, buradaki ülke ve kentlere özgü fotoğraflar ile ürünleri inceledi.

SENFONİ VE İLAHİLER GRUBU KONSER VERDİ

Açılış töreninin ardından etkinlik alanına geçen protokol üyeleri, Ankara'da ilk kez sahnelenen "Senfoni ile İlahiler" grubunun konserini izledi. Konser öncesi bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdikleri Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile dünya ülkelerini Keçiören'de buluşturduklarını söyledi. Anadolu şehirleri ile dost ve kardeş ülkelerin bir arada olmasının da ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Ak, "Sınırları aşan kardeşlik rüzgarı ile birlikte Anadolu'nun güzelliklerini dünyaya açmak için hemşehri buluşmalarını gerçekleştiriyoruz. Ramazan'da paylaşmayı, kardeşliği, rahmeti, mağfireti hep bir arada yaşamak adına Keçiören'de mahalle iftarlarını düzenliyoruz. Mahallede kurduğumuz sofraya herkesi davet ediyoruz. Genci, yaşlısı, fakiri, zengini bir araya geliyor. Komşular buluşuyor. Hep beraber iftar yapıyoruz. Mahalle iftarlarımızda bir kaynaşmayı gerçekleştiriyoruz. Sınırları aşan o kardeşlik sloganının ruhuna uygun hareket ediyoruz. Paylaşım iftarlarımızda da yoksullarımızdan, engellilerimizden şehit ailelerimize, yaşlılarımıza kadar tüm kesimlerle bir araya geliyoruz. Ramazan'ı dolu dolu farklı ve anlamlı yaşıyoruz" dedi.

Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ise, Keçiören'de düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin ülkelerin buluşmasına büyük katkı sağladığını belirterek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadyrov da yaptığı konuşmada, 6 seneden fazladır Ankara'da bulunduğunu belirterek, "6 yıldır Ramazan'ı Keçiören'de yaşıyorum. Keçiören Belediyesi, Ankara Türkiye'nin başkentidir. 'Ankara'nın Başkenti Keçiören'dir' sloganını fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Bu gece, tüm ülkelerle birlikte din birliği olan Özbekistan'ı da Türkiye'deki kardeşlerimizle buluşturuyor. Başkanımıza ve herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de, Ramazan'ın birlik ve beraberlik için bir vesile olduğuna dikkat çekerek, "İftar soframızda lokmamızı paylaştık. Güzel bir etkinlikte de vaktimizi değerlendiriyoruz. Keçiören Belediye Başkanımız Mustafa Ak'ı ve arkadaşlarını kutluyorum. Sadece Keçiören'i değil, Ankara'yı kucaklayan, Türkiye'yi ve sınırları aşan bir etkinlik gerçekleştiriyorlar tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek ise, tüm Müslüman coğrafyanın Ramazan'ını kutladığını belirterek, "Keçiören Belediyesi'ne Ramazan coşkusunu farklı bir alana taşıdığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan "Senfoni ile İlahiler" grubu büyük beğeni topladı. Konseri, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Daimi Şefi Emin Güven Yaşlıçam yönetirken, tenor Burak Kut, soprano Feryal Türkoğlu ve bas Tuncay Kurdoğlu ise solistliği üstlendi. İlahileri senfoni şeklinde yorumlayarak başarılı bir performans gösteren grup, Yunus Emre'den Pir Sultan Abdal'a uzanan 10 farklı eseri seslendirdi. Keçiörenlilere unutulmaz bir gece yaşatan grubu vatandaşlar uzun süre ayakta alkışladı. Konserin ardından Başkan Ak, solistlere ve orkestra şefine çiçek verdi.

Orkestra şefi Emin Güven Yaşlıçam, Keçiören'de sahne aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Ramazan Coşkusu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement