Mersin Büyükşehir, Depremzedeleri Yurtlarında, Konuk Evlerinde ve Otellerde Ağırlıyor - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir, Depremzedeleri Yurtlarında, Konuk Evlerinde ve Otellerde Ağırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremzedeleri kendi bünyesindeki yurtlar, Tarsus Gençlik Kampı’ndaki bungalovlar ile kampta kurulan çadırlar, Berdan Konuk Evi ve şehir genelindeki otellerde ağırlıyor.

09.02.2023 17:15  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremzedeleri kendi bünyesindeki yurtlar, Tarsus Gençlik Kampı'ndaki bungalovlar ile kampta kurulan çadırlar, Berdan Konuk Evi ve şehir genelindeki otellerde ağırlıyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen yurttaşlara kendi bünyesindeki yurtların, Tarsus Gençlik Kampı'ndaki bungalovların, Berdan Konuk Evi ile şehir genelindeki otellerin kapılarını açtı. Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden Mersin'e otobüsle giden depremzedeleri de MEŞOT'ta oluşturduğu karşılama alanında bekliyor. Depremzedelere, ilk olarak sıcak çorba ikramında bulunan ekipler, talep eden depremzedeleri konaklamaları için uygun yerlere götürüyor. Büyükşehir, depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni yerler için de çalışmalarını sürdürüyor.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR

10 ili derinden etkileyen depremin ardından pek çok farklı kentten Mersin'e yurttaşlar gitmeye başladı. Büyükşehir, evleri yıkılan veya hasardan dolayı evlerine giremeyen depremzedelerin barınma ve gıda gibi önemli ihtiyaçlarını gideriyor. Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Öğrenci Yurdu, Tarsus Gençlik Kampı'ndaki bungalovlar ile kampta kurulan çadırlarda ve Berdan Konuk Evi'nde tüm depremzedelere kapılarını açan Büyükşehir, Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi psikologları ve PDR uzmanlarının verdiği psikolojik destekle de depremin izlerini ve kaygılarını azaltmayı amaçlıyor.

ULAŞIM KONUSUNDA DA YARDIMCI OLUNUYOR

Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinden etkilenip farklı illerden kente gelen yurttaşlara ihtiyaç halinde ulaşım konusunda yardımcı oluyor. Yurttaşlar, Teksin uygulamasından ve ALO 185 hattından hizmete erişim sağlayabiliyor.

Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetkin, "6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra Başkanımız Sayın Vahap Seçer'in öncülüğünde tüm ekiplerimizle beraber sahadaydık. Dünden itibaren çok yoğun bir şekilde Tarsus'a gelen depremzedeleri ağırlamak üzere Konuk Evimizde, Tarsus Gençlik Kampı'nda bungalov evlerimizde ve oluşturduğumuz çadırlarda hizmet etmekteyiz. Depremzedelerimize sabah kahvaltı, öğle ve akşam yemeği sağlıyoruz. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca tüm eksikler tamamlanıyor. Daha çok Hatay ağırlıklı olarak Maraş ve Antep'ten de gelenler var" dedi.

Mersin Büyükşehir, Depremzedeleri Yurtlarında, Konuk Evlerinde ve Otellerde Ağırlıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir, Depremzedeleri Yurtlarında, Konuk Evlerinde ve Otellerde Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement