Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı Karaman: "Antakya Merkezinde Rönesans Rezidans... 80 Kişinin Daha Enkazlarına Hiçbir Şekilde Ulaşılamamıştır. - Son Dakika
Yerel

Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı Karaman: "Antakya Merkezinde Rönesans Rezidans... 80 Kişinin Daha Enkazlarına Hiçbir Şekilde Ulaşılamamıştır.

Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı Ahmet Karaman, “Hatay Antakya merkezinde, Rönesans Rezidans… 'Cennetten bir kale' dedikleri yerin cehennemden nasıl bir çukur olduğunu, orada bizzat gördük… Çocuklarımıza bir türlü ulaşamadık… 80 kişinin daha enkazlarına hiçbir şekilde ulaşılamamıştır. Ne kızım ne de 8 aylık torunum ne de 3 yaşındaki torunum, Mustafa Kemal ve Mehmet Akif'e hala ulaşamadık. Haber bekliyoruz” dedi.

27.02.2023 16:35  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEMAL ONUR ATALAY

Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı Ahmet Karaman, "Hatay Antakya merkezinde, Rönesans Rezidans… 'Cennetten bir kale' dedikleri yerin cehennemden nasıl bir çukur olduğunu, orada bizzat gördük… Çocuklarımıza bir türlü ulaşamadık… 80 kişinin daha enkazlarına hiçbir şekilde ulaşılamamıştır. Ne kızım ne de 8 aylık torunum ne de 3 yaşındaki torunum, Mustafa Kemal ve Mehmet Akif'e hala ulaşamadık. Haber bekliyoruz" dedi.

Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı Ahmet Karaman, Hatay Antakya'daki Rönesans Rezidans'ın enkazı altında kalan kızı ve torunlarına ulaşamadıklarını söyledi. Karaman, şöyle konuştu:

"Aksaray Büyük Birlik Partisi'nin 11 yıllık il başkanlığını yaptım. Şimdi ise Milli Yol partisinin Aksaray İl Başkanıyım. İlk günde evimizde, Aksaray'da depremin olduğu saatte hissettik ve canımız ciğerimiz olan biricik yavrumuz kızımız, öğretmen Tuğba Koşarı Hatay'da yaşıyordu, öğretmendi. 2 tane çocuğu bir de eşi vardı. Telefon ettik, telefona cevap veremeyince biz apar topar toplanarak; eşim ve oğlum beraber o gün buradan çıkarak son sürat Hatay'a 4 saat gibi bir zamanda yani saat 10 gibi vardık.

"CENNET OLARAK TANITILAN YERİN CEHENNEMDEN NASIL BİR ÇUKUR OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Onun kaldığı binaya, Hatay Antakya merkezinde Rönesans Rezidans, 'cennetten bir kale' dedikleri yerin cehennemden nasıl bir çukur olduğunu orada bizzat gördük. Daha sonra hayretler içerisinde buranın bir yıkım değil; bir vahşet, bir hüsran yeri, cehenneme dönmüş olan yerini gördük. Ondan dolayı da bağırdık, çağırdık, feryat ettik. Ama çocuklarımıza bir türlü ulaşamadık. Biz 16 gün boyunca çocuğumuzun enkazının başında bir an bile ayrılmadan, geceleri orada yatarak, sokakta yatarak, gündüzleri yanında durarak arama kurtarma çalışmalarına bizzat katılarak, oradaki problemleri görerek onun yanında bulunduk.

Rezidans zaten 250 dairenin olduğu çok büyük bir daire. Girişi tek olan, çıkışı tek olan 12 katlı bir bina ve bunun dere yatağına yapılmış olduğunu gördük. Devletin yetkilileri görmüş olsalardı, o yıkımın nasıl olduğunu daha iyi kanaat ederlerdi. Yani buradaki 4 katlı, 5 katlı bir binaya kullanılmayan demirlerin 12 katlı bir yere nasıl kullanıldığını, nasıl yıkıldığını, enkaza baktığınız zaman bile yani o kolonlara aşırı bir yükün yüklendiğini biz orada şahit olduk, gördük."

"ZİYARET EDEBİLECEĞİMİZ BİR MEZARI OLSUN"

"Yangınla beraber büyük felaketler oldu. Şu anda en azından 80- 100 diye tahmin ediyoruz. 80 kişinin daha enkazlarına hiçbir şekilde ulaşılamamıştır. Ne kızım ne de 8 aylık torunum ne de 3 yaşındaki torunum, Mustafa Kemal ve Mehmet Akif'e hala ulaşamadık. Haber bekliyoruz.

İlk gündeki beklentiniz çıkaracağız umuduyla olan bir beklentiniz gittikçe değişime ve dönüşüme uğruyor. Ondan sonra cenazesi bile olsa da yani mezarını ziyaret edebileceğim, onun kokusunu alabileceğim bir yer olsun diye hayal ediyorsunuz. Ama her ne hikmetse bunun hiçbirine ulaşamadık.

"İŞİN ASLI DA BU DEVLET YETİŞEMEDİ"

Günlerce kurtarma çalışmaları dediği halde bizim istediğimiz gibi zaten bir çalışma olmadı yani. Burada hakikaten büyük bir afet var, büyük bir musibet var. Devletin de buna tam hazırlıksız olduğunu gördük. Yani işin aslı da bu devlet yetişemedi. Bundan dolayı da acımız ve kederimiz çok büyük. Allah yüce Türk milletine bu acıları inşallah bir daha yaşatmasın.

Burada benim gördüğüm tek şey ne diye sorarsan, ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan yüce Türk milletinin Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü... Hiç kimse birbirini ayırmadan, kaydırmadan, ortak derdimiz olan acımızla beraber birleştik. Acımızı beraber yaşadık. Buradaki dayanışmayı gördüm. Adamın evinde hiçbir şeye gücü yetmiyor, ineği varsa onu satmış sırtında ceketi varsa onu satmış ama buralara gönderebilmişler. Bu yüce millete de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah bunları kıyamete kadar var etsin.

En önce depremi gören insanlardan bir tanesiyim. Oradaki o çalışmalara baktığımızda sadece askeriye var ama depremle alakalı çalışmalarında olan bir birey, bir kurum yok. Yani askerin içerisinde, diğer bölüklerin tamamen depreme ayrılmış bir sınıfı yok, onu gördük. Onun yanı sıra yani buraya kim gelecekti? UMKE gelmiş UMKE'nin üzeri bile tozlanmamış, yani elbise tozlanmadan, hatta oradaki çalışmalara bile mani oldular.

"KAOS VARDI, MUHATAP BULAMADIK"

AFAD bir türlü başlayamıyor, dışarıdan Macar ekibi geldi. Adamların yani elin yabancısı olmasına rağmen teçhizatlarına donanımlarına baktım. Hayran kalmamak elde değil. Onun yanı sıra bundan sonra Romanlar geldi. Onlar da içerideki önce ölülerden ziyade yaşayan canlılar var mı? İlk önce insanların hakikaten doğru olan da bu, canlılar var mı diye arama kurtarma yapmaya çalıştılar. 5-10 gün durmadan onlar bile gittiler. Yani öyle bir kaos ki biri geliyor, biri gidiyor. Yani bir baş bulamıyorsun, muhatap alabileceğim. Organizasyon yani bu depremde birincisi şu: AFAD görevli olur, AFAD'ın dedikleri yapılır. Böyle bir şey yok. Herkes kafasına göre bir şeyler yapıyor.

Burada en donanımlı kim? Bizim madenci kardeşlerimiz hakikaten, yani canını dişine takarak güvenebileceğin, Allah bunların sayısını artırsın. Onlar olmasa biz orada yemek bile bulamazdık. Ondan sonra AFAD da çalıştı ama öbürleri kadar değil. O da zaten çalışmalarının en büyük çalışma gayreti de gönüllü insanların kepçeleri ile dozerleriyle oraları yıkarak enkazı çıkarıp enkazın içerisinden bizim cesetlerimizi çıkarabilmek oldu.

Enkaz tamamen bitti, 80 kişi bulunamadı. İlk günde zaten gördüğümüzde ilk önce kurtarılanlar sayısı az 50-60 kadar kişi kurtarıldı. Bunların içerisinde canlı olanları da vardı. Lakin yani ülke hakikaten büyük bir felaketin eşiğindeki komşunun komşuya gidemeyeceği böyle bir enkaz var ve bir değil binlerce yani 10 tane, 11 tane ilin yıkımı da çok büyük. Yani bir şehrin tamamından daha fazlasının enkazda olduğu için yani onlara da bir şey diyemiyorum."

"İSTEĞİMİZ CENAZELERİN SAHİPLERİNE VERİLMESİ"

DNA testi verdiklerini belirten Karaman, "Ben şimdi orada ne yapayım evladım yani bir yangın çıkmış. Ciğerim yanıyor. Elimdeki su şişesini götürüp döküyorum ama gücünün yetmediğini görüyorum. Şimdi bizim ümidimiz yetkililere DNA testini verdik geldik. Testin sonucunda ya da oradakilerin çok sağlıkla çıkan sayısının ne kadar olduğunu bilmemekle beraber Türkiye'nin bütün illerine gönderilmiş, bir liste halinde. Listeleri kontrol ederek onun sağ olup olmadığını orada öğrenebilmek. İsteğimiz, acilen Hatay'daki hastanelerin bizim DNA'larımıza bakarak aldıkları numunelerle eşleştirip bir an önce cenazelerin sahiplerine verilmesi" dedi.

Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı Karaman: "Antakya Merkezinde Rönesans Rezidans... 80 Kişinin Daha Enkazlarına Hiçbir Şekilde Ulaşılamamıştır.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı Karaman: 'Antakya Merkezinde Rönesans Rezidans... 80 Kişinin Daha Enkazlarına Hiçbir Şekilde Ulaşılamamıştır. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement