Nafaka borcu nedeniyle cezaevine giren 81 yaşındaki şahıs için Erkekleri Koruma Derneği devreye girdi - Son Dakika
Yerel

Nafaka borcu nedeniyle cezaevine giren 81 yaşındaki şahıs için Erkekleri Koruma Derneği devreye girdi

Eski eşine olan nafaka borcu yüzünden tutuklanarak cezaevine gönderilen 81 yaşındaki Zülfü Şirin için Erkekleri Koruma Derneği devreye girdi.

06.12.2023 13:28  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erkekleri Koruma Derneği Başkanı İnceler: "Dedemizin ne kadar borcu olduğundan haberi bile yok"

Ödemediği nafaka borcu için cezaevine giren 81 yaşındaki amca için Erkekleri Koruma Derneği devreye girdi

ANKARA - Eski eşine olan nafaka borcu yüzünden tutuklanarak cezaevine gönderilen 81 yaşındaki Zülfü Şirin için Erkekleri Koruma Derneği devreye girdi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Zülfü Şirin (81), Avustralya'da yaşayan eski eşine yollamadığı nafaka borcu yüzünden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma eşliğinde cezaevine sevk edilen Şirin'in görüntüleri üzerine Erkekleri Koruma Derneği devreye girerek borcu ödedi.

İddialara göre Şirin, 20 yıl önce boşandığı eski eşine geçen ay nafaka ödemeyi unuttu. Bu durum üzerine Şirin'in Avustralya'da yaşayan eski eşi şikayetçi oldu. Çıkarıldığı hakimlikçe, "nafaka hükümlerine uymama" suçundan tutuklanan Şirin, nafaka borcunun Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler'in ödemesi sonucu serbest kaldı.

"Nafaka meselesi tamamen düzenlenmeli"

81 yaşında bir insanın cezaevinde kalmasına gönüllerinin el vermeyeceğini belirten Erkekleri Koruma Derneği Başkanı İnceler, "Sosyal medya üzerinden bizim takipçilerimiz hemen bize ulaştı. Bu tarz haberlerle alakalı bizimle direkt iletişime geçerler. Biz de hemen bu konuyla ilgilendik. Hemen yetkililere ulaştık. Bir saat içerisinde amcamızın tüm borcunu kapattık ve amcamızı özgür hale getirdik. Amcamız cezaevinden çıktıktan sonra da benimle telefonda görüştü. Kendisi çok heyecanlıydı, çok mutluydu onun sizin yani o amcamızın bana vermiş olduğu huzuru inanın hayatın boyunca almadım diyebilirim. Çok mutluydum. Çok güzel bir şey yaptığımızı düşünüyorum. Bu da umarım bir farkındalık olur. 81 yaşındaki bir adamın bir amcanın, bir dedenin nafakayı ödemedi diye cezaevine düşmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu nafaka meselesi tamamen düzenlenmeli. Yetkililer bunu hukukçular özellikle tartışmalı. Doğru neyse bu yapılmalı. Biz kadınlarımızın da yanındayız, erkeklerimizin de yanındayız. Kimseyi ayırmıyoruz, kayırmıyoruz. Biz eşitlikten yanayız. Biz hiç kimsenin düşmanı değiliz. Ben kadınların da erkeklerinde eşit olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Amcamızın cezaevine sokmak için yapılmış bir işlemdi"

Zülfü amcanın çocukları yurt dışında yaşadığı için akrabaları sayesinde kendisi ile iletişime geçtiklerini dile getiren İnceler, "Eski eşi, Avustralya'da yaşıyor ve tesadüftür ki bende Avustralya'da yaşıyordum. Türkiye'ye geçen sene taşındım. Bu yüzden Avustralya yasalarını da çok iyi biliyorum. Oradaki gelir kaynaklarını da çok iyi biliyorum. Orada 'centerlink' dediğimiz bir sistem vardır. Orada işsiz dahi olsanız 2 haftada bir 'centerlink' size ödeme yapar. Tüm Avustralyalılar bunu bilir. Bu karşımızdaki teyzemizin maddi gücünün olmamasıyla alakalı bir durum söz konusu değil. Bu tamamen amcamızın cezaevine sokmak için yapılmış bir işlemdi" dedi.

"Dedemizin ne kadar borcu olduğundan bile haberi bile yok"

Şirin'in eski eşinin avukatının da inisiyatifini kullanmadığını dile getiren İnceler, "81 yaşındaki bir amcamız için nasıl böyle bir dilekçi yazılır inanın aklım hala el vermiyor. Rakam da çok komik bir rakamdı. Çok pahalı bir rakam da değildi. Burada amcamızın zaten unuttuğunu söyleyebilirim. Amcamızın farkında bile değil, hiçbir şeyden haberi bile yoktu. Yani düşünsenize adam evinde yatıyor. Daha sonra adamı cezaevine gönderiyorlar ve adamın ne kadar borcu olduğunu bile bilmiyordu. Cezaevinden çıktıktan sonra Zülfü dedemize biz ulaştık. Zülfü dedemize dedi ki 'Ne kadar borcumuz var oğlum' ben de 'Zülfü dede ne borcu kesinlikle bir borcun yok' Yani şunu demek istiyorum. Dedemizin ne kadar borcu olduğundan bile haberi bile yok. Yani inanabiliyor musunuz? Adamın hiçbir şeyden haberi yok. Gece ya da gündüz bilmiyorum. Nafakayı vermediği için adamı cezaevine alıyorlar" şeklinde konuştu.

"Bizde insanız biz de ağlarız"

Aile içinde hem fiziksel hem de psikolojik şiddet konusunda erkeklerin mağdur olduklarını ve seslerini duyuramadıklarını aktaran İnceler, dernek olarak hem hukuki hem de psikolojik yardımda bulunduklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Erkekler, erkek normlarından dolayı kadınlar gibi daha özgür değiller. Çünkü, 'sen erkeksin, erkek adam ağlar mı, erkek adam güçlü olmalı' deniliyor. Böyle bir şey yok. Bizde insanız biz de ağlarız, bizim de duygularımız var biz de babayız ve bizde bir insanız. Öncelikle bizi de bir insan yerine koyun lütfen. Bu tarz psikolojik şiddete uğrayan erkeklerimizin yanında oluyoruz ve psikolojik danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Bunun yanı sıra hukuki hizmetler veriyoruz. Hukuki danışmanlarımız var, avukatlarımız var. Gönüllü, gönülsüz avukatlarımız var. Bunun dışında örnek veriyorum, annesi tarafından terk edilmiş çocuklar var ve sadece baba bakmak zorunda. Baba hem işe gidiyor hem çocuğuna yemek yapıyor. Adamın, annesi yok, babası yok, ona destek olacak kimsesi yok. Bu adamı destek olmak zorundayız. Bu adam çocuğuna nasıl bakacak. Bu tarz insanlar bizimle iletişime geçiyor. Vatandaşlarımız biz de onlara seve seve canı yürekten onlara destekte bulunuyoruz. Bunun yanı sıra ben şunu söylemek istiyorum, kadın, erkek her zaman eşit diyoruz. Lütfen eşitmiş gibi davranalım. Çünkü cinsiyetin adaleti olmaz."

"Birkaç iş adamı olarak tamamen her şeyi kendi cebimizden karşılıyoruz"

Zülfü Şirin ile yüz yüze görüşebilmek üzere Bursa'ya gideceklerini dile getiren İnceler, karşılaşacağı tepkiyi merak ettiklerini dile getirerek, "Zülfü amcayla daha yeni telefonla görüştük. Birkaç saat içerisinde yola çıkacağız. Ankara'dan İnegöl'e gidip ziyaret edeceğiz. Elini öpeceğim, geçmiş olsun diyeceğim ona sarılacağım ve onun o yüzündeki mutluluğu görmek istiyorum. Zülfü amcamla Avustralya hakkında da sohbetler ederiz diye düşünüyorum. Zülfü amcamızın eğer bir şeye ihtiyacı varsa ki her türlü desteği de dernek olarak yapacağımız da buradan bildireyim. Şunu da ayrıca belirtmek istiyorum, biz Erkekleri Koruma Derneği olarak bir banka hesabımız dahi yok. Biz kimseden bağış almadık. Biz birkaç iş adamı olarak tamamen her şeyi kendi cebimizden karşılıyoruz.

Nafaka borcu nedeniyle cezaevine giren 81 yaşındaki şahıs için Erkekleri Koruma Derneği devreye girdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nafaka borcu nedeniyle cezaevine giren 81 yaşındaki şahıs için Erkekleri Koruma Derneği devreye girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement