Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez - Son Dakika
Dünya

Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 3 oğlu ve torunlarını kaybeden Hamas lideri İsmail Heniyye'den açıklama geldi. Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Heniyye, ''Oğullarımın öldürülmesi, Hamas'ın ateşkes taleplerini etkilemez.'' ifadelerini kullandı.

10.04.2024 21:35  Güncelleme: 21:43

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırıda oğullarını ve torunlarını kaybeden Hamas lideri Heniyye yaptığı ilk açıklamada, "Oğullarımın öldürülmesi, Hamas'ın ateşkes taleplerini etkilemez." dedi.

İSRAİL GAZZE'Yİ YİNE KANA BULADI

İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve torunlarından bazıları hayatını kaybetti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı. Saldırıda Heniyye'nin ailesinden araçta bulunan herkesin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği aktarıldı.

Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez

HAMAS LİDERİNİN 3 OĞLU İSRAİL SALDIRISINDA ÖLDÜ

Sağlık kaynakları, saldırıda Heniyye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez

HENİYYE: HAMAS'IN ATEŞKES TALEPLERİNİ ETKİLEMEYECEK

Ailesini kaybeden Heniyye'den ilk açıklama geldi. Geri adım atmayacaklarını belirten Hamas lideri Heniyye, "Oğullarımın öldürülmesi, Hamas'ın ateşkes taleplerini etkilemez." ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZ GAZZE'DE KALDILAR VE BEDEL ÖDEDİLER"

Hamas lideri, "Çocuklarımın şehadetinden dolayı Allah'a şükrediyorum." ifadelerini kullanarak, "Çocuklarım Gazze'de kaldılar ve Gazze'yi terk etmediler. Tüm halkımız evlatlarının kanlarıyla büyük bir bedel ödüyor. Ben de onlardan biriyim." dedi.

"İSRAİL KATLİAMLA ALAMADIĞINI MÜZAKERE MASASINDA DA ALAMAYACAK"

Yaşadıkları acıyla ve kanla Filistin halkına ve Filistin davasına umut, gelecek ve özgürlük oluşturduklarını vurgulayan Heniyye, şöyle devam etti: "İsrail'e yıkımla, katliamla, yok etmeyle alamadığını müzakere masasında da almayacağını söylüyoruz. Oğullarımın kanı Gazze'deki şehit halkımızın kanından daha kıymetli değildir. Çocuklarım Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu uğruna canlarını feda ettiler."

Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez
Hamas lideri İsmail Heniyye

"İSRAİL'İN YAPTIĞI ŞANTAJA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

İsrail'in, liderlerin çocuklarını hedef alarak Filistinlilerin kararlılığını kıracağını sandığını ancak bu dökülen kanın, Filistin toprağına bağlılıktaki kararlılıklarını artıracağını belirten Heniyye, "Ailemin 60'a yakın ferdi savaşta şehit oldu ve onlar ve halkımız arasında hiçbir fark yok. Kayıplarımız ne kadar büyük olursa olsun, İsrail'in yaptığı şantaja boyun eğmeyeceğiz, taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Heniyye ayrıca "İsrail'in yerinden edilmiş kişilerle dolu Refah kentini işgal yönündeki tehditlerinin Filistin halkını ve direnişini korkutmadığını" vurguladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Heniyye'ye üç çocuğu ve üç torununun İsrail saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.

Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye'yi arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Heniyye ile telefonda görüşerek, İsrail saldırıları sonucu şehit olan üç oğlu ve üç torunu için başsağlığı diledi.

GAZZE'DE CAN KAYBI SAYISI 33 BİN 560'A YÜKSELDİ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 560 Filistinli öldürüldü, 75 bin 933 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez

604 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu ise Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 260'ı karadan işgal sürecinde olmak üzere 604 askerinin öldüğünü duyurmuştu.

HAMAS LİDERİ İSMAİL HENİYYE KİMDİR?

İsmail Heniyye, 1963'te Gazze Şeridi'ndeki Elşati mülteci kampında dünyaya geldi. Ailesi 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında Aşkelon şehrinden kaçarak mülteci durumuna düşmüştü. 1987'de Gazze İslam Üniversitesi'nden mezun oldu. 1989'da 1. İntifada'ya katıldığı ve Hamas üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. 1992'de serbest bırakıldıktan sonra, İsrail tarafından diğer İslami Cihad ve Hamas üyesi 415 kişilik grubun arasına katılıp, Güney Lübnan'a sürüldü. Ertesi yıl Gazze'ye geri döndü.

1999'dan 2004'e kadar, Hamas Genel Sekreteri Şeyh Ahmet Yasin'in özel kalem müdürlüğünü yaptı. Aralık 2005'te yapılan ve 25 Ocak 2006'da tekrarlanan Filistin Yasama Konseyi seçimlerinde Hamas lideri Halid Meşal'in Şam'da sürgünde bulunmasından dolayı listenin en başında yer aldı. Hamas'ın 132 sandalyeden 74'ünü aldığı seçimler sonucunda Heniyye, 16 Şubat 2006'da Hamas'ın Başbakan adayı olarak açıklandı. 19 Şubat'ta, ABD ve İsrail'in karşı çıkmalarına rağmen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından Başbakanlığa atandı. Ekim 2006'da Gazze'de El Fetih ile Hamas üyelerinin çarpışmaları sırasında konvoyuna düzenlenen saldırıdan kurtuldu. Mayıs 2007'de İsrail'in evine karşı düzenlediği füze saldırısını atlattı.

Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez

Haziran 2007'de Gazze Şeridi'ndeki Hamas ile El Fetih arasındaki çatışmaların zirveye çıkması üzerine, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından görevinden alındı. Ancak Hamas, Abbas'ın kararnamesini reddetti ve İsmail Heniyye hükûmetinin görevde kalacağını ve Filistin Ulusal Yönetimi hükûmeti olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi. 2 Haziran 2014 – 13 Şubat 2017 tarihleri arasında Gazze Şeriti Yönetimi Başkanlığını üstlendi. 6 Mayıs 2017'den beri Hamas Siyasi Büro Başkanlığını yapmaktadır.

Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez

Son Dakika Dünya Hamas lideri Heniyye: Oğullarımın öldürülmesi ateşkes taleplerimizi etkilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Mecoli: Mevlam sabırlılar versin büyük imtahandalar 166 17 Yanıtla
    Aytekin İslamoğlu: Acı kayıplardan sonra belki geç kalındı ama geliyor dünya savaşları 1 2
  • Mustafa tufan: Rabbim zafer nasip etsin inşallah çok büyük sınavlardan geçen bi millet yaşasın özgür Filistin 144 16 Yanıtla
  • fatih mazlum: Allahuekber 117 19 Yanıtla
  • Ozturk Ozturk: Yanı başındaki komşu Arap ülkeleri şimdi kuzuları çevirmiş elleriyle mideye indiriyorlar. Ne adalet ama bana dokunmayan yılan misali. Bir söz daha var susma sustukça sıra sana gelecek diye. Birilerinin hatırlatması lazım herkese.. 60 9 Yanıtla
  • talat cingöz: bu dünyaları ne kadar iyiyse gerçek dünyalarında bu zülmü kendileri yaşayacak 60 8 Yanıtla
  • Atilla Ata: Free free Paletine 32 11 Yanıtla
  • Aytekin İslamoğlu: Lider olmak böyle birşey,tek bir üzgünlük tek bir gözyaşı yok hala dimdik geri vites yapmak yok, canını teslim etmek var çoluk çocuğun canını teslim etmek var ama vatanı teslim etmek yok..inandığımız bu yolda Allah yardımcınız olsun, 4 4 Yanıtla
  • Mert kursun : Karsindakinin derdi ates kes degil filistini kendi haritasina dahil etmek bu savasta yanlizsiniz neyazikki normalde bir kasik suda bogulacak ulke araplar sayesinde dunya lideri oldu ırakta saddamı yedirdikleri gibi abd ye burayida yiyecekler ne diyelim darisi 3 maymunu oynayan ulkelerr 5 2 Yanıtla

Advertisement