Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- TSK'dan hava operasyonu Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan uçaklar yurtiçi ve yurtdışındaki hedefleri vurdu.

27.07.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- TSK'dan hava operasyonu

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan uçaklar yurtiçi ve yurtdışındaki hedefleri vurdu. Edinilen bilgiye göre, operasyon kapsamında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından ilk uçak saat 19.41'de havalanırken, son uçak üsse saat 23.33'te döndü. Toplam 9 sorti yapan uçaklar, yurtiçi ve yurtdışındaki hedefleri vurdu.

(01.40)

2- Meclis, olağanüstü toplanıyor

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP'nin talebi üzerine Meclis Genel Kurulu'nu 29 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

(14.17)

3- Bakanlar Kurulu toplandı.  Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantı, 12.10'da başladı.

(12.19) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Bilgilendirme heyeti

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığında dışişleri, istihbarat ve askeri yetkililerden oluşan heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi terör operasyonları hakkında bilgilendirmek üzere görevlendirilen heyetle bir araya geldi.

(11.24/14.20)

5- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sosyal medya üzerinden "Hem silah, hem siyaset olmaz. Bir yanda parmak sallayan, diğer yanda kaleş sallayan... Hukuka ve devlete meydan okuyan kaybeder" değerlendirmesini yaptı.

(12.27)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Partileri halk açar, halk kapatır. Tarih bunu defalarca göstermiş, ispatlamıştır. Ortada eğer suçlanacak, hatalı bir politika varsa bugün Türkiye'yi bu savaşa, bataklığa sürükleyen ve onun arkasından şakşakçılık yaparak, AKP'ye koltuk değnekliği yaparak yürüyen faşizan düşünceler olur. Sorgulanması gereken bunlardır. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur" dedi.

(11.57) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- Terör örgütünden saldırılar

Törer örgütünü yönelik operasyonları bahane ederek Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman'da izinsiz gösteri yapan gruplar, polise motolofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı, mahalle girişlerine hendek kazdı. Nusaybin'de hastane bahçesinde park halindeki 3 ambulansa uzun namlulu silahlarla ateş eden teröristler, Cizre'de zırhlı araca roketatarla saldırıda bulundu. Sason'da köprüye yerleştirilen 18 kilogram patlayıcı etkisiz hale getiren polis, düzenlediği operasyonlarla çok sayıda molotofkokteyli ele geçirdi. Olaylarda 1 kişi yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı

Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri ile Şırnak'ın Uludere ilçesindeki üs bölgelerine, bölücü terör örgütü mensupları tarafından silahlı saldırıda bulunuldu.

Erzurum'da bölücü terör örgütü üyeleri, asfaltlama çalışması yapan 7 iş makinesiyle gasbettikleri bir aracı yaktı.

(15.14/13.35/10.36) (Fotoğraflı/Görüntülü)

8- Şehitlere tören

Gazi Mahallesi'nde, terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenazesi için toplanan ve dağılmayan gruba müdahale sırasında düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Muhammet Fatih Sivri, son yolculuğuna uğurlanıyor. Sivri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'nde tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un naaşı, memleketi Manisa'nın Salihli ilçesinde toprağa verildi.

(12.38/15.14) (Fotoğraflı/Görüntülü)

9- İstanbul Bağcılar'daki terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenazesinin ailesine teslim edilmediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmak üzere İstanbul Adliyesine gelen bir grup avukat ile grubun açıklama yapmasına izin vermeyen güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

(13.27) (Fotoğraflı/Görüntülü)

10- Mersin'de gece saatlerinde Suruç'taki terör saldırısını bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyenlerin attığı aydınlatma fişeğinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Bülent Ecevit Güngör, toprağa verildi. Güngör'ün ölümüne neden olan eylemcilerin, aydınlatma fişeğini fırlatma anı, MOBESE tarafından kaydedildi.

(14.48/12.17) (Fotoğraflı/Görüntülü)

11- Terör örgütlerine operasyonlar

Başkentte, terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları iddiasıyla polis ve jandarmanın düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 21 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul'da terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 117 kişiden 39'u adliyeye sevk edildi.

Ağrı'da PKK, KCK ve gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG/H) üyelerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 27 kişiden 5'inin tutuklandığı bildirildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen operasyonda PKK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütüne yönelik operasyonlarda 135 kişi yakalandı.

(08.53/14.18/13.20/15.36/12.11) (Fotoğraflı/Görüntülü)

12- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, "Özel Kuvvetler Komutanlığı"nda denetleme ve incelemeler yaptı.

(15.05) (Fotoğraflı)

13- PYD'nin ortaya attığı "TSK unsurlarının Kobani'de bir köyü bombaladığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

14- IKBY Başkanı Barzani, "Türkiye hükümeti barışçıl çözüm için olumlu adımlarda bulundu. Ancak bazı tarafların bu imkanları değerlendiremediklerini ve gurura kapıldıklarını gördük" dedi.

15- Meslekten ihraç

Şanlıurfa'da Kobani olayları sırasında Plaka Tanıma Sistemi'ni devre dışı bıraktıkları iddiasıyla açığa alınan 5 polis memurunun emniyetle ilişiği kesildi.

(15.01)

16- Hava sıcaklıkları artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

(14.12)

17- KKTC'de hükümete güvenoyu

KKTC'de yeni kurulan koalisyon hükümeti Cumhuriyet Meclisinden güvenoyu aldı.

(14.04) (Fotoğraflı/Görüntülü)

18- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalara, ekonomiye yansıması olacak diye terör örgütlerinin Türkiye üzerinde operasyon yapmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti. Şimşek, yeni dönem memur maaş zamlarının belirleneceği toplu sözleşme sürecine ilişkin, "İmkanları değerlendiririz, elimizden gelenin en iyisini yaparız ama 'seçim belirsizliği var' diye de Türkiye'nin ileride ödeyemeyeceği bir faturayı da millete ödetmeyiz" dedi.

(11.26/12.11)

19- Suriye'deki iç savaş

Suriye ordusunun başkent Şam'ın Cobar bölgesine hava ve kara saldırısı düzenlediği bildirildi.

Rejim güçlerinin Suriyenin başkenti Şam'ın Cobar bölgesi ile Ayn Terma beldesine düzenlediği "klor gazlı" saldırılardan çok sayıda kişi etkilendi.

(11.18/10.58) (Fotoğraflı)

20- Yemen'de ateşkes

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ilan ettiği 5 günlük insani amaçlı ateşkesin başladığı bildirildi.

(01.28)

21- Futbolda Avrupa heyecanı

"Devler Ligi"nde 3. ön eleme turu ilk maçları, yarın ve 29 Temmuz Çarşamba günü oynanacak. Fenerbahçe, yarın Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i konuk edecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı karşısında kendi kozlarını kullanarak rakipten daha güçlü olacaklarını söyledi.

(10.26/15.25) (Fotoğraflı/Görüntülü)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Günün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement