Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(20.4.ADANA'da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 'Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir babası Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt, karnavalı değerlendirdi.)

20.04.2013 15:11  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(20.4.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Karnaval daha da büyüyecek

ADANA'da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 'Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir babası Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt, karnavalı değerlendirdi. İlki yapılmasına karşın karnavalın büyük ilgi çekip beğeni topladığını ifade eden Bozkurt, etkinliği gelecek yıl çok daha ileri noktalara taşımak istediklerini söyledi. Bozkurt, karnavalı sahiplenen Adanalılar'a da teşekkür etti.

REKOR VURGUSU

Portakal Çiçeği Karnavalı'nda üstlendiği görev dolayısıyla AGİAD tarafından düzenlenen 'İş ve Meslek Ödülleri Töreni'nde 'İsmail Kulak Sosyal Sorumluluk Ödülü' alan Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Karnaval beklenenen çok üstünde bir halk katılımıyla gerçekleşti. Ben de dahil hepimizi olumlu anlamda şaşırttı. Biz iyi birşey olacağını hayal ediyorduk ama hayal ettiğimizin çok üstünde bir katılım oldu" dedi. Adana'nın her kesiminden herkesin karnavala sahip çıktığını anlatan Bozkurt, "Yıllardır beklenen bir hayali gerçekleştirdiler. Bu nedenle bu Adana halkının başarısıdır" diye konuştu. Karnavala 15 bin civarında kişinin katıldığını anlatan Bozkurt, "Bunu seneye en az 2 katı olacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili komiteler şimdiden çalışmaya başladı. Gelecek yıl daha kalabalık, daha renkli bir karnavalla yine rekorlar kırmaya devam eder Adana. Ben şimdiden heyecanlıyım" açıklamasında bulundu.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Karnavala yönelik eleştiriler ve öneriler de bulunulduğunu söyleyen Ali Haydar, şöyle devam etti:

"Karnavalın internet sitesinde şalgam, kebap bunların hepsinin tanıtımı yapıldı. Şırdana kadar Adana'ya özgü tüm yemekler, bunların nerede yenilebileceği 'nisandaadanada.com' adlı internet sitemizde yer aldı. Ama bunun dışında ilk yıl olması nedeniyle aksaklıklar olmuş olabilir. Ama insanlar o kadar hoşgörülüydü ki, o aksaklıkları bile göz ardı ettiler, hoşgörüyle karşıladılar. Ne bileyim karnaval etkinliklerinde saatleri daha iyi ayarlayabilirdik. Mesela kortej yürüyüşü biraz erken başladı, hava sıcaktı. Daha akşam üstü olabilirdi. Bunun gibi eleştiriler oldu, bunları hep not aldık. Karnavalda 39 aktivite yapabildik. İşte daha çok aktivite istediler. Kısa sürede bu kadar oldu. Eminim seneye daha fazla grup, daha fazla aktivite olacak. Bir de seneye sadece şehrin merkezinde değil tüm semtlerde aktiviteler olacak. Güneyden kuzeye, doğudan batıya tüm Adana'yı kapsayacak değişik aktiviteler olacak. Halk da bu aktivitelerle iç içe olsun istiyoruz. Örneğin bir dans grubu dans ederken halk da dans etsin istiyoruz. Konser varken şarkı söylesinler istiyoruz. Bunların notlarını aldık. Seneye bunları da giderip daha coşkulu bir karnaval yapacağız."

'ARTIK MAYA TUTTU'

Karnaval çağrısına kayıtsız kalmayan Adanalılar'a teşekkür eden Ali Haydar Bozkurt, şunları kaydetti: "Adanalılar'ı bu yıl karnavala çağırdık ve çok büyük bir ilgi gösterdiler. Çağrımızı karşılıksız bırakmadılar. Ben o kadar duygulandım ki, kortejde yürürken zaman zaman gözlerim doldu. Kaldırımlarda el sallayan insanların arasında ağlayanlar vardı. Çok güzel bir coşkuydu. Seneye bunu vazgeçmeyip, bırakmayıp en az 2 katı katılım sağlamalıyız. Türkiye'nin her yerinden insanları buraya getirmeliyiz. Bunu ilerde uluslararası boyuta taşınmasını sağlamalıyız. Bu Adana'nın tanıtımı ve ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak bir girişimdir. Artık bu maya tutmuş bir iş. Lütfen sahip çıkalım. Sahibinin Adana halkının olduğu, Adana halkına malolmuş bir karnaval olarak kalmasına özen gösterelim, isteğim budur."

VALİYE TEŞEKÜR ZİYARETİ

Portakal Çiçeği Karnavalının fikir öncüsü Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt ve Tertip Komitesi Başkanı İlhami Günsel, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bozkurt, karnavalın amacına uygun bir şekilde gerçekleşmesi için verdiği destekten dolayı, Vali Coş'a teşekkür etti. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ise karnavalın Adana'ya yakışır bir şekilde gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını ve Seyhan Belediyesi olarak bu tür etkinliklere katkı sunmayı sürdüreceklerini söyledi.

Vali Coş DA, projeye imza atan heyetin ve emeği geçen herkesin teşekkürü hak ettiğini belirterek

"Hayli renkli ve coşkulu görüntülerle gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı ile Adana'nın ismi tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyuruldu. Marka kent olması için çaba sarf ettiğimiz Adana'mızın böylesine sosyal bir etkinlikle, önemli bir eksikliği giderildi. Bu karnavalın, sizlerin katkılarıyla kurumsallaşarak devam edeceğine ve gelenekselleşeceğine kuşkum yok. Bundan sonraki karnavala da her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(20.4.2013 FOTOĞRAF)

///////////

Turizm Lisesi'nde kutlama

MERSİN'in Erdemli ilçesindeki Arpaçbahşiş Turizm Meslek Lisesi'nde 37'nci Turizm Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Orhan Baş, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törenden konuşan Kaymakamı İbrahim Özefe, turizm sektörünün üç temel unsuru bulunduğunu belirterek, "Birincisi sunabileceğiniz tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinizin olması, ikincisi tanıtım ve üçüncüsü de hizmet sektörüdür. Bu üç unsur birbirini tamamlayıp bir birini tetikleyen bir bütündür. Eğer tanıtım yapamaz, iyi bir hizmet sunamaz iseniz tarihi ve doğal zenginlikleriniz olsa dahi turist çekemez gerekli verimi elde edemezsiniz. Bu nedenle Turizm Meslek Liselerimiz hizmetlerin sunulması açısından son derece önemlidir" dedi.

Turizm sezonunun açılışının Kızkalesi'nde yapıldığına dikkat çeken Kaymakam Özefe, şöyle devam etti: "Kızkalesi'nin ışıklandırılması için ciddi çalışma yapılırken bölge için önemli olan Kanlıdivane için de Mersin Üniversitesi çok ciddi proje çalışması başlattı. Kanlıdivane gezilebilir ve ziyaret edilebilir tarihi ve kültürel mekan haline gelecek. Bunun yanında Elaiussa Sebaste, Çatıören ve İmirzeli gibi tarihi varlıklarımızın ortaya çıkartılıp tanıtılabilmesi için ciddi çalışmalar var."

Okul Müdürü Hüseyin Günaydın da, turizm haftasının kutlanmasındaki asıl amacın vatandaşların tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Turizm Haftası nedeni ile düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Orhan Baş tarafından verildi. Özefe, öğrenciler tarafından açılan gıda bölümü stantlarını da gezdi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(20.4.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////////////////

Yeşilovacık termik santrali TBMM'de

MERSİN'in Silifke İlçesi'ne bağlı Yeşilovacık Beldesi'ne kurulmak istenen termik santraller, CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk tarafından TBMM Genel Kurulu'na taşındı. Genel Kurulda bir konuşma yapan Öztürk, Yeşilovacık'ta adeta bir çevre katliamı yaşandığını savunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı göreve davet etti. Yeşilovacık ve Akdere beldelerinde toplam 3 tane termik santral yapımının ön görüldüğünü belirten Öztürk, şöyle devam etti:

FOK BALIKLARINA DARBE

"Hepimiz biliyoruz ki Akkuyu'da, nükleer santral kurulması planlanmış, o yetmiyor, 3 tane de termik santral kuruyorlar, 2 tane de çimento fabrikası kuruyorlar. Halk buna karşı, halk bunu istemiyor. Kömür nerede? Termik santralleri kömürle çalışır. Güney Afrika'dan gelecekmiş. Onun gelmesi için de Yeşilovacık Limanı'nda ikinci bir liman yapıyorlar, genişletiyorlar, denizi o kayalarla dolduruyorlar. Doldururlarken de orada fok balıklarının yuvaları var, Akdeniz'de, o limanın olduğu yerde, o mağaraların ağzını kapatıyorlar, orada yeni doğmuş fok yavruları var. Şimdi, hepimiz biliyoruz ki bu fok balıkları gözden ırak insanın ulaşamayacağı yerlerde yaşarlar ve buraya günlük 10 bin, 12 bin ton kömür gelecek. Kömürün olmadığı yerde, kömürle çalışan termik santral olur mu, böyle bir anlayış olur mu?"

Öztürk, Silifke'de yaşayan her kesimden insanın yapımı planlanan termik santrallere karşı olduğunu sözlerine ekledi.

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

(20.4.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////////

DOĞAKA'dan kalkınma planı anketi

DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, Bölgesel Kalkınma Planı ve Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde tüm kesimlerin fikirlerini almak için anket uygulaması düzenlendiğini bildirdi. Kalkınma Bakanlığı ile koordineli olarak çalışıldığını ifade eden Kadıoğlu, şu bilgileri verdi:

"Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan 10'ncu Ulusal Kalkınma Planı çalışmalarına paralel olarak Türkiye'deki tüm Kalkınma Ajansları tarafından yürütülen yeni Bölge Planı çalışmaları kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden oluşan TR63 Bölge Planı hazırlık çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda 2012 yılında DOĞAKA tarafından Bölgemizdeki tüm ilçelerde çalıştaylar gerçekleştirilmiş olup, halen Mevcut Durum Analizi çalışmaları devam etmektedir."

Gelinen aşamada 10'ncu Kalkınma Planı ve yeni Bölge Planı çalışmalarının eşzamanlı yürütülmekte olduğunu kaydeden Kadıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu amaçla bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınması katkı sağlamak amacıyla 2023 vizyonu ile hazırlanmakta olan yeni Bölge Planı'nda yer almasını istediğiniz konuları ve bu konulara ilişkin detaylı görüş ve önerilerinizi almak, Bölgemizin sahip olduğu kalkınma dinamiklerini en iyi şekilde yansıtmak amacıyla yeni bir anket çalışması başlatılmıştır. Bölgemizin kalkınmasında önemli görülen hususları ve yapılması gereken faaliyetleri içeren anket herkese açıktır. Tüm kesimlerin bu çalışmaya göstereceği ilgi ve yapacağı katkılar Bölgemizin sahip olduğu potansiyelin en iyi şekilde ulusal ve bölgesel planlama çalışmalarına yansıtılması bakımından büyük önem taşımaktadır. Söz konusu ankete www.dogaka.gov.tr adresinde yer alan form ile katılım sağlanabilir."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.4.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Kapanış konseri Gripin'den

MERSİN Üniversitesi (ME.Ü) 19'uncu Kültür ve Spor Şenliği kapsamında sahne alan Gripin grubu genç hayranlarını coşturdu. Konsere katılan üniversiteliler, grubun söylediği şarkılara eşlik etti. Şenliğin kapanış konseri ME.Ü Çiftlik Köy Kampusu Vadi Spor tesislerinde gerçekleşti. Sahneye havai fişek gösterisi altında çıkan Gripin, seslendirdiği şarkılarla sevenlerine unutulmaz dakikalar yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren konserde, solist Birol Namoğlu'nun bateri şovu büyük alkış aldı. Yaklaşık 10 bin üniversiteli genç şarkıların çoğuna eşlik ederken, cep telefonu ve fotoğraf makineleri ile de görüntü aldı. Konser sonunda 17'nci Akdeniz Oyunları'nın maskotu olan Karetta ve Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa Aksan tarafından Birol Namoğlu'na plaket verildi.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(20.4.2013)

///////////

Soli için geldiler

HIRVATİSTAN, Polonya ve Türkiye'den 30 kişilik bir gurup, Soli Pompeiopolis antik kentinin tanıtımı projesi kapsamında Mersin'in merkez Mezitli ilçesine geldi.

Mezitli Kaymakamlığı ve Mersin Arkeoloji Topluluğu işbirliğiyle hazırlanan "Günümüzden Geçmişe Antik Yolculuk Projesi" kapsamında ilçeye gelen gençler, kent tarihindeki uygarlıkların yanı sıra o dönemdeki yaşam tarzı ve nüfus hareketliliği konusunda çalışma yürüttü. Antik kenti 10 gün gezen konuklar, ülkelerinde Soli'nin tanıtımını yapacaklarını ifade etti.

Proje koordinatörü Emel Sevgi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen projenin bütçesinin 15 bin 255 Euro olduğunu söyledi. Proje hakkında açıklama yapan Emel Sevgi, "Akdeniz'in kıyısında Mersin gibi doğa ve kültür özellikleri olan bir kentte gerçekleşen gençlik buluşmasının içerisinde yer almak önemli. Tarih ve kültür alanlarında çalışmalar yapıldı. Gönüllü gençler, antik kentinde Neolitik, Helenistik ve Roma dönemlerinde yaşamış medeniyetleri yerinde inceleyerek interaktif öğrenme ortamı buldular. Ayrıca farklı kültürlerden insanlar bir arada buluşarak evrensel alanda birlik beraberlik duygusunu tattılar" dedi.

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(20.4.2013)

///////////////////////

Düşündüren tasarımlar

MERSİN'in Tarsus ilçesinde 17 okuldan 90 öğrencinin çalışmasıyla teknoloji tasarım sergisi açıldı.

75'nci yıl Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, sergilenen eserlerin geleceğin bilim adamlarına ait olduğunu belirterek, "Bakanlığımız ve Türk Patent Enstitüsü arasında imzalanan protokol kapsamında genç zihinlerin düşünme becerilerini gerçekleştirmenin gelecekte ülke ekonomisine katılacağını dinamizmi dikkate alarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nca ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8'inci sınıflarında okutulan Teknoloji Tasarım dersi kapsamında öğrencilerin yaptıkları çalışmalar 'Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri' ile sergilenmektedir" dedi.

23 okuldan 249 başvurunun yapıldığı sergide, 17 okuldan 90 öğrencinin çalışması izlenime sunuldu.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(20.4.20139

////////////////

Sezon kurbanla açıldı

MERSİN'in Mut ilçesinde erik ve kayısı hasadının başlaması nedeniyle kurban kesilerek tören düzenlendi. Mut Belediye Toptancı Hali'nde yapılan törene Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Cülüç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Ata, toptancı halinde faaliyet gösteren tüccarlar, komisyoncular ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Şahin, "Emeğin karşılığını bulduğu, bol bereketli ürünün yer aldığı helal kazançlı hayırlı bir yıl olmasını diliyorum" dedi. Daha sonra İlçe Müftüsü İbrahim Köksal'ın yaptığı duanın ardından kurban kesilerek yeni sezon açıldı.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(20.4.2013)

///////////

Resim festivali sergisi

TARSUS 2. Resim Festivali sergisi törenle açıldı. Serginin açılışına Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Gürçınar, Tarsus Ressamlar Derneği Başkanı Hülya Atakan ve çok sayıda sanatsever katıldı. Mehmet Bal Sanat Galerisi'ndeki serginin açılış konuşmasını yapan Tarsus Ressamlar Derneği Başkanı Hülya Atakan, bu etkinliğin geleneksel hale getirildiğini belirterek "Etkinliğe katılmak için İstanbul'dan ve ayağının tozuyla Amerika'dan gelen değerli ressam arkadaşlarımız var. Mustafa Dulda hocamızla yola çıktık ve Tarsus Belediye başkanımızın destekleriyle Tarsus 2. Resim Festivalini nihayetinde tamamladık" dedi. 17 ressamın eserlerinin yer aldığı sergi 30 Nisan'a kadar açık kalacak.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(20.4.2013)

//////////////

Camide fidan dağıtımı

ADANA Orman Bölge Müdürlüğü, 'Daha yeşil Adana, daha yeşil Türkiye' sloganı ile her yıl düzenlenen fidan dağıtım etkinliğini, bu yıl Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Merkez Sabancı Camii'nde yaptı. Cuma namazı çıkışında insanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte toplam 5 bin adet defne ve harnup fidanı dağıtıldı. Etkinlikle ilgili konuşan Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer "İnsanlarımızın kalabalık olduğu yerlerde böyle etkinlikler düzenleyerek hem fidan dağıtımını yapmayı hem de Adana'nın yeşillenmesini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. Fidanlık Şefi Ali Kişi ise "Kutlu doğum haftası etkinliklerine katkıda bulunmak ve insanlarımızı ağaçlandırma seferberliğine teşvik etmek için her yıl bu etkinliği yapıyoruz. Bunun için bölgemizdeki yöresel fidan türlerini dağıtıyoruz" diye konuştu.

Sadullah KIZĞIN/ ADANA, (DHA)

(20.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////

MKÜ kampusunda fidan dikimi

HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) 20'nci Yıl Hatıra Ormanı'nın yanında Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi. İngilizci Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, yaklaşık 250 defne ve 50 okaliptus fidanını toprakla buluşturdu. Fidan dikimine, MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Can, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güven, Eğitim Fakültesi yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Can gelecekteki nesillere daha iyi bir çevre bırakmak adına etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür etti.

HATAY,(DHA)

(20.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Osmaniye'de 2/B'lerin ilk tapuları verildi

OSMANİYE Defterdarı Tahir Gök, 2/B olarak bilinen kanun kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan yerlerin satışına ilişkin müracaat eden ve işlemlerini tamamlayan 2 vatandaşın tapularını verdi. Defterdarlık binasında düzenlenen tapu tesliminde konuşan Defterdar Tahir Gök, yasadan yararlanmak için il genelinde başvuru oranının yüzde 88 olduğunu söyledi. Gök "İlimiz merkez ilçede bulunan 2/B taşınmazları için hak sahiplerine tebligatları yapılmış olup, tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içerisinde idaremize başvurmaları istenilmiştir. Bu kapsamda idaremize başvuran 3 vatandaşımızın işlemleri tamamlanarak, tapuları verilmiştir" dedi. Defterdar Gök, konuşmasının ardından Necdet Babaoğlan ve Atike Saçıkara'ya tapularını teslim etti. Tapu teslim törenine Defterdar Yardımcısı Cengiz Biber ile Milli Emlak Müdürü Uğur Üstündağ da katıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Restorasyonda son aşama

ANTAKYA Medeniyetler Korosu Kültür ve Sanat Evi'nde restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Medeniyetler Korosu'nun kullanımına sunulmak üzere tarihi bir Antakya evinde sürdürülen çalışmalar ay sonunda tamamlanacak. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in başkanlığında Abdurrahman Melek Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Kültür ve Sanat Evi'ndeki son düzenlemeler ele alındı. Vali Lekesiz, Hatay'ın ve ülkenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlayan Medeniyetler Korosu için hazırlanan kültür ve sanat evinde kullanılacak mobilyaların seçimine özen gösterildiğini söyledi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdür Vekili Mehmet Turgutlu, Hatay Valiliği İl Strateji Bürosu'ndan Proje Koordinatörü Dr. Asuman Duru, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden İnşaat Mühendisi Atilla Özcan, Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ile restorasyonu yürüten firmanın temsilcileri katıldı.

HATAY,(DHA)

(20.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Merit Grup 20'nci yılını kutluyor

MERSİN ve ilçelerinde Turkcell bayii olarak hizmet veren Merit Grup, yeni yılda başladığı 20'nci yıl kutlamalarını sürdürüyor. Kutlamalar Erdemli İlçesi'ne bağlı Elvanlı Köyü Esendere Mahallesi'nde devam etti. Etkinliğe Merit Grup firma sahipleri Ali Erhan Yıldız, Ayşe Yıldız, Melis Yıldız, Genel Koordinatör Hasan Özalp Önal ve Koordinatör Deniz Çolak ile davetliler katıldı. Grup olarak Mersin'e istihdam yaratmanın yanı sıra ekonomiye de katkı verdiklerini belirteren Ali Erhan Yıldız, "20 yıl önce araç telefonu ile başlayan hizmet yolculuğumuz Mersinlilerin bizlere katkılarıyla 4 farklı sektörde, 11 noktada, 102 personeliyle bugünlere geldi" dedi. Sabah kahvaltısı ile başlayan kutlamalar gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam etti.

MERSİN, (DHA)

(20.4.2013, FOTOĞRAF)

////////////

ÇGC'den bahar konseri

ÇUKUROVA Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Türk Sanat Müziği Korosu, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda bahar konseri verdi. Şef Uğur Türe yönetimindeki koro, Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerini seslendirdi. Programa katılan Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, koro şefi Türe ve koro üyelerine teşekkür etti. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise ÇGC Korosu'nun Türkiye'nin ilk ve tek gazeteciler korosu olduğunu söyledi. Esendemir, gönüllülerin oluşturduğu koronun Adana'da birçok konsere imza attığını vurguladı. Vali Yardımcısı Arslan ve ÇGC Başkanı Esendemir, konser sonunda şef Uğur Türe'ye çiçek vererek teşekkür etti.

ADANA,(DHA)

////////////////////

Gönüllü kadınlardan anlamlı etkinlik

İSKENDERUNLU üç ev kadını, Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği ile işbirliği yaparak, Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı'nda şenlik düzenleyecek. Bedriye Ulutaş Uçak, Sibel Aydınlı ve Nurdan Aydal adlı ev kadınları, Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı ile basın toplantısı düzenleyerek etkinlik hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, gönüllü kadınların 23 Nisan ve Çocuk Haftası temalı bir proje geliştirdiklerini belirterek "Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği aracılığı ile kimsesiz çocukların sıcak ortamda bir araya gelmeleri için güzel bir sinerji oluşturmak istediler. Dernek olarak biz de bu anlamlı projeye katkı sağladık" dedi. Etkinliğin, 28 Nisan'da İsos Otel'de yapılacağını duyuran Çakmaklı, çocuklar ve ailelerin gönüllerince eğleneceğini geniş bir program hazırlandığını sözlerine ekledi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(20.4.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

HP'nin Mersin buluşması

BİLGİSAYAR ve yazıcı alanlarında faaliyet gösteren HP, 'Geleneksel Anadolu Müşteri Toplantısı' turnesi kapsamında yeni ürünlerinin tanıtımını Mersin'de yaptı. Hilton Otel de yapılan toplantıya iş dünyasından temsilciler katıldı. Toplantı'da HP yöneticileri tarafından ürün tanıtımı gerçekleştirildi.

Serkan AVCI/ MERSIN, (DHA)

(20.4.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement