Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Davutoğlu, üniversite öğrencileriyle buluştuESKİ Başbakan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

09.12.2016 17:18

Davutoğlu, üniversite öğrencileriyle buluştu

ESKİ Başbakan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. KTO Karatay Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşan Davutoğlu, öğrencilere kendilerini yenilemelerini ve kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Üniversitenin sosyal tesislerinde yaptığı konuşmada küreselleşmenin getirdiği bilgi birikimi ve meydan okumalar karşısında üniversitelerin kendilerini yenilemesi gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, "Küreselleşmenin getirdiği bilgi birikimi ve yeni meydan okumalar karşısında, üniversitelerimize bizlerin öğrencilik yaptığı dönemlerdeki bilgi anlayışıyla bakamayız. Kendimizi yenileyeceğiz. Yeni bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu bileceğiz" dedi.

"GOOGLE'DAN MALUMAT ALIRSINIZ, AMA BİLGİ ALAMAZSINIZ"

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte bilginin elde edilmesi, korunması ve aktarılması ile ilgili bilgi felsefesini tümüyle değiştiren büyük bir hız ortaya çıktığını da ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Eskiden İspanya'dan Konya'ya bilgi almak için gelirken çok uzun yolları kat etmesi gereken bilim adamlarının yerine şimdi siz bir düğmeye basarak Japonya'da, Çin'de üretilen bir bilgiye ulaşabiliyorsunuz. 'Google Hazretleri' diye yeni bir bilgi kaynağı çıktı. Bu hız büyük bir potansiyel ama aynı zamanda büyük bir de sizin bilginizin test edilmesi açısından sıkıntılar doğurdu. Onun için şunu ayırt edeceksiniz. Malumat ayrı, bilgi ayrıdır. Google'den malumat alırsınız, ama bilgi alamazsınız. Bilgi içselleştirilmiş malumattır. Sizin emek vermediğiniz hiçbir şey bilgi haline dönüşmez."

"KİTAP OKUYUN"

Öğrencilere kitap okuma tesviyesinde bulunan Davutoğlu, "Bilgisayar ve aletleri, alet olarak göreceksiniz. Sizin önünüze geçmesine izin vermeyeceksiniz. Siz onu kontrol edeceksiniz, o sizi değil. Ama sebepsiz yere bir bilgisayarın karşısında sörf yapan bir kişi çok bilgi sahibi olmaz. Sabun köpüğü gibi gidecek olan bir ilgi sahibi olur ama bilgi sahibi olur. Bilgi sahibi olmak için sahafların kitap kokusunu alacaksınız. Kitabı seveceksiniz." diye konuştu.

"BİR ŞEY OLDUKTAN SONRA SİYASETÇİ OLURSANIZ, MAKAMI KAYBETMEKTEN KORKARSINIZ"

Siyasete girmek isteyen öğrencilere de seslenen Davutoğlu, "Son zamanlarda herkes en kısa yoldan bakan ve başbakan alabileceğini düşünmeye başladı. Hayır arkadaşlar. Yola bakan, başbakan olmak için çıkarsanız, hiçbir şey olamazsınız. Yola adam olmak ve bu toprakların hakkını vermek için çıkarsanız millette, Allah'da sizi başbakan olarak da, bakan olarak da istihdam eder, başka yerlerde de istihdam eder. Ama önce donanımınız içiniz bu anlamda dolu olacak. Devlet yönetiminde bulunmak büyük onurdur, peygamber mesleğidir. O anlamda kimse küçük göremez. Ama şunu nasihat olarak söyleyeyim size;Bir şey olduktan sonra siyasetçi olun, siyasetçi olduktan sonra bir şey olmayın. Çünkü, siyasetçi olduktan sonra bir şey olursanız, o makamı kaybetmekten korkarsınız. Bir yanda bir şey olmadığınız sonucu doğar. Ama bir şey olduktan sonra siyasete girerseniz o makamı bir araç olarak görürsünüz. Hizmet edersiniz. Hizmet imkanı olmadığı zaman da ne olmuşsanız onu yapmaya devam edersiniz."

dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Davutoğlu ve öğrencilerden detay

Davutoğlu'nun konuşması

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ/ KONYA,

=================================

Sınıfta üzerine dolap devrilen 2'nci sınıf öğrencisi ağır yaralandı

KARAMAN'da 2'nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Leylanur Taş, iddiaya göre, teneffüste sınıflarındaki malzeme dolabından eşya alırken, dolabın devrilmesi sonucu altında kaldı. Öğretmenleri tarafından dolabın altından kurtulan ve ağır yaralanan Leylanur, hastaneye kaldırıldı.

Olay bugün saat 14.00 sıralarında Şeyh Edibali Mahallesi'ndeki Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu'nda meydana geldi. Leylanur Taş, iddiaya göre teneffüste sınıflarındaki malzeme dolabından eşya almak istediği sırada, dolap üzerine devrildi. Leylanur'un dolabın altında kaldığını gören arkadaşları çığlıklar atıp, öğretmenlerinden yardım istedi. O sırada koridorda bulunan öğretmenlerden Hacer Külcü,çığlıkları duyup, sınıfa geldiğinde Leylanur'u, dolabın altında kaldığını gördü. Panikle, koşarak diğer öğretmenlerden yardım istedi. Bu sırada gürültüyü duyup sınıfa gelen nöbetçi öğretmen Gül Kurt, dolabı bir miktar havaya kaldırıp, diğer öğretmenlerin gelmesini bekledi. Diğer öğretmenlerinde yardımıyla Leylanur, dolabından altından çıkartıldı. Kanlar içinde kalan ve ağır yaralanan Leylanur, çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Leylanur'un, başından yaralandığı ve beyin kanaması geçirdiği, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Polis, olay yerinde inceleme yaparken sınıf öğretmeni Ahmet Taş ile yardıma koşan öğretmenlerden Gül Kurt ve Hacer Külcü, bilgisine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Leylanur'un ambulanstan indirilmesi

Acil servise alınması

Sınıftaki dolaptan detay

Polisin inceleme yapması

Okulun dışından detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

==============================

Mersin'den 'İnsanlık Ölmesin' yardımı yola çıktı

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan 'Halep'te 'İnsanlık Ölmesin' kampanyasında Mersin Müftülüğü'nce toplanan 12 yardım aracı yola çıktı.

İl Müftülüğü binası önünde uğurlama töreni düzenlendi. Burada konuşan İl Müftüsü Ali Melek, başlatılan kampanyanın ilk gününde Halep'e yardım gönderme çalışması yaptıklarını söyledi. Halep'teki dramı Mersin'de hissettiklerini belirten Müftü Melek, "Bu zulmü yüreğimizde hissediyoruz. Halep'te çocukların, mazlum insanların, yaralıların sesini biz buradan duyuyoruz. Bu yüzden kampanyanın ilk gününden yardımları yola çıkarmak istedik. Burada 4 iş adamımıza teşekkür ediyorum. Bu yardımlar onların desteği ile oldu" dedi.

Bir süre önce de 70'in üzerinde yardım tır aracının Mersin'den Suriye'ye gönderildiğini kaydeden Melek, "Burada bugün 7 tır un, 4 tır pirinç, 1 tır bulgur yüklü olmak üzere 12 tır yardım malzemesini Halep'e gönderiyoruz. Biz insanlık ölmedi, bakınız bizler millet olarak sizin yanınızdayız, Suriye'nin yanındayız, Suriye'deki, Halep'teki kardeşlerimizin, yani mazlumun, mağdurun yanındayız mesajını vermek istiyoruzö dedi. Müftü Melek'in konuşmasından sonra Halep'e yardım için hazırlanan 12 tır, dualarla uğurlandı.

Haber: Mustafa İNSAN/ MERSİN, -

===============================

Yaptırdığı binaya şehit ikiz polislerin ismini verdi

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde müteahhit Mehmet Kılınç, yaptırdığı 3 katlı binaya, darbe girişimi gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit olan ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un isimlerini verdi.

İlçede müteahhitlik yapan Mehmet Kılınç, Yeni Besni Mahallesi'ne yaptırdığı 3 katlı binaya, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Besnili ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin isimlerini verdi.

Şehit polislerin tanıdığı olduğunu kaydeden Kılınç, yapacağı diğer yapılara da 15 Temmuz şehitlerinin ismini vereceğini söyledi. 15 Temmuz'un unutulmayacak bir gün olduğunu ifade eden Kılınç, şunları söyledi:

"Şehit polislerimiz bizim ailece tanıdığımız arkadaşlarımızdı. Canımız çok yandı. Unutulacak bir gün değildi 15 Temmuz. Biz bu şehit polislerimizin isimlerini yaşatmak, ölümsüzleştirmek amacıyla isimlerini apartmanımıza vererek anılarını yaşattık. Bunu bütün vatandaşlarımızdan da şehitlerimize gazilerimize sahip çıkmasını istiyorum. İnşallah nasip olursa öbür inşaatlarımıza da şehit Ömer Halis Demir'in diğer 15 Temmuz şehitlerimizin isimlerini vererek anılarını yaşatmak istiyorum. Biz vatandaş olarak elimizden gelen neyse devletimizin yanındayız, emrindeyiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Yapılan bina

Şehit isimlerinin yazıldığı

Müteahhit Mehmet Kılınç ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

================================

Minibüste bırakılan köpek kurtarıldı

ANTALYA'da sahibi tarafından bırakıldığı minibüste 3 gündür kaldığı belirtilen köpek, 1 saatlik çalışmayla kurtarıldı. Köpeğin barınağa gönderilmesinin ardından koşarak gelen Çekya vatandaşı Azbeta Sobotkova, "Her gün köpeğimi çıkartıp gezdiriyordum. Ancak kolum rahatsız olunca bugün çıkartmadım" dedi.

Olay, saat 14.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi, Meltem Mahallesi, 3036 Sokak'ta meydana geldi. Almanya plakalı bir minibüste köpek olduğunu görenler, 155'i arayarak yardım istedi. Sokağa gelen polis ekipleri, Çekya vatandaşı Azbeta Sobotkova'ya ait olduğu belirtilen minibüsün kapısını kilitli olması nedeniyle açamadı. Bunun üzerine itfaiye ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Acil Müdahale ekiplerine verildi. Sokağa gelen itfaiye ekipleri, minibüsün orta camının fitilini çıkartarak açtı. Minibüsün buradan içeri sarkan bir itfaiye eri minibüsün kapılarını açtı. Sahipsiz Hayvan Acil Müdahale ekipleri ise kapıdan yakalama aparatı ile köpeği yakalamaya çalıştı. Ekipler, oldukça korktuğu ve hırçın olduğu gözlenen köpeği yakalamakta zorluk çekti. Yakalama aparatı ile yakalanan köpek, minibüsten çıkartılarak sahipsiz hayvan acil müdahale ambulansına konuldu. Köpek, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere belediyenin barınağına götürüldü.

Köpeğin götürülmesinin ardından koşarak gelen Azbeta Sobotkova, köpeği her gün gezdirdiğini belirterek, "Yalnızca bugün çıkartmadım" dedi. Erasmus Projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi'ne eğitime geldiği belirlenen Sobotkova'ya cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Bazı görgü tanıkları ise köpeği 3 gündür minibüste gördüklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Köpeğin araç içindeki görüntüsü

-Polisin köpek ile konuşması

-Hamide Akyazı isimli kadınla röp

- İtfaiye ekiplerinin çalışma yapması

-Köpeğin kapıdan çıkartılması

-Köpeğin ambulansa alınması

-Ambulansın hareket etmesi

-Köpeğin sahibi Alzbeta Sobotkova ile röp

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

================================

Kilis'te, üniversitede döviz kampanyası

KİLİS 7 Aralık Üniversitesi'nde 'Döviz bozdurma' kampanyası başlatıldı.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç'in başkanlığında bir araya gelen üniversite senatosu, 'Ülkemi seviyorum, Türk Lirası'nı tercih ediyorum' ismiyle kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında kampüste kurulacak geçici döviz bürosunda Dolar ve Euro bozduranlara çeşitli imkanlar sağlanacak. Kampanya kapsamında 50 dolarını TL'ye çeviren öğrenciye ve 500 tutarındaki dövizini TL'ye çeviren personele bir gün ücretsiz yemek, 10 ve üzeri tutarda dövizini TL'ye çeviren öğrenci ve personele bir gün ücretsiz sıcak içecek, 5 bin ve üzeri tutarda dövizini TL'ye çeviren öğrenci ve personele ise bir ay boyunca üniversitenin fitness salonundan ücretsiz yararlanabileceği açıklandı.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, ülkeyi ilgilendiren her türlü kampanyaya destek olmaya çalıştıklarını belirterek, "Kilis 7 Aralık Üniversitesi olarak ülkemizi ilgilendiren her türlü sosyal ve ekonomik konuya duyarlı olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin değer yargılarına, hassasiyetlerine önem veren bir üniversiteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türk Lirası ve altın değer kazansın çağrısına birçok kişi ve kurum gibi biz de KİYÜ olarak katılmak ve destek vermek istedik. Para birimimiz olan Türk Lirası'nın değer kazanması için herkesi kampanyaya katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Haber: Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, -

================================

Besni'de 22 milyonluk GES inşası başladı

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde, 22 milyon liraya mal olacak Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) yapımına başlandı.Yeni Besni Mahallesi'nde yapımına başlanılan 6 megavat gücündeki santralde, 800 bin kilovat elektrik üretilecek. 50 kişinin istihdam edileceği santralin Mart ayında tamamlanarak enerji üretmeye başlayacağı belirtildi.

Firmanın Genel Müdürü Mahmut Can, 6 megavatlık santralin 800 bin kilovat elektrik üreteceğini belirterek, "Ayrıca hem istihdam, hem de ekonomik anlamda önemli katkı sağlayacaktır. Güneş Enerji Santrali'nin kurulum maliyeti 6 milyon Euro yani yaklaşık 22 milyon liradır. Şirketimiz, ilçemizin çeşitli bölgelerinde de Güneş Enerji Santrali kurulması yönünde çalışmalarına devam etmektedir. Şuanki yapım aşamasında olan GES yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlamaktadır" dedi.

Haber: Mustafa ÖNDOĞAN/ BESNİ (Adıyaman), -

===============================

Türkiye'ye kaçak sokulan 4 yavru köpek ihaleyle satıldı

EDİRNE'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yasadışı yollarla Türkiye'ye sokulmak istenirken bir otomobilde yakalanan ve işlemlerinin ardından satışa çıkarılan 5 yavru köpekten hayatta kalan 4'ünü Hayvan Hakları Koruma Federasyonu (HAYTAP) 3 bin 550 liraya aldı.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapmak için gelen bir Bulgar plakalı bir otomobilde şüphe üzerine yaptığı aramada 5 yavru köpek buldu. Köpeklerin, sınırdan geçerken ses çıkarmamaları için uyutuldukları belirlendi. El konulan hayvanlar ihale ile satılmadan önce yediemin olarak Edirne Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nurhan Kalender'e teslim etti. Ancak yavru köpeklerden biri, hastalığı nedeniyle burada telef oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü (TASİŞ), 4 köpeği bugün Kapıkule Sınır Kapısı'nda, 5 bin 500 lira esas bedelle ihaleye çıkardı. İhaleye HAYTAP adına katılan İstanbul temsilcisi Zuhan Arslan, 4 yavru köpeği için 3 bin 550 lira teklif vererek satın aldı. Köpekleri satın alan Arslan, hayvanlardan birinin ölmek üzere olduğunu belirterek, battaniyeye sardığı köpeği acilen klinikte tedavi altına alınması gerektiğini söyledi.

'HAYVANLAR EŞYA GİBİ SATILMASIN'

Hayvanların eşya veya mal statüsünden çıkarılması gerektiğini ve satışlarının yasaklanması gerektiğini söyleyen Arslan, "Bu hayvanların bir can statüsüne sokulmasını istiyoruz. Satışının yasaklanarak direk sahiplendirilmesi gerekiyor. Bu cins hayvanları annesinden ayırıp götürüyorlar. Haliyle yeterli süt alamadıkları için bağışıklık sistemleri çöküyor. Kaçak sokmak için de sanırım narkoz verip uyutuyorlar. Hayvan ya uyanamıyor ya da uyandığında iki, üç gün sonra ölüyor. Bunları kaçıranlara canınız cehenneme diyorum. Çünkü bu canların acılarını biz yaşıyoruz. Bunlar mal değil can. Barınakta ihale için bekleyen 15 kedi, 10 da köpek yavrusu daha var. Meclisin kaçak yakalanan hayvanların satışını önleyen yasayı çıkarması gerekiyor" dedi.

Yediemin olarak yavru köpeklerin geçici bakımını üstlenen Edirne Doğa ve Hayvan Koruma Derneği Başkanı Nurhan Kalender, yurda kaçak olarak sokulan yavru hayvanların hasta olmasından dolayı sürekli öldüklerini söyledi. Hayvanları yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kalender, "Gelen hayvanlar küçük ve hasta olduğu için bakamıyoruz ve ölüyor. ya hasta ya da 3-5 gün sonra hastalanıyorlar. Maalesef ki bu hayvanların yüzde 30'unu kaybediyoruz. Buradan hayvan kaçırılanlara seslenmek istiyorum. Lütfen bu hayvanları annelerinden ayırmayın. Bu hayvanlar iki ay annelerini emsinler aşılansın, kaçıracaksanız da o zaman kaçırın. Hayvanseverlere de sesleniyorum, lütfen bu hayvanları parayla satın almayın. Satın aldığınız sürece bu kirli ticaret devam edecektir" dedi.

İhale ile HAYTAP'ın aldığı 4 köpek, ilk tedavilerinin ardından özel kafeslerine konularak, İstanbul'a götürüldü.

Haber: Ali Can ZERAY/EDİRNE, -

==================

Halep'te ölenler için Samsun'da gıyabi cenaze namazı

SAMSUN'da bir araya gelen sendika ve dernek üyeleri Suriye'nin Halep kentinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Site Cami avlusunda Cuma namazı sonrası bir araya gelen yaklaşık 150 kişilik grup, Suriye'nin Halep kentinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve çeşitli derneklerin de destek verdiği gıyabi cenaze namazı sonrasında açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu, "Bugün Srebrenitsa'nın kaderini Halep yaşıyor. Halep'te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır" dedi.

'Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar' temalı kampanya başlattıklarını da belirten Güneysu, derneklerin de katkılarıyla Halep'e 81 TIR un göndermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Cami'nden detaylar

-Cenaze namazının kılınmsı

-Basın açıklamasından detay

-Memur-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu'un açıklaması

-Katılımcıların tekbir getirmeleri

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement