Dışişleri Bakanı Davutoğlu Beyşehir'de - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Beyşehir'de

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Ne Beyşehir, ne Konya, ne Türkiye bu şantaja boyun eğmeyecek Allah’ın izniyle. Ama Pensilvanya da, Türkiye’deki muhalefet de, dünyada yükselmemizi kıskanıp hakkımızda bu şantajları çevirenler de herkes dinleyecek ve herkes bilecek ki bu topraklarda sadece ve sadece milletin iradesi geçer” dedi.

26.03.2014 17:16

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Ne Beyşehir, ne Konya, ne Türkiye bu şantaja boyun eğmeyecek Allah'ın izniyle. Ama Pensilvanya da, Türkiye'deki muhalefet de, dünyada yükselmemizi kıskanıp hakkımızda bu şantajları çevirenler de herkes dinleyecek ve herkes bilecek ki bu topraklarda sadece ve sadece milletin iradesi geçer" dedi.

Davutoğlu, Konya'nın Beyşehir ilçesinde çarşı meydanında AK Parti Seçim Karargahı önünde partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Burada alanı dolduran Beyşehirliler'e hitap eden Davutoğlu, konuşmasının başında gördüğü "Bu şarkı bitmez, bu millet montaja gelmez, şantaja boyun eğmez" yazılı pankartı okuduktan sonra Türkiye'nin şantajlara boyun eğmeyeceğini söyledi. Davutoğlu, "Ne Beyşehir, ne Konya, ne Türkiye şantaja boyu eğmeyecek Allah'ın izniyle. Ama Pensilvanya da, Türkiye'deki muhalefet de, dünyada yükselmemizi kıskanıp hakkımızda bu şantajları çevirenler de herkes dinleyecek ve herkes bilecek ki bu topraklarda sadece ve sadece milletin iradesi geçer. Milletin iradesinin yolu da helal oylarının yansıdığı sandıklardır. Herkes gelecek, eğer bu memleketle ilgili bir iddiası varsa, bizler gibi halkın önüne çıkacak, oy iddiasını dile getirecek ve oy isteyecek. Kimse perde gerisinden bu ülkeyi idare edemeyecek" dedi.

Bakan Davutoğlu, konuşmasında muhalefeti de eleştirdi. İki hafta önce Van Erciş'te düzenlenen mitingde kalabalığa hitap ettiğini anlatan Davutoğlu, vatandaşların kendilerini burada da bağırlarına bastığını söyledi. Siirt'te, Batman'da, Şanlıurfa'da ve Siverek'te meydanı dolduran on binlerce insanın al bayraklarla kendilerini bağırlarına bastığını dile getiren Davutoğlu, "Sordum buraya ana muhalefet partisi gelebiliyor mu, başkanı gelebiliyor mu, dedim. 'Hayır' dediler, 'onların tabanı yok'. MHP gelebiliyor mu, onlar da yok. 'İki parti yarışıyor' dediler. AK Parti ve üçüncü muhalefet partisi" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU KONYA'DA MİTİNG YAPAMADI"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Orta Anadolu'nun her bir vilayetini dolaştım, Nevşehir'i, Aksaray'ı, Çankırı'yı, Karaman'ı, Niğde'yi, tabi Konya'nın her bir ilçesini dolaştım. Soruyorum özellikle diğer Orta Anadolu ilçelerine, buraya ana muhalefet partisi gelebiliyor mu, miting yapabiliyor mu, 'hayır tabanı yok' diyorlar. Yolunu şaşırdı Konya'da miting yapamadı Kılıçdaroğlu, Akşehir'e gitti. Ama Akşehirli kardeşlerim bizi büyük bir yüreklilikle, büyük bir muhabbetle karşıladılar, bağırlarına bastılar, muhteşem bir miting yaptık biz. Akşehir'e gitti Kılıçdaroğlu, Akşehir'deki belediye başkan adayını tanıtırken 'Kırşehir adayı' diye tanıttı. Şimdi işte bunların bu topraklara ve bu zemine olan ilgileri bu kadar. Şimdi burada da ana muhalefet partisi yok. Orta Anadolu'da üçüncü yok, ikinci muhalefet partisiyle genelde biz yarışıyoruz. Sahillere gittiğinizde ana muhalefet var, diğerleri yok. Bütün Türkiye'de olan tek bir parti var, o da AK Parti. Sadece AK Parti Hakkari'den Edirne'ye kadar, Ağrı'dan Muğla'ya kadar, Samsun'dan Mersin'e kadar Türkiye'nin kuzeyinde, güneyinde, doğusunda, batısında her bir yerinde bu al bayrağı AK Parti bayrakları ile birlikte dalgalandıran yegane parti AK Parti. Milliyetçilik oturdukları köşeden hamasi nutuk atmakla olmaz, milliyetçilik 780 bin kilometrekarenin her bir yerine bu al bayrağı başı dik bir şekilde götürmekle olur. İşte onun için bu toprakların çocukları bizler, AK Parti kadroları Türkiye'nin her yerine gideriz, her bir kardeşimizle kucaklaşırız, dertleşiriz ve onların rızasını alırız. Onun için bize saldırıyorlar, onun için AK Parti hükümetlerini, kadrolarını yıpratmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki 15 sene önce olduğu gibi, 90'lı yıllarda olduğu gibi koalisyon hükümetleri olsun, zayıf hükümetler olsun ve kontrol edebilsinler. Hayır Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde artık kimse kontrol mekanizması kuramaz, kimse bu ülkeyi kontrol edebileceği vehabına kapılmasın, bu topraklarda söz de, karar da ilelebet sadece milletimize aittir."

Mitinge AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Akış, Gülay Samancı, Harun Tüfekçi, Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Belediye Başkan Adayı Murat Özaltun, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve partililer ile vatandaşlar katıldı. - KONYA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Beyşehir\'de
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Davutoğlu Beyşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • sabriye: Şu anda paralel devlet sayenizde gerçekten kuruldu. En büyük başarınız da bu oldu. Aynı zamanda da Türkiye'ye en büyük zararı verdiniz. Tabii bağırlarına basarlar.!...... Sınıırında savaş varken bir Dışişleri Bakanının seçim meydanlarında politika yapması gerçekten çok üzücü. 2 1 Yanıtla
  • osman: Her ne kadar Başbakanın üslubunu,ifadelerini beğenmesem tasvip etmesem, hatta karşı olsamda konya mitinginde şunu okudum ki Başbakan olmadan AKP koskoca bir BOŞlukmuş, 316 kişinin tamamı bile başbakanın yerini dolduramıyor,yazık.Bu milletin bir kişi dışında bu boşlukta ümit aramasına çok yazık. 0 0 Yanıtla

Advertisement