İstanbul'da Gündüz, Gece Oldu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Gündüz, Gece Oldu

İstanbullular bu sabah karanlık ve yağışlı bir güne uyandı. Gökyüzü bulutlarla kaplandı, gündüz gece oldu. Meteoroloji de şiddetli yağışa karşı uyardı.

12.01.2015 08:58  Güncelleme: 11:27

İstanbul'da hava, yoğun sağanak yağış nedeniyle karardı. Sabah saatlerinde yollara düşen vatandaşlar, evlerinden dışarıya çıktıklarında havanın daha aydınlanmadığını gördü. E-5 Karayolu'nda yoğun trafik yaşanırken, metrobüs duraklarının da yoğun olduğu gözlendi.

Taksim'de ise vatandaşlar yağmur ve fırtınaya hazırlıksız yakalandı. Yağmur ve fırtınadan korunmak isteyen vatandaşlar etrafa koşuşarak saklanacak yer bulmaya çalıştı. Şemsiye kullanarak yağmurdan korunmak isteyen bazı vatandaşların ise şemsiyelerinin ters döndüğü ya da kırıldığı da görüldü.

Yoğun sağanak yağış, yerini zaman zaman dolu yağışına bıraktı. Metro asansörlerinden dışarıya çıkan vatandaşlar bir anda dolu yağmuruna tutuldu. Şemsiye olmayan bazı vatandaşların ise kendilerini çantalarıyla yağmurdan koruduğu gözlendi.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Kütahya, Manisa, Uşak, Denizli, Mersin, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Kütahya, Manisa, Uşak, Denizli, Mersin, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul): öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak; sabah saatlerinden itibaren Trakya'da, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi ile doğusunun yükseklerinde, akşam saatlerinden itibaren ise Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

RÜZGARA DİKKAT

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 3 ila 6 derece artacağı, Marmara'da 5 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, yarın(Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/s): Marmara'nın güneybatısında zaman zaman tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, çok bulutlu ve yer yer sisli 2

İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı 10

İzmir: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kıyı ilçelerinin, il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor 15

Adana: Parçalı, zamanla çok bulutlu 12

Antalya: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde batı kıyı ilçeleri yarın il genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il merkezi ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 14

Konya: Parçalı, çok bulutlu ve yer yer sisli 3

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde yağmurlu 16

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14

Erzurum: Parçalı bulutlu -3

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, yer yer sisli 4

İDO'NUN TÜM İÇ HAT SEFERLERİ İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), internet sayfasından olumsuz hava koşulları nedeniyle bu sabah yapılması planlanan tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İDO, tarafından iptal edilen seferlerle ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferleri geçici bir süre karşılıklı olarak iptal edilmiştir.

12-01-2015 0730 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
12-01-2015 0800 Bursa - Armutlu - Armutluk - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü
12-01-2015 0900 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü"

BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, 07.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) deniz otobüsü seferi, olumsuz hava şartları nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Ayrıca, 08.00'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 09.30'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) ile 10.45'teki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri, elverişsiz hava koşulları nedeniyle programdan kaldırıldı.

İstanbul\'da Gündüz, Gece Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Gündüz, Gece Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • filiz: şuan saat 14:20 ve balıkesirde lapa lapa kar yağıyor. . 2 0 Yanıtla

Advertisement