İzmirlilerin Favori Takımı: Galatasaray - Son Dakika
Yerel

İzmirlilerin Favori Takımı: Galatasaray

Bilyoner.com'un İzmir taraftar haritasına göre İzmir'in yüzde 5'i Karşıyaka, yüzde 4'ü Göztepe taraftarı

18.07.2013 14:01

Türkiye'nin en çok kazandıran elektronik şans oyunları sitesi Bilyoner.com, İzmir'in taraftar haritasını çıkardı. Sonuçlara göre, İzmir'de yaşayan Bilyoner.com üyesi taraftarların yüzde 37'si Galatasaray'ı destekliyor. Fenerbahçelilerin oranı ise yüzde 32...

İzmir'in ezeli rakipleri Göztepe ve Karşıyaka da listede yer alıyor. Sıralamada Karşıyaka, yüzde 18'lik taraftar oranına sahip Beşiktaş'ın ardından yüzde 5 ile dördüncü sırada görülüyor. İzmir'in sarı-kırmızılı takımı Göztepe ise yüzde 4 ile Kaf Kafları izliyor.

Bilyoner.com, bu defa İzmirlilerin takım tercihlerini ortaya çıkardı. Toplam 30 İzmir ilçesini kapsayan taraftar haritası, Bilyoner.com üyesi İzmirli futbol tutkunlarının hangi renklere gönülden bağlı olduklarını ortaya çıkardı.

Genel tabloya bakıldığında, İzmirlilerin yüzde 37 ile en çok Galatasaray'ı destekledikleri görülüyor. İkinci sırayı ise Fenerbahçe, yüzde 32 ile alıyor. Üç büyüklerin bir diğer üyesi Beşiktaş ise yüzde 18 ile ezeli rakiplerin ardından üçüncü sırada...

Kaf Kaflar 15 ilçede Göztepe taraftarlarından fazla

Üç büyüklerin ardından İzmir'de kendine en çok taraftar bulan takım yüzde 5 ile Karşıyaka oldu. Kaf Kafları, ezeli rakibi Göztepe izledi. Yüzde 4'lük taraftar oranına sahip olan takımın, Karşıyaka'yla yakın taraftar oranına sahip olması dikkat çekti. Altay ve Bucaspor ise genel sıralamada kendine yer bulan diğer takımlar oldu.

İlçe bazında bakıldığında ilk sıraları üç büyükler almasına rağmen en çok desteklenen üçüncü ve dördüncü takım sıralaması Karşıyaka-Göztepe çekişmesine sahne oluyor. Tam 15 ilçede Karşıyaka, Göztepe'den üst sıralarda yer alarak hakimiyetini ortaya koyuyor. 13 ilçede ise Göztepe'nin Karşıyaka'ya üstünlük kurduğu görülüyor.

18 ilçede Galatasaray'ın üstünlüğü var

Bilyoner.com'un İzmir taraftar haritasında Galatasaray'ın 18, Fenerbahçe'nin ise 11 ilçede en çok taraftar oranına sahip olduğu görülüyor. Karşıyakalılar ise ilçelerinin taraftarlarına yüzde 31 ile tam destek veriyor.

Bergama, Foça, Menemen, Bayraklı, Karaburun, Urla, Çeşme, Güzelbahçe, Seferihisar, Bornova, Buca, Torbalı, Selçuk, Ödemiş, Gaziemir, Konak, Balçova ve Narlıdere sarı-kırmızılı renklere tutkun olan ilçeler olarak belirlendi. Fenerbahçe'nin üstünlüğü ise Dikili, Kınık, Aliağa, Çiğli, Karabağlar, Menderes, Kemalpaşa, Tire, Bayındır, Kiraz ve Beydağı'nda hissedildi.

Altınordu ve Altay da listede yer buldu

Kurulan en eski futbol takımlarından olan Altınordu ve Altay da haritada görülen takımlar arasında yer aldı. Karabağlar'da Altınordu'nun yüzde 2 oranında taraftara sahip olduğu görüldü. Altay ise Konak'ta yüzde 8, Gaziemir'de yüzde 3 ve Karşıyaka'da yüzde 1 oranıyla unutulmadığını kanıtladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel İzmirlilerin Favori Takımı: Galatasaray - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement