Söndürülemeyen petrol boru hattı için Vali'den ilk açıklama: Can kaybımız yok - Son Dakika
3.Sayfa

Söndürülemeyen petrol boru hattı için Vali'den ilk açıklama: Can kaybımız yok

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde petrol boru hattında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın sürüyor. Ekiplerin müdahale ettiği yangınla ilgili Vali Ömer Faruk Coşkun'dan açıklama geldi. Coşkun, yangının yerleşim yerlerini etkilemediğini ve can kaybının yaşanmadığını ifade etti.

18.01.2022 23:33  Güncelleme: 10:08

Pazarcık ilçesinde Narlı Mahallesi'ndeki BOTAŞ petrol hattında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çok sayıda İtfaiye ekibi bölgeye sevk edilirken, kolluk kuvvetleri de bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Patlamanın ardından çıkan yangının Kahramanmaraş- Gaziantep kara yoluna sıçraması sebebiyle arter çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

"CAN KAYBI YAŞANMADI"

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, patlama sonrası çıkan yangının yerleşim yerini etkilemediği ve can kaybının yaşanmadığını söyledi. Vali Coşkun, "Patlamanın nedeni henüz belli değil. Petrol akımı kesildi. Yangına müdahale sürüyor. Yangının etkisi de azalmaya başladı. Boruda petrol olduğu için yangın kontrollü şekilde sürüyor. Şu an için yerleşim yerleriyle ilgili bir risk yok ve çok şükür can kaybı da yok. İnşallah ekiplerimiz kısa sürede yangını söndürecek. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Petrol boru hattı saatlerdir yanıyor! Söndürülemeyen yangınla ilgili Vali'den ilk sözler: Can kaybımız yok

"19 ARAÇLA DESTEK VERİYORUZ"

Yangına müdahalenin yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de, "Narlı BOTAŞ petrol hattında meydana gelen yangının söndürülmesine itfaiye ekiplerimiz 19 araçla destek veriyor. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Söndürme ekiplerine kolaylıklar diliyorum. Yangından etkilenen tüm hemşerilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kaydetti.

Petrol boru hattı saatlerdir yanıyor! Söndürülemeyen yangınla ilgili Vali'den ilk sözler: Can kaybımız yok

BOTAŞ: YANGIN TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ

Diğer yandan, ilk yaptıkları açıklamada patlama sonrası petrol akışının durdurulduğunu açıklayan Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü, son durumu paylaştı. Pazarcık İlçesi Narlı Mahallesi'ndeki BOTAŞ petrol boru hattında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangının tamamen söndürüldüğü ve soğutma işlemlerinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Bilindiği gibi Kahramanmaraş ili, Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi'nde 18 Ocak 2022 günü saat 19.30 sıralarında Irak- Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nın yaklaşık 511'inci kilometresinde henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, başta BOTAŞ Acil Müdahale Ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Orman Müdürlüğü itfaiye teşkilatları ile güvenlik birimleri olmak üzere tüm ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu yangın tamamen söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Petrol boru hattı gerekli tedbirlerin alınmasına müteakip en kısa sürede devreye alınacaktır" denildi.

Petrol boru hattı saatlerdir yanıyor! Söndürülemeyen yangınla ilgili Vali'den ilk sözler: Can kaybımız yok


Söndürülemeyen petrol boru hattı için Vali\'den ilk açıklama: Can kaybımız yok

Son Dakika 3.Sayfa Söndürülemeyen petrol boru hattı için Vali'den ilk açıklama: Can kaybımız yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • irem nur alakuş: Yolda kalan onca insana ne olacak haber ve açıklama iyi ama bunca insanın halini düşünen varmı??? durumları hızlandırın yolda kaldık yolda 7 saatten fazla oldu... 0 0 Yanıtla

Advertisement