Dünyanın belediye başkanları Bornova'da buluştu - Son Dakika
Güncel

Dünyanın belediye başkanları Bornova'da buluştu

Enerji Kentleri Ağı Bornova'da toplandı

02.06.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde başlayan Energy Cities (Enerji Kentleri Ağı) Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu'nda önemli mesajlar verildi.

Her yıl farklı bir tema ile bir Avrupa kentinde gerçekleştirilen Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı ve Almanya Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner iki günlük konferans boyunca küresel iklim deşiklikliği ile mücadele konusunda pek çok yeni fikrin ve işbirliği olanaklarının ortaya çıkacağına inandığını söyledi. Würzner, enerji geleceği konusunda pek çok çalışma yapan Bornova'nın bu konuları konuşmak için çok uygun bir Avrupa kenti olduğunu belirterek, "Bu nedenle Bornova ve İzmir'de olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyeler olarak karbon emisyonunu düşürmek için çevreci projeleri hayata geçirdiklerini ancak başta iklim değişikliği ile mücadele olmak üzere pek çok konuda sonuç almak için doğaya zarar veren vahşi üretimden vazgeçilmesi gerektiğini bunun için de Birleşmiş Milletler gibi kuruluşların önlemler alması gerektiğini söyledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilklerin kenti Bornova'da Energy Cities'in Yıllık Konferansı'nı ve Genel Kurulu'nu yapmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Korel Göymen konferansın genel çerçevesini çizdiği konuşmasında Türkiye'nin akla gelen her alanda Avrupa Birliği'ne yatay olarak girdiğine dikkat çekti.

Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğindeki Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda başladı. Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı Eckart Würzner ile Avrupa, Asya ve Afrika'dan üye kentlerin yöneticileri Çarşamba akşamı İzmir'e geldi. Konuklar ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Havagazı Fabrikası'nda onurlarına verilen kokteyle katıldı. Bu arada Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı ve Almanya Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner Bornova Belediye Meclisi toplantısına da katılarak İzmir'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Energy Cities'in yönetim kurulu toplantısı da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın da katılımıyla aynı akşam gerçekleştirildi.

Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Energy Cities Yıllık Konferansı'na CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı Eckart Würzner ve üç kıtadan kentlerin yöneticilerin CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ilçe belediye başkanları katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyanın belediye başkanları Bornova'da buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement