Metin Külünk Sandık Yurtdışındaki Vatandaşın Ayağına Gitmeli - Son Dakika
Güncel

Metin Külünk Sandık Yurtdışındaki Vatandaşın Ayağına Gitmeli

Metin Külünk Sandık Yurtdışındaki Vatandaşın Ayağına Gitmeli

Metin Külünk Sandık yurtdışındaki vatandaşın ayağına gitmeli Almanya'da konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yurtdışındaki vatandaşın ayağına da sandık gitmelidir dedi.

24.02.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metin Külünk Sandık yurtdışındaki vatandaşın ayağına gitmeli

Almanya'da konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yurtdışındaki vatandaşın ayağına da sandık gitmelidir dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hessen Bölge başkanlığına bağlı Offenbach şubesinin açılış törenine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yurtdışındaki vatandaşlar için mobil sandık uygulaması önerdi. Milletvekili Metin Külünk randevulu seçim sisteminin kaldırılması ve konsolosluklarda oy kullandırmanın yeterli olmadığını belirterek şunları söyledi Randevunun kalkması yetmez, konsolosluk bölgelerinde oy kullanmakta yetmez, bunu bir adım daha ileri götürmeliyiz. Türkiye'de Hakkari'de sandık kuruyoruz, Yüksekova'da Şırnak'ta, Bitlis Butki'de, Rize Çamlıhemşin'de Tepebaşı köyünde, Dumanbaşı köyünde sandık kuruyoruz, buradaki vatandaşımızın suçu ne Buradaki vatandaşımızın oyunu daha rahat kullanabileceği bir modeli asıl gerçekleştirmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı seçmen kartı taşıyan vatandaşın nasıl biz Türkiye'de oy kullanmayı kolaylaştırıyorsak burada da kolaylaştırmalıyız, bunun adı da mobil sandıktır, vatandaşın ayağına sandık gitmelidir. Vatandaşa gel buraya demeyelim, vatandaşın ayağına gitmeliyiz.

Açılış töreninde ayrıca UETD Hessen Bölge Başkanı Mustafa Kasalak da hazır bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Metin Külünk Sandık Yurtdışındaki Vatandaşın Ayağına Gitmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement