Ünlü Blogger'lar Türk kozmetik ürünlerini çok sevdi! - Son Dakika
Güncel

Ünlü Blogger'lar Türk kozmetik ürünlerini çok sevdi!

Ünlü Blogger\'lar Türk kozmetik ürünlerini çok sevdi!

Milyonlarca takipçisi olan Blogger'lar Kozmetik Tanıtım Grubu'nun davetlisi olarak İstanbul'da…

22.04.2016 11:28  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Blogger'lar Türk kadınının güzellik sırlarını keşfetmek ve takipçileri ile bu sırları paylaşmak üzere Beauty Eurasia Fuarı'nı ziyaret ettiler. Kozmetik Tanıtım Grubu standında takipçileri ile buluşan güzellere ilgi yoğundu.

Türk kozmetik ürünlerinin dünyaya tanıtılması için atağa geçen Kozmetik Tanıtım Grubu çalışmalarına İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) bünyesinde devam ediyor. Türk kozmetik sektörünün markalaşmasına katkı sağlamak, ihracatı artırmak ve daha geniş bir coğrafyaya Türk kozmetik ürünlerini ulaştırmak hedefiyle yürütülen tanıtım çalışmalarının sonuncusu dünyaca ünlü güzellik ve moda Blogger'larının Türkiye'ye davet edilmesi oldu.

Kozmetik Tanıtım Grubu'nun düzenlediği etkinlik kapsamında ülkemize gelen Blogger'lar Beauty Eurasia Fuarı'nı da ziyaret etti. Güzellik ve makyajdaki hünerleri ile dikkat çeken Blogger'lar; Karen Sarahi Gonzalez (iluvsarahii), Maya Mia (maya_mia_y), Diana Ensiu&Alina Tanasa (fabmuse_diana/fabmuse_alina), Jelena Peric (j_make_up), Jackie Aina (jackieaina) deneyim ve yorumlarını #TRCosmetics hashtag'i ile takipçileriyle paylaştılar.

Blogger'lar İstanbul'da oldukları süre boyunca şehri keşfedecek, Türkiye'nin kozmetik üretim altyapısını gözlemleyip parfüm yapmayı deneyimleyecek ayrıca Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nda hamam sefası ile birlikte Türk sabunu yapımı workshop'una katılacaklar.

Kozmetik Tanıtım Grubu Başkan Yardımcısı Ersin Tari, devam eden çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: "Kurulduğumuz günden bu yana Türk kozmetik ürünlerinin dünyaya tanıtılmasıyla marka değerini artırmak ve ihracatı daha yukarıya taşımak için pek çok çalışma hayata geçiriyoruz. Bu yıl hız verdiğimiz çalışmalar kapsamında sektörümüz ile ilgili İtalya Cosmoprof, Dubai Beautyworld, Cosmobeaute Asia, Cosmoprof Asia, Beauty Eurasia gibi önemli fuarlara katılıyoruz. Bunun yanında birçok ülkede UR-GE faaliyetleri yürütüyoruz. Yine bu yıl içerisinde Fransa Cannes, Şili ve Kolombiya'ya ticaret heyetleri düzenleyeceğiz. Önümüzdeki dönemlerde de Türk kozmetik sektörünün markalaşma yolculuğunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz."

190'ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Türk kozmetik sektörünün son 10 yılda ihracatını yüzde 170 artırdığı belirten Ersin Tari, "2015 yılında 1.1 milyar dolarlık kozmetik ihracatı gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl en fazla kozmetik ihracatı yapılan ülkeler; Irak, Rusya, İran, Almanya, Birleşik Krallık, Azerbaycan- Nahcivan, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Suudi Arabistan oldu. Türk kozmetik sektörü özellikle şampuan ve sabunda dünya çapında bir üretim merkezi olma kapasitesine sahip. Sabunun yanı sıra saç bakım ürünleri ve ıslak mendil üretiminde dünyada ilk üçte yer alıyoruz. Renkli kozmetikler şeklinde adlandırdığımız makyaj ürünlerinde giderek ürün çeşitliliğimiz ve ihracatımız artıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ünlü Blogger'lar Türk kozmetik ürünlerini çok sevdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement