23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sakarya, Zonguldak, Karabük, Bartın, Çankırı, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Kastamonu'da törenler düzenlendi.

23.04.2015 14:44

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sakarya, Zonguldak, Karabük, Bartın, Çankırı, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Kastamonu'da törenler düzenlendi.

Sakarya Spor Salonu'ndaki törene Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, şarkılar seslendirdi. Gürcistan'dan gelen öğrencilerin yöreye özgü dansları ilgi gördü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü lisanslı sporcuların gösteri yaptığı törende, öğrenciler velileriyle yumurta taşıma, çuval ve mendil kapmaca oynadı.

Zonguldak

Valilik önündeki törende Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Vali Ali Kaban, makam koltuğunu Hüseyin Girgin İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Melek Kocasoy'a bıraktı.

Kocasoy, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i telefonla arayarak okullarına giden yola parke döşenmesi dolayısıyla teşekkür etti, Vali Kaban'dan kendisine ve arkadaşlarına dondurma ısmarlamasını istedi.

Kaban da 'Vali sensin" diyerek talebinin özel kalem müdürlüğünce karşılanacağını söyledi. Kocasıy ve arkadaşları, getirilen dondurmaları makamda yedi.

Canpolat Pamay Spor Salonu'nda devam eden törende, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Ereğli ilçesinde de Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığındaki savaş gemileri ziyarete açıldı.

TCG Giresun Fırkateyni, TCG Kilimli Karakol Gemisi ve TCG Atak Hücumbotu'nu gezen ziyaretçilere askerler tarafından Türk bayrağı ve şapka armağan edildi.

- Karabük

Yenişehir Atatürk Anıtı'ndaki törende, Milli Eğitim Müdürü Ali Köse'nin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Köse, burada yaptığı konuşmada, dünya çocuklarıyla paylaşılan bugünü coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları ekiplerinin gösterilerini sunduğu törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bartın

Valilik önünde başlayan ve Kültür Merkezi'nde devam eden törende, öğrenciler şiirler okudu, çeşitli okulların halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Törene, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çankırı

Çankırı'da kent merkezindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İsmet İnönü Ortaokulu önünde düzenlenen etkinlikle devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaptığı konuşmasında, TBMM'nin milli iradenin sembolü haline geldiğini vurgulayarak "Millet iradesinin tecelli etmediği yönetim biçimlerinde yönetimle milletin kaynaşması mümkün değildir. Bu bağlamda, millet iradesine dayanmayan yönetim anlayışları subjektif olduğu kadar, temsil yeteneğine de sahip değildir. Milli irade, şeffaflığı, demokrasiyi, insan haklarını ve milletin her yönüyle terakkisini ifade eder" dedi.

23 Nisan'la ilgili şiirlerin okumasının ardından İsmet İnönü Ortaokulu Müzik Korusu tarafından çocuk şarkıları seslendirildi, engelli öğrencileri tarafından müzikli oyunlar sahnelendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının jimnastik gösterisinin ardından halk oyunları gösterisiyle program sona erdi.

Kocaeli

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarında birisinin 23 Nisan olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun 23 Nisan'da dünyaya gösterildiğini dile getirdi.

Etkinlikte, ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 7'ncisi düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında da  44 ülkeden gelen öğrenciler, Kocaeli Bilim Merkezi'ndeki etkinlikte birbirlerine ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hiçbir çocuğun ülkesinin işgal edilmemesi ve barış içinde yaşanması için 23 Nisan'ın dünyanın bütün çocuklarına armağan edildiğini ifade ederek "23 Nisan, dünya barışına adandı. 7 yıldır dünyanın 41 ülkesinden? bin çocuk Kocaeli'de buluşuyor. Dünyaya 'bütün çocuklar kardeştir' mesajı Kocaeli'den, Türkiye'den yükseliyor" diye konuştu.

Bolu

17 Temmuz Spor Salonu'ndaki kutlamada, okulların halk oyunları ekipleri gösteri sundu,  koroları şarkıları seslendirdi. Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik takımı da gösteri yaptı.

Şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verilen etkinliğe, Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Aziz Çetinkaya, Bolu Belediye Başkan Vekili Necip Çarıkçı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, daire müdürleri, vatandaşlar ve veliler katıldı.

Düzce

Anıtpark Meydanı'nda Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

18 Temmuz Spor Salonu'nda devam eden törende, öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergiledi.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene, Düzce Valisi Ali Fidan, Emniyet Müdürü İsmali Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kastamonu

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Vali Şehmus Günaydın'ı makamını Atatürk İlkokulunun 4. sınıf öğrencisi Elif Nur Sönmez'e bıraktı.

Kuzeykent İlkokulu ve Ortaokulunda devam eden kutlama programında, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı.

Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün jimnastik, voleybol, badminton ve atletizm gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement