Ordu Üniversitesi Büyüyor - Son Dakika
Yerel

Ordu Üniversitesi Büyüyor

Ordu Üniversitesi Büyüyor

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: "Üniversitemize 2013 2014 eğitim öğretim yılında 110 yurt dışı öğrenci kontenjanı ile toplam 4 bin 803 öğrenci kayıt yaptırdı"

07.09.2013 16:31

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Üniversitemize 2013-2014 eğitim öğretim yılında 110 yurt dışı öğrenci kontenjanı ile toplam 4 bin 803 öğrenci kayıt yaptırdı" dedi.

Yarılgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Üniversitesi'nin her geçen yıl büyüdüğünü söyledi.

Büyüyen üniversiteye yurt içinden olduğu gibi yurt dışından gelen öğrencilerin ilgi göstermeye başladığını belirten Yarılgaç, "Toplamda 96 aktif bölümü ve yeni öğrencilerimizle yeni akademik döneme başlayacağız" diye konuştu.

ODÜ'de öğrenci sayısının bu yıl 15 bini aştığına işaret eden Yarılgaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitemize 2013-2014 eğitim öğretim yılında 110 yurt dışı öğrenci kontenjanı ile toplam 4 bin 803 öğrenci kayıt yaptırdı. Toplam kontenjan içerisinden bu yıl ilk defa açılan 21 yeni bölüme de kayıt yaptıracak öğrenci sayısı 945 olarak ifade edilmektedir. Çok yönlü bir üniversite anlayışı ile ülkemizin her yerinden öğrencileri bünyesinde barındırmasının yanı sıra, evrensel bir üniversite olabilmenin diğer bir önemli göstergesi saydığımız ODÜ'de eğitim görecek 110 yurt dışı öğrenci kontenjanı için İsviçre, Almanya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Bulgaristan, Hollanda, Pakistan, Filistin, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Afganistan, Suriye, Ürdün, İran, Mısır, Kırgızistan, Kosova, Ukrayna, Kongo, Moritanya, Fas başta olmak üzere toplam 929 öğrenci başvurmuştur. Bu rakamlar da bizleri oldukça mutlu etmiştir."

Öğrenci sayısı 15 bini aştı

Hem bölgesel anlamda hem de kendisiyle açılan üniversiteler arasında Ordu Üniversitesi'nin pek çok genç tarafından kariyer yolunda geleceğe atılan önemli bir adım olarak değerlendirildiğini vurgulayan Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Ordu Üniversitesi olarak 2013-2014 akademik yılında 15 bini aşan öğrenci sayısıyla bölgenin kalkınmasında ve ülke kalkınmasında itici bir güç olma anlamında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük gayret göstereceğiz. Ordu Üniversitesi sanatsal, kültürel, sosyal, sportif, ekonomik ve bilimsel projelerle şehre ivme kazandırmasının yanı sıra Türkiye'nin her noktasından ve pek çok ülkeden öğrenci kapasitesiyle kültürel bir elçi niteliğindedir. Dolayısıyla üniversal bir kültür ve bilim merkezi niteliğindeki ODÜ'nün akademik gelişimini yine Ordu Üniversitesi'nin etkin kurumsal kültürü ile taçlandırmaya devam edeceğiz. Hedefimiz büyüyen üniversitemizi her geçen yıl daha da büyüterek öğrenci kapasitesini artırmak. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz."

Rektör Yarılgaç, ODÜ'nün öğrenci sayısını artırmak ve geleceğe yönelik bölümler açmak için çalışma arkadaşlarıyla büyük emek harcadıklarını sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu Üniversitesi Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement