Tekerlekli Sandalye (Ts) Tenisinde Üç Şampiyon Daha Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Tekerlekli Sandalye (Ts) Tenisinde Üç Şampiyon Daha Belli Oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde gerçekleşen "30. BNP Paribas Tekerlekli Sandalye (TS) Tenisi Dünya Takım Şampiyonası"nda bayanlarda Hollanda’nın şampiyonluğundan sonra gençler, Quad ve erkekler ikinci grup şampiyonları belli oldu.

01.06.2015 15:00

Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleşen "30. BNP Paribas Tekerlekli Sandalye (TS) Tenisi Dünya Takım Şampiyonası"nda bayanlarda Hollanda'nın şampiyonluğundan sonra gençler, Quad ve erkekler ikinci grup şampiyonları belli oldu.Ali Bey Club Manavgat Tesisleri'nde düzenlenen kupa ve madalya töreninde şampiyon ve ilk üçe giren takımlara kupa ve madalyaları,Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Tekerlekli Sandalye Komitesi Üyesi Martin McElhanton ve Mark Bullock tarafından verildi.

GENÇLERDE ABD ŞAMPİYON OLDU

Rusya, Hollanda, Belçika, ABD, Büyük Britanya, İsviçre, Arjantin ve Türkiye olmak üzere toplam 8 ülkenin mücadele ettiği turnuvada finaller sonunda ilk kupada ABD şampiyon olurken, Hollanda ikinci ve Rusya üçüncülüğü elde etti. 2000 yılında finalde Hollanda'yı 2-1 mağlup ederek kupayı kaldıran ABD, bu yıl Casey Ratzlaff, Christopher Herman ve Conner Stroud üçlüsü ile ikinci kez kazanarak kupaya uzandı. ABD, daha önce 2001-2002-2004-2008-2009-2010 ve 2012 yıllarında kupayı yedi kez kazanan Hollanda'yı yenerek şampiyonluğu kazanması ABD'li sporcuları sevince boğdu.

QUAD ŞAMPİYONU ABD

ABD, Japonya, Güney Kore, Kanada, Büyük Britanya, Güney Afrika, İtalya ve İsrail olmak üzere toplam 8 ülkenin mücadele ettiği şampiyonada finaller sonunda Japonya'yı 2-0 yenen ABD kupayı kazanan ülke olurken Japonya ikinci ve İsrail üçüncü oldu. Geçmiş yıllarda 1998-2003-2005-2006-2007-2010-2011 ve 2013 yıllarında kupayı 8 kez kazanan ABD, bu yıl 9'uncu şampiyonluğu David Wagner, Nick Taylor, Grek Hasterok ve Bryan Barten ile kupayı kazan takım oldu.

Kolombiya, Tayland, Güney Afrika, İsviçre, Malezya, İtalya, Yunanistan, İspanya, Sri Lanka, Almanya ve Türkiye olmak üzere toplam 11 ülkenin mücadele ettiği şampiyonada finaller sonunda Güney Afrika'yı 2-1 mağlup eden İspanya şampiyonluk kupasını kaldırırken, Güney Afrika ikinci ve Malezya üçüncü olarak turnuvayı tamamladılar. Bugüne kadar katıldığı kupada sadece bir kez 2007 yılında şampiyon olan İspanya, Daniel Caverzaschi, Martin de La Puente, Roberto Chamizo ve Fraçesc Tur ile kupayı ikinci kazandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekerlekli Sandalye (Ts) Tenisinde Üç Şampiyon Daha Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement