DOSİAD Başkanı Özkılıç, OSB Gezilerini Sürdürüyor - Son Dakika
Ekonomi

DOSİAD Başkanı Özkılıç, OSB Gezilerini Sürdürüyor

DOSİAD Başkanı Özkılıç, OSB Gezilerini Sürdürüyor

DOSİAD Başkanı Aziz Özkılıç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte OSB'deki sanayicilere yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

13.03.2014 17:25

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı A. Aziz Özkılıç, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilere yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

Ziyaretlerde yapılan sohbetlerde, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ( OSB ) sanayicilerinin birlikte hareket ederek, Diyarbakır'ı kalkındırabileceği düşüncesi hâkim oldu. OSB'deki altyapı çalışmalarının tamamlandığını sadece cadde ve sokaklardaki peyzaj çalışmalarının kaldığını anlatan Özkılıç, "Sorunların çözümü konusunda her yıl üstüne bir şey koyuyoruz. Hiçbir yıl bir öncekini aratmıyor ve her geçen gün daha da ilerliyoruz. Sanayicilerimiz arasında kuracağımız birliktelikle daha da büyüyeceğiz" dedi.

BERABER HEP İLERİ

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı A.Aziz Özkılıç, yardımcıları Şükrü Özen, Mahmut Kanlıkılıç, Genel Sekreter Mehmet Kırıcı, Sayman Murat Ergün ve yönetim kurulu üyelerinden Tahsin Ulu, Mehmet Akdemir, Cemal Şimşek, Murat İnci ve Ahmet Baran ile beraber Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerini gezerek sorunlarını dinledi. Gün boyu devam eden ziyaretlerde OSB'nin sorunları ve bu sorunların giderilmesi yönünde çözüm yolları tartışıldı.

DOSİAD başkanı A.Aziz Özkılıç, gezi boyunca birlik ve beraberlik mesajları verdi. Diyarbakır'ın kalkınma hamlesinin OSB'nin gelişmesi ve ilerlemesiyle ancak mümkün olabileceğini ifade eden Özkılıç, "Sorunların çözümü konusunda her yıl üstüne bir şey koyuyoruz. Hiçbir yıl bir öncekini aratmıyor ve her geçen gün daha da ilerliyoruz. Sanayicilerimiz arasında kuracağımız birliktelikle daha da büyüyeceğiz" dedi.

YENİ FABRİKALAR KURULUYOR

Özkılıç ver beraberindekiler inşaat çalışmaları devam eden Kaya Yüksel'e ait İsra -med çikolata fabrikasını gezdi, buradaki yetkililere, "hayırlı uğurlu olsun" dileklerinde bulundu. Söz konusu fabrikanın mayıs ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. DOSİAD heyeti daha sonra yine inşaat çalışmaları devam eden Şahin Demir'e ait ambulans ve çöp konteynırları imal edileceği fabrikayı gezdi. Burada fabrika yöneticilerine, "Hayırlı uğurlu olsun" diyen Özkılıç, daha sonra Fabrika sahibi Şahin Demir'i telefondan arayarak aynı dileklerini tekrarladı. Bu fabrikanın da Haziran ayı içinde tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.

KARABOĞA'DAN TEŞEKKÜR

DOSİAD heyeti daha sonra Diyar peyzaj ve kent mobilyaları fabrikasını gezdi. Burada satış ve pazarlama Müdürü Ferhat Karaboğa ile bir araya gelen DOSİAD heyeti fabrikayı gezdi. DOSİAD'ın bu ziyaretini son derece anlamlı bulduğunu ifade eden Karaboğa, "Biz ailece sürekli üretim içindeyiz. Mardin OSB'nin temelini atan bizim ailemizdir. Mardin OSB'si belki çok daha eski olabilir, ama Diyarbakır merkezdir. Bu nedenle Mardin'deki yatırımlarımızın bir bölümünü Diyarbakır'a taşıdık. 8 yıldır Diyarbakır'dayız. İlk kez bizi ziyaret eden oldu. Bu ziyaretleriniz bizleri daha da kaynaştıracağı düşüncesindeyim. Bu anlamda size teşekkür ediyorum" dedi.

ÖZKILIÇ TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra söz alan Özkılıç, "Biz de Karaboğa ailesini yakından tanıyoruz. Makine sesi size gelmediği zamanlar uykunuzun gelmediğini de iyi biliyoruz. Diyarbakır'daki yatırımlarından dolayı size ve ailenize teşekkür ediyorum" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

DOSİAD heyeti daha sonra Vidy baby çocuk bezi fabrikası sahibi Abdulhamit Demir'i ziyaret etti. Demir, ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Bu tür ziyaretlere ihtiyacımız var. Bu ziyaretler sanayiciler arasındaki birlik ve beraberliği daha da güçlendiriyor. Bu yöndeki katkılarınız için siz değerli DOSİAD yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan DOSİAD Başkan Yardımcısı Şükrü Özen, "Biz DOSİAD olarak buradaki sorunları gündeme getirmek, çözüm yollarını aramak ve aynı zamanda sanayicilerimiz arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak ve beraber daha iyi yerlere ulaşmanın gayesi içerisindeyiz. Biz size teşekkür ediyoruz" dedi.

ÜRETİMİN YÜZDE 75'İ İHRAÇ EDİLİYOR

DOSİAD heyeti daha sonra Güney yapı ürünleri fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Nevin İl'i ziyaret etti. Nevin İl ve fabrika yöneticileri DOSİAD heyetini kapıda karşıladı. Fabrika müdürü Cuma Karataş, fabrika ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Fabrikamız 2005 yılında kuruldu. 2009 yılında da OSB'ye geldik. Burada yılık üretimimiz 500 bin metrekaredir. Diyarbakır ve bölge için çok iyi bir potansiyeliz. Türkiye genelinde markalaşma yolunda koşar adım ilerliyoruz. Üretimimizin yüzde 75'ini ise başta Kürdistan Federal Bölgesi olmak üzere, Gürcistan ve Ermenistan'a ihraç ediyoruz" dedi.

YOL VE PEYZAJ SORUNU

Asya ve Avrupa ülkelerinden gelen misafirlerini OSB'ye getirdikleri zaman yol ve çevre düzensizliğinin hemen dikkat çektiğini ve bunun da olumsuz bir imaja neden olduğunu ifade eden Karataş, "Bu sorunların en kısa zamanda bir çözüme kavuşturulması gerekiyor" diye konuştu.

"DİYARBAKIR MARKA ŞEHİR OLACAK"

Ziyarette duydukları memnuniyeti dile getiren Nevin İl ise düşüncelerini dile getirirken, "Derdimizi siyasal iktidara anlatmamız lazım. İstihdam, iş alanları ve milli gelir düzeyinin bölgede artması lazım. Yani zenginleşmemiz lazım ki yaşam kalitemiz ve refah düzeyimiz artsın. Bu şekilde bizden sonraki nesiller için güzel bir yaşam sağlayabiliriz. Bunun yanı sıra Diyarbakır'ın yakın bir zaman diliminde Ortadoğu'nun marka ve yıldız şehirlerinden biri olacaktır diye düşünüyorum. Ancak bunu da birlik ve beraberlik içinde hareket ederek çok daha yakın bir zamanda başarabiliriz" dedi.

"DİYARBAKIR EKONOMİDE HAMLE YAPACAK"

DOSİAD başkanı Özkılıç, güzel düşüncelerinden dolayı İl'e teşekkür ederken, "OSB'nin altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Çevre ve peyzaj çalışmaları da Nisan veya Mayıs aylarında tamamlanacak ve OSB'miz güzel bir görünüme kavuşacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek OSB'mizi çok daha güzel yerlere taşıyabilir, Türkiye'de söz sahibi olabiliriz. Bunun için DOSİAD olarak geceli gündüzlü çalışıyoruz. OSB'mizin ilerlemesi ve genişlemesiyle beraber Diyarbakırlımız da ekonomide hamle yapacaktır" dedi.

YOL SORUNU

DOSİAD heyeti daha sonra Sipan Mermer'e kısa bir ziyaret yaptıktan sonra Az-Taş mermere geçti. Burada fabrika satış pazarlama müdürü Mesut Yıldırım ile bir araya gelen DOSİAD heyeti fabrikanın genel durumuyla ilgili bilgi aldı. Başkan Özkılıç, OSB'deki yol sorununa değinen Yıldırım'ın sorunun önümüzdeki süreçte tamamlanacağı müjdesini vererek gönlüne su serpti.

YER SORUNU CAN SIKIYOR

DOSİAD heyeti daha sonra Bajer Tekstil'i ziyaret etti. Burada Fabrika sahibi Murat Baran ile bir araya gelen DOSİAD heyeti, daha sonra beraber fabrikayı gezdi. Fabrika sahibi Murat Baran, 120 kişi kapasiteli fabrikada şu an için 80 kişinin çalıştığını belirterek, "Fabrikamızı İstanbul'dan buraya büyük umutlarla getirdik. Ancak yer sorunumuz var. Yer sorununu bir çözüme kavuşturduktan sonra kapasitemizi 300 kişiye çıkartmayı planlıyoruz" dedi. DOSİAD başkanı Özkılıç ise yatırımlarından dolayı Murat Baran'a teşekkür etti.

SANAYİCİLERE YEMEK

DOSİAD heyeti daha sonra Birler un fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baran'ı ziyaret etti. Ahmet Baran DOSİAD yöneticileri ve beraberindeki sanayicilere yemek verdi.

"SORUNLARI BİR BİR AŞACAĞIZ"

Sanayiciler yemekten sonra Birler Un fabrikasında bir araya gelerek sorunlarını masaya yatırdı. Burada konuşan DOSİAD Başkanı A.Aziz Özkılıç, sanayicilere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Birlikte hareket etmeleri halinde Diyarbakır ekonomide önemli bir hamle yapacağına işaret eden Özkılıç, "OSB'mizin sorunlarını hepimiz biliyoruz. Ancak birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bu sorunları aşabiliriz. Zaten bu sorunların çözümü konusunda her yıl üstüne bir şey koyuyoruz. Hiçbir yıl bir öncekini aratmıyor ve her geçen gün daha da ilerliyoruz. Sanayicilerimiz arasında kuracağımız birliktelikle daha da büyüyeceğiz. Bu asla unutulmamalıdır ki bir şehrin gelişmesi o şehrin OSB'sinin gelişmesiyle ancak mümkün olabilir. Bu nedenle bizim öncelikle OSB'mizi geliştirip ekonomik anlamda bir hamle yapmamız gerekiyor. Bunun için sürekli bir araya gelip sorunlarımızı masaya yatırıp nasıl gelişebileceğimizi tartışmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde bütün sorunlarımızı bir b ir çözüp hep beraber kalkınacağımızı düşünüyorum" dedi

"SANAYİMİZİN GELİŞMESİ LAZIM"

Daha sonra söz alan işadamı Abdurrahman Aslan, "Diyarbakır'ın 12 bin yılık bir geçmişi var. 23 medeniyete beşiklik etmiş bu kent sadece karpuzu ile anılmamalı. Bu kent artık iş sahaları ve kalkınma hamleleriyle anılmalı. Yani sanayimizin gelişmesi lazım ve birlik beraberlik konusunda da başkanımıza aynen katılıyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi DOSİAD Başkanı Özkılıç, OSB Gezilerini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement