Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.01 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Davutoğlu, Kilis Dağ Hudut Karakolu'nu ziyaret etti - Ahmet Davutoğlu, terör örgütü DAEŞ'in saldırısında Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit düştüğü bölgede yer alan karakolu ziyaret etti.

08.08.2015 16:06

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.01 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Davutoğlu, Kilis Dağ Hudut Karakolu'nu ziyaret etti

- Ahmet Davutoğlu, terör örgütü DAEŞ'in saldırısında Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit düştüğü bölgede yer alan karakolu ziyaret etti. Askerlerle öğlen yemeği yiyen Davutoğlu, gözlemevi kulesinde brifing aldı. Davutoğlu'na Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.

Davutoğlu ayrıca şehidin Gaziantep'teki ailesini ziyaret etti.

(14.17/15.22)

2- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da gazetecilerle bir araya geldi:

"İki tarafa da çağrı yapıyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli, ateşkese uyacağını ilan temeli, Hükümet derhal askeri operasyon ve güvenlik seçeneğini bir kenara bırakmalı, müzakere için hazır olduğunu ilan etmelidir"

"Medeni toplumlar gibi oturup çözme şansı varken, neden dağlar bombalanıyor, yollar kesiliyor, araçlar yakılıyor, karakollar patlatılıyor. Nedir bu, mecbur muyuz bunu kabul etmeye"

"Dolmabahçe'de açıklanan deklarasyon Türkiye toplumunun önünü açacak tarihi belgedir. Kalınan noktadan ileri gidilerek, müzakere yürütülmesini sonuna kadar destekliyoruz"

Demirtaş, Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan jandarma er Abdulhalit Araz'ın Van'daki ailesini ziyaret ederek, taziye dileklerini iletti.  Şehidin babasına sarılarak teselli etmeye çalışan Demirtaş, "Dünyanın en ağır yükü, içinde genç ölülerin olduğu tabutlardır. Bundan daha ağır yük yoktur. Biz cenazelerimizi birbirinden ayıramayız" dedi.

(12.59/14.01)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cizre'deki zırhlı polis aracına roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Salih Hüseyin Parça için Erzurum'da düzenlenen törene katıldı.

Çelik:  "Bu ülkede, kan akmasın, barış, kardeşlik olsun ve şu tablolar yaşanmasın diye devlet olarak, hükümet olarak çok çaba sarf ettik. Bütün bu çabaların sonunda geldiğimiz, şu yaşadığımız acı tablo ve sahne bize gösterdi ki Çoruh Nehri uyur ama hainler ve alçaklar uyumuyorlar"

"Canımızı yakanların, onlarca misliyle canlarının yakılacağını ifade etmek istiyorum. Biz bu aziz ülkeyi bit pazarında bulmadık"

(13.29)

4- İstanbul'da PKK, DAEŞ, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 235 kişiden 41'i tutuklandı.

(00.03)

5- Hakkari- Çukurca karayolunda 2 mutfak tüpü, 3 el yapımı patlayıcı ve düzenek kurmakta kullanılan malzemeler bulunarak, imha edildi.

(15.23)

6- Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini duyurdu. Kuruluş, böylece Türkiye için belirlediği son 4 potansiyel tarihin hepsini pas geçmiş oldu.

(00.37)

7- Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği değişti

- Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), Anayasa Mahkemesinin dershanelere ilişkin iptal kararları sonrası Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe (felsefe, sosyoloji, psikoloji, mantık) bilim gruplarında, özel öğretim kursları açılabilecek. Özel öğretim kurslarında her bir program için haftada en az üç, en fazla sekiz saate kadar ders verilecek.

(01.27)

8- Bir beyaz Beyaz Saray yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son dönemdeki PKK saldırıları ve Türkiye'nin askeri düzeyde yanıtı, DAEŞ ile mücadele çabalarıyla bağlantılı değil. Türkiye'nin terörizme karşı kendini savunma hakkı var ve mevcut şiddet döngüsü, bizim DAEŞ ile mücadelede iş birliğimizi derinleştirmeye karar vermemizden önce başladı" dedi.

(06.50)

9- Ahlat Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan roketli saldırı sonrası gözaltına alınan 9 şüpheliden, aralarında HDP Ahlat İlçe Eş Başkanı'nın da bulunduğu 3 kişi tutuklandı

(11.09)

10 - Balıkesir'in Havran ilçesindeki Şapçı mevkisinde meydana gelen trafik kazasında, Suriyelileri taşıyan midibüsün istinat duvarına çarpması sonucu 11 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

(10.07/10.28/12.32/16.01)

11- Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına, Başbakanlık Başmüfettişi Mehmet Emin Baysa atandı.

(10.04)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement