Anka, 9 Aralık 2010 Perşembe Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 9 Aralık 2010 Perşembe Gündemi

Anka, 9 Aralık 2010 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

09.12.2010 08:01

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-KUVEYT MECLİS BAŞKANI TÜRKİYE'DE

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kuveyt Ulusal Meclis Başkanı Jassem Mohammed Al-Kharafi ve beraberindeki heyetle TBMM'de bir araya geliyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Al-Kharafi'yi Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Al-Kharafi ile Resmi Konut'ta bir araya geliyor. (Saat: 11.45/15.30/20.00)

-SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallem'i Resmi Konut'ta kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Bakan Muallem'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 15.30/17.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan İMKB'nin 25. yıl konferansına katılıyor.

-Başbakan Erdoğan, Türkiye Çocuk Vakfı Başkanı Ruhi Şirin'i Haliç Kongre Merkezi'nde kabul ediyor. (Saat: 10.00/11.30/15.30)

-CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Hava Gazı Fabrikası'nda İzmir Sanayi Odası'nın düzenlediği toplantıya katılıyor ve İş dünyası ile bir araya geliyor. (Saat: 10.30)

-TÜSİAD KOKTEYLİ

-TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı nedeniyle Ankara Sheraton Otel'de bir kokteyl düzenleniyor.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da kokteyle katılıyor. (Saat: 19.00)

- MHP LİDERİ BAHÇELİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİYOR

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere düzenlenen geleneksel kahvaltılı sohbet toplantısını Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştiriyor. (Saat: 09.30)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, HSYK tasarısı görüşülüyor. (Saat: 13.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI

-DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, TBMM'de ayrı ayrı basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00/11.30/12.00/13.30)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

- TBMM Çevre Komisyonu'nda, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı görüşülüyor.

-TBMM Spor Kulüplerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı'nı dinliyor. (Saat: 10.15/10.30)

-BAKAN GÖNÜL BOSNA-HERSEK'TE

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bosna-Hersek ziyareti kapsamında Savunma Bakanı Selmo Cikotiç ile bir araya geliyor.

-BAKAN ÇUBUKÇU ERZURUM'DA

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Erzurum'da çeşitli temaslarda bulunuyor.

-DSP LİDERİ TÜRKER'İN GÖRÜŞMELERİ

-DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kosova Büyükelçisi Bekim Sejdiu ile Hindistan Büyükelçisi Raminder Singh Jassal ile parti genel merkezinde ayrı ayrı bir araya geliyor. (Saat: 11.00/15.00)

-DP LİDERİ CİNDORUK'UN BASIN TOPLANTISI

- Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-ASO'DA ABD'DE TİCARET-FİNANSMAN VE TİCARİ VİZE TOPLANTISI

- Ankara Sanayi Odası ve ABD Büyükelçiliği işbirliği ile gerçekleştirilen "ABD'de Ticaret-Finansman Kaynakları ve Ticari Vize Bilgilendirme toplantısı" Ankara'da yapılıyor. (Saat: 09.30)

-KILIÇDAROĞLU, BAYKAL VE SAV'DAN İSİM İSTEMEYECEK

-CHP'de hesaplar 18 Aralık'ta yapılacak kurultaya kitlenirken gözler de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Deniz Baykal ve Önder Sav ile yapacağı görüşmeye çevrildi. Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav ile yapacağı görüşmede 80 kişilik Parti Meclisi (PM) için isim istemeyecek. Ancak PM için gerekli kriterleri anlatacak.

-CHP kulislerinden sızan bilgiye göre CHP Genel Başkanı, partinin gençleşmesi ve kadınlara daha fazla yer verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, koşturabilecek ve yıpranmamış isimlerin PM'de olmasına işaret edecek.

-KABİNEDE BİLİŞİM VADİSİ ÇATLAĞI

-CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in soru önergesine Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın verdiği yanıt Bilişim Vadisi ile ilgili bakanlar arasındaki görüş ayrılığını ortaya çıkardı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "İnşallah Bilişim Vadisi'ni de Kocaeli'ne kurmuş olacağız" derken Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Nihai değerlendirme henüz yapılmamıştır" dedi.

-CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, AKP döneminde Ankara'nın içinin boşaltıldığını iddia ederek, "Nihat Bey bakan da bizim Ankaralı bakanlarımız bakan değil mi? Ankara'nın içi boşaltıyor, bizim bakanlar seyrediyor. Bizim bakanlar Ankara'ya sahip çıkmazsa Ankara köye dönüşecek" dedi.

-CHP'Lİ SEYHAN, BAKAN YILDIRIM'A KİMLERİN YASA DIŞI DİNLEME YAPTIĞINI SORDU

-CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, yasal dinleme yapan kurumların dışında kimlerin yasa dışı dinleme yaptığını sordu. Yasada öngörülen kurumlar tarafından talep edilen dinlemelere Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından link sağlanarak yol verildiğini belirten Seyhan, "Bunu sağlayan daha önce bu merkezlere çıkılmış olan uçlardır. Şu ana kadar hangi birimlere kaç adet uç çıkılmıştır" diye sordu.

-BAKANLIK, SINAVA GİRECEKLERİN BİLGİLERİNİ İNTERNETTE YAYINLAYINCA, ADAYLAR İSYAN ETTİ

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 25 Aralık 2010'da yapılacak İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'na katılacak adayların listesini, T.C. kimlik numaraları ve baba adlarını beraber internetten yayınladı. 2 bin 119 adayın kişisel bilgilerinin internette ortamına düşmesi ise tepki yarattı. Şikayetler üzerine bakanlık listeyi yayından kaldırdı. Ancak bu bilgilerin hackerlerin eline geçmiş olabileceği ihtimali adaylarda korku yaratıyor.

-YENİDEN YAPILANDIRMAYLA "ÖZELLEŞTİRMELER HUKUKA KAPATILDI" ELEŞTİRİSİ

-Kamuya ait borçların yeniden yapılandırılmasını öngören tasarıdaki, özelleştirme işlemleri yapılan yerlerle ilgili "mahkemelerce verilen iptal ve yürütmenin durdurulması kararlarının yerine getirilmeyeceği, bu konularda açılmış davalardan da feragat edileceği" hükmü tartışma yarattı. Hukukçular, söz konusu maddeyi, "özelleştirme işlemlerine yargı yolunu kapatacağı için hukuk devleti ilkelerine aykırı" olarak değerlendiriyor.

-İŞSİZLİK FONU'NDAN İŞSİZE DAĞITILAN PARANIN 6 KATI GAP'A GİTTİ

-Kasım 2010 itibariyle toplam mevduatı 45 milyar 479 milyon 508 bin 387 TL'ye ulaşan işsizlik sigortası fonundan, bu yılın Temmuz ayına kadar olan süreçte yıl içinde işsizlere 496 milyon 839 bin 769 TL işsizlik maaşı ödemesi yapılırken, aynı dönemde fondan GAP'a toplam 2 milyar 984 milyon 901 bin 143 TL ödenek dağıtıldı.

-İşsizlik fonunda biriken para 30 Kasım tarihi itibariyle 45 milyar 479 milyon 508 bin 387 TL'ye ulaştı. Fonun gelirleri bir önceki aya göre yaklaşık olarak 500 milyon TL seviyesinde artış gösterirken, Kasım ayında işsizlik fonundan 165 bin 900 kişiye toplam 61 milyon 248 bin 315 TL işsizlik maaşı ödemesi yapıldı.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 9 Aralık 2010 Perşembe Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement