İyi Partili Rıdvan Uz: "Yaraları Sardıktan Sonra, Kavgamızı Her Şekilde Yapabiliriz Ama Şimdi Kavga Zamanı Değil. Siyaset Yapmasınlar, Bunu İstiyoruz" - Son Dakika
Güncel

İyi Partili Rıdvan Uz: "Yaraları Sardıktan Sonra, Kavgamızı Her Şekilde Yapabiliriz Ama Şimdi Kavga Zamanı Değil. Siyaset Yapmasınlar, Bunu İstiyoruz"

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz; depremin ardından yurt dışından gelen 21 tırı deprem bölgesine yönlendirdiklerini söyledi. Uz, “Her gün bir bakanın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın belediyeler hakkında, Millet İttifakı hakkında konuşması bizleri çok üzüyor. Çünkü hepimiz o alandayız ve hepimiz bu milletin bir parçasıyız. Dolayısıyla, biz burada millet olarak varız. Bu yaraları sardıktan sonra, kavgamızı her şekilde yapabiliriz ama şimdi kavga zamanı değil. Buradan ben iktidar mensuplarını, bakanları uyarıyorum. Yoksa görüyorsunuz, bölgede dün bir Adalet Bakanı yuhalandı. Bir bakan arabasına işte tekmeler atıldı. İş başka yere gidiyor artık. Siyaset yapmasınlar, bunu istiyoruz” dedi.

11.02.2023 14:41  Güncelleme: 21:56

Haber: MELİS YILDIRIM - Kamera: EYLEM LADİN DEĞER

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz; depremin ardından yurt dışından gelen 21 tırı deprem bölgesine yönlendirdiklerini söyledi. Uz, "Her gün bir bakanın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın belediyeler hakkında, Millet İttifakı hakkında konuşması bizleri çok üzüyor. Çünkü hepimiz o alandayız ve hepimiz bu milletin bir parçasıyız. Dolayısıyla, biz burada millet olarak varız. Bu yaraları sardıktan sonra, kavgamızı her şekilde yapabiliriz ama şimdi kavga zamanı değil. Buradan ben iktidar mensuplarını, bakanları uyarıyorum. Yoksa görüyorsunuz, bölgede dün bir Adalet Bakanı yuhalandı. Bir bakan arabasına işte tekmeler atıldı. İş başka yere gidiyor artık. Siyaset yapmasınlar, bunu istiyoruz" dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat'ta 9 saat arayla meydana gelen depremler, 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Binlerce insanın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan depremde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Şanlıurfa'da saat 17.00'de yaptığı açıklamaya göre 21 bin 848 kişinin hayatını kaybetti, 80 bin 104 kişi ise yaralandı.

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, depreme ilişkin ANKA Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı.

Hayatını kaybeden yurttaşlara başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Uz, "Göçük altında yine mucizeler gerçekleşiyor, canlarımız çıkıyor. Ne kadar çok canlı ya ulaşabilirsek bu bizim için mutluluk kaynağı" dedi.

"KADINLARIMIZIN VE ÇOCUKLARIMIZIN O ALANDAN ÇIKARILMASI DEPREMDEN ZARAR GÖRMEYEN ALANLARA GÖTÜRÜLMESİ LAZIM"

Depremin ilk günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görev dağılımıyla milletvekillerinin ve diğer partililerin sahaya indiklerini belirten Uz, "Bugün itibariyle söyleyecek olursak, orada en çok ivedilikle oradaki kadınlarımızın ve çocuklarımızın o alandan çıkarılması, başka şehirlere, yani depremden zarar görmeyen alanlara götürülmesi lazım. İkincisi çok acil konteyner şehirlerin kurulması gerekliliği ifade ediliyor. Özellikle insanların tuvalet ihtiyacını giderecek, tuvalet ve duş anlamında ihtiyaçlar var. Çok acil ilaç ve mamaya çocuklarımız için ihtiyaç var" diye konuştu. Uz sözlerini şöyle sürdürdü:

"NE OLURSA OLSUN, ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNE SON VERİLMEMESİ GEREKİYOR"

"Kesinlikle güvenliğin tam bir şekilde sağlanması lazım. Çünkü bölgeden çok ciddi şekilde, orada tırların durdurulduğu, mallara çökülmek istendiği hatta malların alınıp Suriye'ye tırla beraber götürülmek istendiği gibi duyumları alıyor ve görüyoruz. Genel Başkanımızın bir arzusu da mutlaka ve mutlaka orada toprak ve mülk satışının yasaklanması şu an için. Özellikle yabancıya kapatılması gerekliliği düşünülüyor. Çünkü 13 milyon civarında insanı etkileyen bir deprem ve netice itibariyle, bugün ne kadar sayıya ulaşacağı ne kadar insanımızın rahmetli olacağı da çok bilinmiyor. Belki bu anlamda Turkcell ve Vodafone sinyallerin kesilmesinden belli bir sayıya ulaşılabilir belki. Ama bu sayıları duyduğumuzda da çok daha vahim bir tabloyla karşı karşıya kaldığımız da ortada, bunu da görüyoruz. Özellikle ailesi olmayan çocukların mutlaka sahip çıkılması gerekliliğini istiyoruz. Bunların 'Ben halasıyım, teyzesiyim, dayısıyım' diye teslim edilmemesi gerektiğine inanıyoruz, çünkü depremde en çok mağdur olan edilen çocuklarımız oluyor. Ne olursa olsun, arama kurtarma faaliyetlerine son verilmemesi gerekiyor, çünkü depremin 129. saatinde hala birçok insanımız orada canlı çıkabiliyor."

İYİ Parti'nin bugüne kadar 281 yardım tırının gönderilmesi çalışması içinde olduklarını söyleyen Uz, yurt dışında yaşayan Türk topluluklarından gelen yardımlara ilişkin, "Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı olarak da çok sayıda yardım eden var, tır gönderiyorlar, mama gönderiyorlar, jeneratör gönderiyorlar, ısıtıcı gönderiyorlar. Sağ olsunlar dünyanın her yerindeki vatandaşlarımız bu işe çok duyarlı. Millet bu noktada hükümetin ve devletin çok önünde cansiperane bir çalışmayla. Bunları biz de yurt dışından gelenler olarak organize etmeye çalışıyoruz" dedi.

Uz, Adıyaman Gölbaşı'nda günlük bin 200 kişilik sıcak yemek ve Kahramanmaraş Sütçü İmam'da 3 öğün sıcak yemek çıkarıldığını söyledi. Hatay İslahiye'de bir fabrikaya anlaşılarak sıcak yemek dağıtımı yapıldığını belirtti. Dün Akşener'in de ziyaret ettiği Adıyaman'a bir sahra hastanesi kurduklarını söyleyen Uz, şöyle konuştu:

"'DEVLET BU İŞİN ALTINDA, GÖÇÜK ALTINDA KALDI' DİYE MANŞETLER ATMIYORUZ. BUGÜN BUNLARIN SIRASI DEĞİL AMA BU İŞLER BİTTİKTEN SONRA SÖYLENECEK SÖZÜMÜZ VAR"

"Tabii ki çok büyük bir deprem, etkilerini çok uzun zaman yaşayacağımız bir deprem. Bunları hep birlikte sarmamız lazım. Biz, eski süreçlerde olduğu gibi, gazetelerde 99 depremlerinde atılan manşetlere takılı kalmıyoruz. 'Devlet bu işin altında, göçük altında kaldı' diye manşetler de atmıyoruz. Bugün bunların sırası değil ama bu işler bittikten sonra elbette çok konuşulacak sözümüz, söylenecek sözümüz var. Ama bugün itibariyle yaralar sarılana kadar devlet konuşsun, onu bekliyoruz."

Yurt dışından bugün itibariyle 21 tırın kendilerine ulaştığını kaydeden Uz, sürecin yurt dışında biraz daha geriden gelmesi dolayısıyla yardımların daha doğru toplandığını da söyledi. Eksikliklerin daha iyi görüldüğünü ve yurt dışından konserve ve gıda gönderimine ağırlık verildiğini aktaran Uz sözlerini şöyle sürdürdü:

"DİYANET'E VE AK PARTİ'NİN BİR KURULUŞUNA VE AFAD'A YARDIM YAPABİLİRSİNİZ' DENDİĞİ İÇİN BİR ANDA ÇOĞU YARDIMLAR BİZLERE YÖNELMEYE BAŞLADI"

"Pirinç ve konserve ve çocuk maması, çocuk bezi ve ısıtıcı ve jeneratör olmak üzere 21 tırımızı biz bölgeye gönderdik. Bunun dışında, çok sayıda yardım etmek isteyen insanlarımız var. Fakat yurt dışında şöyle bir gelişme oldu. Orada 'Diyanet'e ve AK Parti'nin bir kuruluşuna ve AFAD'a yardım yapabilirsiniz' dendiği için bir anda çoğu yardımlar bizlere yönelmeye başladı. Biz bunu kabul etmiyoruz nakit yardımları. Sadece şunu yapıyoruz, Türkiye'de anlaştığımız büyük marketlerin IBAN numarasını vererek, oraya paralarını yatırtıyoruz ve biz oradan ihtiyacımız dahilinde olan ihtiyaçları çekip ihtiyacı olan bölgeye dağıtıyoruz. Bunu dağıtırken AFAD koordinasyonuyla birlikte yaptığınız bir işti. Fakat tabii ki büyük deprem ve çapı çok büyük olduğu için yetişilmeyen her noktada 380 üzerinde gençlik kollarımızdan kardeşimiz oradalar ve biz onlara, köylerde gitmeyen yerlerde tırlarımızı onlara yönlendirmek kaydıyla bu dağıtımları birinci elden yaparak, yurt dışından gelen yardımların da dağıtılmasına vesile oluyoruz."

"İŞ BAŞKA YERE GİDİYOR ARTIK. SİYASET YAPMASINLAR"

Yaşananların çok büyük bir felaket olduğunu söyleyen Uz son olarak şunları kaydetti:

"Bunun üzerine artık söylenecek bir söz de yok. Sözün bittiği yerdeyiz aslında. Bizim arzumuz, gerçek anlamda geç kalınmışlıklar vardı, en azından bundan sonra bunları da iktidarıyla, muhalefetiyle, Cumhur İttifakı'yla, Millet İttifakı'yla, belediyelerle, her gün bir bakanın çıkıp belediyeler hakkında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın belediyeler hakkında, Millet İttifakı hakkında konuşması bizleri çok üzüyor. Çünkü hepimiz o alandayız ve hepimiz bu milletin bir parçasıyız. Dolayısıyla, biz burada millet olarak varız. Bunları, bu yaraları sardıktan sonra, kavgamızı her şekilde yapabiliriz ama şimdi kavga zamanı değil. Buradan ben iktidar mensuplarını, bakanları uyarıyorum. Yoksa görüyorsunuz, bölgede dün bir Adalet Bakanı yuhalandı. Bir bakan arabasına işte tekmeler atıldı. İş başka yere gidiyor artık. Siyaset yapmasınlar, bunu istiyoruz."

İyi Partili Rıdvan Uz: "Yaraları Sardıktan Sonra, Kavgamızı Her Şekilde Yapabiliriz Ama Şimdi Kavga Zamanı Değil. Siyaset Yapmasınlar, Bunu İstiyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İyi Partili Rıdvan Uz: 'Yaraları Sardıktan Sonra, Kavgamızı Her Şekilde Yapabiliriz Ama Şimdi Kavga Zamanı Değil. Siyaset Yapmasınlar, Bunu İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement