Denizli Bakan Zeybekci: 16 Nisan, CHP'ye de Iyi Gelecek - Son Dakika
Güncel

Denizli Bakan Zeybekci: 16 Nisan, CHP'ye de Iyi Gelecek

Bakan Zeybekci: 16 Nisan, CHP'ye de iyi gelecekDENİZLİ'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan'da yapılacak referandumda anayasa değişikliğinin geçmesinin CHP'ye de iyi geleceğini söyledi.

30.03.2017 17:44

Bakan Zeybekci: 16 Nisan, CHP'ye de iyi gelecek

DENİZLİ'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan'da yapılacak referandumda anayasa değişikliğinin geçmesinin CHP'ye de iyi geleceğini söyledi. Anayasa değişikliğinin bir siyasi partinin meselesi olmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra gelecek cumhurbaşkanlarını da garantiye alacağını belirten Zeybekci, "16 Nisan'da Türkiye hastalıklarından kurtulacak. Bu mesele sizin meseleniz. 16 Nisan bu memlekete, siyasete iyi gelecek. CHP'ye de iyi gelecek. 16 Nisan'dan sonra CHP'nin başına yüzde 60'ı, 70'i kucaklayan bir anlayış gelecek. Millete göbeğini kaşıyan adam demeyen bir zihniyet gelecek" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'deki Grand İtimat Otel'de Ziraat Odaları'nın başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, AK Parti döneminde Denizli'de köylere ve tarıma yönelik yatırımları, destekleri anlattı. Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini, ülkenin bağımsızlığının söz konusu olduğunu belirten Zeybekci, "Savaş illa tüfekle tankla olmaz. Kurtuluş Savaşı deyince yanlış anlıyorlar. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi kalkınmayla ilgili bir savaş bu" dedi. Pamuk destek primlerinin en az geçen seneki kadar verileceğini, primi artırmak için gayretleri olduğunu belirten Zeybekci, enflasyon oranında iyileştirmenin mutlaka yapılacağını vurguladı.

Pamuk primini referandum öncesi açıklamayacaklarını belirten Zeybekci, "Hep bu memlekette seçim öncesi söylendi vaatler. Ne veriyorsa 5 fazlası diye. Kimin parasını veriyorsun? Bu memleketi bu hale bu tarz uygulamalara çanak tutarak getirdik. 30 yaşında kadınlar emekli olmadı mı bu memlekette? Sadece bunun maliyeti 5 trilyon. Bugünkü bütçe 641 milyar, bütçenin 8 katı. Biz Türkiye olarak her yıl yüzde 5 büyümek zorundayız. Her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak zorundayız. Türkiye bütün hastalıklarından kurtulacağı bir zaman tünelinden geçiyor. 15 Temmuz ihanetinin olduğu bir coğrafyada, Türkiye 2016'yı yine büyüyerek kapatıyor. Yeterli mi değil. Bu milletin geleceği ipotek altına alınıyor, geleceği peşkeş çekiliyor. Bu ülkenin 3 bakanını, başbakanını idam ederek tüm alınan mesafeyi kaybetti 1960'larda. 12 Mart ile kaç tane hükümet kuruldu o yıllarda. Türkiye o dönem koalisyonların en kötü yüzleriyle karşılaştı. 80 darbesinde 'bir sağdan bir soldan astık' diyerek 17 yaşındaki çocuklar idam edildi. Bugüne kadar kaybeden hep millet oldu" dedi.

"16 NİSAN, CHP'YE DE İYİ GELECEK"

Referandumun Türkiye'yi prangalarından kurtaracağını belirten Zeybekci, 16 Nisan'ın millete, siyasete, CHP'ye bile iyi geleceğini söyledi. Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin meselesi olmadığını belirten Zeybekci, "16 Nisan sizin meseleniz. Türkiye'nin bekası için en önemli mesele. Bu yüzden hepinizden büyük bir gayret bekliyorum. Türkiye'nin bu hastalıktan kurtulması lazım. AK Parti olarak 10 yıldır bunun savaşını veriyoruz. Yalvarıyoruz ne olur gelin diyoruz. Anayasa yapalım bu milleti kurtaralım. Gelin bu ülke ayağına pranga olan bu anayasa ile devam edemez gelin diyoruz. Neden olmadı sebebini biliyorsunuz. Azıcık olsun benim olsun zihniyeti. Şu anda ana muhalefet genel başkanının tek şeyi bu. 16 Nisan bir millet meselesi. Herhangi bir partiye oy vermeyeceğiz. Bu yeni sistem herkese eşit değil mi? Bu 18 maddenin neresinde AKP-MHP yüzde 10 önde başlar diye bir şey var mı? 16 Nisan bu memlekete, siyasete iyi gelecek. CHP'ye de iyi gelecek. 16 Nisan'dan sonra CHP'nin başına yüzde 60'ı, 70'i kucaklayan bir anlayış gelecek. Millete göbeğini kaşıyan adam demeyen bir zihniyet gelecek. Bunun için gidin CHP'li kardeşlerinizin de elinden tutun ve onlara gerçeği anlatın. Çünkü ana muhalefetin başındaki isim tek ayak üstünde 40 yalan söylüyor. Biliyor ki; 16 Nisan'da evet çıkarsa kendi o partinin başında kalamayacak. Aslında sandıktan çıkacak evet, CHP'yi de yüzde 20-25'lik kısır aralıktan kurtaracak. 16 Nisan CHP'nin de kurtuluş günüdür" dedi.

"BU MESELE SİZİN MESELENİZ"

Ekonomi Bakanı Zeybekci, isim vermeden muhalefeti eleştirerek, "Buraya gelip Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştirirlerse, size bu sistem geldiğinde tarlalarınız elinizden alınacak gibi yalanlar söylerlerse; ne olur biriniz ayağa kalkıp sende hiç utanma yok mu diye sorun. ya da sadece yuh deyin. Siyaset Türkiye'de en itibarlı kurum olmak zorundadır. Ne yaparsak ne edersek siyasetle halledeceğiz. Türkiye'nin en kutsal, en inanılır, en dokunulmaz kurumu TBMM olmalıdır. Onun için bu şerefsizler, 15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. Oraya saldırdılar, 15 Temmuz ihaneti sırasında. Ama Türkiye'nin bir siyasi partinin Genel Başkanı öyle bir şey yapar mı? Onun için diyoruz ki; bu mesele AK Partililerin, CHP'lilerin, MHP'nin meselesi değil. Bu mesele sizin meseleniz. Ülkenin geleceğinin meselesi, Türkiye'nin gelecek beka meselesi, Türkiye bu hastalıktan kurtulmalı. AK Parti'nin iktidar derdi yok, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bir Ak Parti'nin tek başına iktidara gelmek gibi bir derdi yok" diye konuştu.

" PKK'NIN UZANTISI PARTİYİ CİLALAYIP, BOYADILAR"

7 Haziran seçimlerinde PKK'nin uzantısı bir partinin cilalanıp, boyandığını cici gösterildiğini belirten Zeybekci, "Ama ona rağmen 7 Haziran seçimlerinde ne olduğunu hep beraber gördük. Yine aynı yöntemi kullanarak, bir zamanlar otellerdeki milletvekili pazarlığının aynısıdır o. PKK'nın uzantısı olan bir partinin bu memlekette cilalayıp boyalayıp, kınalayıp ta, Türkiye partisi olacağız biz, demokrasiden ayrılmayacağız, bölücülük yapmayacağız, parlamentoda siyaset yapacağız diyerek bir de eline saz verdiler biliyorsunuz., türkü söyletmek için. ve Denizli'de buna inanan sosyalist, liberal kardeşlerimiz gittiler bunlara oy verdiler. İnandılar, çünkü öyle cilaladılar, öyle boyadılar ki, öyle masum hale getirdiler ki; nasıl sempatik, nasıl cici oldu böyle. Ama bir ay sonra ne hale geldiğini hep beraber gördük. İşte onun için yüzde 13.5 oy verdi millet bunlara. 80 tane milletvekili verdi 7 Haziran'da. 7 Haziran'da bu oyları aldıktan sonra Temmuz'da bunlar sırtını orasını, burasını Kandil'e dayadık demediler mi? Doğu'da, Güney Doğu'da hani dostluktu, kardeşlikti, birlik beraberlikti, bölünme yoktu, demokrasi vardı, TBMM'de siyaset yapmak vardı. Güneydoğu'da çukur terörüyle bir bölgeyi kan gölüne çevirmediler mi? Bunlar yapmadı mı? Bunları kim organize ediyor, kim dizayn ediyor Allah aşkına. 7 Haziran'dan itibaren bu memlekette o güne kadar Türk Lirası, Euro, dolar karşısında ne kadar değer kaybettiyse, Türk Lirası da o kadar değer kaybediyordu. 7 Haziran'dan sonra Türk Lirası ayrıldı. Türk Lirası'nın değerini kaybetmesi, kurlar falan derken, biz yaşamadık mı bunları. Faizlerimiz yüzde 2.5-3 artmadı mı? Kim ödedi bunu kim. Biz ödedik, siz ödediniz. Bize en güçlü zamanımızda bile bunu yapmadılar mı yaptılar. Nasıl, bu sistemle yaptılar. Bu sistemden kurtulmamız lazım" dedi.

Anayasa değişikliğiyle koalisyonların sona ereceğini, bundan sonra gelecek tüm iktidarların milli olmak zorunda olacağını belirten Zeybekci, "Bu sistemden kurtulmak Recep Tayyip Erdoğan'dan sonrakini garanti altına almaktır. Ülkenin geleceği için. Kim gelirse gelsin, ister sağdan, soldan gelsin. Bundan sonra milli olmak zorunda. Yüzde 50'yle geldiği zaman yüzde 60'ı kucaklayan değerlerle gelmek zorunda. İster soldan ister sağdan. Onun için bana ne olur şunu söylemeyin. Nasıl olsa siz yaparsınız? Hayır, arkadaşlar. Bu öyle değil artık. Şimdi sizin zamanınız. Siz yapacaksınız, siz taraf olacaksınız. Sizin meseleniz bu. Bugüne kadar tarımla ilgili bugüne kadar akla hayale gelmeyecek, dünyanın dördüncü büyük tarımsal gayri hasılasına sahip olan ülke haline geldik. 20 milyar dolarlık ihracat yapabilen bir ülke haline geldik. Ekonomi tarihimizin en önemli dönemi yaşıyoruz şu anda. AB ile tarımda tam serbestliğe gideceğiz. Çok farklı günlere gidiyoruz. Bırakın bunları yapan biziz diyebilirsiniz. Tamam, biz yapıyoruz ama bu mesele sizin meseleniz. Vebali sizindir. Hep beraber bizimdir. 16 Nisan'da Türkiye bu hastalıktan kurtulacak" diye konuştu.

"YAPILANLARIN HESABI SORULACAK"

16 Nisan'la ilgili tereddütü olanların hedefte kimin olduğunu takip etmesi gerektiğini belirten Zeybekci, "16 Nisan'la ilgili bir tereddüdünüz varsa hedefte kimin olduğunu takip edin. Hedefte önce Türk Bayrağı var, bu vatan var. Avrupa'da bizlere her türlü çirkinlik yapılıyor. Alman Bild Dergisi'nin şahsıma ettiği hakaret gibi. Şu an avukatlarım Almanya'da. Biz Bild'den her türlü hesabı soracağız. Bu benim nefsi meselem. Siz de 16 Nisan'da biliyorum ki; bütün bu yaşananların hesabını soracaksınız. Çünkü bu yapılanı Türkiye'nin en hasım ülkelerinden Ermenistan'daki bir küfürbaz bile yazmaz. Ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bu milletin sabrını test edenler görecek ki terör örgütünü sevindirmeyeceğiz" diye konuştu.

Bakan Nihat Zeybekci, daha sonra Çardak İlçesi'ne gitti ve burada vatandaşlara seslendi.

Denizli Bakan Zeybekci: 16 Nisan, CHP\'ye de Iyi Gelecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Bakan Zeybekci: 16 Nisan, CHP'ye de Iyi Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement