Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

AK Parti ilçe binasına silahlı saldırıİZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, AK Parti İlçe Başkanlığı'na kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

23.11.2016 08:08

AK Parti ilçe binasına silahlı saldırı

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, AK Parti İlçe Başkanlığı'na kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, polis kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, saat 03.30 sıralarında Eskiizmir Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı önünde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler parti binasına ateş ettikten sonra olay yerinden hızla uzaklaştı. Silah seslerini duyan çevredekiler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, polisin yaptığı araştırmada parti binasına 4 kurşunun isabet ettiği belirlendi. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ve parmak izi çalışması yapan polis, saldırıyı gerçekleştiren şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

Olay yerinden görüntü

Parti binasından görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Yerdeki kurşun kovanlarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN-Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Musul'dan kaçan 352 mülteci, Türkiye'ye sığındı

Irak'ın Musul kentindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 352 mülteci, Kayseri'de sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara ve İstanbul'a gitti.

Musul'u kurtarma operasyonunda yaşanan çatışmalardan kaçan 352 Iraklı Türkmen ve Arap, yaklaşık bir ay önce Suriye üzerinden Hatay'a girdiler. Jandarma ve polis kontrolünde otobüslere yerleştirilen mülteciler, 25 gün önce Kayseri Göç İdaresine ait Geri Gönderme Merkezine yerleştirildi. Mülteciler, dün akşam saatlerinde ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğe sağlık kontrolüne getirildi. Hastane ve Adli Tabiplik önünde çevik kuvvet ekipleri güvenlik önemli aldı. Sağlık kontrollerinin ardından 352 kişi serbest bırakıldı. Çoğu mülteci, Ankara ve İstanbul'a gitmek için otobüs terminaline giderek otobüslerle Ankaya ve İstanbul'a doğru yola çıktı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Otobüsle getirilen mültecilerden görüntü.

-Iraklı mülteci kadın ve bebeklerinden görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KURT/ KAYSERİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================================

PYD denetimindeki Telabyad sınırına duvar örülecek

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi ile Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki Telabyad kenti arasındaki sınır hattına duvar örülmesi için çalışma başlatıldı. İş makineleri ile duvar örülecek zeminde çalışmalara başlanırken, zırhlı araçlar da çalışmaya katılan ekibin güvenliğini sağlıyor.

Akçakale'nin karşısında bulunan ve Suriye iç savaşının ardından önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO(, ardından DEAŞ ve son olarak da geçen yıl Haziran ayında PYD denetimine girdi. Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Telabyad sınırına, alınan karar ile 30 kilometre uzunluğunda modüler beton duvar örülmesi kararlaştırıldı. Alınan kararın ardından sınır hattına gelen iş makineleri, sınır hattındaki zeminde düzleştirme çalışmaları başlattı. İş makinelerinin çalışma başlatmasıyla birlikte bölgede askerler de zırhlı araçlarla önlem aldı.

İş makinelerinin zemin çalışmasını tamamlamasının ardından sınır hattına 3 metre yüksekliğinde modüler beton blokların yerleştirilmesine başlanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Suriye sınırı ve iş makineleri

Bölgede zırhlı araçlarla alınan önlemler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT -ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================

Ordu'da tahrip edilen kadın heykeli kaldırıldı

ORDU'nun Altınordu İlçesi'nde, kentin yöresel türküsü olan 'Tabya başında üç kız yan yana' türküsünden esinlenilerek yapılarak açık havada sergilenen 3 kadın heykelinin biri, başı gövdesinden ayrılarak tahrip edilmesi üzerine, diğer heykellerin de zarar görmemesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı.

Ordu'nun 'Büyükşehir Belediyesi' statüsüne alınmasından önce dönemin Ordu Belediyesi tarafından yaklaşık 10 yıl önce, Taşbaşı Mahallesi'nde belirlenen, seyir terası konumundaki açık alana kaide yapılıp buraya, kentin yöresel türküsü 'Tabya başında 3 kız yan yana' türküsünden esinlenerek 3 kadın heykeli yerleştirildi. Heykellerden birinin başı gövdesinden ayrılarak kırıldı. 2 gün önce tahrip edilen heykel Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından bugün onarılmak üzere bulunduğu yerden alındı. Tahrip olan heykelin yanındaki 2 kadın heykeli de koruma amaçlı olarak aynı ekiplerce kaldırıldı. Tahrip olan heykelin onarılacağı, onarılamaması halinde ise yenisinin yaptırılacağı ve daha sonra diğer iki heykelle birlikte aynı yerdeki kaideye yerleştirileceği de belirtildi

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Tahrip edilen heykellerin fotoğrafları

-Heykellerin kaldırıldığı yerden görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Taş ocağının üstünde korku yaratan görüntü

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde taş ocağının üstündeki bölgede toprak kaymaları yaşanırken, oluşan yarıklar endişe yarattı.

Körfez İlimtepe Mahallesi'nde orman içerisinde bulunan taş ocağında dağın büyük bölümünde çalışma yapılırken, dağın üstündeki toprak kayması dikkat çekti. 5 iş makinesi çıkardıkları taşları gelen kamyonlara yüklerken, taş ocağının üstündeki tehlike ise endişe yarattı. Taş ocağının üstündeki alanda toprak kayması nedeniyle yarıklar oluşurken, yarıkların taş ocağının paralelinde ilerlediği görüldü. Olası bir toprak kaymasından endişe duyanlar belediyeye haber verdi. Körfez Belediyesi geçtiğimiz yıla kadar kendisinin işlettiği, daha sonra işletmeye verdiği taş ocağı ile gelen ihbar üzerine bölgeye ekiplerini göndererek inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Taş ocağından görüntüler

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI/ KOCAELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Diyarbakır'daki seyir halindeki araç alev aldı, esnaf ve polis birlikte müdahale etti

DİYARBAKIR Merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Ekinciler Caddesi'nde seyir halindeki araç aniden alev alınca, çevredeki esnaf ve polis yangın söndürme tüpü ve kovalarla getirdikleri su ile yangına müdahale ederek söndürdü.

Yenişehir İlçesinin en işlek caddelerinden biri olan Ekinciler Caddesinde saat 15.00 sıralarında seyir halinde olan ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 48 KE 593 plakalı özel araç, belirlenemeyen bir nedenle aniden alev aldı. Aracın alev almasıyla sürücü araçtan çıkmayı başarırken, alev alan aracını söndürmeye çalıştı. Söndürme işleminde yetersiz kalan sürücü, caddedeki esnaf ve polisten yardım istedi. Yardıma koşan esnaf ve o sırada orada bulunan polisler yangın söndürme tüpü ve kovalara doldurdukları su ile aracın söndürmeye çalıştı. Araçtan duman çıktığını gören vatandaşlar, çevreden hızla uzaklaştığı görülürken, esnaf ve polislerin yardımıyla araçtaki yangın güçlükle kontrol altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yanan araçtan görüntü

-Yangın tüpüyle aracın söndürülmesi

-Su kovalarıyla aracın söndürülmesi

-Trafik polisinin yangına müdahalesi

-Toplanan kabalık

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kemara: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================

Kaldırıma çarpan LPG'li otomobil alev topuna döndü

Antalya'da Sezgin Erkuş yönetimindeki LPG'li otomobil, önünde aniden duran başka bir otomobile çarpmamak için manevra yapın kaldırıma çarpınca alev alev yandı.

Muratpaşa İlçesi Mevlana Kavşağı'ndaki kaza, dün akşam saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Sezgin Erkuş 07 GBT 95 plakalı otomobiliyle Meydan Kavşağı'ndan kent merkezine doğru seyir halindeyken iddiaya göre önünde seyreden başka bir araç aniden durdu. Duran araca çarpmamak için manevra yapan Erkuş'un direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil kaldırıma çıktı. Motor kısmı kaldırıma çarpan LPG'li araçtan bir anda dumanların çıktığını gören Sürücü Erkuş kendisini dışarı atıp çevredekilerden yardım istedi. Dumanların sardığı araç bir anda alev topuna dönünce kavşak patlama yaşanmasına ihtimaline karşın trafiğe kapatıldı.

Alev alev yanan aracın başından ayrılmayan Sezgin Erkuş, bir taraftan da yaşananları cep telefonuyla kaydetti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürürken tamamen yanan araç kullanılamaz hale geldi. Sezgin Erkuş, "Önümde bir araç vardı. Birden durdu. Ben duramadım ve kaldırma vurdum. LPG'li aracım bir anda alev aldı. Ruhsatım içinde kaldıö dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yanan araçtan görüntü

-İtfaiyenin müdahalesi

-Sürücü sezgin erkuş'tan görüntü

-Detay

Haber: - Kamera: Alparslan ÇINAR/ ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

Soygun anı da yakalanma anı da güvenlik kamerasında

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, bulunan bir marketten silahlı soygun yapan 27 yaşındaki Doğukan Baylan polis tarafından dolmuşta yakalandı. Baylan'ın soygun anı marketteki güvenlik kameraları, yakalanma anı ise dolmuştaki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

İsmetpaşa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nde önceki gün sabah saat 11.00 sıralarında bir markete giren Doğukan Baylan, elindeki tabancayı kasiyere doğrultarak kasadaki paraları istedi. Kasadaki 250 TL'yi alan Baylan, hızla olay yerinden kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine gelen polis, işyerinin güvenlik kameralarını incelemeye alarak kaçan zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Kısa bir süre sonra Doğukan Baylan, olayda kullandığı tabancayla birlikte Üçyol mevkiinde bir dolmuş içerisinde gözaltına alındı. Baylan'ın yakalanma anı da soygun anındaki gibi dolmuştaki güvenlik kameralarına yansıdı. Emniyette işlemleri tamamlanan Doğukan Baylan, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

Marketteki hırsızlık anının güvenlik kamerası görüntüsü

D.B., dolmuşta gözaltına alınırken güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS-MUĞLA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

45 saniyede market soygunu

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, gece saatlerinde yaşanan olayda, maskeli hırsızlar 45 saniyede marketi soyup soğana çevirdi. Hırsızlık anı kameralara saniye saniye yansırken, levyeli hırsızların işyerinde bulunan alarma aldırış bile etmedikleri görüldü.

Hırsızlık olayı İnegöl'ün Kemalpaşa Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Sokak'ta bulunan İsmail Ç.'ye ait markette yaşandı. Sabah saat 06.00 sıralarında plakası henüz belirlenemeyen bir araçla marketin yanına gelen yüzleri maskeli 4 hırsız, önce marketin etrafında hırsızlık keşfi yaptılar. Çevrede kimsenin olmadığını gören hırsızlar ellerinde levyelerle marketin kapısını kırarak içeri girdiler. Hırsızlardan ikisi, işyerinin alarm sesine rağmen hırsızlık işine koyuldular. Sigara bölümüne yönelerek ellerindeki poşetlere raftaki bütün sigaraları doldurduktan sonra kasaya yönelen hırsızlar, masanın altındaki kilitli olan çekmeceyi de yerinden söküp aldılar. 45 saniyede marketi soyan hırsızlar geldikleri araçla kaçtılar.

İşyeri sahibi İsmail Ç.'nin sabah işyerine geldiği hırsızlık olayını polise bildirdi. Markette araştırma yapan ve güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis soyguncuları arıyor.

Olayı anlatan İşyeri sahibi İsmail Çobanoğlu, "Alarmla birlikte uyanarak işyerine geldim ama kimse yoktu. İşlerini bitirip gitmişler. Polisi aradık, incelemelerde bulundular. Kamera kayıtlarını incelediler. Hırsızların 4 kişi oldukları ortaya çıktı. Alarmın ötmesi neticesinde çok fazla duramamışlar içerde. 45 saniyede alabildikleri kadar sigara almışlar. İçerisinde 500 liraya yakın paranın bulunduğu çekmeceyi de söküp alıyorlar. Kapıya da zarar vermişler. 2 bin 500 lira civarında hırsızlık yapmışlarö dedi.

Görüntü dökümü

---------------------------

-Hırsızlık anının güvenlik kameralarına yansıma görüntüleri, işyeri sahibi röportaj, market genel görüntü.

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================================

56 akasya ağacını baltayla kestiler

Bolu'nun Mengen İlçesi'nde cadde üzerinde belediye tarafından dikilen 75 akasya ağacından 56'sı, dün gece gövdelerinden baltayla kesilerek tahrip edildi. Belediye Bşkanı Turhan Bulut, "Bunu yapan insan değil" diyerek tepki gösterdi.

Mengen Belediyesi, 1.5 yıl önce Pazarköy Caddesi üzerindeki yürüyüş yoluna 75 akasya fidanı dikti. Fidanlardan 56'sının gövdesine, gece kimliği belirsiz kişilerce baltayla kesik atıldı. Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, ekiplerle birlikte gövdelerinden kesilerek zarar verilen akasya fidanlarının olduğu bölgede inceleme yaptı. Polis de olayla ilgili inceleme yaptı. İlçede yapılan çalışmalarla ilgili sürekli sorunlarla karşılaştıklarını belirten Başkan Bulut, şöyle dedi:

"Engellemelerle karşılaşıyoruz. Bu engellemeleri bütün Mengen biliyor. Park yaptık bankları kırdılar, tahrip ettiler. Yol yapıyoruz, direnişle karşılaşıyoruz. 1.5 yıl önce diktiğimiz her biri sağlıklı yetişen akasya ağaçlarımız baltayla tahrip edildi. Bu tahribatı yapan insanlara sesleniyorum, o zihniyete sesleniyorum. Eğer insanlık varsa, memleketinizi seviyorsanız bu hainlik niye? Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tepkimiz hukuki yollarla sürecek. Emniyet Müdürlüğü'ne haber verildi, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız. Dün parkı tahrip edenler bulunsaydı belki bu ağaçlar bugün kesilmeyecekti. Bunu yapanların bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Yoksa Mengen'de hiç ummadığımız olaylar yaşanabilir. Bunu yapan insan değil. İnsan kılığına girmiş bir hain. Ağaca, doğaya sevgisi olmayanın insana da sevgisi yoktur. Bunu yapanları bin kere lanetliyorum. Yazıklar olsun diyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

-Belediye Başkanı Turhan Bulut'un açıklamaları

-Zarar gören fidanlar

-Yoldan görüntü

-Başkan Bulut'un ağaçları incelemesi

-Başkan Bulut'un polislerle görüşmesi

HABER-KAMERA: Yurdaer ÖZTÜRK/MENGEN(Bolu)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Annesiyle kavga etti, evi yaktı

ADANA'da 34 yaşındaki Ufuk G., para meselesi yüzünden annesiyle tartıştıktan sonra oturdukları evi yaktı.

Olay, dün akşam saat 21.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Sarıçam Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Ufuk G., akşam saatlerinde birlikte yaşadığı annesi 61 yaşındaki Leyla G. ile para meselesi yüzünden tartıştı. Para alamadığı için annesine öfkelenen Ufuk G., önce yatak odasını, sonra da salonu yanıcı maddeyle ateşe verip, evden çıktı. Alevlerin hemen evi sarması üzerine Leyla G. de komşularının yardımıyla evden çıkartıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına 2 araçla müdahale etti. İtfaiye erleri, yaklaşık yarım saatte söndürürken, ev ise kullanılamaz hale geldi.

YANGINI İZLERKEN YAKALANDI

İtfaiye ekipleri, yangını söndürmeye çalışırken, polisler de evi ateşe veren Ufuk G.'yi aramaya başladı. Kalabalığın arasında gizlenip söndürme çalışmalarını izleyen Ufuk G., polis tarafından olay yerinde gözaltına alındı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

----------------

Evden yükselen alevler

İtfaiye erlerinin eve su sıkması

Yanın evin dış görüntüsü

Söndürme çalışmalarını izleyen vatandaşlar

Ufuk G.'nin polis tarafından gözaltına alınması

Yanan evin içinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Çocuğunun velayetini kaybeden kadın sinir krizi geçirdi

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde yaşayan 45 yaşındaki S.G (Sibel Güler), velayet davasını kaybedince icra yoluyla alınan çocuğu babaya teslim edildi. Gittiği polis merkezinde sinir krizi geçirip camları kıran S.G., ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bayramiç'te yaşayan S.G., 1 yıl önce boşandığı eşinin açtığı velayet davasını kaybetti. Bunun üzerine 2 oğlundan yaşı küçük olan ve kendisiyle yaşayan U.Ö.'nün velayeti babaya verildi. 18'inden büyük olan diğer oğlunun ise babasıyla yaşadığı öğrenildi. U.Ö., bugün icra kanalıyla polis tarafından babaya verilmek üzere annenin yanından alındı. Sinirlenen anne S.G., bir süre sonra saat 16.00'da polis merkezine gitti. Çılgına dönen S.G., taşladığı polis merkezinin camını kırdı. S.G.'yi sakinleştirmeye çalıştırmak isteyenler, başaramadı. Olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Polis, S.G yi ambulansla güçlükle bindirdi. Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan S.G. tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Anne S.G.'nin karakolun camlarını kırdıktan sonra polislerce zorla ambulansa bindirilişinden görüntü

Hastaneye getirilişinden görüntü

Polis karakolunun camlarının kırılmış halinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================================

Elektrik trafosuna EYP tuzaklanmasına tutuklama

Gaziantep'te bir elektrik trafosuna tuzaklanan ve güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcı (EYP) ile ilgili gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı.

Şahinbey İlçesi'ne bağlı Düztepe Mahallesi'nde Kasım ayı başlarında, bir elektrik diğerinin yanındaki trafoya, piknik tüpüyle hazırlanan çuvalın içindeki el yapımı patlayıcı, bulunarak güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Olayla ilgili soruşturma kapsamında 1'i çocuk, 2 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, çocuk yaştaki şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Gaziantep Valiliği'nden ise olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen çalışmalarda; Şahinbey İlçesi'nde PKK/KCK terör örgütünü övücü nitelikte bir adet pankart, molotof kokteyli yapımında kullanılan 32 boş cam şişe, 3 benzin depolamada kullanılan plastik şişe ve bir adet piknik tüpü üzerine hazırlanmış el yapımı patlayıcı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı düzenek etkisiz hale getirilmiş, olay ile ilgili biri çocuk 2 kişi yakalanmış, yakalanan şahısların adli makamlara sevki neticesinde, suça sürüklenen bir çocuk adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer şahıs ise tutuklanmıştır."

Görüntü Dökümü

------------------------

Emniyet Müdürlüğü

Şüphelinin emniyetten çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================================

"Eşimle öldürdüğü arkadaşı, benden para sızdırmak için tezgah kurmuş"

Konya'da, 39 yaşındaki Erdal Tursun'u eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla öldüren 31 yaşındaki Mehmet Acar'ın aynı yaştaki eşi Elanur Zümrüt Acar, ikilinin kendisinden para sızdırmak için tezgah kurduklarını öne sürdü.

Antalya'da yaşları 3, 4 ve 6 yaşındaki çocuklarıyla birlikte bir otelde kalan Elanur Zümrüt Acar, cinayet öncesi ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Olayların çocuklarının babası Mehmet Acar'dan kaynaklandığını söyleyen Acar, "Ben, eşim ve çocuklarımla İsveç'te yaşıyorduk. Haziran ayının sonuna doğru eşim bana sebepsiz yere şiddet uygulayıp, öldürmeye kalktı. İsveç polisi onu yurt dışına çıkardı. O da Sırbistan üzerinden Türkiye'ye gelmiş. Eşim Sırbistan'da, öldürdüğü Erdal Tursun ile tanışmış. Tabi ben tanıştıklarını sanıyormuşum. İlerleyen zamanda onların eskiden beri tanıştığını anladım. Bir süre sonra eşim bana Erdal Tursun'un cep telefonundan küfürlü ve tehdit dolu mesaj attı. Ardından Erdal denen kişi beni aradı. Ben de eşimin Türkiye'ye gidip gitmediğinden emin olmak için Erdal Tursun'la mesajlaşmaya başladım. Mehmet'in Türkiye'ye gittiğinden emin olduktan sonra Erdal Tursun'u arayarak, kendisine 'Kusura bakmayın, ben Mehmet Acar'ın eşiyim. Kendisinden ayrıldık. Onu Türkiye'ye gittiğinden emin olmak için sizinle mesajlaştım. Hakkınızı helal edin' dedim ve telefonu kapattım" diye konuştu.

'BENDEN HER AY 1000 TL ALIYORDU'

Bir süre sonra Erdal Tursun'un kendisine tekrar mesaj atmaya başladığını aktaran Elanur Zümrüt Acar, kendisine 'Çocuklarının babası olmak istiyorum' dediğini kaydetti. Böyle bir ilişki yaşamak istemediğini Erdal Tursun'a anlattığını belirten Acar, şöyle devam etti:

"Ben yurt dışında kozmetik işi yapıyorum. 8 yıl evli kaldığım eşim Mehmet Acar, dini duygularımı sürekli istismar ederek, benden her ay sadaka niyetiyle 1000 TL alıyordu. Ben de ihtiyacı olduğunu düşünerek veriyordum. Meğerse kandırılmışım. Zamanla Erdal Tursun'la evlenebileceğimi düşündüm. Resmi olarak boşanmak için avukata vekalet vermek amacıyla Türkiye'ye geldim. Türkiye'ye geldiğimde Erdal Tursun'la görüştüm. Erdal birazı toplu, birazı da parça parça olmak kaydıyla benden 70 bin TL aldı. Ondan sonra zaten ortadan kayboldu."

Tekrar ortaya çıktıktan sonra 2- 3 hafta arayla Erdal Tursun'a her görüştüğünde para vermeye devam ettiğini iddia eden Elanur Zümrüt Acar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Meğerse en başından beri Mehmet Acar ile Erdal Tursun bu tezgahı birlikte kurmuş. Herkes bana bunu söylemesine rağmen inanmıyordum. Neticede Mehmet Acar çocuklarımın babasıydı ve ona bu iddiayı konduramıyordum. Beni dolandırdığını anlayınca Erdal Tursun'u polise şikayet ettim. Erdal'ın ağabeyi, kardeşinin Sırbistan'da evlendiğini ve 22 yıldır başka insanları da dolandırdığını söyledi. Hatta kardeşinden uzak durmam gerektiğini, verdiğim parayı başımın gözümün sadakası saymamı ve çoluk çocuğumu kurtarmamı öğütledi. Ben de İzmir'den Alanya'ya geldim."

'BENİ 70 BİN TL DOLANDIRDI'

Bir hafta önce Mehmet Acar'ın kendisini aradığını sözlerine ekleyen Elanur Zümrüt Acar, "Güya Erdal Tursun, eşim Mehmet Acar'ı arayarak kellesini ortaya koyarak çocuklarımı kendisine vermek üzere kaçıracağını söylemiş. Bu hem beni 70 bin TL dolandırdı, hem de ara ara beni arayıp, 'Ben seninle evleneceğim. Evlenemezsem intihar edeceğim. Ben borç batağına girdim' gibi sözler sarf ediyordu. Ben eşimle konuştuktan sonra Erdal'ın aramaları sıklaştı. İşte o an eşimle Erdal'ın işbirliği içerisinde olduğunu anladım ve çocuklarımın babasına 'Siz Erdal'la anlaştınız galiba. Çünkü 2- 3 hafta arayla arayan Erdal, kendisinden bahsettiğin an beni aramaya başladı' dedim. Akıllarınca ikisi de benim ağzımdan laf alıp, nerede olduğumu öğreneceklerdi. Artık bunlar nasıl bir işbirliği yaptı bilmiyorum. Eşim Erdal'la evlenmek üzere olduğumu öğrenince böyle bir cinayeti işlemiş olabilir" diye konuştu.

Yaşanan olaylarda kendisinin hiçbir suçu olmadığını aktaran Elanur Zümrüt Acar, "Eşim bana şiddet uygulayıp, çocuklarımı ölümle tehdit ettiği için yurt dışına çıkarılmıştı. Eşim bunu hiç hazmedemediği için cinayeti benim azmettirdiğimi söylemiş. Bana gelirken Allah onlara kendi cezalarını verdi" dedi.

'ALLAH ONLARI KENDİ ELLERİYLE CEZALANDIRDI'

Eşinin cinayetten önce kendisini aradığını kaydeden Elanur Zümrüt Acar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Eşim çocuklarımla birlikte nerede olduğumu bildiğini ve Erdal'la birlikte geleceğini söyledi. 3.5 aydır tanıdığım Erdal'ı güya 2 yıldır tanıyormuşum. Eşim böyle söyleyerek, tüm çocuklarımın da Erdal'dan olduğunu iddia etti. Erdal'ı 2 yıldır tanıyorsam, 6 yaşında nasıl kızım olur? Eğer Mehmet Acar ve Erdal Tursun benim yanıma gelselerdi, çocuklarım ve ben zarar görecektik. Çünkü bunlar silah alışverişi yapmışlar. Çocukların babası cinayette özel düzenekli bir silah kullanmış. Çocuklarımın babası bana Erdal'ın 6 silah aldığını söyledi. Eğer bize gelselerdi, ben ve çocuklarım belki yaşamıyor olacaktık. Başka insanların da canı yakacaktı. Allah, benim ruhum dahi duymadan onları kendi elleriyle cezalandırdı."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Konya'nın Selçuklu İlçesi Beyhekim Mahallesi'nde 19 Kasım Cumartesi günü saat 23.30 sıralarında arazide plakaları sökülmüş bir otomobilin yandığını görenler, itfaiyeye haber verdi. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Otomobilde inceleme yapan ekipler, sürücü koltuğunda yanmış bir kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan otopside başına tabancayla bir el ateş edilen kişinin, Erdal Tursun olduğu belirlendi. Polis, cinayeti arkadaşı Mehmet Acar'ın işlediğini ortaya çıkardı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Röp: Elanur Zümrüt Acar

Çocuklarından görüntü

Haber- Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

Öldürüldüğü iddia edilen iş adamının parçaları baraj gölünde aranıyor

İSTANBUL'da aracı yakılmış halde bulunan tekstilci iş adamı Kenan Kırmaç'ın öldürüldüğü ve cesedinin Çorum'a getirildiği iddiası üzerine Kargı İlçesi'nde arama çalışmaları başlatıldı. Ekipler cesedin parçalanarak atıldığı iddia edilen Maksutlu Köyü mevkisindeki barajda arama çalışması yaptı. İş adamının yakınları da arama çalışmalarını takip etti.

İstanbul Arnavutköy'de tekstil işiyle uğraşan Kenan Kırmaç'ın otomobili, 10 gün önce yakılmış halde bulundu. Evli 2 ki çocuk babası Kenan Kırmaç ise yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Soruşturma sırasında bir gasp çetesini ortaya çıkaran polis ekiplerinin gözaltına aldığı bir şüphelinin, arkadaşları ile birlikte Kırmaç'ı öldürerek cesedini Çorum'da parçaladıklarını anlatması üzerine Çorum'da da çalışma başlatıldı.

BALTAYLA PARÇALAYIP KOVAYLA BARAJA ATMIŞLAR

Çorum'un Kargı İlçesi'ne bağlı Maksutlu Köyü mevkiindeki barajda polis, jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı.

Şüphelilerin öldürdükleri iş adamının cesedini Kargı İlçesi'ne getirdikleri, burada balta ile parçalayarak bir kovayla baraj gölüne attıkları iddia edildi. Botlarla barajda arama çalışması yapan AFAD ekipleri bir kova buldu. 15 kişilik ekiple çalışmalar devam ederken, iş adamı Kenan Kırmaç'ın yakınları ve ailesinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup da aramaların yapıldığı bölgeye geldi.

KOVA BULUNUNCA UMUTLANDI

Arama çalışmalarını yakından takip eden Kenan Kırmaç'ın kardeşi Orhan Kımaç şunları söyledi:

"Arazi şartlarını böyle düşünmedik. Akıntının çok olduğu bir alan bekliyorduk. Araziyi görünce umutlarımız azaldı. Arkadaşlar da kardeşimin bıçak ve balta ile parçalanıp bir kovanın içerisinde nehre atıldığını söyleyince tamamen umutsuz kaldık. Ancak en azından 'kardeşimin ufak bir parçasını bulayım da kendisine bir mezar yapayım, bir mezarı olsun' diye nehrin kıyısında çamur, batak demeden arama yaptık. En sonunda bir kova bulduk. Şimdi bir umudumuz var. Kovanın bulunduğu yerde su durgun. İnşallah bu alanda dalgıçların aramasıyla bir parçasını buluruz."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Barajdan detay

-Kıyıdaki ve barjdaki arama çalışmaları

-Yakınlarından detay

-Röportaj

Haber: Yusuf ÇINAR/ KARGI(Çorum), -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================================

PKK'nın hücre evi baskınında 8 üniversitelinin yargılanmasına devam edildi

Bolu'da, geçen 5 Nisan'da polisin hücre evi baskınında ölü ele geçirilen 2 PKK'lı teröriste yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 4'ü tutuklu 8 üniversite öğrencisinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara'dan gelen Polis Özel Harekat ekiplerinin Paşaköy Mahallesi'ndeki apartman dairesine yaptığı baskında, eylem hazırlığı yapan PKK'lı teröristler Serdar Kayaardı ve Ömer Bayram ile polisler arasında çatışma çıktı. Çatışma sonunda iki terörist ölü ele geçirildi. Evde 2 tabanca, 2 kalaşnikof tüfek, 4 el yapımı patlayıcı, 4.5 kilo C4 plastik patlayıcı, 2 intihar yeleği, değişik sayıda mühimmat ve mermi ele geçirildi.

Olayın ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde eğitim gören 8 öğrenci hakkında, 'teröristlere yardım ve yataklık yapmak' suçlamasıyla 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Giyasettin Ö., Bilal T., Mazlum E., Ahmet Y. hazır bulundu. Diğer 4 tutuksuz ise katılmadı. 10 tanığın dinlendiği duruşmada sanıklar, suçsuz olduklarını ve eğitim özgürlüklerinin ellerinden alındığını söyleyerek tahliyelerini talep etti.

Sanık avukatlarından P.K, geçen ay tutuklanan HDP Bolu İl Başkanı Özgür Günaydın'ın savcılık ifadesinde, operasyonda öldürülen iki teröristi üniversite öğrencilerine inşaat işçisi olarak tanıtıp kalacak yerleri olmadığı için yanlarına yerleştirdiğini söylediğini belirtti. Avukat P.K., HDP İl Başkanı Özgür Günaydın hakkında hazırlanacak iddianamenin dosya ile birleştirilmesini talep ederken, öğrencilerin suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı, öğrencilerin tutuklu yargılanmasından kendisinin de rahatsız olduğunu ancak HDP İl Başkanı Özgür Günaydın hakkındaki iddanamenin hazırlanması sürecinde tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan sanıkların cezaevi aracıyla adliyeye getirilişi sırasında, aralarında BBP eski İl Başkanı Mahmut Alan'ın da bulunduğu 10 kişilik grup, "Bolu'da PKK'lı istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi. Alan ve arkadaşları, adliye önünde bekleyen sanıkların arkadaşlarına da, "Canlı bombalara destek olmaya geldiniz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Polis, grubu uzaklaştırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Sanıkların adliyeye getirilişi

-Tepki gösterilmesi

-Güvenlik önlemleri

-Sanıkların adliyeden çıkarılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement