Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)GAZİANTEP' TE SANAYİ SİTESİNDE PATLAMAGaziantep' te Küçük Sanayi sitesinde bir lastik kaplama fabrikasında patlama meydana geldi.

07.03.2017 09:19

1)GAZİANTEP' TE SANAYİ SİTESİNDE PATLAMA

Gaziantep' te Küçük Sanayi sitesinde bir lastik kaplama fabrikasında patlama meydana geldi. Kimsenin bulunmadığı sırada neden kaynaklandığı henüz bilinmeyen nedenle meydana gelen patlamada fabrika tamamen yıkılırken çevredeki diğer işyerlerinde de hasar oluştu.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER DHA FEED TEN GEÇİLİYOR

GAZİANTEP/DHA

=======================================================

2)DOKTOR KARAOĞLU ÇİFTİ TIP BAYRAMINDA KONSER VERECEK

ORTOPEDİ ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ile eşi Dermatoloji Uzmanı Dr. Sema Karaoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Türk Halk Müziği konseri verecek.

14 Mart Tıp Bayramı'nda Türk Halk Müziği konseri vermeye hazırlanan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ile eşi Dermatoloji Uzmanı Dr. Sema Karaoğlu konser öncesi evlerinde birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Yaptıkları hazırlıklarla ilgili konuşan Sema Karaoğlu, "14 Mart'ta üçüncüsü olacak bir halk konseri vereceğiz. 14 Mart Tıp Bayramı. Karı-koca doktor olunca müzikle kendi bayramımızı birleştirdik. Konserimizde hekim arkadaşlarımızla bayramımızı kutlayacağız. Tabi amacımız sadece bayramımızı kutlamak değil. Bizim konserde birlik ve beraberlik mesajlarımız olacak" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ise, "Önceki konserlerimizde de hep birlik ve beraberlik konserleri vardı. Yurdun değişik yörelerinden derlediğimiz repertuarla konserlerimizi oluşturuyoruz. Bugünlerde birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Repertuarımızda Sivas'tan, Malatya'dan, Kayseri'den, Ege'den, Karadeniz'den parçalar oluşturmaya çalıştık. Konser günü inşallah bir şölen yaşayacağız" diye konuştu.

Karaoğlu çiftinin 14 Mart'ta Kadir Has Kültür Merkezi'nde vereceği konser saat 19.30'da başlayacak.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Karaoğlu çiftinin konser hazırlığı yapması

-Sinan ve Sema Karaoğlu çifti ile röportaj

-Karaoğlu çiftinin türküler seslendirmesi

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 3 dakika 46 saniye/207 MB

============================================

3)HASTANE ACİL SERVİSİNİN DUVARLARI TUVAL OLDU

MANİSA'da Merkez Efendi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde çalışan tıbbi sekreter ve güvenlik görevlisi iki ressam, çocuklarla birlikte duvarları manzara ve çizgi film karakterleriyle renklendirdi.

Merkez Efendi Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nde çocukların hastane korkusunu yenmek için duvarlar resimlerle süslendi. Hastane yönetiminin öncülük ettiği projede güvenlik görevlisi Fatma Nur Güler ve tıbbi sekreter Aygül Aydoğmuş, çocuklarla birlikte resim yaparak, çizgi film karakterlerini duvarlara yansıttı. Hastane Başhekimi Uzman Doktor Habil Yücel, çocuk acilin çok yoğun olduğunu ve günlük yaklaşık 500 çocuğun burada tedavi gördüğünü söyledi. Yücel, "Çocuk hastalar ve yakınları geldiğinde hastalığın verdiği yorgunluk, stres ve sıkıntılarını azaltmak için çocuk acilin duvarlarını renklendirmek istedik. Onları biraz daha huzurlu bir ortamda karşılamak istedik. Projede iki çalışanımız gönüllü olarak hizmet veriyor. Tıbbi sekreter ve güvenlik görevlisi mesai bitiminde gönüllü olarak çocuk acilin duvarlarını boyuyor. Çocuk hastalar ve yakınları da bu çalışmadan çok memnunlar. Özellikle acile geldiklerinde çocuklar çizgi film kahramanlarını gördüklerinde kendilerini daha rahat hissediyorlar. Sağlık çalışanları olarak bizim de hastaları tedavi etmemiz kolaylaşıyor. Çocuk acile gelen çocuklara da resim yaptırıyoruz. Çocukların boyama etkinliğini devam ettireceğiz. Bir anlamda çocukların hastane fobisini, korkusunu azaltmış oluyoruz" dedi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ RESSAM

Tıbbi sekreter arkadaşı ile birlikte duvarları süsleyen, çocuklara resim yaptıran güvenlik görevlisi 40 yaşındaki Fatma Nur Güler de, resim yeteneğini yansıttığı için çok mutlu olduğunu anlattı. Çocuklara resim yapmanın püf noktalarını anlatan ve manzara resmi ile duvarı süsleyen Güler, "Hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Mesai bitiminde de resim yapıyorum. Ben resim yapmayı çok seviyorum. Acili renklendirmek çok hoşuma gidiyor. Benim için resim bir aşk. Manzara resimleri ve çizgi film karakterlerini yapıyoruz. Herkes çok beğeniyor" diye konuştu.

SAĞLIKÇIYA ŞİDDETİ DE AZALTIYOR

Acil servise gelen ve çocuklarının durumu yüzünden endişeli olan anne ve babaların da bu resimleri gördüğünde rahatladığını, çocukların kendilerini daha iyi hissettiğini dile getiren Güler, "Ayrıca sinirli gelen anne ve babalar çocuklarının sakinleştiğini görünce kendileri de sakinleşiyor. Sinirli bir baba geldiğinde doktora şiddet uygulayabiliyor, çocuk ağladığında daha agresifleşebiliyorlar. Ama bu resimleri gördüğünde sakinleşiyorlar. Çocuk sakinleşince aile de sakinleşiyor. Duvarları renklendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Hastane Başhekimi Yücel'in konuşması,

-Güvenlik görevlisi Fatma Nur Güler'in resim yapmasından görüntü,

-Fatma Nur Güler'in konuşması,

-Çocuklarla birlikte resim yapılmasından görüntü,

-Hastane duvarlarındaki resimlerden görüntü.

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/MANİSA,

=================================================

4)ÜNİVERSİTELİLERDEN MUŞ'TAKİ KÖY OKULUNA KÜTÜPHANE

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sosyal Sorumluluk Topluluğu Üyesi öğrenciler, Muş'un Bulanık İlçesi'ndeki köy okulunun sınıf öğretmeninin çağrısı üzerine kütüphane yapmak için harekete geçti. 600 kitap toplayan öğrenciler, köydeki ilkokula kütüphane kuracak. Manisa'dan, Muş Bulanık İlçesi'ndeki bir köyde bulunan ilkokula sevgi köprüsü uzandı. MCBÜ Sosyal Sorumluluk Topluluğu öğrencileri, bir ay önce Bulanık ilçesinin köylerinde yer alan Mehmet Akilf Ersoy İlköğretim Okulu sınıf öğretmeninden çağrı aldı. Sınıf öğretmeni, köydeki okulda kütüphane olmadığını ve gençlerin okuyacak kitap bulamadığını söyledi. Ardından harekete geçen MCBÜ öğrencileri, kitap toplamaya başladı. Öğrenciler topladıkları kitapları, Muş'a götürüp kütüphane kurulacaklarını belirtti.Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkanı üniversite öğrencisi Gizem Özdemir, "Bir ay önce Muş Bulanık Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndan sınıf öğretmeninden bir çağrı aldık. Oradaki öğrencilerin durumların iyi olmadığını, okuyabilecek kitapları ve kütüphanelerinin olmadığını öğrendik. Öğretmenin bu çağrısını aldığımızda çok duygulandık. Doğudaki köy okullarındaki durumun kötü olduğunu öğrendik. Bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Biz bu çağrıyı aldığımız günden bu yana kitap toplamaya başladık. 600'e yakın kitap topladık. Topladığımız kitapları koliliyoruz. Kargoyla Muş Bulanık'taki okulumuza göndereceğiz. Biz de 4 arkadaşımızla birlikte Muş'a gidip oradaki kütüphaneyi yapacağız ve çocuklarla bir araya geleceğiz. Kitap okuma bilincini onlara aşılayacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

Öğrencilerin kitapları tek tek kolilemesi

Üniversite öğrencisi Gizem Özdemir'in konuşması

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

====================================================

5)SİGARALAR, DUVAR ARKASINDAKİ GİZLİ BÖLMEDE BULUNDU

İZMİR'in Menemen İlçesi'ndeki bir çiftliğe polis tarafından düzenlenen operasyonda, bir duvarın arkasındaki gizli bölmede 250 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 kişi gözaltına alındı. İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Menemen İlçesi'ndeki bir çiftliğe dün (Pazartesi) sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Çiftlikte yapılan aramalarda ilk etapta bir sonuç elde edilemedi. Ancak ahır benzeri bir yapının dışardan bakıldığında daha uzun olduğunun anlaşılması üzerine, iç kısımdaki duvarda yapılan incelemede, duvar görünümlü düzeneğin ardında gizli bir bölme bulunduğu ortaya çıktı. Buraya giren polisler, gümrük kaçağı 250 bin paket sigara ele geçirdi. Operasyon kapsamında N.G. (43) gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen sigaranın piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 750 bin, engel olunan kamu zararının ise 1 milyon 443 bin 750 TL olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Gizli bölme açılırken görüntü

-Ele geçirilen sigaradan görüntü

(Haber: Tufan HAMARAT/ İZMİR,

======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement