Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)KILIÇDAROĞLU: TERÖRÜ DEĞİL, HUZURU VE ADALETİ İSTİYORUZ.

30.06.2017 09:28

1)KILIÇDAROĞLU: TERÖRÜ DEĞİL, HUZURU VE ADALETİ İSTİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu terörün hala can yaktığını belirterek, "Terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz siz? Biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Biz terörü istemiyoruz, kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Adalet Yürüyüşü" nün 16'ncı gününde önce Sakarya'nın Hendek İlçesi Nuriye Mahallesi'nde bulunan mola yerinden ayrılarak Hendek'te şehit emniyet müdürü Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu dua okuyarak şehit emniyet müdürünün mezarına çiçek bıraktı. Daha sonra yürüyüşün yapılacağı alana geçen Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu yürüyüşün 16'ıncı gününde yollarına inançla, kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, "Bugün Adalet Yürüyüşü'müzün 16'ıncı günü. Yolumuza yine inançla, kararlılıkla devam edeceğiz. Bugünkü basın toplantısını şehit aileleriyle birlikte yapıyoruz. Sabah Gaffar Okkan'ın mezarlığını ziyaret ettik. Gaffar Okkan Diyarbakır'da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan emniyet müdürümüz. Terörle mücadele konusunda Gaffar Okkan'ın kararlılığı sadece Diyarbakır'da değil, Türkiye'nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadelede halkın desteğini almak halkla terörü ayırmak konusunda halkın verdiği mücadele, izlediği yol ve yöntem gerçekten son derece değerlidir. Bütün emniyet teşilatının da Gaffar Okkan'ı örnek olarak almasını yürekten isterim. Teröristler tarafından öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Öldüğü gün Uğur Mumcu'nun yine bir teröre kurban gittiği gündür. Diyarbakırlıların büyük bir kısmı çocuklarına Gaffar Okkan öldükten sonra onun ismini vermiştir, kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz, Gaffar Okkan'ı unutmayacağız" dedi. Terörün hala can yaktığını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Terörden çok çektik, acı çektik, analar ağlamasın diye zaman zaman söylemlerde bulunduk. Zaman zaman şiirler okuyup türküler yaktık ama önleme konusunda önemli adımlar atamadık. Terör hala can yakıyor, özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her sefer her ortamda dile getiririm derim ki, terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz siz? Biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Biz terörü istemiyoruz, kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz" Kılıçdaroğlu'nın açıklamasının ardından yürüyüşe geçildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kılıçdaroğlu nun Gaffar Okkan ın mezarını ziyareti

-Mezarlığa karanfil bırakması

-Kılıçdaroğlu nun açıklamaları

-Detay görüntüler 77

-Yürüyüşten görüntüler

Ergün AYAZ-Aziz GÜVENER-Azim ÇELİK/HENDEK(Sakarya),

===================================================

2)FETÖ'NÜN KAYSERİ 'ADLİYE İMAMI' ANKARA'DA YAKALANDI

FETÖ/PYD Kayseri yapılanmasında 'adliye imamı' olduğu iddiasıyla yaklaşık 1.5 yıldır aranan Ahmet Türkmen,  Ankara'da saklandığı evde yakalanarak, Kayseri'ye getirildi. Kayseri'de 7 Şubat 2016 tarihinde hakkında Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verilen Ahmet Türkmen'in, Hollanda'ya kaçtığı ileri sürülüyordu. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları çalışma sonucu Türkmen'in, Ankara'da olduğunu belirledi. Bu sabaha karşı yapılan operasyonda, Ankara'da saklandığı evde yakalanan Ahmet Türkmen, Kayseri'ye getirildi. Akaryakıt ticareti yapan Ahmet Türkmen'in sorgusunun ardından FETÖ'nün Kayseri adliyesindeki örgütlenmesiyle ilgili önemli gelişmeler olması bekleniyor.

Oktay ENSARİ/KAYSERİ

====================================================

3)ADANA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 30 GÖZALTI

ADANA merkezli Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.  Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu ve Bylock kullandığı öne sürülen çok sayıda kişinin evine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenlendi. Adana'da 45, Ankara'da ise bir eve Özel Harekat ve Asayiş şubelerinin desteğiyle baskın yapan kamu personeli, polis ve ev hanımı 30 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Adreslerinde bulunamayan bazı şüphelilerin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Zırhlı polis araçlarının emniyetten çıkışı

Özel hadekat polislerinin eve girişi

Özel hareket pılilerinin evin etrafında emniyet sağlaması

Baskın yapılan evde göz altına alınan zanlıların polis aracına bindirilmesi

Zanlıların adli tıp birimine getirilmesi

SÜRE: 02'50"    BOYUT: 173 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ ADANA,

==================================================

4)"SEVGİLİMİ GİYDİĞİ KIYAFETİN DÜĞMELERİ AÇIK OLDUĞU İÇİN VURDUM"

BURSA'da geçtiğimiz şubat ayında devlet hastanesi ek hizmet binasında çalışan 45 yaşındaki kız arkadaşı Arzu Özkan'ı hastanede tabanca ile ağır yaralayan 52 yaşındaki emekli polis memuru Orhan Bulut'un yargılanmasına başlandı. Arzu Özkan ile tanıştıktan sonra eşinden boşandığını söyleyen Bulut, "Arzu benden uzaklaşmaya başladı. Olay günü konuşmak için yanına gittim. Açık kıyafet giyiyordu. Tişörtünün iki düğmeside açık olunca çılgına döndüm. İki el ateş ettim. Amacım onu korkutmaktı. " dedi. Bursa'da Yüksek İhtisas Hastanesi'nin Mudanya Yolu üzerindeki ek hizmet binasında Kadın Hastalıkları ve DOğum Kliniği'nde sekreter olarak çalışan Arzu Özkan geçtiğimiz 6 şubat günü kendisini rahatsız ettiği için iki ay uzaklaştırma cezası almasına neden olduğu emekli polis memuru olan arkadaşı Orhan Bulut'un silahlı saldırısına uğradı. Vucuduna isabet eden iki kurşun ile aynı hastanede ameliyata alınan Arzu Özkan taburcu edilmesine rağmen tamamen sağlığına kavuşamadı. Hastanedeki güvenlik kameralarının saniye saniye görüntülediği ollay sonrası teslim olan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan 2 çocuk babası Orhan Bulut hakkında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Adam öldürmeye teşebbüs" uçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanık Orhan Bulut geçirdiği ameliyatlar sonrası tek başına yürümekte güçlük çeken Arzu Özkan ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme hakimi duruşmada Orhan Bulut'un verdiği 5 safyadan oluşan yazılı savunmayı okudu.  İfadesinde kendisinin emekli özel haberat polisi olduğunu belirten Bulut,

"Arzu ile 2.5 yıl önce tanıştık. Kendisi Kuşadasında ziyaretime geldi. 3 ay birlikte tatil yaptık. Onunla evlenmek için eşimi boşadım.  Arzu'nun telefonunda tanımadığım erkeklerin numaraları gördüm: 'Bu ne diye sordum' tartıştık.  Buna sinirlenen Arzu benim hakkımda şikayetçi oldu.  Bu da benim zoruma gittim. Olay günü konuşmak için yanına gittim. Açık kıyafet giyiyordu. Birde tişörtörün iki düğmesi açıktı. Belimdeki silahı çıkartıp iki el ona ateş ettim. Amacım öldürmek değildi. Böyle bir niyetim olsa silahtaki 11 kurşunu sıkardım. Sonrada hemen teslim oldum. Pişmanım ondan ve ailesinden özür diliyorum" dedi

TEHDİTLERİNE DAYANAMADIM

Yakınlarının yardımı ile yürüyebilen Arzu Özkan duruşmada verdiği ifadesinde, "Orhan ile arkadaşlığımız oldu. Ben daha sonra onun evli ve 2 çocuk babası olduğnu öğrendim. Sonrasında boşandı. Bende kendisi ile evlenmeyi hatta çocuk yapmayı düşünüyordum. O farklı bir kişilk çıktı. Kıskançlık krizine girip bene iğrenç yakıştırmalarda bulundu. Tehditler yağdırdı. Hatta ailemi bile ölümle tehdit etti. Bunun üzerine şikayetci oldum. Hakkımda 2 ay koruma kararı çıktı. Bu kapsamda çalıştığım işyerine ve kaldığım eve gelemiyordu.  Koruma kararım bittikten sonra o gün hastaneye gelen Orhan bana  ateş etti. Bu sırada kurşunların hasta ve yakınlarına isabet etmesinden endişe duydum. Sonrada vurulduğumu anlatım. Hayatım karardı. Ameliyat olmama rağmen sağlığıma kavuşamadım. Bağırsaklarım dışarda geziyorum. Yakınlarımın yardımı olmadan yürüyemiyorum. İş yapamıyorum. Çalışamıyorum." dedi.

Olayın şubat ayında yaşandığını hatırlatan Arzu Özkan, Orhan Bulut'un söylediği gibi o havalarda açık giymesinin söz konusu olmadığını üzerinde iş kıyafetinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Yargılama eksik evrakların beklenmesi tanıkların dinlenmesi için ertelenirken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Güvenlik kamerası nda polis memuru arkadaşını vururken

Hareketlilik

Yaralanan kadın adliyeden çıkarken

Konuşmalar

Detaylar

Halil ÖZÇOBAN/BURSA -

============================================================

5)BURSA'DA KUNDAKLANAN İKİ OTOMOBİL KULLANILAMAZ HALE GELDİ

BURSA'da kimliği belirsiz şahıslar tarafından kundaklanan iki otomobil kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri kaçan şahısları her yerde arıyor. Olay gece saat 03.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Çiftehavuzlar mahallesinde meydana geldi. Çiftehavuzlar Mahallesi Çiğli Sokağı'nda park halinde bulunan Kemal Tekin'e ait 10 H 6549 plakalı otomobil Hikmet Yılmaz'a ait 16 RG 324 otomobil kimliği belirsiz şahıs yada şahıslar tarafından ateşe verildi. Alevleri gören komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürdü. Vatandaşlar araçları kundaklayan üç kişinin olduğunu, şahısların kaçtığını gördüklerini, ancak peşlerinden koşmalarına rağmen yakalayamadıklarını belirtti.

Şahısları yakalamak için bölgeye çok sayıda polis ekipleri sevk edilirken, ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Yanan araçlarda detaylar

-Polis ekipleri inceleme yaparken

-Detaylar

Süre: 1 dakika 5 saniye Boyut: 51 MB

==========================================================

6)DOMUZ YAVRULARI OPERASYONLA KURTARILDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, tarihi kaya mezarlarının içerisinde bulunan su birikintisine düşen üç yavru domuz, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Bodrum Belediyesi İtfaiye ekipleri, Göltürkbükü Mahallesi Sandıklı Mevkii'ndeki yaklaşık 3 bin 500 yıllık kaya mezarlarının içerisinde, çamurlu su birikintisine düşen üç yavru domuz için çalışma başlattı. Sabah yürüyüşe çıkan vatandaşların tesadüfen görmesiyle durumdan haberdar olan ekipler, çamurlu suda bekleyen birer aylık üç yavruyu sopalı kelepçeyle kurtarılarak doğaya saldı.

Vatandaşlardan Ömer İnceefe (45), "İtfaiyeden yardım istedik. İtfaiye çıkarıp doğaya bıraktı" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

İtfaiye ekipleri yavru domuzları kaya mezarı içindeki sudan çıkartırken ve bırakırken görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM/ DHA)

============================================================

7)BURSA'DA 'YUNUS POLİSİ'NDEN UYUŞTURUCU SATICILARINA SUÇ ÜSTÜ

BURSA'da sokak ortasında uyuşturucu satıldığı ihbarını alan Motorize Polis Ekipleri, kaçmaya çalışan 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, ekipleri görünce ceplerindeki uyuşturucu maddeleri yere atmaları, polis ekiplerinin dikkatinden kaçmadı.

Alınan bilgiye göre, Polis, merkez Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi Sümer Sokak'ta bir apartmanın köşesinde bekleyen 3 kişinin uyuşturucu satışı yaptığı ihbarını aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Motorize Polis Ekipleri, 4 farklı girişi bulunan sokağı ablukaya aldı. Polisleri fark eden 3 şüpheli, ceplerinde uyuşturucu maddeleri fırlatarak kaçmaya başladı. Murat K., Engin S. ve Hakan A.,kısa süre sonra ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

UYUŞTURUCU MADDELERİ FIRLATIP KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

3 şüphelinin, ceplerinde ve sigara paketlerinin içerisinde satışa hazır bulunan uyuşturucu maddeleri fırlatarak kaçtığı polisin dikkatinden kaçmadı. Polis, şüphelilerin yok etmeye çalıştığı uyuşturucuları buldu. 24 adet extacy hap, 28 gram esrar, 17 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Motorlu polis ekiplerinin ihbara gitmesi

-Şüphelileri gözaltına almaları

-Uyuşturu maddeden görüntüler

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

SÜRE: 1 daika 02 saniye

BOYUT: 63 Mb

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement