Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)KILIÇDAROĞLU: DEVLET, 80 MİLYON BİR KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ SONU ACI OLUR (1)"HERKESİN KULAĞINA KÜPE OLSUN BİR KİŞİYİ İKNA ETTİĞİNİZ ZAMAN EN GEÇ 24 SAAT İÇİNDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ ELE GEÇİRİRSİNİZ"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "Büyük...

22.03.2017 13:25

1)KILIÇDAROĞLU: DEVLET, 80 MİLYON BİR KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ SONU ACI OLUR (1)

"HERKESİN KULAĞINA KÜPE OLSUN BİR KİŞİYİ İKNA ETTİĞİNİZ ZAMAN EN GEÇ 24 SAAT İÇİNDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ ELE GEÇİRİRSİNİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "Büyük Ortadoğu Projesi'ni unutmayın. Bizim üzerimize oynan oyunlar çok tehlikeli oyunlardır. Devlet, 80 milyon bir kişiye teslim edilemez. Bunun sonu acı olur vebali vardır. Bir daha söylüyorum, bir daha söylüyorum, bir daha söylüyorum herkesin kulağına küpe olsun diye. Bir daha söylüyorum. Bir kişiyi ikna ettiğiniz zaman en geç 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirirsiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Konya'da konuştu. Yeni anayasa ve referanduma ilişkin Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı 80 milyonu temsil edecekse tarafsız olması lazım. Cumhurbaşkanı tarafsız olmazsa partizan olursa 80 milyonu temsil edemez. Mesela ben 80 milyonu temsil edemem. Sayın Bahçeli, Binali Yıldırım 80 milyonu temsil edemez. Ben, Binali bey, Bahçeli bey arabamızda Türk Bayrağı taşıyamayız. Türk Bayrağı'nı taşıyacak olan cumhuru, 80 milyonu temsil eden cumhurbaşkanı olacak. İlla 'Evet' veya 'Hayır' kullan demiyorum. Elini vicdanına koy. Çoluğunu, çocuğunu, Türkiye'yi düşün öyle oy kullan ben bunu istiyorum. Milli iradeyi birlikte savunacağız bir kişi gelip ben tanımıyorum diyerek Meclis'i fesh edemez" ifadelerini kullandı.

"BİR DAHA SÖYLÜYORUM HERKESİN KULAĞINA KÜPE OLSUN DİYE"

Kılıçdaroğlu, "Bir daha söylüyorum, bir daha söylüyorum, bir daha söylüyorum herkesin kulağına küpe olsun diye. Bir daha söylüyorum. Bir kişiyi ikna ettiğiniz zaman en geç 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirirsiniz. Bu bir parti meselesi değil memleket meselesi" diye konuştu.

"DEVLET, 80 MİLYON BİR KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ SONU ACI OLUR"

Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa ile toplum ikiye bölünmek isteniyor. Yazık günah. Büyük Ortadoğu Projesi'ni unutmayın. Bizim üzerimize oynan oyunlar çok tehlikeli oyunlardır. Devlet, 80 milyon bir kişiye teslim edilemez. Bunun sonu acı olur vebali vardır" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Detaylar

SEYDİŞEHİR/DHA

============================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

2)SINIRDA SÖZDE PKK BAYRAĞI KRİZİ

HATAY'ın Hassa İlçesi'nin karşısında bulunan PYD/PKK kontrolündeki Afrin kasabasının sınırın sıfır noktasına sözde PKK bayrağı açılması üzerine bölgeye top atışı yapıldı.

Hassa İlçesi'ne bağlı sıfır noktasındaki Sugediği Mahallesi'nin hemen karşısında yer alan PYD/PKK kontrolündeki Karababa Köyü'nde yer alan PYD karakoluna dün akşam saatlerinde sözde PKK bayrağı asıldı. Sugediği Mahallesi sakinleri, bu durum üzerine sınırın sıfır noktasındaki dağlık bölgeye Türk bayrağı dikti.

Bu gelişme üzerine Hassa ile komşu Kırıkhan ilçesinin sınır karakollarından bu sabah saatlerinden itibaren Suriye'nin PYD kontrolündeki Karababa Köyü'ne top atışı yapıldı.

Yerel kaynaklar ise aralıklarla top atışı yapılan PYD kontrolündeki Karababa Köyü'ne dün akşam saatlerinden itibaren çok sayıda PYD'linin araçlarla getirilerek yerleştirildiğini iddia etti.

Görüntü Dökümü

--------------

Suriye tarafına açılan ateş

Patlama sesleri

Atışın yapıldığı bölgeden yükselen dumanlar

Mahalle sakinleri tarafından çekilen görüntüler

Suriye topraklarına atış yapılması

Atışın yapıldığı yerden yükselen dumanlar

Sugediği mahalle sakinleri tarafından sınıra dikilen bayrak

SÜRE: 01' 51" BOYUT: 57 MB

SÜRE: 00' 51' BOYUT: 26 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK-Kasım NARCI/HASSA(Hatay),

=======================================================

3))EŞİNİ 'DIRDIR EDİYOR' DİYE DÖVDÜ

ANTALYA'da 31 yaşındaki Mahmut Aslanoğlu, eşi 28 yaşındaki Semra Aslanoğlu'nu sürekli konuşup, 'dırdır ediyor' diye dövdü. Olay, saat 09.00 sıralarında Döşemealtı İlçesi Bahçeyaka Mahallesi 837 Sokak'ta bulunan evde meydana geldi. İki çocuk babası Mahmut Aslanoğlu ile çok konuşmasından rahatsız olduğu eşi Semra Aslanoğlu arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen kavga sonunda eşini döven Aslanoğlu, daha sonra evden dışarı çıkardı. Semra Aslanoğlu, ihbar üzerine olay yerine çağrılan ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahalesi yapılan Semra Aslanoğlu'nun başında darbe izleri, boğazında 1 santim derinliğinde cam kesisi bulunduğu ifade edildi.

Olay sonrası kendini eve kilitleyen Mahmut Aslanoğlu, polisin ikna etmesi sonucu teslim oldu. Mahmut Aslanoğlu'nun ifadesinde, "Sürekli konuşup dırdır ediyor diye dövdüm" dediği ortaya çıktı. Gözaltına alınan Aslanoğlu, polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Ambulansın gelişi

-Acil servise yanaşması

-Yaralının sedye ile alınması

-Acile girişi

-Acil servis dış plan

86 MB 46 SN/

Haber- Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

==============================================

4)YEŞİLÇAM'IN 'GECEKONDU YOSMASI' NİMET ALP, YAŞAMINI YİTİRDİ

YEŞİLÇAM Sineması'na 'Gecekondu Yosması' adıyla damgasını vuran 1950'li yılların gözde dansözlerinden 88 yaşındaki Nimet Alp yaşamını yitirdi.

Merkez Mezitli İlçesi'ndeki Bahar Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi'nde kalan Nimet Alp, iddiaya göre dün akşam saatlerinde yatağından düştü. Çağrılan ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Alp, yolda yaşamını kaybetti. Alp'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Erdemli İlçesi'nde toprağa verilecek olan Nimet Alp, 'Gecekondu Yosması' filmiyle şöhreti yakaladıktan sonra 'Yetim Yavrular', 'Çalsın Sazlar Oynasın Kızlar', 'Öp Babanın Elini' gibi çok sayıda filmde dans edip oyunculuk yapmıştı. Zeki Müren, Fikret Hakan, Eşref Kolçak, Adile Naşit gibi isimlerle de filmlerde rol aldı

Görüntü Dökümü

------------------------(ARŞİV 7 AĞUSTOS

Nimet Alp'ın eski fotoğraflarına bakmas)

Nimet Alp'ın konuşması

Haber- Kamera İbrahim MAŞE- MERSİN,

=====================================================

5)ÇALINAN TABLETİNE KAVUŞUNCA GÖZYAŞINA BOĞULDU

ANTALYA'da bir işyerinde plasiyer olarak çalışan Kadriye Öztürk'ün tablet bilgisayarı kapkaç yöntemiyle çalındı. Kısa sürede şüpheliyi yakalayan polisin getirdiği tabletine kavuşan Öztürk, gözyaşına boğuldu.

Olay, öğle saatlerinde Kepez İlçesi, Şafak Mahallesi'nde meydana geldi. Bir firmada plasiyer olarak çalışan Kadriye Öztürk sokakta yürürken yanına yaklaşan 16 yaşındaki M.Ç, kadının elindeki tablet bilgisayarı kapkaç yöntemiyle alıp kaçtı. Bir taraftan şüpheliyi takip etmeye çalışan Öztürk, diğer yandan polisi aradı. İhbar üzerine olay yerine Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve sivil ekipler sevk edildi. GPS bağlantısıyla tablet bilgisayarın konum bilgilerini belirleyen polis, şüphelinin 2 sokak ilerde olduğunu tespit etti. Şüphelinin bulunduğu sokakta önlem alan alan polis, elinde tabletle kaçan M.Ç'yi yakaladı.

Kadriye Öztürk'e tablet bilgisayarı, ekip arabası içinde teslim edildi. Gözyaşları içinde tabletine sarılan Öztürk, M.Ç'den şikayetçi olduğunu söyledi. Sağlık kontrolünden geçirilen M.Ç., sorgulanmak üzere Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tableti çalınan bayanın ağlarken görüntüsü

Polis aracı içinde tabletine sarılması

Olay yerinde polis araçlarından görüntü

Şüphelinin yakalanmasına sağlayan başka tabletin görüntüsü

Şüphelinin polisler arasında doktor muayenesine getirilmesi

Sağlık merkezinin dış plan görüntü

Şüphelinin polisler arasında sağlık merkezinden çıkışı

Polis aracının merkeze gidişi

58/// 1.51

(HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=====================================================

6)ŞANLIURFALI ÖĞRENCİ, ATIK MALZEMELERDEN ROBOT YAPTI

ŞANLIURFA'da 11'inci sınıf lise öğrencisi Mazlum Sürmeli, atık malzemelerden robot tasarladı. 'Urfalı' adı verilen şalvar giydirilip poşu taktırılan robot; bir elinde tespih çekip, kahve servisi yapıyor.

Turgut Özal Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencisi Mazlum Sürmeli, TÜBİTAK Bilim Fuarları Projesi kapsamında tamamı atık malzemelerden yapılan ve 'Urfalı' adı verilen bir robot tasarladı. Bir elinde tespih, bir elinde fincan ile kahve servisi yapan robotun güneş enerjisiyle çalıştığını anlatan öğrenci Mazlum Sürmeli, "Babam elektrik elektronik işiyle uğraşıyordu. Benim de bu konularda oldukça merakım vardı. Kafamda tasarladığım robotu yaptım. Şimdilik 11 özelliği var. Güneş enerjisiyle çalışıyor. Telefon şarj ediyor. Ortam sesi kaydedebiliyor, video çekimi yapıyor, projeksiyon özelliği var, tespih çekiyor, mırra servis ediyor. Şimdilik bu robotumuz TÜBİTAK yarışmasına girmeyi hak kazandı. Şimdi bundan sonra daha fazla özellik katmak için çalışıyorum. Hayalim elektronik mühendisi olmak" diye konuştu.

Okul yöneticileri ise robotu tasarlayan öğrenciye destek verdiklerini ifade etti. Öte yandan öğrenciler ise teneffüslerinde bahçeye çıkarılan robot ile eğleniyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ ŞANLIURFA,

=====================================================

7)HIRSIZLIK ŞÜPHELİLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bir GSM bayiinden 4 bin lira nakit para ve 7 akıllı cep telefonu alıp kaçan 3 şüphelinin yakalanması için polis çalışma başlattı. Olay anı çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.

Kemer Merkez Mahallesi Lise Caddesi'nde bir GSM bayiinin çalışanı sabah geldiğinde içerinin dağınık olduğunu fark etti. Çalışanın durumu haber vermesi üzerine olay yerine İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler geldi. İşyerinde hırsızlık yapıldığını tespit eden polis, çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Yapılan inceleme sonucu hırsızlık olayına 3 şüphelinin karıştığı ve işyerinden 4 bin lira nakit parayla 7 akıllı cep telefonu alarak kaçtığı belirlendi. Polis şüphelilerin plakasını belirlenemeyen otomobille işyerine geldiği ve kapının zorlanmadan açıldığını tespit etti.

Polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatırken, olay anı yakındaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde sabaha karşı otomobille işyerinin önüne gelen 3 şüphelinin işyerinin kapısını açıp girdiği, kısa süre sonra da ellerindeki malzemelerle çıkıp uzaklaştığı yer aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Dükkanın kapısından detay

-Polisin dış kapıdan parmak izi alması

-Dükkan dışı detay

-Polisin içeriden parmak izi alması

-Karşıdaki dükkanın güvenlik kamerasından görüntü

02: 20 dakika ve 74,9 MB

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

==================================================

8)UŞAK'TA 116 BİN PAKET KAÇAK SİGARA İMHA EDİLDİ

UŞAK'ta, polisinin son bir ayda düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen 116 bin paket gümrük kaçağı sigara yakılarak imha edildi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince son bir ay içinde gerçekleştirilen 3 ayrı operaslonda, piyasa değeri 930 bin lira olan, çeşitli markalarda 116 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nün depolarında bekletilen sigaralar, bu sabah bir kamyona yüklenerek Karaağaç Mahallesi'ndeki eski çöplük alanına getirildi. Sigaralar, polisler tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldı. O sırada benzinin etkisiyle küçük bir parlama da oldu. Sigaralardan geriye kalan küller, açılan çukura gömüldü.

Bazı sigara paketlerinin üzerinde, Kurtlar Vadisi dizisinde Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı Polat Alemdar karakterinden esinlenilerek, Şaşmaz'ın fotoğrafı ile 'Murad Alamdar' yazısının ve Kuzey Irak'ta üretildiğinin yer alması dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

-------------------

Sigaraların kamyondan boşaltılması

Sigaralara polis tarafından benzin dökülmesi

Üzerinde Necati Şaşmaz'ın fotoğrafının bulunduğu sigara

Sigaraların ateşe verilmesi sırasında patlama

Yanan sigaralardan görüntü

(Haber- Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement