Gündem Özeti / 30 Ekim 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 30 Ekim 2013

Gündem Özeti / 30 Ekim 2013

ANADOLU AJANSI

30.10.2013 00:03

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- 5. İzmir İktisat Kongresi

Türkiye'nin tarihi ve ekonomik buluşmalarından İzmir İktisat Kongresi'nin beşincisi yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Swissotel'de düzenlenen kongreye katılacak.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, kongrenin açılışında konuşma yapacak.

Babacan ve Kim, Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi açılışının ardından ortak basın toplantısı yapacak. Babacan, Yılmaz ve Kim, akşam yemeğine katılacak.

(İzmir/11.00/11.15-12.55/19.45)

2- AP Türkiye Raportörü Oomen-Ruijten Ankara'da

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'i kabul edecek. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Oomen-Ruijten ile görüşecek.

(TBMM/15.00/Ankara/11.00)

3- TBMM Başkanı Cemil Çicek, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Nezahat Baysal'a İstiklal Madalyası takdim törenine katılacak.

(TBMM/19.00)

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'i Swissotelde kabul edecek, AK Parti il başkanlığınca onuruna verilecek yemeğe katılacak, Kuşadası'nda, Efes Kongre Merkezi'nin açılışını yapacak.

(İzmir/13.15/14.00/Aydın/16.30)

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hasdal Askeri Cezaevinde, Kezban Merey ile evlenecek tutuklu Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin nikah törenine katılacak.

(İstanbul/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk Tarih Kurumunun Çırağan Sarayı'nda düzenlediği, "çalışmalarıyla Türk tarihine katkıda bulunan akademik kadroya şeref üyeliği" verilmesine ilişkin, cübbe töreninde yer alacak.

(İstanbul/10.00)

2- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Londra'da perşembe günü başlayacak Açık Yönetim Ortaklığı (Open Government Partnership OGP) zirve toplantısına katılmak ve ikili temaslarda bulunmak amacıyla İngiltere'ye gidecek.

3- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, valiliği ziyaret edecek, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı binasının açılışını gerçekleştirecek.

Meslek edindirme kursu ve Yıldırım Bayezit Toplum Merkezi'ni ziyaret edecek üç Bakan, Trakya Roman Buluşması programına katılacak, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Edirne/10.00/18.00)

4- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Terörle Mücadelede Özgürlük ve Güvenlik Dengesi Sempozyumu'na katılacak.

(İstanbul/09.00)

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, The Economist dergisi tarafından düzenlenen "Avrupa Enerji Zirvesi"nin gala yemeğine katılacak.

(İstanbul/19.00)

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir günlük çalışma ziyareti için Slovakya'ya gidecek.

Davutoğlu, mevkidaşı Miroslav Lajcak ile görüşecek. İki Bakan ortak basın toplantısı yapacak.

Başbakan Robert Fico ile bir araya gelecek Davutoğlu, daha sonra Visegrad Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Macaristan'a hareket edecek.

(Bratislava)

7- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'na katılmak için Türkiye'ye gelen, uluslararası kuruluş ve şirketlerin başkan ve üstyöneticileri (CEO) ile ikili görüşmelerde bulunacak, akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(İstanbul/16.00/19.00)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, The Economist Avrupa Enerji Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/14.30)

9- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yumurta üretim tesisinin açılışı ve müze ziyaretinin ardından, Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu ve Kırkağaç Keskinoğlu Anaokulunun toplu açılış törenine katılacak.

(Manisa/09.00/14.00)

10- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uluslararası Su Tahsisi Çalıştayı'na katılacak.

(Ankara/09.30)

11- TBMM'den

Genel Kurul'da Nevşehir Üniversitesinin adının "Nevşehir Hacı Bektaş Veli", Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının "Tillo" olarak değiştirilmesini öngören yasa teklifi ele alınacak.

(14.00)

Dışişleri Komisyonu'nda uluslararası bazı anlaşmaları uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

(11.00)

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma  ve Turizm Komisyonu'nda Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapılmasını içeren yasa teklifi ele alınacak.

(11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'daki siyasi gelişmeler ve darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire/İskenderiye)

3- Mısır Geçici Devlet Başkanı Adli Mansur, resmi temaslarda bulunmak üzere Kuveyt'e gidecek.

4- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Yunanistan'ı ziyaret edecek.

Lavrov, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Antonis Samaras ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile bir araya gelecek.

(Atina)

SPOR

1- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2015 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Grup ilk maçında, deplasmanda Finlandiya ile karşılaşacak.

(Vantaa/TSİ 18.30)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Türk takımları 3. maçlarına çıkacak.

F Grubu'nda Aykon TED Ankara Kolejliler, deplasmanda Yunanistan'ın PAOK takımıyla, H Grubu'nda Beşiktaş İntegral Forex deplasmanda Finlandiya'nın Bisons Loimaa takımıyla, E Grubu'nda Pınar Karşıyaka, sahasında Bulgaristan'ın Lukoil Academic takımıyla ve G Grubu'nda Banvit de Makedonya'nın MZT Skopje Aerodrom takımıyla sahasında karşılaşacak.

(Selanik/TSİ 19.00/Helsinki/TSİ 19.00/İzmir/20.00/Bandırma/19.00)

3- Voleybolda Avrupa kupalarına 5 maçla devam edilecek.

DenizBank Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Halkbank, deplasmanda Romanya'nın Tomis takımıyla karşılaşırken, G Grubu'nda Galatasaray, sahasında Belçika'nın Knack takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Köstence/TSİ 18.00/İstanbul/17.30)

DenizBank Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Eczacıbaşı VitrA, Almanya'nın Schweriner takımına konuk olacak. Galatasaray Daikin, E Grubu'nda, Azeri ekibi Azeryol'u ağırlayacak.

(Schwerin/TSİ 20.00/İstanbul/20.30)

Maliye Milli Piyango, Erkekler CEV Kupası ilk tur rövanş maçında deplasmanda Ukrayna ekibi Lokomotiv Kharkiv ile karşılaşacak.

(Kharkiv/TSİ 18.00)

4- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 4. hafta maçları yapılacak.

5- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçları sürüyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 30 Ekim 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement