Gündem Özeti / 30 Mayıs 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 30 Mayıs 2014

Gündem Özeti / 30 Mayıs 2014

ANADOLU AJANSI.

30.05.2014 00:02

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de

Gül, Boston'daki Harvard Kennedy School'da konuşma yapacak.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek,  ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kabul edecek.

(TBMM/11.00)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şah Deniz Doğalgaz Üretim Sahası ve Tanap Projesi'ne Türkiye'nin ortaklığına ilişkin imza töreni ile İstanbul'un fethi'nin 561. yıl dönümü dolayısıyla Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nce ortaklaşa düzenlenen "Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine katılacak.

(İstanbul/14.30/18.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Kamu-Sen, Birleşik Kamu İş ve Emekliler Derneğini ziyaret edecek,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.

(Ankara/10.30/12.00/13.30/TBMM/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Güroymak ilçe başkanlığı önünde düzenlenecek mitinge katılacak, esnafı ve Tatvan Belediyesini ziyaret edecek

(Bitlis/11.15/13.00/15.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, SATSO Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma töreni, Akyazı Eyüp Genç Fen Lisesi okul binası ve öğrenci pansiyon açılışına katılacak.

İslam, Hayrat Vakfı'nca düzenlenen, "Osmanlı Türkçesi Kursları Sertifika" töreni, AK Parti il danışma meclisi toplantısı ve 4. Geleneksel Koruyucu Aile Yemeği'nde bulunacak.

(Sakarya/14.00-18.30)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Almanya'da

Çavuşoğlu, Düsseldorf kentinde vatandaşlarla yapacağı sohbet toplantısının ardından Münih kentine geçerek, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ofisini ziyaret edecek. yine aynı kentte MÜSİAD tarafından düzenlenen, "AB Sürecinde Avrupa'daki Türk İş adamlarının Konumu" konulu panelde konuşacak.

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile toplantı yapacak, Aksa Fabrikasını ziyaret edecek.

(Yalova/14.00/15.15)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tanzanya'da

Davutoğlu, Tanzanya Dışişleri Bakanı Bernard Membe ile görüşmesinin ardından Darüsselam Limanı'nda bulunan Türk Deniz Görev Gücü'ne ait Oruç Reis fırkateyni ve Heybeliada korvetini ziyaret edecek, Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu'nun onuruna vereceği resepsiyona katılacak

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, ikili görüşmelerin ardından "Türkiye-Tataristan Akdeniz Ekonomik ve Ticaret Forumu"na katılacak.

(Mersin/10.45)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakanlık Ofisi'nde Kenan Sofuoğlu'nu kabul ettikten sonra Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/11.00/16/00)

8- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Sürü Yöneticisi Elemanı Benim Projesi" sertifika dağıtım töreni ve Dicle Üniversitesi 2013/2014 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninde bulunacak.

(Diyarbakır/15.30/17.00)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Barida Otel'de düzenlenen 2. Uluslararası Davraz Kongresi'ne katılacak ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek

(Isparta/14.45/16.00)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çatalzeytin Meslek Yüksek Okulunu,  Çatalzeytin Devlet Hastanesini ve esnafı ziyaret edecek.

(Kastamonu/10.00/10.30/11.00)

11- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince düzenlenen mitinge katılacak.

(Ağrı/13.00)

12- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davada başsavcılık tarafından verilen takipsizlik kararına karşı adliyede itiraz başvurusunda bulunacak.

(Kahramanmaraş/14.00)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Buharkent'te sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek, ilçe meydanındaki mitingde konuşma yapacak.

(Aydın/19.45/21.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yaşanangelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar

ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire)

3- Libya'da, orduya bağlı milisler ile emekli Tuğgeneral Halife Hafter liderliğindeki gruplar arasındaki çatışmalar ve siyasi gelişmeler takip ediliyor.

(Trablus)

4- Filistin'de sağlanan milli mutabakat çerçevesinde Fetih-Hamas hareketleri arasında uzlaşı hükümeti kurma çalışmaları sürüyor.

(Gazze/Ramallah)

5- Fas Kralı 6. Muhammed, Tunus'u ziyaret edecek.

(Tunus)

6- Ukrayna'daki gelişmeler izleniyor

EKONOMİ

1- TÜİK, nisan ayı dış ticaret istatistikleri ile yılın 1. çeyreğine ilişkin inşaat işgücü girdi endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Yerel Televizyonlar Gönüllülük Programı'na katılım sağlayarak gönüllü iletişim danışmanı olan yerel televizyon temsilcilerine sertifikalarını ve kimlik kartlarını verecek.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, yaz kampı programı çerçevesinde ABD'de Honduras'la özel maçta karşı karşıya gelecek.

(Washington/03.00)

2- Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi dördüncü maçında Galatasaray Liv Hospital ile Banvit, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

3- Fransa Açık Tenis Turnuvası, Paris'te devam ediyor.

(Paris)

4- 2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri A Grubu 2. Turnuvası İzmir'de başlayacak.

A Milli Voleybol Takımı'nın Danimarka ile karşılaşacağı turnuvanın ilk gününde Finlandiya ile Beyaz Rusya mücadele edecek.

(İzmir/19.30/17.00)

5- 2015 CEV Erkekler Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri 2. turnuvasında Türkiye, Belarus'ta Danimarka ile karşılaşacak.

(Minsk/16.30)

6- Sutopu Deplasmanlı 1. Lig play-off final serisi üçüncü maçında Galatasaray ile ENKA, Kalamış Engin Bora Havuzu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

7- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında, Yeşilgiresun Belediyesi ile Darüşşafaka Doğuş karşılaşacak.

(Giresun/19.00)

8- UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elit Tur'da Türkiye, İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

(Dublin/21.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 30 Mayıs 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement