ŞANLIURFA - Güneydoğuda ara tatilde turizmde hareketlilik bekleniyor - Son Dakika
Güncel

ŞANLIURFA - Güneydoğuda ara tatilde turizmde hareketlilik bekleniyor

Kültür ve inanç turizminin önemli merkezlerinden Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, okulların ara tatilinde turizm hareketliliği yaşanması bekleniyor.

09.11.2021 11:06  Güncelleme: 12:22

Kültür ve inanç turizminin önemli merkezlerinden Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, okulların ara tatilinde turizm hareketliliği yaşanması bekleniyor.

Şanlıurfa

Kültür ve inanç turizminin önemli kentlerinden Şanlıurfa ise hava sıcaklarının da azalmasıyla ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Dokuz günlük tatili fırsata çevirmek isteyenler, müzik ve gastronomi alanında öne çıkan Şanlıurfa'da, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, "tarihin sıfır noktası" diye nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti gibi birçok önemli noktayı ziyaret etme imkanı bulacak.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Rahime Yaşar, ara tatilinin kültür turları dönemine denk gelmesinin turizmciler tarafından güzel karşılandığını söyledi.

Ekim ayının turizm açısından yoğun geçtiğini, gelemeyen misafirleri ise Kasım ayına yönlendirdiklerini ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin Göbeklitepe ve Karahantepe'ye gösterdikleri ilgi nedeniyle misafir ziyaretçi sayılarının daha da katlanarak devam edeceğini düşünüyoruz. Gelen talepler de zaten bu yönde. Gerek otellerimizin gerek restoranlarımızın yoğunluğuna bakacak olursak ziyaretlerin aralık ayı sonuna kadar süreceğini tahmin ediyoruz. Şanlıurfa olarak Hazreti İbrahim'in şehriyiz, O'nun misafirperverliğiyle bütün misafirlerimizi bekliyoruz, gelsinler görsünler bölgeyi keşfetsinler. Kasım ayı ile beraber hava sıcaklığının hissedilebilir derecede düşmesi özellikle ziyaretçilerimizin ören yerlerini gezmesi için bir fırsattır, bundan dolayı tüm misafirlerimizi kentimize bekliyoruz."

Nevali Otel Müdürü Ahmet Kaan Kaya ise salgından dolayı yılın ilk 5 ayı istenen bir hareketlilik yaşanmadığını ancak sonrasında boş oda bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Ara tatilin bölge turizmine ciddi anlamda katkı sağlamasını beklediklerine işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnsanlarımız neredeyse 2 yıldır evde kaldılar, hareket edemediler. Biz inançlıyız, rezervasyonlarımız ara tatille beraber ciddi anlamda gelmekte. Hem yurt içinden hem yurt dışından misafirlerin akın akın özellikle bölgemize geldiği görülmekte. 2021 kötü başlasa da güzel bir süreçle tamamlamak üzere. İnşallah gelecek yıllarda da bu böyle devam eder. Otelimizin toplam 209 odası şu an için tam olarak dolu. Kasım ayı da böyle devam edecek. Şu anda ciddi anlamda bir rezervasyon talebi mevcut."

ŞANLIURFA - Güneydoğuda ara tatilde turizmde hareketlilik bekleniyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ŞANLIURFA - Güneydoğuda ara tatilde turizmde hareketlilik bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement