Kartepe Yarar ve Özışık'ı Misafir Etti - Son Dakika
Güncel

Kartepe Yarar ve Özışık'ı Misafir Etti

Kartepe Yarar ve Özışık\'ı Misafir Etti

Kartepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Enderun Sohbetlerine katılan Türkiye Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ve Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık'ın konuşmacı olarak katıldığı "Afrin Harekatının Perde Arkası" programına Kartepeli gençler yoğun ilgi gösterdi.

03.04.2018 09:18

Kartepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde TÜGVA Kartepe Şubesi işbirliği ile Türkiye Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ve Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık'ın konuşmacı olarak katıldığı "Afrin Harekatının Perde Arkası" konulu konferans Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konferansa Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in yanı sıra AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve davetliler katıldı.

KENDİLERİNİ ENLERDE SAYAN İNSANLAR

Konferansın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Kartepe İlçe Temsilcisi İsmail Yaşar'ın ardından kürsüye gelen TÜGVA Kocaeli İl Temsilcisi Muhammet Hanefi Akbulut, vakıf olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise "Ülkemizin memleket sorunları için kafa yoran insanlar ve destekleyen yönetim biçimi var. Öyle zamanlar yaşadık ki 28 Şubat post modern darbeyi savunan, tarihimizi yanlış anlatan, kahramanları hain, hainleri kahraman yapan, darbeleri bayram diye kutlatan bir anlayış ve bu anlayışa destek veren gazeteciler, bilim adamları gibi kendilerini enlerde sayan insanlar vardı" dedi.

DÜNYA LİDERİ

Ülkemizde son 16 yıl da büyük değişim yaşanmaktadır diyen Başkan Üzülmez "Merkezi hükümetimiz her alanda büyük gelişim sağlamıştır. Geçmiş dönemde beyinlerde algı operasyonu ile insanlarımız baskı altında tutuluyordu. Bu algı operasyonunu yıkan yeni bir anlayış var. Bizlere bu heyecanı veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Dünyaya liderlik nedir göstermiştir. Milletimiz yeniden diriliş sürecine girmiştir. Destanlar yazan Mehmetçiklerimiz yüreklerimizi kabartmıştır" açıklamasında bulundu.

15 TEMMUZ VURGUSU

Başkan Üzülmez'in konuşması sonrasında Türkiye Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ve Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık katılımcılara "Afrin Harekatının Perde Arkası" hakkında konferans verdiler. Türkiye Güvenlik Politikaları Uzmanı Yarar "15 Temmuz bizlerin dirilişidir. O zamandan bu yana cephe cephe kazanarak devam ediyoruz" derken, Türkiye Gazetesi Yazarı Özışık "15 Temmuz yaşadık, bu yaşananları başka ülkeye atsanız bir daha ayağa kalkamaz. Fransa, Almanya, İngiltere'ye atsanız bir daha belini doğrultamaz. Aslında en büyük darbe orduya yapıldı. 15 gün sonra Fırat Kalkanı operasyonu ile ordumuz şaha kalkmıştır" dedi.

FETÖ, DHKP-C, PKK VE DEAŞ BİRLİKTE ÇALIŞTILAR

Güvenlik Uzmanı Yarar "Ordumuzun ayağında pranga vardı. Nusaybin'de 73 şehit verdik. 15 Temmuz'da neler yaşayacağımızın habercisi niteliğindedir. Şehitler verilirken nasıl olduğunu gördük. Bir mahalle var orada şehit veriliyor. II'nci ordu bölgesinin neredeyse tamamı darbe girişiminin içerisinde yer aldı. Barikatlar döneminde FETÖ, DHKP-C, PKK ve DEAŞ birlikte çalıştılar. Ortaklıklarını gizlemediler. Darbeye gidişin ayak sesleri görülüyordu. Darbe yapılsın da kurtulalım düşüncesi gösterilmeye çalışılıyordu" ifadelerini kullandı. Yazar Özışık "Güneydoğuda 6-8 Ekim olaylarında Yasin Börü'nün katledilmesinde FETÖ'nün inanılmaz vebali vardır. İtfaiye, ambulans, vatandaş gidiyordu ama polis ve asker gitmiyordu. Allah bizi sevmektedir. Bu kadar şerrin hayra dönmesi Allah'ın bu ülkeyi sevdiğini göstermektedir" şeklinde konuştu.

HD KALİTESİNDE

"15 Temmuz sonrasında Cumhurbaşkanımız Erdoğan açıklamasında bundan sonra taarruzdayız" diyen Yarar "Ekonomide, siyasette, yurt dışında terörist neredeyse biz oradayız. 15 Temmuz'u başka bir ülke yaşasaydı batmıştı. Geldiğimiz yolculuğa iyi bakın. Bazı şeyleri çabuk unutuyoruz. 90'lı yıllarda zırhlı araçlarımız askeriyemizde yoktu. Bugün askerlerimizin bindikleri araçların hepsi zırhlıdır. Bu yolculuk 2007 yılından bu yana Cumhurbaşkanımız tarafından savunma sanayisi yakından takip etmesiyle gelişti. Fırat Kalkanı Harekatı'nda SİHA'mız yoktu. Afrin Operasyonu'nda 48 SİHA'mız var. Tam bir senede bunu yaptık. Normal ülke beş senede bitiremez. 92 tabur özel harekatımız kuruldu. ABD tarafından verilen anlık istihbaratlar 45 dakikalık gecikmeyle verildiği ortaya çıktı. Şimdi anlık seyrediyorsunuz" derken, Yazar Özışık "Dünyaya operasyon nasıl yapılır gösterdik. HD kalitesinde teröristler etkisiz hale getiriliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Yarar ve Özışık'ı Misafir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement