Ahat Andican: "Yandaşların ve AKP'lilerin 'Dünya Lideri' Çalışması, 'Dünya Lideri' İllüzyonu Edirne'de Bitmektedir" - Son Dakika
Güncel

Ahat Andican: "Yandaşların ve AKP'lilerin 'Dünya Lideri' Çalışması, 'Dünya Lideri' İllüzyonu Edirne'de Bitmektedir"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican TBMM Genel Kurulu’nda; “Bir siyasetçinin dünya lideri olabilmesi için önce kendi halkının onu lider olarak kabul etmesi gerekir. Kendisini ve partisini devletin yerine koyarak uyguladığı politikaları eleştirenleri neredeyse devlet düşmanı olarak tanımlamaya çalışan; anayasal haklarını savunmaya çalışan gruplara ‘şükürsüzler’, ‘nankörler’ ‘sürtükler’ ‘çürükler’ ‘teröristler’ gibi ifadelerle hakaret eden; milleti ‘bizden olanlar’ ve ‘olmayanlar’ diye kamplaştıran bir siyasetçinin halkın gerçek lideri olması mümkün mü? Halkın da gerçek lideri olamıyor çünkü ‘bir halkın lideri’ diyebilmek için o halkın ayrımsız, hepsinin o liderin arkasında olması gerekir. Yandaşların ve AKP'lilerin ‘dünya lideri’ çalışması, ‘dünya lideri’ illüzyonu Edirne'de bitmektedir” dedi.

15.12.2022 18:07  Güncelleme: 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican TBMM Genel Kurulu'nda; "Bir siyasetçinin dünya lideri olabilmesi için önce kendi halkının onu lider olarak kabul etmesi gerekir. Kendisini ve partisini devletin yerine koyarak uyguladığı politikaları eleştirenleri neredeyse devlet düşmanı olarak tanımlamaya çalışan; anayasal haklarını savunmaya çalışan gruplara 'şükürsüzler', 'nankörler' 'sürtükler' 'çürükler' 'teröristler' gibi ifadelerle hakaret eden; milleti 'bizden olanlar' ve 'olmayanlar' diye kamplaştıran bir siyasetçinin halkın gerçek lideri olması mümkün mü? Halkın da gerçek lideri olamıyor çünkü 'bir halkın lideri' diyebilmek için o halkın ayrımsız, hepsinin o liderin arkasında olması gerekir. Yandaşların ve AKP'lilerin 'dünya lideri' çalışması, 'dünya lideri' illüzyonu Edirne'de bitmektedir" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, bugün 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddeleri görüşülmeye devam ediyor. Teklifin 15. maddesi üzerinde söz alan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, şunları söyledi:

"SAYIN ERDOĞAN'IN BİR DÜNYA LİDERİ OLDUĞU İLLÜZYONUNU YARATMAYA ÇALIŞIYOR"

"2017 yılında mühürsüz oyların kullandırılmasıyla kabul edilen sözde 'Türk tipi başkanlık sistemi' Cumhur İttifakı'nın Türkiye'ye yaşattığı en büyük talihsizlik olmuştur. Bu sistem demokrasi, hukuk, insanca yaşam koşulları konularında neredeyse yüzyıl boyunca elde edilen kazanımları aşındırmakla kalmamış, Türkiye'yi bir yoksulluklar, yolsuzluklar ve yasaklar ülkesi haline getirmiştir. 2023 seçimlerine giderken halka sunacak hiçbir hikayesi kalmayan bu iktidar bir taraftan, halka 'cek, cak' hayalleriyle 2053 hayallerini satmaya çalışırken bir taraftan da bu sistemin sembolü olan Sayın Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğu illüzyonunu yaratmaya çalışıyor.

Gerçek bir dünya lideri, emperyalist Amerika, Irak'ta kadın, erkek, çoluk çocuk demeden Müslümanları bombalarken Amerikan gazetesi 'Wall Street Journal'a 'Cesur Amerikan askerlerinin Irak'tan en az kayıpla eve dönmeleri için dua ediyoruz' diye mektup yazar mı? Gerçek bir dünya lideri, Amerikan askerleri Irak'ın kuzeyinde Mehmetçiklerin başına çuval geçirdiklerinde 'Nota verecek misiniz?' diye sorulduğunda 'Ne notası, müzik notası mı?' diye cevap verir mi? Gerçek bir dünya lideri, ayrılıkçı terör örgütü PKK'yla Oslo'da bir üçüncü ülkenin moderatörlüğünde masaya oturarak bu terör örgütüne uluslararası arenada Türkiye'nin muhatabı olduğu algısını yaratır mı?

"GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİ TÜRK TOPRAĞINI TERK EDER Mİ?"

Gerçek bir dünya lideri, 2004 Milli Güvenlik Kurulu'nda ülke için tehlike olduğu raporu verilmiş bir sümüklü imama yargısından askeriyeye, iç güvenliğinden eğitime devletin kurumlarını teslim edip daha sonra da 'Aldatıldık, Rabb'im bizi affetsin' diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışır mı? Gerçek bir dünya lideri, bu sümüklü imamın şürekasına kozmik odaya girme iznini verip devletin en gizli bilgilerinin yabancı ülkelerin eline geçmesine izin verir mi? Gerçek bir dünya lideri, uluslararası anlaşmalarla Türk toprağı olduğu kabul edilen Süleyman Şah Türbesi'ni bir avuç çapulcu IŞİD teröristinin tehdidi üzerine Türkiye sınırına taşıyarak ülkemiz dışındaki tek Türk toprağını terk eder mi?

Gerçek bir dünya lideri 'Katil Esed'i devireceğiz, Emevi Camisi'nde cuma namazı kılacağız' palavralarıyla Suriye batağına girip 'ensar, muhacir' sömürüsüyle açık kapı politikası uygulayarak ülkesine milyonlarca sığınmacının girmesine izin verir mi? Gerçek bir dünya lideri '3 milyar dolar para alacağım' diye Avrupa Birliği'yle bir geri iade anlaşması yaparak dış dünyada Türkiye'yi para karşılığında bir göçmen deposu olarak kullanabilecekleri izlenimini yaratır mı? Gerçek bir dünya lideri, Rus uçağı düşürülünce 'Emri ben verdim' diye kahramanlık gösterileri yapıp Rusya ambargo uygulamaya başlayınca da arayı düzeltme rüşveti olarak daha sonra depolara koyacağı S-400'leri alır mı? Gerçek bir dünya lideri, Türkiye, NATO üyesi olduğu sürece kullanamayacağı S-400'leri iç politikada 'milli beka' 'bağımsız politika' 'emperyalizme karşı dik duruş' masallarıyla halka pazarlayıp dış politikada ise Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına ve ABD ambargosuna sebep olur mu? Daha sonra da F-16 satın almak için Amerika'nın kapısını aşındırır mı?

"GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİ PUTİN'İN KAPISINDA DAKİKALARCA BEKLEMEYE RAZI OLUR MU?"

Gerçek bir dünya lideri, ABD Başkanı Trump'ın 'Aptal olma, akıllı ol' diye hakaret dolu mektubunu kamuoyundan gizleyerek 'Ziyarete gittiğimizde kendisine iade ettik' gibi saçma sapan bir savunmayla Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan bu yana yaşadığı en büyük utancı geçiştirmeye kalkar mı? Gerçek bir dünya lideri 'Bu can bu tende oldukça o teröristi kimse alamaz' diye efelendikten sonra, Amerika, 'Senin ailenin mal varlığını araştırırız ha' deyince hazır ola geçip Rahip Brunson'u aynı gün özel uçakla ülkesine iade eder mi? Gerçek bir dünya lideri İdlib'de kendisine yapılan bildirimlere rağmen Rusya'nın 34 Mehmetçiğimizi beş saat bombalamasına göz yumarak, göz göre göre şehit etmesinden sonra, bu konuda Rusya'ya hesap sormak yerine Moskova'ya gidip Putin'in kapısında dakikalarca beklemeye razı olur mu?

Gerçek bir dünya lideri Ege Denizi'nde Türk karasularında bulunun ve Türk Genel Kurmayı tarafından listelenmiş aidiyeti belirsiz 154 adacık ve kayalıktan 20 adedinin 2004 yılından bu yana Yunanistan tarafından işgal edilmesine, Yunan bayrağı çekilmesine; büyükçe olan adacıklara da yapılaşma yapılmasına ve asker çıkarılmasına göz yumar mı? Gerçek bir dünya lideri sözde Ermeni soykırımını resmen kabul eden ABD Başkanı'ndan hesap soracağım havalarında girdiği görüşmeden çıkıp 'Hamdolsun, bu konu gündeme gelmedi' der mi? Gerçek bir dünya lideri 'Darbeci Sisi' 'Katil Sisi' söylemleriyle Mısırla, 'One minute' şovuyla da İsrail'le diplomatik ilişkileri kestiğinde, bu ülkelerle Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında Türkiye'ye karşı siyasi ve ekonomik bir birlikteliğin ortaya çıkacağını, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yalnızlaşacağını, dolayısıyla da ülkemizin uzun vadeli çıkarlarının zarar göreceğini bilmez mi?

"GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİ ÜLKESİNİ ENFLASYON ŞAMPİYONU YAPAR MI?"

Gerçek bir dünya lideri 'FETÖ darbesini finanse ettiler' veya 'Ülkemde kıtır kıtır adam kestiler' diye suçladığı kabile devletleriyle, kabile devletleriyle 3-5 milyar dolar için kırmızı halılar sererek kucaklaştığında 'Türklere para verdiğiniz sürece ne yaptığınızın hiçbir önemi yoktur' algısının doğacağını, bu algının ise tarihin şafağından beri onlarca devlet kurmuş bu şanlı milletin şerefini ve haysiyetini yaralayacağını düşünmez mi? Gerçek bir dünya lideri, ekonomiden zerre kadar anlamadığı halde ekonomist olduğunu iddia ederek bilim ve akıl dışı uygulamalarla ülkesini enflasyon şampiyonu yapar mı? Daha sonra da halkına dönüp 'Ekonomimiz şaha kalkıyor. Amerika ve Avrupa'da raflar boş.' gibi yalanlar söyler mi?

Gerçek bir dünya lideri, ülkesini bir ülkedeki enflasyon ve işsizlik rakamlarının toplamıyla elde edilen Sefalet Endeksi'nde Arjantin'i bile geride bırakacak şekilde dünya lideri, dünya birincisi yapar mı? Gerçek bir dünya lideri, iki emekli maaşının bile açlık sınırına ulaşamadığı, çalışanların büyük bir kısmını kapsayan asgari ücretin açlık sınırının çok altında kaldığı bir ücret sistemini halkına reva görür mü? Gerçek bir dünya lideri, bakanlardan danışmanlarına kadar uzanan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ayyuka çıkmışken bunların üzerini örtüp sanki hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edebilir mi? Gerçek bir dünya lideri, vesayeti altına aldığı yargıdaki hukuk değerlerine sahip olmayan bazı görevlileri kullanarak FETÖ kumpaslarına benzer davalarla sandıkta yenemediği siyasi rakiplerini tasfiye etmeye çalışır mı?

"AKP'LİLERİN 'DÜNYA LİDERİ' ÇALIŞMASI, 'DÜNYA LİDERİ' İLLÜZYONU EDİRNE'DE BİTMEKTEDİR"

Bir siyasetçinin dünya lideri olabilmesi için önce kendi halkının onu lider olarak kabul etmesi gerekir. Yani kendi halkının lider olarak kabul etmediği birisinin dünya lideri falan olma şansı yoktur. Kendisini ve partisini devletin yerine koyarak uyguladığı politikaları eleştirenleri neredeyse devlet düşmanı olarak tanımlamaya çalışan; anayasal haklarını savunmaya çalışan gruplara 'şükürsüzler', 'nankörler' 'sürtükler' 'çürükler' 'teröristler' gibi ifadelerle hakaret eden; milletin kaynaklarını hiçbir denetime tabi olmaksızın kullanan, yandaşlarına aktaran; devlet kurumlarının içini boşaltarak bütün makamlara, liyakate vesaireye bakmadan sadece 'benden' diye bu yerlere kendi partililerini getiren; milleti 'bizden olanlar' ve 'olmayanlar' diye kamplaştıran bir siyasetçinin halkın gerçek lideri olması mümkün mü? Halkın da gerçek lideri olamıyor çünkü 'bir halkın lideri' diyebilmek için o halkın ayrımsız, hepsinin o liderin arkasında olması gerekir. Bu yandaşların ve AKP'lilerin 'dünya lideri' çalışması, 'dünya lideri' illüzyonu Edirne'de bitmektedir."

Ahat Andican: "Yandaşların ve AKP\'lilerin \'Dünya Lideri\' Çalışması, \'Dünya Lideri\' İllüzyonu Edirne\'de Bitmektedir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ahat Andican: 'Yandaşların ve AKP'lilerin 'Dünya Lideri' Çalışması, 'Dünya Lideri' İllüzyonu Edirne'de Bitmektedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement