Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde taş ocağından çıkan toz nedeniyle ürünlerinin zarar gördüğünü belirten Korubaşı Köyü sakinleri, taş ocağındaki faaliyetlerin durdurulması istedi.

28.09.2012 11:16

Foto: Temel atma töreni

===

Taş ocağının tozu köylüyü gerdi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde taş ocağından çıkan toz nedeniyle ürünlerinin zarar gördüğünü belirten Korubaşı Köyü sakinleri, taş ocağındaki faaliyetlerin durdurulması istedi. Taş ocağının çevreye yaydığı toz verim alamadıklarını kaydeden köy halkı, kamyonların çevreye yaydığı toz nedeniyle evlerinde dahi oturamadıklarını söyledi. Kamyonların geçtiği yolu kapatan ve taş ocağına yürümek isteyen köylüleri, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç sakinleştirdi.

ÜRÜNLERİMİZ KURUYOR

Taş ocağından malzeme taşıyan kamyonların köyün içinden gün içinde yüzlerce sefer yaptığını belirten köy halkı, bu kamyonlardan çıkan tozun köyde hayatı felç ettiğini ileri sürdü. Tarım yaparak geçimini sağladıklarını anlatan köy halkı, çıkan toz bulutunun ürünlerde çeşitli hastalıklara yol açtığını, gelişimi olumsuz etkilediğini ileri sürdü. Kadınlar ise 2 yıldır dışarıda çamaşır kurutamadıklarını,, pencerelerini açamadıklarını söyledi.

FİRMANIN MENFAATİ BİZDEN DEĞERLİ Mİ?

Seracılık yapan Nevzat Uğur, 2 yıldır ektiği çilek, patlıcan ve diğer ürünlerden verim alamadığını söyledi. Taş ocağından kaynaklı tozun ürünlerin üzerini kapladığını dile getiren Uğur, her sezonda en az 30 bin lira zar ettiğini söyledi. Toz nedeniyle günde 3 kere cam seraları yıkadığını belirten Uğur, Birileri para kazanacak diye tüm köy halkı eziyet çekiyor. Bu işe bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

Yaşar Uğur ise çevreye yayılan toz nedeniyle ürünlerde çeşitli hastalıkların ortaya çıktığını söyledi.

FİRMA YETKİLİSİ ÇÖZÜM ÜRETTİ

Tepkiler üzerine köylülerin bulunduğu bölgeye gelen Er-Bu İnşaat A.Ş'nin sahibi Ercan Tunç, köy halkının şikayetlerini dinledi. Taş ocağında düzenli sulama yapıldığını belirten Tunç, Köy Muhtarı Ahmet Özkaya'dan köy halkından 2 kişiyi taş ocağındaki taş kırma esnasında sulanma işlerini yapması için görevlendirmesini istedi. Tunç, bu kişilere maaş vereceğini de söyleyerek, "Yol çalışması 1 yıl içinde tamamlanacak. Bittiğinde köyün yolunu asfaltlayıp bölgeden çıkacağız" dedi. Köy halkı ve muhtar getirilen öneriyi kabul etti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Köylüler firma yetkilisi

===

Çocukları Sevgi Evi'nde büyüyor

AİLE ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından Alanya'da 3'ncü 'Sevgi Evi' hizmete açıldı. Kaymakam Erhan Özdemir ve eşi Ayşe Özdemir'in katılımıyla açılan 'Sevgi Evi'nde 10-12 yaşlarında 6 kız çocuğu kalacak. Ev ortamı şeklinde tasarlanan ve 3 eğitmenin sürekli kalacağı evde, çocukların sosyal hayata adapte olması sağlanacak.

Açılışta konuşan Kaymakam Özdemir, ev ortamında bakılan ve yetiştirilen çocukların topluma faydalı ve çabuk adapte olduğunu söyledi. 'Sevgi Evi'nin çocukların hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı gelişebileceği bir atmosfer sağladığını kaydeden Kaymakam Özdemir, "Bakıcılar ve dernek üyeleriyle birlikte çocuklarımız aile ortamını aratmayacak şekilde yaşamlarını sürdürecek" dedi.

Sevgi Evi'nde kalan çocukların buradan ayrıldıktan sonra kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler haline geleceğini anlatan Kaymakam Özdemir, bu çocuklara gelecekte iş bulmaları konusunda her zaman devlet olarak sahip çıkacaklarını vurguladı. Alanya'da 5'i erkek toplam 22 çocuğun Sevgi Evleri'nde kaldığına dikkati çeken Kaymakam Özdemir, ilçe bir ev daha kazandıracaklarını da kaydetti.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kaymakam Erhan Özdemir'in çocuk evini incelemesi

===

Taklit ürünlere operasyon

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde jandarma ekipleri, ünlü markaların taklitlerini satan giyim mağazalarını denetledi. Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı 40 askerin katıldığı eş zamanlı operasyonda 13 giyim mağazası denetlendi. Denetimi Fethiye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı yönetti. Denetlemeye markaların avukatları da katılırken, taklit ürün sattığı tespit edilen işletmelere dava açılacağı kaydedildi.

Denetimde, ünlü markalara ait taklit ürün satan iş yerleri tespit edilerek numune alındı. Taklitlerinin satıldığı marka avukatları iş yerlerinden numune alarak tutanak tuttu. İş yeri sahipleri ise turizm beldesinde bu tarz operasyonların turistleri olumsuz etkilediği belirterek duruma tepki gösterdi. Taklit ürün sattığı tespit edilen giyim mağazaları hakkında dava açılacağı kaydedildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Denetlemeden fotoğraflar

===

Kan hayat verir

ANTALYA Kızılay Kan Merkezi tarafından İbradı'da 3 ayda bir gerçekleştirilen 'Kan Toplama Kampanyası'na vatandaşlar destek verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Karakol Komutanlığı personeli ve vatandaşların kan verdiği kampanyada 40 ünite kan toplandı. İlçe merkezindeki kampanyada Dr.Adem Sönmez, 2 hemşire ve 2 teknisyen görev aldı.

İbradı'da her 3 ayda bir kampanya düzenlediklerini belirten Dr. Adem Sönmez, "Kan sağlık sektörümüzde kimyasal olarak yapılandıramadığımız en temel ihtiyaçlardan biri. İbradı halkının kampanyalarımıza göstermiş olduğu ilgi bizleri çok mutlu etti. Burada bulunduğumuz süre içerisinde 40 ünite kan topladık. Bazı vatandaşlarımızdan çeşitli nedenlerden kan alımı yapamadık" diye konuştu.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Kan verenler

===

Elmalı'da üniversite halkla bütünleşecek

ELMALI Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen ve Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil Demir'i ziyaret etti. Demir'e görevinde başarılar dileyen ve hayırlı olsun diyen Kaymakam Çekmen, üniversite-halk bütünleşmesinin sağlanması birlikte gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Elmalı'nın tarım, hayvancılık ve kültür turizmi açısından önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Kaymakam Çekmen, bu konularda proje üretilmesinin önemine değindi.

Kaymakamlık, belediye ve MYO'nun birlikte hazırladığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteklediği 'Şehr-i Elmalı Projesi'ni hatırlatan Kaymakam Çekmen, ilçenin gelişimine katkı koyacak projelere destek vereceklerini söyledi. Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ise benzer projelerin yapılması konusundan her zaman destekçi olduklarını, MYO'ya ve öğrencilere önem verdiklerini vurguladı.

MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil Demir de kurumlararası işbirliğinin süreceğini kaydetti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Bucak tanıtımdan memnun kaldı

BUCAK Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, düzenlendiği basın toplantısıyla 20-23 Eylül tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Burdur Günleri'ne katılanlara teşekkür etti. Bucak Öğretmenevi'ndeki toplantıya Kaymakam Hacıbektaşoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ayaz, Ankara'da düzenlenen 1'inci Burdur Günleri'nde il ve ilçe olarak tanıtım adına büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Burdur Günleri'nde, Bucak'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını vurgulayan Ayaz, "Burdur Günleri'ne gelen misafirlere Bucak'ın sosyal ve kültürel yönlerini en iyi şekilde anlattık, tanıttık" dedi.

Bu yıl ilk düzenlenen tanıtım günlerinde deneyim kazandıklarını kaydeden Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu ise "Burdur'un tüm kültürel ve sosyal değerlerini sergiledik. Ayrıca Bucak'ın folklorunu, mermerini, salebini, tarhanasını, sütünü kısacası tüm değerlerini teker teker katılımcılara tanıtım imkanı bulduk. Bu başarı Bucak olarak hepimizindir. Başarıya katkı veren ve veremeyen, gelen, gelemeyen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Toplantıdan fotolar

===

Derelerin çevresi değişiyor

ANTALYA'da Finike Belediyesi şehir merkezinden geçen Tatlı ve Acı Çay'da çevre düzenlemesine başladı. Çevre düzenlemelerinin en kısa sürede bitirileceğini kaydeden Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Tatlı Çay'da 30 metre genişliğinde, 1100 metre uzunluğunda, Acı Çay'da ise 10 metre genişliğinde, 1020 metre uzunluğunda sosyal donatı alanı oluşturacaklarını söyledi.

Vatandaşların daha güzel ve sağlıklı ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla peyzaj çalışmalarına önem verdiklerini anlatan Başkan Dülgeroğlu, çay kıyısında başlatılan çevre düzenlemeleri kapsamında yeşil alan, ağaçlandırma, kır kahveleri, dinlenme parkları yapacaklarını kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Okullara hizmetli alındı

FİNİKE, Kumluca, Kaş ve Demre ilçelerindeki okullarda hizmetli olarak istihdam edilecek geçici işçiler alındı. 'Toplum yararına çalışma programı' kapsamında Antalya İş-Kur İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği, alt hizmet kadrosu için başvurular kurayla belirlendi.

Batı Antalya Bölgesi'ndeki Finike, Kumluca, Demre, Kaş İlçeleri Milli Eğitim Müdürlükleri ve bağlı okullarda hizmetli olarak istihdam edilecek personel alımı için yaklaşık 450 kişi başvuru yaptı. Finike Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi'nde yapılan çekilişe, ilçe milli eğitim müdürleri, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personelleri ve iş başvurusu yapan yaklaşık 250 kişi katıldı.

Finike 6, Kumluca 8, Demre 6, Kaş İlçesi'ne 16 kişi olmak üzere noter huzurunda yapılan çekilişle 36 kişi işe alındı. Noter çekilişinin ardından Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından işe girme konusunda öncelikli sayılan kişiler arasında yapılan çekilişle de 8 kişi olmak üzere toplam 44 kişi işe alındı.

Finike Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, iş başvurusu yapan herkesin davet edildiğini ancak sadece kuraya katılanlar arasında çekiliş yapıldığını kaydetti. Kuranın noter huzurunda yapıldığını ifade eden Güneş, başvuruların ise İş-Kur İl Müdürlüğü'ne şahsen veya internet üzerinden gerçekleştiğini söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Kura çekilişi

===

112 daha hızlı müdahale edecek

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Bekçiler Köyü'ndeki 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu yenilendi. Acil müdahale gerektiren durumlarda Fethiye ile Bekçiler Köyü arasındaki 80 kilometre mesafeyi ortadan kaldıracak istasyon törenle açıldı. İstasyonunun açılışına, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Kaymakam Ekrem Çalık ve İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Muğla genelinde 41 acil sağlık hizmeti istasyonu bulunduğunu söyledi. Bu sayıyı 48'e çıkarmak istediklerini kaydeden Tekin, bölgenin coğrafi konumunu, yaz nüfusu ve turistik bölge unsurları nedeniyle yeni bir planlama içerisine girmek durumunda kaldıklarını kaydetti. Tekin, Fethiye'de 7 olan istasyon sayını 2012'de 9'a çıkardıklarını belirtti.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Açılış töreninden genel ve detay fotoğraflar, Sağlık personelinin fotoğrafları

===

Selin Doğa'ya ilk kutlama

ALANYA'nın Avsallar Beldesi'ndeki Alara Kum Otel'in işletme müdürü Murat Merdan, 1 yaşına giren kızı Selin Doğa Merdan için Tosmur Piegon Sitesi'nde doğum günü kutlaması düzenledi. Merdan ailesinin akraba ve arkadaşlarının katıldığı kutlama, renkli görüntülere sahne oldu. Havuz başındaki kutlamaya katılanlar Selin Doğa ile hatıra fotoğrafı da çektirdi. Alara Kum Otel İşletme Müdürü Murat Merdan, "Yıllarca çocuk özlemiyle beklediğimiz için bu mutlu anımızı yakınlarımızla paylaşmak istedik" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kutlamadan fotolar

===

Tütüncü'den hayırlı olsun ziyareti

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir'i hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Geçen hafta yapılan birlik seçiminde başkan seçilen Dursun Demir'e başarılar dileyen Başkan Tütüncü, "Sulama Birliği Korkuteli için hayati önem taşıyan kurumlardan biri. Biz bu kuruma her zaman destek olmaya hazırız. Çünkü biz Korkuteli'ni seviyoruz" dedi. Sulama Birliği Başkanı Demir ise başkanlığı süresince Tütüncü'den destek istedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ziyaretten ve toplu foto

===

Gündoğmuş'ta öğretmen açığı kalmadı

ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi'ne bu yıl 27 öğretmen atandığı belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Batur, 9 öğretmenin ilçe merkezindeki Merkez İlkokulu'na diğer öğretmenlerin ise merkez, belde ve köy okullarına atandığını kaydetti. Yeni eğitim-öğretim yılına öğretmen açığı olmadan başladıklarını kaydeden Batur, "Tüm öğretmenlerimiz ilçeye gelerek göreve başladı. Okullarımızda öğretmen açığı bulunmuyor. Bu durum bizi mutlu etti" dedi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Öğretmenler

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement