Arcayürek'e Son Görev - Son Dakika
Yerel

Arcayürek'e Son Görev

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Deniz Baykal ve CHP milletvekilleri ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve Gazeteci Cüneyt Arcayürek’in cenaze törenine katıldı.

25.06.2015 18:09

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Deniz Baykal ve CHP milletvekilleri ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve Gazeteci Cüneyt Arcayürek'in cenaze törenine katıldı.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybeden usta kalem için Maltepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Deniz Baykal, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Levent Gök, eski vekil Mehmet Haberal, çok sayıda siyasi, Arcayürek'in sevenleri ve yakınları katıldı.

"ÖNEMLİ BİR DEĞERDİ"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, usta yazarın eşi Esin Arcayürek'e başsağlığı ve sabır diledi. Üzüntülerini ifade eden Yaşar, Türkiye'nin önemli bir kalemini kaybettiği söyledi. Arcayürek'in hayatının hiçbir döneminde baskılara boyun eğmeyen ve mesleğinin hakkını veren bir gazeteci olduğuna dikkat çeken Yaşar, "Yazdıkları nedeniyle çeşitli soruşturmalar geçirdi, hakkında davalar açıldı. Ama O, yazmaktan hiç vazgeçmedi, kalemini hiç satmadı, hep doğru bildiğini yazdı. Öyle ki "Johnson'un Mektubu" haberiyle Yılın Gazetecisi unvanını aldı. Genç kuşak gazetecilere iyi örnek olacak önemli bir değeri yitirdik. Bu ülkenin O'nun gibi yazacak özgür kalemlere bugünlerde her zamankinden çok ihtiyacı var" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement