Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Başlıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek organizasyonla kutlanacak.

12.05.2018 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek organizasyonla kutlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, organizasyon kapsamında yarışmalar, konserler ve geziler düzenlenecek.

Bakanlık öncülüğünde kutlanacak Gençlik Haftası kapsamında, yarın Ankara'da Gençler Arası Tiyatro Yarışması Türkiye Finali gerçekleştirilecek. Bakanlık Konferans Salonu'nda yapılacak yarışmada, grup finallerinde en yüksek ilk 5 puanı alan ekiplerden Afyonkarahisar, Gaziantep, Erzurum, Karabük ve Manisa kentleri 'Vatan Sevgisi' temasında hazırladıkları eserleriyle performans sergileyecek. Gençlerin Türkiye finalindeki performanslarını, aralarında Şoray Uzun'un da olduğu alanında uzman isimler değerlendirecek.

Gençlik Haftası kapsamında 14 Mayıs Pazartesi günü ise Gençler Arası Türk Müziği Yarışması'nın finalleri düzenlenecek. Ankara'da Bakanlık Konferans Salonu'nda yapılacak Türkiye finalinde, gençlerin performanslarını ünlü ses sanatçıları Yusuf Güney, Oğuzhan Koç ve Fettah Can değerlendirecek.

Bakan Bak, 15 Mayıs'ta gençlerle Anıtkabir'i ziyaret edecek

Gençlik Haftası kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın başkanlığında bakanlık çalışanları ile 81 ilden ve KKTC'den gelen temsilci gençlerin katılacağı Anıtkabir ziyareti ise 15 Mayıs Salı günü yapılacak.

Resmi törenin ardından Bakan Osman Aşkın Bak, biri bayan biri erkek olmak üzere 81 il ile KKTC, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve Azerbaycan'dan toplam 174 temsilci genci, bakanlıkta kabul edecek.

15 Mayıs'ta ayrıca "Gençlerden Geleceğe Mektup Yarışması" ödül töreniyle Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması ve Gençler Arası Bilgi Yarışması finalleri yapılacak. Nurullah Genç'in de aralarında olduğu birbirinden ünlü isimlerin jüri üyeliği yapacağı yarışmaların ardından dereceye girenlere ödüllerini Bakan Osman Aşkın Bak takdim edecek.

19 Mayıs'ta ilk tören Anıtkabir'de yapılacak

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi tören, 19 Mayıs Cumartesi günü Anıtkabir'de düzenlenecek.

Bakan Osman Aşkın Bak başkanlığında, 81 il ve KKTC'den gelen temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halk oyunları ekipleri ve bakanlık çalışanlarından oluşacak heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak ve saygı duruşunda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, 81 ilden gelecek temsilci gençleri kabul edecek. 81 ilden gelen gençler, İstanbul, Bursa ve Çanakkale'yi de ziyaret edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement