Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Malatya, Elazığ, Tokat, Tunceli, Nevşehir ve Erzincan'da tören düzenlendi.

30.08.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Malatya, Elazığ, Tokat, Tunceli, Nevşehir ve Erzincan'da tören düzenlendi.

Malatya'da kutlamalar, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Vali Kamçı, Anıt Şeref Defteri'ne yazdığı mesajında, Türk milletinin tek bir vatan üzerinde, tek bir bayrak altında, birlik ve beraberlik içerisinde hür yaşamasını sağlamak amacıyla başlatılan Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanması için gösterilen azim, cesaret ve destansı kahramanlığın her türlü övgünün üzerinde olduğunu vurguladı.

Vali Kamçı, şunları kaydetti:

"Bizlere miras bıraktığınız mukaddes vatan topraklarını ve bu topraklar üzerinde şerefle dalgalanan şanlı al bayrağımızı ne pahasına olursa olsun korumak azim ve kararlılığında olduğumuzu huzurlarınızda belirtmeyi görev biliyoruz. Türk milletinin bu gurur gününde, mücadele ve bağımsızlık ruhumuzun esin kaynağı olan başta siz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için bedenlerini ve kanlarını aziz vatan topraklarına katık eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhlarınız şad olsun."

Daha sonra Vali Kamçı, Tümgeneral Angun ve Başkan Çakır, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra İnönü Caddesi'ndeki resmi geçit töreninde Kamçı, Angun ve Çakır, üstü açık bir arabanın üzerinde halkın bayramını kutladı.

2. Ordu Komutanlığında görevli Binbaşı Sabir Kahraman konuşmasında, bugünün, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yine milletle el ele gerçekleştirdiği 30 Ağustos Zaferi'nin 93. yıl dönümü olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından askeri birlikler ve araçlar geçit törenine katıldı.

-Elazığ

Elazığ'daki kutlamalar, Vali Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın Elazığ Öğretmenevi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Vali Zorluoğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Elazığ Belediyesi önünde düzenlenen törende İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Tören, askeri birlik ve araçların geçişiyle sona erdi.

-Tokat

Tokat'taki kulamalar Vali Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Karataş'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Can, Arslan ve Karataş, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Resmi geçit töreni Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Vali Can, burada son terör saldırılarında şehit olan Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın babası Halit Turan'a ve Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer'in annesi Fatma Gencer ve babası Ali Gencer'e üzerinde şehitlerin fotoğrafı ve Türk bayrağı bulunan Türkiye haritasını takdim etti.

Ardından askeri birlikler geçit törenine katıldı.

-Tunceli

Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Cumhuriyet Başsavcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı, kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri erkan, bazı siyasi partilerin il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Muhabere Kurmay Yüzbaşı Mahmut Karakullukçu, yüce Türk ulusunun ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yapılan var olma mücadelesinden destansı bir zaferle çıkışın 93. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Daha sonra Vali Kaymak ve Tümgeneral Çardakçı, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Nevşehir

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya'nın Hukümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla törenler başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Vali Ceylan, Alkaya ve Ünver, Valilik'te tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar, Damat İbrahim Paşa Bulvarı'ndaki resmi geçit töreniyle sona erdi.

Erzincan

Erzincan'daki tören Vali Süleyman Kahraman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ardından Kahraman, Bayraktaroğlu ve Başsoy, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar, Ordu Caddesi'nde düzenlenen geçit töreniyle devam etti.

3. Ordu Komutanlığında görevli Kara Pilot Kurmay Binbaşı Kültigin Bozdemir, konuşmasında, 93 yıl önce kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin bağımsızlığı ve özgürlüğü yok edilmek istenen Türk milletinin kadın erkek, genç yaşlı, tüm fertleriyle birlik beraberlik içinde verdiği ölüm kalım savaşının kazanıldığı zafer olduğunu belirtti.

Tören askeri birlik ve araçların geçişiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement