Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne taciz ateşiGüvenlik kamerası tarafından kaydedildiDİYARBAKIR merkez Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröistler tarafından taciz ateşi açıldı.

26.07.2017 08:10

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne taciz ateşi

Güvenlik kamerası tarafından kaydedildi

DİYARBAKIR merkez Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröistler tarafından taciz ateşi açıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin anında karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmanın ardından teröristler kaçtı. Teröristlerin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı.

Merkez Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dün gece saat 22.30 sıralarında 2 kişi oldukları belirtilen PKK'lı teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin de anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Çatışma sonrasında karanlıktan faydalanan teröristler kaçtı. Bölgede yapılan yapılan incelemede teröristlere ait bir adeta el yapımı patlayıcının atıldığı ancak infilak etmediği öğrenildi. Saldırgan teröristlerin yakalanması amacıyla başlatılan operasyon sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------

GÜVENLİK KAMERASI KAYDI

Haber: DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Nusaybin'den, Suriye'nin PYD bölgesine açılan tünel bulundu

MARDİN'in Suriye sınırındaki ilçesi Nusaybin'de, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin değerlendirdiği ihbar üzerine, bir mezarlığın altından Suriye sınırına giden kanalizasyona bağlı olan ve PKK'lı teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen bir tünel bulundu.

Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında düzenlenen operasyonların ardından temizlenen mahallelerde yasak kaldırıldıktan, sonra arama tarama çalışmaları devam ediyor. Bir ihbar üzerine Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yasağın kaldırıldığı Zeynelabidin Mahallesi'nde yapılan arama, tarama faaliyetlerinde bir mezarlığın altında tünel bulundu. Tünelin Suriye sınırına kadar giden kanalizasyonla bağlantılı olduğu tespit edildi. Teröristlerin güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya girdikten sonra bu tünelden girip, bağlantılı olduğu kanalizasyondan sınırı geçerek PYD bölgesine geçtikleri tahmin ediliyor.

Kanika Mezarlığı'nda tespit edilen tünelin mezar duvarının iç kısmından başladığı ve mezarlık içinden geçerek sınır hattına uzanan kanalizasyon hattına bağlantılı olduğu, kanalizasyon hattının da ülke sınır hattında mayınlı bölge olan alana çıktığı tespit edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Mezarlıktan görüntü

-Bulunan tünel

-Tünelin içinden görüntü

-Tünelin kanalizasyona çıkması

-Tünelin kazılamsı

-Alınan güvenlik önlemleri

-Mayınlı bölgeden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ-Ahmet AKKUŞ/ NUSAYBİN(Mardin),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

İZMİR'de orman yangını

İZMİR'in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın, dün saat 16.00 sıralarında Ovacık mevkiinde Kırsal Lutüflar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıyan yangına, 25 arazöz ve 8 helikopterle müdahale edilirken, alevler henüz kontrol altına alınamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Gökyüzünü kaplayan dumanlardan görüntü

-Alevlerden görüntü

-Söndürme çalışmaları

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ BAYINDIR(İzmir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Orman yangınına fabrika işçileri yangın tüpüyle müdahale etti

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde ormanlık alanda yangın kısa sürede büyüdü. Alevler fabrikaları tehdit etmeye başlayınca, çalışanlar yangın tüpleriyle ormana koşarak alevlere müdahale etti. Kasten çıkarıldığı iddia edilen yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Akhan Mahallesi'nde, fabrikaların arkasındaki ormanlık alanda dün saat 18.00 sıralarında iki ayrı noktada yangın çıktı. Alevler kuru otlar ve rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyerek yayıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Denizli Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri ve polis ekipleri sevk edildi. Alevlerin ormanlık alanda ilerlemesi ve fabrikaları tehdit etmesi üzerine işçiler yangın tüpleriyle ormanlık alana koşarak alevlere müdahale etti. Polisler de ellerindeki çalılarla alevleri söndürmeye çalıştı. Ardından bölgeye gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonrası yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Polis, kasten çıkarıldığı iddia edilen 1 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili soruşturma başlatırken, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Alevlerden görüntü

İşçilerin yangın tüpüyle koşması ve müdahale etmesinden görüntü

İşçilerin müdahalesinden görüntü

Yangın söndürme ekiplerinin müdahalesinden görüntü

Polislerin çalılarla müdahale etmesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Çorum'da yangın korkuttu

ÇORUM'da bir apartmanın giriş katındaki elektrik tesisatı alev aldı. Duman ve alevlerden dışarı çıkamayan ve balkonda mahsur kalan apartman sakinlerini itfaiye ekipleri kurtardı.

Çorum'un Ulukavak Mahallesi Eşrefhoca Caddesi'ndeki 8 katlı bir apartmanın giriş katındaki elektirik tesisatında yangın çıktı. Bu sırada evlerinde bulunan apartman sakinleri, balkona çıkıp yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın merdiveni ile balkonlara ulaşan itfaiye erleri, mahsur kalanları kurtardı. Dumandan etkilenen 6 kişi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde müdahale edildi.

Annesi Ayşe Sezer ile apartmanın 6'ncı katında mahsur kalan 8 yaşındaki Zeynep ve annesi uzun süre kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekipleri tarafından indirilen Zeynep aşağıda bekleyen babası Okan Sezer'i kucaklayıp ağladı. Uzun süren uğraşlar sonucu yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

-Yangın çıkan binanın genel görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinden detaylar

-Yangında mahsur kalan vatandaşların kurtarılması

-Dumandan etkilenenlerin ambulansa götürülmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Elektrik tellerine temas eden kuzgun orman yangını çıkardı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde kuzgunun temas ettiği elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle çıkan orman yangını itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, dün saat 17.30 sıralarında ilçeye bağlı İzzetiye Mahallesi'ndeki Odunluk Mevkii'nde meydana geldi. Odunluk Mevkii'nde bir kuzgunun elektrik telleriyle temas etmesi sonucu oluşan kıvılcımlar kuru ot ve ağaçlara sıçradı. Kıvılcımlar yangına neden olurken, ihbar üzerine olay yerine Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak, söndürülen yangında sonucu yaklaşık 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Yanan alanda elektrik tellerine değerek yangın çıkmasına sebep olan kuzgunun leşi de bulundu. Jandarma ve itfaiyenin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İtfaiyenin yangına müdahalesi

-Yangına neden olan kuzgun leşi

-İtfaiyenin çalışması

-Elektrik direği ve teller

-Yanan ağaçlar ve alan

-Genel ve detay gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/ KEŞAN(Edirne),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

İzmir'de motosiklet kazası: 1 ölü 1 ağır yaralı

İZMİR'in Konak ilçesinde sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybettiği motosiklet, trafik lambasına çarptı. Kazada Hüseyin Demirel (35) hayatını kaybederken, Süleyman Köylü (28) ağır yaralandı.

Kaza, saat 01.00 sıralarında İnönü Caddesi 86 numara önünde meydana geldi. Üçyol'dan Konak yönüne giden plakasız motosiklet, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle orta refüjdeki trafik lambasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Hüseyin Demirel ve Süleyman Köylü, caddenin diğer tarafına savrularak ağır yaralandı. Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Demirel'i İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Köylü'yü ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Demirel, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, Köylü'nün hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Demirel'in cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polis, motosikletin sürücüsünü belirlemek için olay yerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olay yerinden görüntü

Kalabalıktan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

İzmir'de kaza: 1 ölü 1 yaralı

İzmir'in Tire ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Ödemiş Belediyesi'nde zabıta memuru olan 27 yaşındaki Abdurrahman Atalay Demir hayatını kaybetti. Diğer otomobilde bulunan Ayhan Duman ise hafif yaralandı.

Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Ödemiş-İzmir Karayolu'ndaki Derebaşı Mahallesi kavşağında meydana geldi. Ödemiş Belediyesi'nde zabıta memuru olduğu öğrenilen Abdurrahman Atalay Demir, İzmir otobüsünü kaçıran bir yakınını, Derebaşı kavşağında yakaladığı otobüse bindirdi. Demir, 35 ZGU 13 plakalı otomobiliyle Ödemiş'e dönmek üzere otobüsün önünden manevra yaparken, arkadan gelen Hüseyin Pelit (48) yönetimindeki F=IX-130 plakalı otomobille çarpıştı. Demir'in yaklaşık 50 metre sürüklendiği kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde AKS ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartılan Demir'in hayatını kaybettiğini belirledi. Demir'in cansız bedeni Tire Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, yabancı plakalı otomobilde bulunan ve hafif yaralanan Ayhan Duman Tire Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Genç zabıtanın ölüm haberini alan yakınları olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan, bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüştükten sonra Ödemiş'e dönerken tesadüf eseri kazayı gören Ödemiş Belediye Başkanı Ahmet Mahmut Badem, olay yerinde incelemelerde bulunarak kazayla ilgi bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yabancı plakalı otomobilden görüntü

Abdurrahman Atalay Demir'in cesedinin aks ekibi tarafından çıkartılmasından görüntü

Demirin cesedinin cenaze otosuna konulmasından görüntü

Hurdaya dönen otomobilinden görüntü

Jandarma olay yeri inceleme otosundan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ(İzmir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Minibüs elektrik direğine çarptı: 17 yaralı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde bir dernekte Kur'an eğitimi alan öğrencileri taşıyan minibüs elektrik direğine çarptı. Yaralanan 17 kişi tedavi altına alındı.

Kaza, Kartepe kayak merkezi yolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Köseköy Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği'nde Kur'an-ı Kerim eğitimi alan öğrenciler Kartepe'de piknik yaptı. Akşam saatlerinde Kartepe'den dönüşe geçildi. Nadir Cantekin idaresindeki 41 P 8062 plakalı minibüs iddiaya göre frenlerinin tutması sonucu kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan elektrik direğine çarptı. Kazayı gören çevredekiler sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Yaralanan minibüs sürücü ve öğrenciler olmak üzere 17 kişi İzmit'te bulunan hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Minibüsten görüntüler

-Yaralılara müdahale edilmesi

Haber-Kamera: Ergün AYAZ- Alişan KOYUNCU/ KARTEPE(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Kadın işçileri taşıyan minibüs ile çekici çarpıştı: 7 yaralı

KASTAMONU'da kadın işçileri mesai dönüşü evlerine götüren minibüs ile traktör taşıyan çekicinin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Kastamonu- Taşköprü Karayolu'nun 2'nci kilometresinde meydana geldi. Kastamonu istikametine giden Kenan Balcıoğlu'nun kullandığı, içinde tarlada çalışan kadın işçilerin bulunduğu 37 NB 539 plakalı minibüs ile kavşaktan geçiş yapan Muzaffer Uzun yönetimindeki 37 HF 459 plakalı çekici çarpıştı. Kazada, minibüs sürücüsü ile birlikte, minibüste bulunan kadın işçiler, Sahra Aşçı, Refika Yavuz, Cemile Siviş, Saliha Erikçi, Semiha Karaoğlu yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan minibüs sürücüsü Kenan Balcıoğlu ve kadın işçi Hamide Beygirlioğlu'nun durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Kazadan yara almadan kurtulan çekici sürücüsü ise Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yaralılara sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Kaza yapan araçlar

-Yaralıların ambulansa sevki

-Yaralıların ambulans ile taşınması

-Kaza yeri

Haber-Kamera: Gürkan YILMAZ/ KASTAMONU,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

HDP'li vekiller Kürtçe türkü söyledi

Parti grup toplantısını dün Diyarbakır'da düzenleyen HDP milletvekilleri, Grup Sözcüsü Osman Baydemir, Parti Sözcüsü Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya, Dilan Dirayet Taşdemir, Felaknas Uca, Ziya Pir, Saadet Yıldız, Nimetullah Erdoğmuş, Garo Paylan, Müslüm Doğan ve Nadir Yıldırım'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde başlattıkları 'vicdan ve adelet' nöbeti olaysız devam ediyor. Eylemin ilk akşamında parkta oturan milletvekilleri kendi aralarında yaptıkları Kürtçe türkü söyledi. Dilan Dirayet Taşdemir'in söylediği Kürtçe şarkının ardından Parti Sözcüsü Ahmet Yıldırım ve Grup Sözcüsü Osman Baydemir, "Diyarbakır zındanlarını kıracağız, içerdeki o tutukluluları çıkaracağız" adlı Kürtçe şarkıyı birlikte seslendirdi. HDP'li 11 milletvekillinin eylemi bir hafta boyunca gece ve gündüz devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

-HDP'li milletvekillerinin kendi aralarında konuşması

-Dilan Dirayet Taşdemir'in Kürtçe şarkı söylemesi

-Ahmet Yıldırım ve Osman Baydemir'in Kürtçe şarkı söylemesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/ DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Bursa'da 12 DAEŞ mensubu tutuklandı

BURSA il merkezi İnegöl ve Orhangazi ilçelerinde 15 gün önce DAEŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 12'si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri 15 gün önce il merkezi ile birlikte  İnegöl ve Orhangazi ilçelerinde DAEŞ terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenledi. Şüphelilerin ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel döküman ile birlikte bir adet ruhsatsız tabanca ile bir adet av tüfeğine el konuldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan şüpheliler Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 14 kişiden 12'si tutuklanırken 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tutukluların adliyeden çıkışı

Polis aracına bindirilmeleri

Detaylar

Haber-Kamera: Enver Fatih TIKIR/ BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Apartmana giren yılanı itfaiye ekipleri yakaladı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, bir apartmanın katındaki 1 metre uzunluğundaki yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanıp, Irlamaz Çayı kenarında doğal ortamına bırakıldı.

Dün, saat 18.00 sıralarında Turgutlu İlçesi Acarlar Mahallesi, Bozdağ Sokak'taki evinin bulunduğu apartmana gelen Musa Yaşar, daire kapısına yaklaştığında bir 'tıslama' sesi duydu. Biraz daha yaklaştığında yerde bir yılan olduğunu ve kendisine saldırmak üzere olduğunu fark eden Yaşar, itfaiyeyi arayıp, yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 1 metre boyundaki yılanı özel bir aparatla yakaladı. Irlamaz Çayı kenarına götürülen yılan, burada doğal ortamına bırakıldı. İş dönüşünde dairesinin kapısında yılan sürprizi ile karşılaşan Musa Yaşar, yılanı yakalayan itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yılanın yakalanmasından görüntü

-Yılanı görüp, itfaiyeyi akrayan Musa Yaşar ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU(Manisa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement