Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Şemdinli'de PKK'dan havanlı saldırı: 1 er şehitHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Gerdan Tepe üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından yapılan havanlı saldırıda, 1 sözleşmeli er şehit oldu.

26.11.2016 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şemdinli'de PKK'dan havanlı saldırı: 1 er şehit

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Gerdan Tepe üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından yapılan havanlı saldırıda, 1 sözleşmeli er şehit oldu.

Saldırı bugün saat 16.00 sıralarında Şemdinli'nin Irak sınırındaki Derecik Beldesi'nde meydana geldi. PKK'lı teröristler tarafından Gerdan Tepe üs bölgesine yapılan havanlı saldırıda 1 sözlemeli er şehit oldu. Bölgede konuşlu birlikler saldırının yapıldığı bölgeleri yoğun top atışına tuttu. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Haber: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,-

============================

Asker ziyaretine giderken mayın patladı: 1 ölü, 1 yaralı

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde, askerlik görevini yapan oğlunu ziyarete giden baba ile damadının içinde bulunduğu otomobil üs bölgesi yolunda ilerlerken teröristlerin döşediği mayın patladı. Patlamada, damat yaşamını yitirdi, baba ağır yaralandı.

Siirt'te oturan Hüseyin Kelleci ve damadı Kerem Türkdoğan, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Andaç Köyü Kureşin Tepesi'ndeki üs bölgesinde vatani görevini yapan oğlu Fikret Kelleci ziyaret için yola çıktı. Otomobil Kureşin Tepesi yolunda ilerlerken PKK'lı teröristlerin döşediği mayın patladı. Patlamada araç kullanılamaz hale gelirken, Kerem Türkdoğan olay yerinde hayatını kaybetti, ağır yaralanan Hüseyin Kelleci ambulansla Uludere Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvenlik güçleri operasyon başlattı.

Haber: ŞIRNAK, -

=======================

Emine Erdoğan Şirvan'da (2)

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Şirvan İlçesi Maden Köyü'nde heyelan altında kalan 16 işçiden 10'unun cansız bedeninin çıkarıldığı, halen 6 kişiyi arama- kurtarma çalışmalarının sürdüğü bakır madeninde inceleme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, özel bir uçakla geldiği memleketi Siirt'ten, helikopterle Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde 10 gün önce heyelan faciasının yaşandığı bakır madenine geçti. İki kobra helikopterinin de havada eşlik ettiği Emine Erdoğan'ı taşıyan helikopter, heyelanda yaşamını yitiren 10 kişinin cesedinin çıkarıldığı, kayıp 6 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü alana indi. Emine Erdoğan'ın gelişi nedeniyle burada sıkı sıkı güvenlik önlemleri alındı, arama çalışmalarının yapıldığı bölgede hakim tepelere keskin nişancılar yerleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile birlikte arama çalışmalarının yapıldığı bölgede oluşturulan kriz merkezine geçen Emine Erdoğan, burada AFAD Başkan Vekili Halis Bilden ve diğer uzmanlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Emine Erdoğan, göçük alanında inceleme yaptıktan sonra helikopterle Siirt'e döndü.

Haber: Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR- Mehmet Yücel DURAK/ŞİRVAN (Siirt), -

=======================

Büyükataman: MHP sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir

BURSA'da yeni anayasa değişikliğine ilişkin konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP, AK Parti'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir" dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından operasyonların devam ettiğini, ancak hala siyasi ayağın gizemini koruduğunu anlattı. Büyükataman, "Yurtta Sulh Konseyi isimli rezil ve Haçlı yapılanmanın ana kadrosunu, siyaset ve bürokrasi alanındaki elebaşlarını bu aziz millet ne zaman duyacak, ne zaman öğrenecektir? Zabıt katibine, hizmetliye, ebe ve hemşireye kadar inen ama hala siyaset ayağına değmeyen, üst mevkilere dokunmayan FETÖ ile mücadelenin, bu gidişle inandırıcılığını kaybetmesi olağan ve mümkündür" diye konuştu.

Türkiye'de Cumhuriyeti'nin ilanından önceki siyasi kriz benzeri bir tür tıkanıklık yaşandığını hatırlatan İsmet Büyükataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rejim ve bilhassa anayasa yamalı bohçaya dönmüştür. Sistemin revizyondan geçirilmesi, her şeyin yeniden tarif edilmesi ve her erkin sınırlarının yeniden tespit ihtiyacı hasıl olmuştur. Parlamenter sistemin revizyonu gerekir derken, kast ettiğimiz bu gerçekliktir. Sigara tiryakisi gibi hukuksuzluk bağımlısı haline gelen parlamenter sistem sağlığına kavuşturulmalı, akciğerleri temizlenmelidir. Siyasi tıkanıklığın giderilmesi ve Cumhurbaşkanlığı makamıyla iktidarın çözüme sevk edilmesi için zorlayıcı bir demokratik siyasi dalga yaratılmalıdır. MHP bunun için harekete geçmiştir. MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP, AK Parti'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir. Önce iktidarın nasıl bir anayasa değişikliği ve nasıl bir öneriyle geldiği görülmeli, mesele hem Meclis'te hem de kamuoyunda enine boyuna tartışılmalıdır. Hiçbir güç, Meclis'in veya doğrudan milletin izhar ettiği iradeye direnemez ve böylece Türkiye'yi tehlikeye sokan fiili durum son bulur. O bakımdan, meseleyi Meclis gündemine getirmekten veya halka gitmekten korkmamalıdır."

Bir gazetecinin yeni anayasa taslağıyla ilgili sorusu üzerine İsmet Büyükataman, geçen pazartesi günü itibariyle Ak Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliğini ihtiva eden taslak metninin MHP'ye geldiğini belirterek bu taslak üzerinde yapılan çalışmaların ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Büyükataman şunları söyledi:

"MHP bünyesinde oluşturulan hukukçulardan müteşekkil komisyonda taslak metin üzerinde detaylı ve kapsamlı, kabul etmeyeceğimiz, eksik bulduğumuz 'gözden geçirilmesi gerekir' şeklinde değerlendirdiğimiz değişiklik halini ihtiva eden metin Ak Parti'ye hafta sonu itibariyle ulaştırılmış ve bu konuda çalışmalar karşılıklı olarak yürütülmekte ve devam etmektedir. Dolayısıyla metne son şekli verilmeden metinle ilgili muhtevası bakımından bir açıklama yapmak, değerlendirmede bulunmak doğru değil. Şüphesiz bu çalışma muhtemeldir ki önümüzdeki hafta belli bir noktaya getirilebilir. Karşılıklı olarak mesele olgunlaşıp tereddütler giderildikten sonra bu husus kamuoyunun bilgisine sunulacaktır ve son şekli komisyona geldikten sonra TBMM'ye en kısa süre içinde iletilmesi temin edilecektir. Bu teklifin sahibi şüphesiz Ak Parti'dir. Dolayısıyla TBMM'ye metni getirecek olan da Ak Parti'nin kendisi olacaktır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Büyükataman açıklama

-Detay görüntüler

Haber: Hüseyin TÜCCAR/BURSA, -

========================

CHP'li Özel'den başkanlık sistemine eleştiri

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde CHP lokali açılışına katıldı. Konuşma yapan Özel, başkanlık sistemine geçilmek istenmesini eleştirdi.

CHP'nin Alaşehir'in Beşeylül Mahallesi Nadir Erin Caddesi'ndeki yeni lokalinin açılışına; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP Alaşehir İlçe Başkanı Ahmet Akgündüz, partililer ve vatandaşlar katıldı. Açılıştan sonra CHP Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Açılışta konuşan CHP'li Özel, başkanlık sistemine değinerek, "Bugün karşımızda bir diktatör var. Bugün karşımızda rejimi değiştirmek isteyen birileri var. Bugün karşımızda 23 Nisan 1920'deki kurucu idarenin saraydan alıp, meclise getirdiği egemenliği şimdiki yıkıcı, bölücü irade meclisten alıp, tekrar saraya götürmek istiyor. Buna karşılık 1920'lerde ülkemizin bölünmesine karşılık nasıl milli irade ile mücadele etmişsek, bundan sonra da hep beraber mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi Atatürk ve arkadaşları kurtardı. Atatürk'e ülkeyi kurtardınız, bundan sonra İngiliz gibi krallık mı, Amerikan tipi başkanlık mı, yoksa padişahlığa devam mı diye soruldu. Atatürk, 'Biz ülkeyi hep beraber kurtardık. Egemenlik halkta olacak. Meclis kuruldu, yönetim şekli cumhuriyet olacak. Halk kimi seçerse o yönetecek. Hayatını bu ülke için veren kendine layık görmediği makamı, kendine layık görenlere geçit vermeyeceğiz. Hep beraber bu ülkenin birlik ve beraberliği için çalışacağız. MHP, DP gibi partilerin tabanı tavana karşı. Onlara kucak açın, onların koluna girin. Onları baba evine getirin" dedi.

CHP Lokali'nin açılışından sonra milletvekilleri, parti yönetimi, gençlik kolları ve kadın kolları danışma kurulu toplantısı yaptı. Toplantıda bir yıllık çalışmalar değerlendirilip, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaların planlaması yapıldı.

Haber: Nurettin DOĞAN/ ALAŞEHİR (Manisa),

==========================

Mavi listede aranan teröristin cesedini, ailesi teşhis etti

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde dün düzenlenen operasyonlarda öldürülen 7 PKK'lı teröristin arasında yer alan ve İçişleri Bakanlığı'nın mavi renkli arananlar listesinde yeralan Nevzat Gündüz'ün cesedi, ailesi tarafından teşhis edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Lice İlçesi'nde düzenlenen operasyonda, dün öldürülen teröristler arasında, örgütün üst düzey sorumlularından ve mavi listede arananlar arasında yeralan PKK'lı Nevzat Gündüz'ün cesedinin, ailesi tarafından bugün teşhis edildiği belirtildi. Valilik açıklamasında, "Lice İlçesi güneyinde kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla, 23 Kasım 2016 tarihinde icra edilen Bayrak-30 Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem operasyonunda 7'si ölü, 1'i teslim ve 1'i sağ olmak üzere etkisiz hale getirilen 9 terörist/işbirlikçinin arasında, bölücü terör örgütünün sözde Orta Saha 2'nci Düzey Yürütmeden Sorumlu ve İçişleri Bakanlığı'nın mavi listesinde yer alan Azad Farkin kod adlı Nevzat Gündüz'ün de olduğu ailesinin teşhisini müteakip, kesin olarak anlaşılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir" denildi.

Haber: DİYARBAKIR, -

==========================

Kuyuya düşen 8 yaşındaki kızı kurtarmak için zamanla yarış

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, i8 yaşındaki Fatma Nur Demir dün akşam evlerinin yakınında bulunan 35 santimetre çapında ve 25 metre derinliğindeki boş sondaj kuyusuna düştü. Küçük kızın kurtarılması için ekipler, küçük kızın düştüğü sondaj kuyusunun yanında, aynı seviyeye kadar kuyu açma çalışması yapıyor.

Olay, dün akşam saatlerinde Akçakale- Ceylanpınar karayolunun 45'inci kilometresindeki Büyüktaş Mahallesi'nde meydana geldi. Fatma Nur Demir, evlerinin yakınında bulunan, bölgedeki arazilerin sulanması amacıyla açılan boş sondaj kuyusuna düştü. Küçük kızın sesinin duyulması üzerine olayı fark eden yakınları güvenlik birimlerini aradı. Bölgeye sevk edilen AFAD, AKUT ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

Sondaj kuyusu dar olduğu için Fatma Nur Demir'i çıkarmak için hemen yanında ekiplerin ineceği kuyu açılmasına karar verildi. Gece başlatılan çalışmalar bugün de gün boyu devam ederken, küçük kızın bulunduğu seviyeye akşam saatlerine kadar ulaşılamadı.

İlkokul öğrencisi Fatma Nur Demir'i düştüğü boş sondaj kuyusundan çıkarmak için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Haber: Hadi KURT/AKÇAKALE (Şanlıurfa), -

==========================

ATM'nin kapısını açık unuttular

ANTALYA'da özel bir bankanın görevlileri, otomatik para çekme (ATM)makinesine para yükledikten sonra kapısını açık unutup gitti. Görevlilerin unutkanlığı üzerine çalan alarm, polisi de alarma geçirdi.

Kepez İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Varsak Köprüsü'ndeki olay saat 16.00 sıralarında yaşandı. Özel bir bankaya ait ATM'ye, görevliler tarafından sabah saatlerinde para yüklendi. Görevliler ayrılırken ATM'nin kapısını açık unutuldu. Bir süre sonra ATM'nin alarmının çalması ve çevredekilerin de olayı fark ederek polise durumu bildirmesi üzerine, polis ekipleri olay yerine gitti. Bölgede önlem alan ekipler, banka görevlilerine durumu bildirdi. İncelemede, ATM'nin kapısını açık unuttuğu tespit edildi. Görevliler kapıyı kapatırken, polis olayla ilgili tutanak tutarak ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Polisin inceleme yapması

Güvenlik görevlilerin açık bulunan kapıya bakması

ATM içinde inceleme yapılması

Güvenlik görevlisinin kapıyı kilitlemesi

ATM'lerden genel detay

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=========================

Camiden hırsızlık güvenlik kamerasında

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde 2 hırsız, Merkez Camisi'ndeki Türkiye Diyanet Vakfı Didim Şubesi odasında bulunan 3 bilgisayarı çaldı. Hırsızlık anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, dün (cuma) saat 00.30 sıralarında, Yeni Mahalle'deki Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Merkez Camisi'nde meydana geldi. Bir otomobilden inen kimliği belirsiz 2 hırsız, Merkez Camisi'nin girişinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Didim Şubesi odasına pencereden girdi. Hırsızlar, odada bulunan ve Kuran kurslarında kullanılan 3 dizüstü bilgisayarı alarak camiden ayrıldı. Hırsızlığın fark edilmesi üzerine durum polise bildirildi. Olay yerine gelen polis, parmak izi çalışması yaparak çevredeki güvelik kamerası görüntülerini inceledi. Şüphelilerin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Hırsızlık anı, çevredeki bir işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, otomobille camiye gelen 2 kişinin, etrafı gözetleyerek odaya girdiği ve 3 bilgisayarı alarak olay yerinden hızla uzaklaştığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Güvenlik kamerası görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM (Aydın),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement