Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

HAKKARİ'DE PKK ASKERİ ARACA ROKETLE SALDIRDI: 1 ŞEHİT, 6 YARALIHAKKARİ- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristler askeri araca roketatarlı saldırıda bulundu, 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

06.06.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ'DE PKK ASKERİ ARACA ROKETLE SALDIRDI: 1 ŞEHİT, 6 YARALI

HAKKARİ- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristler askeri araca roketatarlı saldırıda bulundu, 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın verdiği bilgiye göre olay saat 14.00 sıralarında Hakkari-Çukurca karayolunda meydana geldi. PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında isabet alan askeri araçta bulunan 1 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Yaralı askerler Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırının ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu arada Çukurca İlçesi'ne bağlı Ormanlı ile Gündeş köyleri arasında zıhlı askeri aracın devrilmesi sonucu 12 asker yaralandı. Vali Toprak, yaralı askerlerden birinin durumunu ağır olduğunu, diğer askerlerin ise tedavilerini sürdüğünü söyledi.

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

=======================================================

FETÖ SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINAN ÖZER SENCAR, SERBEST BIRAKILDI

TEKİRDAĞ'da Namık Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen FETÖ/PDY sorusturması kapsamında gözaltına alınan araştırma şirketi Metropoll'ün sahibi Özer Sencar, serbest bırakıldı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Namık Kemal Üniversitesi'ne yönelik düzenlenen FETÖ/PDY soruşturmasında Ankara'da gözaltına alınan araştırma şirketi Metropoll'ün sahibi Özer Sencar, dün Tekirdağ'a getirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmasının ardından adliyeye çıkarılan Sercar, savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye gönderilmeden serbest bırakıldı.

Özer Sencar'ın sosyal paylaşım hesabı twitter hesabından, "Özer Sencar biraz önce serbest bırakıldı. İlgi gösteren ve sıkıntımızı paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ve saygılarımızı sunarız. (Ailesi)" yazııl mesaj paylaşıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde süren FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında NBA'da oynayan basketbolcu Enes Kanter'in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter'in de bulunduğu 36 şüphelinin soruşturması sürüyor.

Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ,

=======================================================

MALATYA'DAKİ DARBE GİRİŞİMİ DAVASINA DEVAM EDİLDİ (EK)

AK PARTİLİ KAHTALI: BUNLAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK

Malatya'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, davanın 3'üncü duruşmasında, 2 saat öğle arası verildikten sonra sanıklar salona alınırken, davaya müdahil olma talebi kabul edilen AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, salon dışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kahtalı, şunları söyledi:

"Ülkemizin 15 Temmuz'da yaşamış olduğu hain darbe girişimiyle ilgili Malatya'mızda da 2'nci Ordu'nun bulunması hasebiyle ve 7'nci Ana Jet Üssü'nün bulunmasıyla beraber burada bu kalkışmaya destek veren komutanlar, askerler ve subaylar vardı. Biz de bugün teşkilattan arkadaşlarımızla; gençlik kollarımız, kadın kollarımızla, Yeşilyurt İlçe Başkanımızla, gençlerimizle birlikte hem bu davaya müdahil olalım hem buradaki yaşanan Malatya'mızda yaşanan ve Türkiye'mizde yaşanan olayları bire bir yerinde görelim, bunları izleyelim istedik. Burada görmüş olduğumu şey şu; bugün burada yapılan bu yargılamada, yapılan bu hakimlerimizin, savcılarımızın, avukatlarımızın kontrolü altında yapılan bu hukukun, adaletin yerini bulmasıyla ilgili yapılan çalışmada hain darbe girişiminde bulunan kişilerin birbirleriyle ilgili ifadelerindeki çelişkileri gördük. Bunlar yapmış oldukları açıklamalarla daha çok bu işin yapıldığını tamamen kabullerini gördük ancak bunun hangi ellerle yapıldığını, kimler tarafından yapıldığını, binbaşı mı söylemiş, albay mı söylemiş, ordu komutanı mı emir vermiş, bunlar kendi aralarındaki kendi yapmış oldukları işten birileri 'nasıl daha az ceza alırız' veya da kurtulabilirizin gayreti içerisindeler. Ama inşallah adaletimiz gerçekten samimi bir şekilde yerini bulacak ve bu ülkede 249 tane kardeşimizin, bu toprakları vatan bilen insanlarımızın kanlarını bu topraklar için akıtmış oldukları o şehitlerimizin bir damla kanını dahi bunlara bırakmayacağız. ve bizde hem şahsımız hem de partimiz adına hem teşkilatlarımız adına bizde bu davanın takipçileri olacağız. İnşallah en kısa sürede de bu dava sonuçlanacak ve bunlar en ağır şekilde cezalandırılacak. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamış olacak."

Görüntü Dökümü

---------------

-Ak Partili il başkanın açıklaması

Haber: MALATYA/DHA

=======================================================

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ EİTAN NAEH: TERÖRİSTLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ÜLKELER TERÖRİSTLERDEN KURTULMALI

İSRAİL'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, Katar'a yönelik Körfez ülkelerinin yaptırım kararına ilişkin, "Teröristlere ev sahipliği yapan ülkeler teröristlerden kurtulmalı" dedi.

Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi ve Adana Ticaret Odası'nı ziyaret eden İsrail Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, sonrasında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Büyükelçi Eitan Naeh, Türkiye ve İsrail arasında ekonomiden akademiye, her alanda ilişkileri daha da geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Gazetecilerin Katar'a yönelik Körfez ülkelerinin yaptırım kararı, Türkiye - İsrail ilişkileri ve İncirlik Üssü'ne ilişkin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Eitan Naeh, şunları kaydetti: "Teröristlere ev sahipliği yapan ülkeler teröristlerden bir an önce kurtulmalı. Son dönemde Katar'ın Arap ülkeleriyle arasında spesifik olarak ne geçtiğini, şu an ki duruma neyin yol açtığını bilmiyorum ama genel bir tabirle söyleyecek olursak teröre bu şekilde ev sahipliği yapmak barışın önündeki engellerden birisidir. İncirlik ile İsrail'in bir alakası olmadığı için bu konuyla ilgili yorum yapmak doğru değil. Türkiye'nin müttefikleriyle birlikte olayı çözeceğine inanıyorum. İsrail'in İncirlik Üssü'nü kullanmayla ilgili bir talebi yok. Benim göreve başlamam da İsrail Türkiye ilişkilerinin normalleştiğini gösteriyor."

Görüntü Dökümü

------------------------

Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin tabelası

İsrail Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'ın cemeyette karşılanması

İsrail Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'ın basın açıklaması

SÜRE: 02'24"    BOYUT: 146 MB

Haber -Kamera: Yusuf BAŞTUĞ-Eser PAZARBAŞI/ADANA,

========================================================

Akaryakıt istasyonlarından hırsızlığa gözaltı

MANİSA'nın Soma İlçesi ile Balıkesir arasındaki yol güzergahında bulunan 3 akaryakıt istasyonunun market bölümünden çok sayıda sigara çalan kar maskeli 4 şüpheli'den 1'i Turgutlu ilçesinde jandarma tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Diğer üç şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Soma- Balıkesir karayolu güzergahı üzerinde bulunan akaryakıt istasyonlarına geçen 2 Haziran gecesi saat 03.00 ile 04.30 saatleri arasında plakasız otomobille gelen maskeli 4 kişi, market bölümündeki görevlilerin uyumasını fırsat bilerek raflardaki çok sayıdaki sigarayı çaldı. 1.5 saat içinde 3 akaryakıt istasyonunun market reyonundan çeşitli markalarda toplam 30 bin liralık sigarayı çaldıkları belirlenen kar maskeli hırsızların, güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği anlaşıldı. Akaryakıt istasyonu görevlilerinin polis ve jandarmaya şikayetçi olduğu şüphelilerin aynı yol güzergahı üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun market reyonuna ise kilitli olan kapısını açamadıkları için giremedikleri yine güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi. Kamera görüntülerinden rahat tavırlarıyla dikkat çeken maskeli hırsızların yakalanması için polis ve jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Şüphelilerin 1669 paket sigara, 20 çakmak, 3 parfüm ve kasadaki 30 TL'yi çaldığı Soma'nın Yağcıllı Mahallesi'ndeki Keçeciler Akaryakıt İstasyonu'nun güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelilerin plakası sökülmüş olan Wolkswagen Jetta marka bir otomobille kaçtıklarını belirleyen jandarma, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Bir süre sonra şüpheli otomobilin bir oto kiralama firmasından R.G. tarafından kiralandığı tespit edildi. Üzerinde GPS cihazı takılı olan Manisa plakalı otomobilin Turgutlu İlçesi'nde olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile irtibata geçildi. Jandarma, dün (pazartesi)öğlen saatlerinde Turgutlu ilçe merkezinde aracı durdurup, R.G.'yi gözaltına aldı. Savcılıktan alınan izinle otomobilde parmak izi incelemesi yapıldı. Parmak izi incelemesi sırasında otomobilde ele geçirilen bir bıçak, bir boru anahtarına el konuldu. R.G.'nin üzerinde de çaldıkları sigaraların satışından elde etikleri sanılan 6 bin 175 lira 25 kuruş para, çalınalardan olduğu anlaşılan bir çakmak ve bir USB bellek ele geçirildi. Soma İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edilen R.G., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Jandarma, diğer üç şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Hırsızlık yapılan diğer iki akaryakıt istasyonunun ise Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Soma'daki akaryakıt istasyonunun marketinden hırsızlık anı güevinlik kamerası görüntüleri

Haber: Şevket YILMAZ/ SOMA (Manisa),

================================================

VALİ AKSOY, KOMUTANLARLA BİRLİKTE OPERASYON BÖLGESİNDE (EK)

10 BİN ASKERİN KATILDIĞI OPERASYONUN ALANI GENİŞLİYOR

DİYARBAKIR'ın 6 ilçesine bağlı 104 köyde 19 Nisan tarihinde başlayan ve 18 taburdan oluşan 10 binin üzerinde güvenlik görevlisinin katıldığı operasyon sürüyor. Daha önce gidilmeyen dağılık, kayalık ve ormanlık alanlardaki en ücra vadilere kadar giden güvenlik güçleri, gece ve gündüz, bölgede olduğu değerlendirilen terör unsurlarını takip ediyor.

19 Nisan'da 6 ilçeye bağlı 104 köyü kapsayan bin 528 kilometrerakelik alanda düzenlenen Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonun kapsamı daha da genişledi. Örgütün yıllarca hem finans kaynağı hem de, yeni katılan militanlarının eğitimini yaptığı Lice, Hani, Hazro, Kulp, Kocaköy ve Dicleolmak üzere 6 ilçe kırsalını didik didik arayan güvenlik güçleri, teröristlere göz açtırmıyor.

Terör unsurların kalabileceği değerlendirilen sığınak ve barınakların imha edildiği operasyonlarda, terör örgütünün finans kaynağı olan uyuşturucu tacirlerine de gözaçtırmıyor. Yıllarca kimsenin girmediği derin vadi ve sarp, ormanlık ile kayalık alanda ilerleyen güvenlik geçleri geceyi de dağlarda geçiriyor. Coğrafik şartlarla uyum içerisinde terör unsurları takip eden güvenlik güçleri, terörle mücadele konusunda da bölgedeki sivil vatandaşların zar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Alınan güvenlik önlemleri

Operasyonun yapıldığı bölge

Mevzide bekleyen askerler

Arazide silahlı ilerleyen askerler

Muhabir anonsu

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Ahmet ÜN/LİCE (Diyarbakır), -

======================================

DENİZDE BULDUKLARINI KIYIDA SERGİLEDİ

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde 27 yıldan bu yana her Çevre Günü'nde deniz temizliği yapan balıkadam Çetin İşten, denizde bulduklarını kıyıda sergileyerek dikkatleri çekti.

Dünya Çevre Günü nedeniyle deniz temizliği yapan çevre gönüllüsü Çetin İşten bugün sabah saatlerinde Ayvalık Belediye binası önünden denize daldı. Sahildeki çay bahçelerinde oturan vatandaşların meraklı bakışları altında 1 saat süren temizlikte İşten, denizden, bir araç lastiği, bir scooter, cam şişeler, teneke kül tablası ve çok sayıda plastik atık çıkardı. 3 çuval çöpü kıyıda sergileyen İşten'e dalgıç Tayfun Tarı ile birlikte S.S. Ayvalık Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi İkinci Başkanı İsmail Duman ile Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Halil Coşkun ve Metin Küren de eşlik etti. Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği temsilcileri 'Beni yok etme' yazılı pankart açtı. 27 yıldır iç limana dalarak 1 saat deniz temizliği yaptığını söyleyen Çetin İşten, "Ben denize aşığım. Günler, yıllar geçtikçe denizimiz çok kirlendi. Biz bu denizi atalarımızdan, dedelerimizden temiz bulduk, çocuklarımıza yarın temiz kalsın. Elinizde yanık sigara dahi olsa çağırın beni o sigarayı cebime atın ama bu güzel denize atmayın. Deniz artık can çekişiyor. 30 yıl önce biz burada denize girerdik. Şu anda üstünü ne kadar berrak görseniz de altı çok bulanık ve ben bir hafta temizlemeye kalksam buradan bir TIR çöp çıkar" dedi.

"AYVALIK MAVİ KALSIN"

Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu üyesi Halil Coşkun,denize sahip çıkılması açısından bu temizliğin farkındalık yaratacağını söyleyerek, "Ayvalık'ta kanalizasyonlarımız iç denize akıyor, arıtma çalışmıyor. İnsanlar bu güzelliği izlerken çöpler bunu katlediyor. Ayvalık halkı hassastır, denizini temiz tutar ama bazen kolaylık olsun diye çöpler denize atılabiliyor. Ayvalık mavi kalsın" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Dalışa hazırlıktan görüntü,

-Dalıştan görüntü

-Çetin İşten ile röp,

-Çevre Derneği üyesi Halil Coşkun ile röp,

-Denizden çıkartılan atıklardan görüntü.

Haber - Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir),

===========================================

RİTİM ATÖLYESİ'NDEN MUHTEŞEM KONSER

YALOVA'da "Aksa ile Gelişim Atölyesiö çerçevesinde dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz tarafından eğitilen öğrencilerin konseri büyük beğeni topladı.

Yalova'da bulunan dünya devi Aksa Akrilik, Okay Temiz'in "Ritim Atölyesiö eğitimlerini Yalovalı öğrencilerle buluşturdu. Proje kapsamında 3 ay boyunca Okay Temiz'den perküsyon eğitimi alan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu, Kılıç Ortaokulu ve Hürriyet Ortaokulu öğrencileri, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde muhteşem bir konser verdi. Öğrenciler, ailelerinin de izlediği gösteride, klasik caz ritimlerini geleneksel Türk ritimleriyle buluşturan eserlerde ritim tuttu ve hünerlerini sergiledi. 11-13 yaş aralığındaki 75 öğrenciden oluşan ekibin konseri öncesi konuşan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, "Böyle bir organizasyona imza atan Aksa'yı yürekten kutluyorum. Seneye bu organizasyonda birlikte çalışmayı da çok isteriz. Okay Temiz gibi büyük bir ustayı Yalova'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı. Güner'in ardından söz alan Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Halil Dal ise şunları kaydetti: "Aksa ile imzaladığımız Okay Temizle Ritim Atölyesi projesi kapsamında düzenlenen organizasyonunun bugün ilk konserini izleyeceğiz. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak talep edilen her konuda destek verdik. Öğrencilerimiz dünyaca ünlü ustamız Okay Temiz'le birlikte çalıştılar. Biz sadece öğrencilerin akademik başarısını değil, sosyal, sportif ve sanatsal yönlerini geliştirmesini de önemsiyoruz. Öğrencilerimiz bugün burada çok güzel bir çalışmayı bizler için sergileyecekler. Aksa'yı da bu tür sanatsal faaliyetlere destek verdiği için kutluyoruz. Ancak biz Aksa'nın ilimizde bir spor lisesi ve bir güzel sanatlar lisesinde de yer almasını istiyoruz. Zira Aksa çok büyük bir kuruluş. Kamuoyundan da böyle bir beklenti var." Konser esnasında konuşan Okay Temiz ise, "Biz bu çalışmaları okullarda yapmaya ve ritim ekiplerini okullarımızda da yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye'de bu konuda ciddi destek görüyoruz. Aksa da bu konuda öncü bir kuruluş. Onların verdiği eşsiz desteklerle bugün 75 öğrencimizden oluşan bu ekiple karşınızdayız. Umarız aylar süren çalışmalarımız sonrasında ortaya çıkan eseri beğeneceksiniz. Biz çalışmalarımızı sürdürecek ve öğrencilerimize ritmi sevdirmeye devam edeceğizö diye konuştu. Ardından öğrencilerden oluşan ekiple birlikte salonu dolduranlara unutulmaz bir ritim konseri sunan Okay Temiz ve öğrencileri, tam not aldı. Konser sonrasında öğrenciler Okay Temiz'e plaket takdim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Konserden genel görüntüler

(SÜRE: 01.34)   (BOYUT: 50 MB)

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement