Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Tunceli'de bulunan cesedin kayıp öğretmen olabileceği tahmin ediliyor TUNCELİ Valiliği, Erzincan Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde bir erkeğe ait ceset bulunduğunu açıkladı.

12.07.2017 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de bulunan cesedin kayıp öğretmen olabileceği tahmin ediliyor

TUNCELİ Valiliği, Erzincan Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde bir erkeğe ait ceset bulunduğunu açıkladı. Vali Tuncay Sonel, cesedin 19 Haziran günü PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olma ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 12 Temmuz 2017 günü saat 12.20 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolu 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde erkek bir şahsa ait olduğu anlaşılan ceset bulunmuştur. Tespit edilen ceset yapılacak ön otopsi işlemine müteakip Malatya Adli Tıp Kurumu'na sevk edilecektir. Ceset üzerinde yapılacak olan DNA incelemesi işleminin akabinde kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır denildi.

Konu ile ilgili DHA muhabirinin sorularını cevaplayan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bölgede herhangi bir kayıp erkek ihbarı ve şikayeti alınmadığını belirterek, cesedin 19 Haziran günü Tunceli-Erzincan karayolunun 46'ncı kilometresinde kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olabilme ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Cesedin Pülümür Çayı'nın kıyısına vurmuş şekilde bulunduğunu belirten Vali Sonel, Ceset tahribata uğradığı için tanınmaz bir halde. Bu da uzun süredir suda kaldığını gösteriyor. Bulunan erkek cesedi otopsi sonrası Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ailesinden alınacak DNA örneği ile yapılacak karşılaştırma sonucunda kesin kimlik tespiti yapılacak. Ceset vatandaşların ihbarı sonucu bulundu dedi.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görev yapan ve memleketi Gümüşhane'ye gitmek üzere yola çıkan öğretmen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran günü Tunceli- Erzincan karayolunu kesen PKK'lı teröristler tarafından, aracı yakıldıktan sonra kaçıldı. PKK terör örgütü daha sonra öğretmen Yılmaz'ı şehit ettiklerini açıklarken, jandarma timleri Yılmaz'ın bulunması için operasyon başlatmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (ARŞİV)

------------------

-Operasyondan görüntüler

-Kayıp öğretmenin babasının açıklamaları

Haber-Kamera: TUNCELİ,

================================

Bakan Çelik, buğday fiyatlarını açıkladı(2)

BAKAN ÇELİK: "MİLLET HASAT ETMEYİDE, HAŞAT ETMEYİ DE İYİ BİLİR"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik. Konya'da katıldığı 'Hasat Bayramı'nda, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin meydana inip, darbeyi bastırdığını belirtti. Milletin hasat etmeyide, haşat etmeyi de iyi bildiğini ifade eden Bakan Çelik, "Milletimiz o gece Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi ateşi resmen göğsünde söndürdü. Milletimiz, hasat etmeyi de iyi bilir ihanet içinde olanları haşat etmeyi de çok iyi bilir." dedi.

Gıda ve tarımın önemine değinen Bakan Çelik, Katar'da yaşananları örnek göstererek şunları söyledi:

"Binalarınız kaç kat yüksek olursa olsun, teknolojiniz ne kadar gelişmiş olursa olsun, kasalarınız ne kadar dolu olursa olsun, marketlerin rafları boşaldığında dolduracak bir şeyiniz yoksa böyle bir coğrafya ve imkana sahip değilseniz, bunu dolduracak ülkeyi arar durursunuz. Bunun için bu önümüzdeki süreçte tarımın ve gıdanın önemi her gün daha da artacaktır. Bundan dolayı Avrupa Birliği ülkeleri tarımın geleceğini gördükleri için destek açısında AB bütçesinin yüzde 40'ı çok rahat bir şekilde tarıma tahsis edilmektedir."

İTHAL BUĞDAY SÖZ KONUSU DEĞİL

Buğdayın ithal edilmesi konusuna değinen Bakan Çelik, "Son gümrük vergisi düzenlemesinin yerli ürün fiyatlarına göre ithalatı cazip kılması falan mümkün değildir. Bir psikolojik ortam oluşturuluyor. İthal buğdayda yüzde 45'lik bir oran var. Bu yüzde 45'lik oran bizim piyasada şuanda cereyan eden rakamların çok çok üzerinde. Böyle bir ithallik söz konusu değil. Ama sektörün içinde olan birçok kişi de sanki ithal buğday gelecekmiş de, yerli buğday ve yerli üretici mağdur edilecekmiş gibi bir yaklaşımı sergilemeye çalışıyorlar. Böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını belirtmek istiyorum. Kimse Türkiye'nin ithal cenneti olacağını falan beklemesin. Biz burada kale gibi bütün üreticilerle duruyoruz. Kesinlikle buna müsaade edilmeyeceğini, üzerine basa basa söylüyorum. Bizim görevimiz üreticiyi korumaktır. Spekülatörlere karşı mücadele etmektir." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Bakan Çelik'in açıklamaları

Haber-Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ/ KONYA,

===========================================

Tutuşan ısı yalıtımı apartmanı yaktı

SİVAS'ta mahalle arasında apartmanın yüzeyine püskürtülen ısı yalıtım maddesinin tutuşması sonucu 5 katlı binayı alevler sardı. Panik ve korkuya neden olan yangında maddi hasar oluştu.

Olay akşam 18.30 sıralarında Yeni Mahalle, Battalgazi Caddesi üzerindeki 5 katlı Emmioğlu Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre caddede oyun oynayan çocukların otları tutuşturmasıyla binanın dış yüzeyine ısı yalıtımı için uygulanan poliüretan köpük malzemesi tutuştu. Çevredeki mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile müdahale etmeye çalıştığı yangın için itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Bu sırada rüzgarın etkisi ile alevler bir anda tüm binanın duvarını sararak üst katlara kadar ulaştı. Binada yaşayan kişiler tahliye edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, iddiaya göre önce caddenin bulunduğu yere farklı istikametten gelince, kapan nedeni ile giriş yapamadı. Caddenin diğer tarafından giriş yapmak zorunda kalan ekipler, gecikmeli olarak yangına müdahale edebildi. Ancak kısa sürede büyüyen alevlerin etkisi ile binanın en üst katında bulunan Yalçın Y.'ye ait apartman dairesinin teras kısmı tamamen kül oldu. Alt katlarda bulunan dairelerde alevlerden etkilendi. İtfaiyenin müdahalesi ile yaklaşık 1 saatte söndürülen yangında binada maddi hasar oluştu. Yangın nedeni ile şoka giren daire sahiplerinden İlkay Y.'ya sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında ise bir itfaiye eri sol el parmağından hafif şekilde yaralandı. Görgü tanıkları itfaiyenin olay yerine yaklaşık yarım saat sonra geldiğini iddia etti. Mahalle halkını sokağa döken yangınla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Binayı saran alevlerin görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Yangını izleyen meraklılar

-Dire sahibi kadının üzüntüsü

-Binada oturan yaşlı adamın üzüntüsü

-Müdahaleden görüntüler

-Mahalle sakinlerinin konuşmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN/ SİVAS,

======================================

Batman Üniversitesi eski Rektörü Uluçam tutuklandı.

FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Cumartesi günü gözaltına alınan Batman Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Batman Üniversitesi'nde iki dönem rektörlük yapan ve halen Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekilliği ile Hasankeyf kazı heyeti başkanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Cumartesi günü Hasakeyf'te devam eden arkeolojik kazı çalışmalarını incelediği sırada gözaltına alındı. 4 günden bu yana Batman Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Uluçam, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan Uluçam, daha sonra tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimi tarafından yeniden sorgulanan Uluçam, "Terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak, Batman Cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Uluçam'ın sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/ BATMAN,

==============================================

PKK'lılar, Tunceli-Pülümür karayolunda araç yaktı

PKK terör örgütü mensupları, bugün saat 13.00 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolu Kocakoç Köyü mevkiinde yol keserek bir kamyoneti yaktı.

Tunceli Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "12 Temmuz 2017 günü saat 13.00 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolu Kocakoç Köyü mevkiinde, yol silahlı ve teçhizatlı 2 terör örgütü mensubu tarafından kesilmiş ve bölgeden geçmekte olan kamyonet tipi araç teröristler tarafından yakılmıştır. Olayın öğrenilmesine müteakip bölgeye itfaiye ekibi ve İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı birlikler sevk edilmiş, ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucu yanan araç söndürülmüştür. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatılmıştır" denildi.

Haber: TUNCELİ,

=======================

Konya'da DEAŞ'ın hücre evine baskın: 5 terörist ölü ele geçti (7)

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konya'da 5 teröristin öldürüldüğü terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik düzenlediği operasyanla ilgili DEAŞ üyesi A.Y.'ye evi kiralayan bir emlak firmasında görevli 3 kişi gözaltına alındı.

Haber: Mehmet Kayhan YILDIZ/ KONYA,

====================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement