Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Şemdinli'de çatışma: 1 polis şehit olduVALİLİK AÇIKLAMA YAPTI HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Özel Harekat Şube'den 1 polis şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

06.08.2017 10:17

Şemdinli'de çatışma: 1 polis şehit oldu

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Özel Harekat Şube'den 1 polis şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Şemdinli İlçesi'ne bağlı Altınsu Köyü'nde operasyonu sürdüren Jandarma ve Emniyet Özel Harekat Şube timleri ile PKK'lı teröristler arasında dün gece çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir polis şehit oldu, bir güvenlik görevlisi de yaralandı. PKK'lı teröristlere yönelik hava destekli operasyonlar sürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 1 polis memurunun şehit olduğu çatışma ile ilgili Hakkari Valiliği açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şunlara yer verdi: "6 Ağustos 2017 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Kilise Tepe Mevkii su deposu civarında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit olmuştur, 1 polis memuru ise hayati tehlikesi bulunmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı polis memurunun tedavisi sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Görüntü Dökümü

------------------------

-ARŞİV

-operasyon görüntüleri

-detaylar

Haber: HAKKARİ, -

=======================================

Adana'ya şehit ateşi düştü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde dün gece PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Erhan Konuk'un Adana'nın Pozantı İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Şehidin ilçe merkezinde oturan ailesine şehitlik haberi sabaha karşı 04.30'da verildi.  Eve giden Pozantı İlçe Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ve İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Kılıç, annesi Nuray Konuk'a oğlunun şehitlik haberini verdi. Şehidin kamyon sürücülüğü yapan babası Fehmi Konuk ise acı haberi Afyonkarahisar yolunda aldı. Fehmi Konuk, buradan yanındaki muavini yardımı ile Adana'ya dönüşe geçti. Şehit  Erhan Konuk'un, Görkem Nur Ayaz ile sözlü olduğu, Kurban Bayramı'nda izinli gelip Pozantı'da nişan yapmayı planladığı belirtildi.

HAYATIMIN EN ZOR ANLARINDAN BİRİ OLDU

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, şehit haberini verirken hayatının en zor anını yaşadığını söyledi. Tengir, "Bugün sabaha karşı meslek hayatımın en zor anlarından birini yaşadım. Ailemize bu haberi vermek çok zor oldu. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

Şehidin cenazesinin, bugün yapılacak törenin ardından Pozantı'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şehidin evinin önüne gelen yakınları

Şehidin ablasını gelinliği ile evden çıkarması

Şehidin nişanlısı ile dans etmesi

Genel görüntü

Haber-Kamera: Malik GÖDELİNER/(POZANTI)ADANA,

======================================

Yolcu otobüsü devrildi: 26 yaralı

KAYSERİ'de meydana gelen trafik kazasında Van'a giden yocu otobüsü devrildi. Kazada 26 kişi yaralandı.

Kenan Akbaş (42) yönetimindeki 65 EK 765 İstanbul'a Van gitmekte olan yolcu otobüsü Kayseri- Malatya karayolunun 25. Kilometresi Kamber mevkiinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazanın ardından kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Devrilen otobüs içerisinde sıkışan yolcular polis, jandarma, UMKE yardımıyla aracın tavan kısmındaki havalandırma boşluğundan ve kırılan pencerelerden çıkarıldığı kazada, 26 kişi yaralandı. Yararlılar olay yerine gelen ambulanslarla Kayseri'deki hastanelerde tedavi altına alındı. Jandarma kaza ile ilgili soruşturma açarken, otobüs içindeki yolcular, sürücünün uyarılara rağmen uyuduğunu söylediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza yerinden fotoğraflar

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil görüntü

Detay görüntü

Haber: Yasin DALKILIÇ- Kamera: KAYSERİ, DHA

============================================

FETÖ sanığı: ByLock'u ölen babam kullanmış olabilir

ERZURUM'da FETÖ/PDY'ye üye olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasıyla yargılanan öğretmen Mustafa P. ByLock'u hiç kullanmadığını, nasıl bir program olduğunu dahi bilmediğini öne sürerek, "20 Ocak 2017'de ölen babam Memet P.'nin bu programı indirmiş olabileceğini düşünüyorum. Çünkü babam bana, arkadaşı Davut ile bir program üzerinden mesajlaştığını ve konuştuğunu söylemişti"  diye savunma yaptı.

Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde FETÖ'ye ait dershanede Fen Bilgisi öğretmenliği yapan, Artvin'de de yine örgüte ait yurtta çalışan Mustafa P., örgüt üyesi olduğu iddiasıyla geçen 8 Haziran'da tutuklandı. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u 19 Mayıs 2015'de cep telefonuna indirdiği tespit edilen Mustafa P.'nin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Mustafa P.'nin Bank Asya'ya para yatırdığına yer verildi. İddianamede Mustafa P.'nin karakolda vermiş olduğu ifadesinde etkin pişmanlıktan faydalanmak istediği, ancak savcılıkta FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi olmadığını belirterek vazgeçtiği belirtildi.

İŞ BULAMADIĞI İÇİN DERSHANEDE ÇALIŞMIŞ

Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadesinde suçlamaları reddeden Mustafa P. kendini şöyle savundu: "Fetullah Gülen ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile hiç bir irtibatım yok. Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS'de başarısız olunca ve maddi durumum iyi olmadığından Erzurum'un Aşkale İlçesi'ndeki Fem dersanesinde bir yıl boyunca Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptım. Dersane yöneticileri ile anlaşamadım, KPSS sınavına da hazırlandığım için buradan ayrıldım. O yıl girdiğim KPSS'yi kazanamayınca işsiz kaldım. Babamın arkadaşı Davut'un referansı ile örgütün Artvin'deki yurdunda 7 ay daha görev yaptım. Buradan ayrıldım ve yine KPSS'ye çalıştım. Yine kazanamayınca kardeşlerimle birlikte çiftçilik yapmaya başladım. 2014 yılında açtırdığım Bank Asya'daki hesabımı aktif olarak kullanmıyordum. Hayatım boyunca bu hesabı bir kez kullandım. 3 günlüğüne memleketten gelen hayvancılık parası 5000 TL'yi çalınmaması için buraya  yatırdım. ByLock'u hiç kullanmadım, nasıl bir program olduğunu dahi bilmiyorum. 20 Ocak 2017'de ölen babam Memet P. tarafından bu programın indirilmiş olabileceğini düşünüyorum. Çünkü babam, bana arkadaşı Davut ile bir program üzerinden mesajlaştığını ve konuştuğunu söylemişti. Bu program ByLock olabilir."

Haber: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, -

==========================================

260 öğrencinin alınacağı sınava 2 bin 260 başvuru

BİNGÖL Üniversitesi'nde açılan Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu, (BESYO) bu yıl ilk kez öğrenci alacak. 260 öğrencinin alımı için açılan özel yetenek sınavına 2 bin 260 öğrenci başvurdu.

Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun üç bölümüne 2017-2018 akademik yılında ilk kez alınacak öğrenciler için özel yetenek sınavları başladı. 1-8 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılan sınavlar, Bingöl Üniversitesi kapalı spor salonunda gerçekleştiriliyor. BESYO'ya girecek 260 kişilik kontenjan için 8 gün sürecek özel yetenek sınavlarına 2 bin 260 kişi başvurdu. Sınavın ilk iki gününde kadın adaylar yarışırken, son 6 günde erkek adaylar başarılı olmak için yarışacak. Yapılan sınavlarda başarılı olan 260 kişi yüksekokula girmeye hak kazanacak. Öğrenci alımı işin oluşturulan 23 kişilik sınav komisyonu, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ile Bingöl Üniversitesi BESYO öğretim elemanlarından kuruldu. Bünyesinde; 'Antrenörlük Eğitimi', 'Spor Yöneticiliği Bölümü', 'Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği' bölümleri bulunan BESYO'nun, 2017-2018 akademik yılında 'Antrenörlük Eğitimi Bölümü'ne 100 öğrenci, 'Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne 60 öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü'ne ise 100 öğrenci alınacak. Böylece eğitime başladığı ilk yılında BESYO'nun üç bölümüne 260 öğrenci alınmış olacak.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Taşkesen, "Yüksekokulumuza Türkiye'nin dört bir yanından başvurular yapıldı. İlk iki gün kız öğrencilerimiz yarıştı. Son 6 gün de erkek öğrencilerimiz yarışıyor. Hocalarımız çok büyük emekler harcıyorlar. Sınav, adil olarak yapılıyor. Sınavlarımızı internet ortamında canlı olarak yayınlıyoruz. Kimsenin hakkının yenmesi söz konusu değil. Anne ve babalar isterlerse Bingöl'e de gelebilirler. BESYO bulunan il ve üniversitelerde sosyo kültürel alanda gelişmeler yaşanıyor. Takribi 6 bin insan, 3 haftadan beri Bingöl'de bulunuyor. Bingöl'ün her anlamındaki hayatınca canlılığı görebiliyorsunuz. Otel ve lokantalarımızda yer yok. Sosyal hayatın canlılığını görebiliyorsunuz. Bu şehre bir renklilik geldiğini gördük."diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Bingöl Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'ndan detaylar,

-Adayların parkurda yarışmaları

-Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Taşkesen'in açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

====================================

Pompalı tüfekle soygunu alarm butonu önledi

BURDUR'da pompalı tüfekle kuyumcuyu soymak isteyen kasklı şüpheli, kuyumcunun alarm butonuna basmasıyla panikleyerek kaçtı. Şüphelinin peşine düşen polis olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı.

Burdur Gazi Caddesi Eski Vakıf İşhanı'ndaki Serhan Çiçek'e ait kuyumcu dükkanına dün saat 08.00 sıralarında başında motosiklet kaskı, elinde pompalı tüfekle gelen bir kişi, işyeri kapısının kilitli olması üzerine tüfeğin dipçiğiyle cama vurarak işyeri sahibinden kapıyı açmasını istedi. İşyeri sahibinin alarm butonuna basmasıyla paniğe kapılan H.D. geldiği istikamete koşarak kaçtı.

Burdur Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Masası ekipleri çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceledi. Ekipler 6 saatlik bir çalışmanın ardından olayla ilgili 18 yaşındaki H.D. ile 19 yaşındaki Z.D.'yi bir otelde yakalayarak gözaltına aldı.

İşyeri sahibi Serhan Çiçek, "Saat 08.00'de kapı içeriden kilitliyken vitrine malları diziyordum. Elinde pompalı tüfekle gelen bir kişi kapıyı açmamı istedi. Ben de alarm butonuna basınca paniğe kapılarak geldiği istikamete kaçtı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

İşyeri dış görünüş,

Palas sokak

Güvenlik kamerası görüntüleri

Röp: Serhan Çiçek

Emniyet Müdürlüğü dış görünüş

H.D.'nin emniyete getirilişi

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

============================================

Bakan Demircan: Milletimiz her şeyin iyisine layık

Kayseri Develi ilçesindeki devlet hastanesi temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Sağlıkta dönüşümün tamamlandı ve artık değişim başladı. Türkiye'de üretilemeyen ürünü almamız için bize getirecek kişiye o ürünün üretiminin Türkiye'de yapılmasını isteyeceğiz. Milletimiz hizmetin en güzeline layıktır. Donanımın en gelişmişini ülkemize getireceğiz. İnsan unsurunu asla gözardı etmeyeceğiz. Hizmeti alanların memnuniyeti ile verenlerin memnuniyeti üst seviyede olsun. Ülkemiz, diğer hizmet alanlarının gelişmesi için hükümetimiz üzerine düşüne yapıyor. Türkiye sağlık, eğitim ve birçok alanda hamleler yaptı ve yapmaya devam edecektir. Önceden bizden öncekilerle mukayese ediyor idik. Ancak, şimdi kendimiz ile yarışmamız lazım" dedi.

' MAHKEMELERDE  AZICIK ERKEK  OLUN "

Temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, FETÖ'den yargılananların mahkemelerde tuhaf sözler sarfettiklerine dikkati çekerek " Ülkemizin başına yıllardır bela olan PKK'dan bu ülkeyi kurtardık. Milletimizin ihtiyacı olan tüm hizmetleri gerçekleştirdik. Sonrasında FETÖ belası ile uğraştık.  Eğer, onlar başarılı olsa idi,şimdi Türkiye paramparça idi. Sırıtık yüzle kapımıza geldiler ve insanlarımızı kandırdılar. Bunların gerçek yüzü, içlerindeki canavar 15 Temmuz'da çıktı. Satıldıklarını bir gecede gördük. O kurşun yağdıranlar, şimdi mahkemelerde tuhaf şeyler söylüyorlar. Bombayı atanlar, uçakları uçuranlar tesadüf olduğunu söylüyorlar. Her şeyi yaptınız bari mahkeme de azıcık erkek olun yaptıklarınızı söyleyin."

'ATT'LER ATAMA BEKLİYOR' PANKARTI

Temel atma töreninde Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu Sevgi Öztürk, Sağlık Bakanı Demircan'ın konuşma yaptığı sırada 'ATT'ler atama bekliyor' pankartı kaldırdı.  Polis, pankartı genç kızın elinden aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Temeli atılacak hastane görüntü

Bakan Mehmet Özhaseki konuşması

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın konuşması

Temel atma töreni

Detay görüntü

Haber: Oktay ENSARİ- Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

=========================================

Balıkesir'de 30 dekarlık alan küle döndü

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, çobanların yeni otlar çıkması için çıkarttığı iddia edilen yangında yaklaşık 30 dekar sazlık ve otluk alan zarar gördü. Altınkum Plajı'na 200 metre uzaklıktade çıkan yangında, çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan alanda yaşayan canlılar da zarar gördü.

Yangın, akşam saatlerinde Altınkum Mahallesi Işık yolu yakınlarındaki sazlık ve otluk alanda çıktı. Burhaniye'nin Ören ile Edremit'in Altınkum Mahallelesi'ni birbirine bağlayan ve oldukça işlek olan ara yolda çıkan yangın, çevrede panik yarattı. Alevleri gören çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki 5 arazöz, alevlere müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangında, çeşitli kuş türlerine de ev sahipliği yapan yaklaşık 30 dekarlık alan küle döndü. Yangını, hayvanların kuru ot yememesi nedeniyle, yerine yenilerinin çıkmasını isteyen, civarda küçükbaş hayvan otlatan çobanların çıkardığı ileri sürülürken, yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Haber: EDREMİT (BALIKESİR)

=============================================

Antik kentteki cadde ayağa kaldırılacak

DENİZLİ'nin Eskihisar Mahallesi'ndeki UNESCO Geçici Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Loadikya Antik Kenti'nde, 1500 yıl önceki depremde yıkılan Anadolu'nun en büyük stadyumuna ulaşımı sağlayan 'Stadyum Caddesi', Merkezefendi Belediyesi'nin yaklaşık 1 milyon liralık desteğiyle ayağa kaldırılacak. İncil'de adı geçen 7 kiliseden birisinin de bulunduğu antik kent, Roma döneminin en büyük hamamı, gladyatör dövüşleri ve spor müsabakalarının yapıldığı stadyumla dikkat çekiyor.

Roma Dönemi'nde Anadolu'nun en büyük metropol kenti olan ve depremlerle yıkılan Merkezefedi İlçesi Eskihisar Mahallesi'ndeki Laodikya Antik Kenti'nde kazı çalışmaları, Prof.Dr. Celal Şimşek başkanlığında sürdürülüyor. Kazı çalışmalarında 1500 yıl önceki depremde yıkılan bölümler, toprağın altında gün yüzüne çıkarılarak ayağa kaldırılıyor.

İmparatorlara ait heykeller başta olmak üzere çok sayıda değerli tarihi eserler de gün yüzüne çıkarılıyor. İncil'de adı geçen 7 kiliseden birisinin de bulunduğu antik kentte, Anadolu'nun en büyük stadyumuna ulaşımı sağlayan stadyum caddesi de sütunlarıyla birlikte ayağa kaldırılacak. Kazı çalışmaları kapsamında caddenin depremden önceki haline getirilmesi için Laodikya kazı heyeti tarafından hazırlanan proje, Merkezefendi Belediyesi tarafından kabul edildi. Merkezefendi Belediyesi, caddenin ayağa kaldırılması için kazı çalışmalarına yaklaşık 1 milyon lira destek sağlayacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu ve başkan yardımcıları, Laodikya Antik kentine giderek, ayağa kaldırılacak stadyum caddesinde inceleme yaptı, kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek'den bilgi aldı. Başkan Subaşıoğlu, caddenin belediyenin desteğiyle ayağa kaldırılacağını belirterek, şöyle dedi: "Kazı heyeti başkanlığıyla birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında stadyum caddesini gün yüzüne çıkaracağız. Geçtiğimiz dönemde Laodikya kilisesi ortaya çıkarılmıştı. Biz de antik kentin stadyumuna giden ve ticari bir cadde olan stadyum caddesini ortaya çıkaracağız. Bütün vatandaşlarımızı bu antik kenti görmeye davet ediyorum. Burası çok önemli bir antik şehir. Tiyatrosuyla, stadyumuyla, kilisesiyle, ticari alanlarıyla, toplanma merkezleriyle antik çağdan günümüze kalmış çok önemli bir şehir. Biz de belediye olarak bu antik şehrin önemli alanlarını ortaya çıkarmak için projeler yaparak destek vermeye devam edeceğiz. Belediye olarak sadece caddenin ortaya çıkarılması için 1 milyon lira kaynak sağladık."

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ise, antik kente belediyenin verdiği desteğin çok önemli olduğunu, bu destekle ortaya çıkarılacak olan caddenin dünya kültür mirasına kazandırılacağı söyledi. Şimşek, o dönemde yaşanan depremle yıkılan caddenin 1500 yıl sonra tekrar hayat bulacağını belirterek, şöyle dedi: "Laodikya antik kentini 2013 yılında UNESCO Geçici Dünya Kültür Mirası listesine soktuk. Suriye caddesinden ayrılan batı kısmındaki stadyum caddesi bizim için çok önemli bir arter. Stadyum caddesi, güney hamam kompleksine ve Anadolu'nun en büyük hamamı ve bunun yanında Anadolu'nun en büyük stadyumuna bağlanan çok önemli bir aks. Caddenin 150 metrelik kısmını ayağa kaldırma işini Merkezefendi Belediyesi'yle yaptığımız proje kapsamında sürdürüyoruz. Gerçekte bu cadde 1500 yıl önce olan depremde, Milat Sonra 494 depreminde caddenin yıkıldığı şeklinde ortaya çıkardık. Caddenin doğu kısmında kaldırım var. Ortada cadde ve batı kısımdan güney yöne doğru uzayan sütunlu galeri ve üstündeki kemerlerle yükseltilen sundurma çatının olduğu bölüm var. Bu projenin bitişinde 1500 yıl sonra stadyum caddesi hayat bulmuş olacak. Önemli bir turizm alanı olan Laodikya'da antik kentinde bir değer daha dünya kültür mirasına kazandırılmış olacak. Belediyenin bize destek vermesi ve önümüzdeki projeleri de destekleyeceğini açıklaması bizi çok sevindirdi. Burası Anadolu'nun en büyük metropol kenti, özelikle de 7 kiliseden birisine sahip bir kent. Laodikya dünyada tanınan bir yer olmaya aday."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Antik kentten görüntü

Başkan Muhammet Subaşıoğlu'nun antik kenti gezmesi

Prof. Dr. Celal Şimşek'in bilgi vermesi

Ayağa kaldırılacak olan caddeden görüntü

Başkan Muhammet Subaşıoğlu'nun açıklaması

Prof. Dr. Celal Şimşek'in açıklaması

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

====================================================

Kahta'da otomobiller çarpıştı: 2 yaralı

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik  kazasında 2 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde ilçe merkezinde meydana geldi. Mehmet Dağ yönetimindeki 44 DF 006 plakalı otomobil, Öğretmenevi kavşağında İbrahim Halil Zeybek'in kullandığı 02 HD 280 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, Zeybek'in kullandığı otomobildeki yakınları Bedriye ile Berfin Zeybek yaralandı.

Yaralılar, kazayı görenlerin çağırdığı ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri ve kaza yapan otomobiller

Polislerin olay yerindeki çalışması

Acil servis ve ambulans

Yaralıların acil servise taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Haci BOZKURT - ADIYAMAN -

==================================================

Afganlı çocuklar yardım bekliyor

Kars'ta Yeni Mahalle'deki bir evde yaşayan Afganlı Haydari ailesinin 9 yaşındaki çocukları Aliekber Haydari doğumundan 5 gün sonra geçirdiği bir hastalık nedeniyle beyni su toplamaya başladı. 5 yıl önce Kars'a yerleşen aile çocuklarının iyileşmesi için yetkililerden yardım bekliyor.Oğlunun çok acı çektiğini söyleyen anne Sakine Haydari, "Oğlum'u yalnız bırakamıyorum. En ufak bir seste rahatsızlığı nedeniyle atak geçirebiliyor ve bayılıyor. Eskiden çocuk arabalarıyla dışarı çıkarabiliyordum ama artık vücudu gelişince ağırlaştı ve benim gücüm yetmiyor. Büyük bir araba gerekiyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Evden dış görüntü

-Kadın ve çocuğu

-Çocuktan genel ve detaylar

-Kadının konuşması

-Mir Kısam Erdem'in tercüme etmesi

-Ehlibeyt Derneği yöneticilerinden Mir Kısam Erdem'in konuşması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

================================================

Hükümeti beklemeyen vatandaşın bayram tatili 6 gün

KURBAN Bayramı'nı sahillerde geçireceklerin, hükümetin arife gününün yarısını resmi tatil ilan etmesini beklemeden rezervasyonlarını 30 Ağustos'tan 4 Eylül'e kadar 6 gün olarak yaptığı belirtildi. Turizm sektörü ise hükümetin tatil kararını açıklamasını bekliyor.

Okulların açılmasına iki hafta kala kutlanacak Kurban Bayramı'nın yaz sezonunun sonuna denk gelmesi yerli turist için son tatil fırsatını oluşturuyor. Resmi tatil olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen ardından yarım gün izin uygulanan 31 Ağustos arife günüyle Kurban Bayramı tatili başlıyor ve 4 Eylül Pazartesi akşamı sona eriyor. Turizm sektörü tatilin 6 veya 10 gün olarak kararlaştırılıp ilan edilmesini beklerken, hükümet yetkilileri Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasına ilişkin henüz bir karar almadı.

YA 10 YA 6 GÜN OLSUN

Turizm sektörü temsilcileri hükümete çağrıda bulunarak, vatandaşın bayram tatili planlarını daha iyi yapabilmesi için bayramdan önceki pazartesi-salı günleri ve yarım günlük arife gününü de içine alacak şekilde 26 Ağustos Cumartesi gününden 4 Eylül Pazartesi gününe kadar toplam 10 günlük tatil edilmesini talep etti. Uzun tatil fırsatıyla vatandaşların hem sahil kentlerinde tatil yapma imkanı bulabileceği, hem de memleketlerinde kurban vecibelerini ve bayram ziyaretlerini daha rahat gerçekleştirebileceği vurgulandı.

Turizm sektörü bayram tatili için ikinci alternatif olarak, yarım günlük arife günü tatilinin tam güne dönüştürülerek, Kurban Bayramı tatilinin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirilip, 30 Ağustos Çarşamba'dan 4 Eylül Pazartesi'ye kadar 6 gün şeklinde uzatılmasını önerdi.

Kurban Bayramı tatili için başta Antalya olmak üzere sahil kentlerine yoğun ilgi olduğunu belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık şunları söyledi:

"Kurban Bayramı hareketliliği başladı. Yüksek sezona da denk geliyor olması dolayısıyla otellerde ciddi yoğunluk yaşanacağını öngörüyoruz. Vatandaşın bayram tatili planlarını daha iyi yapabilmesi için bayramdan önceki pazartesi- salı günleri ve yarım günlük arife gününü de içine alacak şekilde 26 Ağustos Cumartesi gününden 4 Eylül Pazartesi gününe kadar toplam 10 güne uzatılması çok yerinde olacaktır."

'ÖNCEDEN AÇIKLANMALI'

Osman Ayık, tatil kararının önceden açıklanmasının insanların tatil planlarını kolaylaştıracağına dikkati çekti. Osman Ayık, "Dini bayram olarak Kurban Bayramı, Şeker Bayramı'ndan daha farklı. Kurban kesme vecibesi olduğu için insanlar ya başta kurbanını kesip tatile çıkıyor ya da tatil dönüşü kurban kesiyor. Dolayısıyla uzun tatil dönemi bu açıdan büyük avantaj oluşturuyor. 10 gün veya 6 gün olarak açıklanmasını bekliyoruz."

'REZERVASYONLAR 6 GÜN ÜZERİNDEN'

Kurban Bayramı döneminin okullar açılmadan önceki son deniz-kum-güneş tatil fırsatı sunduğuna dikkati çeken ETS Tur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek de şöyle küonuştu: "Kurban Bayramı rezervasyonlarında çok yoğun talep alıyoruz. Bayramda oteller çok yoğun olacak. Okullar açılmadan son tatil imkanı olduğu için kesinlikle dolu dolu geçecek. Yatak bulmakta zorluk çekileceğini düşünüyorum. Misafirler hemen rezervasyonunu yaptırsın. Son dakikaya kalanlar yer bulmakta zorlanır."

Suat Özbek, bayram tatili süresini hükümetin henüz 6 veya 10 gün olarak açıklamamış olmasına rağmen rezervasyon satışlarının önemli ölçüde 6 gün üzerinden yapıldığına değindi. Vatandaşların tatillerini 30 Ağustos Çarşamba'dan 4 Eylül Pazartesi'ye kadar planladığı, rezervasyonların da bu tarihlerin baz alınarak yapıldığına işaret eden Özbek, "Aradaki yarım günlük arife gününü de birçok kişi işyerinden izin alarak zaten birleştiriyor" dedi.

Haber: Mehmet ÇINAR/ANTALYA, -

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement