Dha Yurt Bülteni - 20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 20

16 yaşındaki genç serinlemek için girdiği gölette boğulduTOKAT'ta balık tutmaya giden 16 yaşındaki Tolga İbrahim Etli serinlemek için girdiği sulama göletinde boğuldu.

15.07.2017 21:23

16 yaşındaki genç serinlemek için girdiği gölette boğuldu

TOKAT'ta balık tutmaya giden 16 yaşındaki Tolga İbrahim Etli serinlemek için girdiği sulama göletinde boğuldu.

Olay saat 16.00 sıralarında merkeze bağlı Kızık köyünde yaşandı. Kayseri'de yaşayan Tolga İbrahim Etli ziyarete geldiği köyde, arkadaşları 16 yaşındaki Eren Erdoğan ve 15 yaşındaki Sinan Erdoğan ile birlikte köy yakınındaki sulama göletine balık tutmaya gitti. Bir süre sonra 3 arkadaş serinlemek için gölete girdi. Ancak yüzme bilmeyen Tolga İbrahim Etli bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Durumu fark eden arkadaşları Tolga'yı kurtarmaya çalıştı fakat sonuç alamadı. Eren Erdoğan durumu köydeki amacasına bildirdi. İhbar üzerine köye Jandarma ve Tokat İl Acil Afet Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri, girdikleri suda yaptıkları yarım saatlik çalışmada Tolga İbrahim'in cansız beledine ulaştı. Talihsiz gencin amcası Osman Etli kıyıya çıkarılan yeğenin cesedi başında uzun süre bekledi. Gencin boğulduğu haberini alan yakınları ise sulama göletine akın etti. Babası Halil Etli oğlunun cesedinin başında göz yaşlarını tutamadı.

Birlikte balık tutmaya gittikleri arkadaşı Eren Erdoğan ise Tolga İbrahim Etli'yi kurtarmak için uğraştıklarını fakat başarılı olamadıklarını söyledi. Ceset otopsi için hastaneye kaldırılırken, soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay yerinden görüntü

-Arama çalışmaları

-Gencin cesedi başında bekleyen amcası

-Yakınlarının üzüntüsü

-Gencin fotosu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

=================================

Şehit Hakan Demirci Nevşehir'de son yolculuğuna uğurlandı

NEVŞEHİR, BİNGÖL'ün Genç  ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucunda yaralanan tedavi gördüğü GATA' da hayatını kaybeden Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hakan Demirci, Nevşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde İkindi namazını müteakiben düzenlenen törene Şehidin Babası Nihat Demirci kardeşi kendisi gisbi uzman onbaşı olan ikizi Gökhan Demirci annesi şerife  Demirci ve  yakınları katıldı. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen İl Jandarma Alay komutanı kıdemli Albay Ziyaddin Cavlak, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı Kozaklı Belediye başkanı Celaleddin Güven İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, ilçe ve belde belediye başkanları, Siyasi parti Temsilcileri daire müdürleri binlerce kişi katıldı.

Kozaklı Merkez caminde Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehidin naşı Kozaklı ilçesine bağlı Taşlıhöyük mezarlığında toprağa verildi.

Vatandaşlar tekbirlerle şehidi uğurladılar şehitler ölmez vatan bölünmez kahrolsun PKK sloganlarıyla şehidi uğurladılar

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şehidin naşının cenaze aracıyla Kozaklı merkez camiye getirilişi

-Şehidin kendisi gibi asker olan ikiz kardeşi Gökhan Demirci askeri ünüformasıyla cenaze namazına katıldı

-Protokol üyelerinden ve canazeye katılanlardan genel ve detaly görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

================================

Şanlıurfalılar mehter eşliğinde yürüdü

ŞANLIURFA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mehteran takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Abide Kavşağı'ndan Topçu Meydana kadar gerçekleştirilen yürüyüşe; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haliliye Belediyesi Mehter Takımı'nın eşlik ettiği yürüyüşte dev Türk bayrakları açıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından vatandaşlar nöbet tutmak için Topçu Meydanı'nda geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yürüyüş için hazırlık yapılması

Mehter eşliliğinde yürüyüş yapılması

Yürüyüşe katılan protokol

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera : Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

======================================

15 Temmuz zaman kapsülü 50 yıl sonra açılacak

İZMİT'te, açılışı yapılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı'na gelecek nesillere aktarılmak amacıyla içerisinde 15 Temmuz sürecini anlatan materyaller konulduğu zaman kapsülü gömüldü. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan kapsülün 50 yıl sonra açılacağını söyledi.

İzmit Belediyesi tarafından Topçular Mahallesi Gazanfer Bilge Bulvarı'nda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı açıldı. Açılışa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı. Bin 850 metrekarelik alan içerisine yapılan parkta 15 Temmuz gecesi şahit olanların isimleri, darbe gecesi yaşananların anlatıldığı rölyefler, sembolik olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, süs havuzu, çocuk oyun alanı, yeşil alanlar ile oturma alanları yer alıyor.

KAPSÜL 50 YIL SONRA AÇILACAK

Ayrıca park içerisine hain darbe gecesini gelecek nesillere anlatılmak üzere zaman kapsülü gömüldü. 15 Temmuz Zaman Kapsülü adı verilen kapsülün içerisine hain darbe girişiminin yaşandığı geceye ait görüntüler, fotoğraflar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet eden görüntüleri, TRT'de darbe bildirisinin okutulma görüntüleri, mobese kayıtları, 15 Temmuz sürecini anlatan sunum, gazete kupürleri, şehit yakınlarıyla gazilerin geceye dair duygularını anlatan mektuplar, şehitlere ait eşyalar konuldu. Kapsül 15 Temmuz 2067 yılında açılacak.

BİZİM TÜRKİYE'DEN BAŞKA VATANIMIZ YOK

Hazırladıkları kapsül içerisine 15 Temmuz ile ilgili koyulan materyallerin gelecek nesillere aktarılacağını söyleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Burada 15 Temmuz'da verilen kahramanlıkların mücadelenin bazıları sergilendi. Yine burada bir başka daha çalışma yaptık ve 50 yıl sonra açıldığında içerisinde sayın cumhurbaşkanımızın o hain darbeye karşı ilk verdiği emri içeren ses konuşması, başbakanımızın yine aynı şekilde verdiği talimatın bilgilendirmenin kayıtları olan bir kapsülü hazırladık. Bugün hep birlikte o kapsülü yerleştirip kapatacağız ve 50 yıl sonrakilere o bilgilerin aktarılmasını sağlayacağız. Bir anlamda da tescilli hale getirip korunur hale getireceğiz. Bizim Türkiye'den başka vatanımız yok, bin yıldır Anadolu coğrafyasında Müslüman Türk yurdu olarak var olduysak ve zalimlerin korkulu rüyası, mazlumların koruyucusu kollayıcısı olduysak hep bu vatana sahip çıktığımız birlik ve beraberliğe sahip çıktığımız için var olmuşuzdur" dedi.

15 Temmuz kahramanlarını unutmayacaklarını söyleyen Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz gibi FETÖ ya da bir başka hain örgütün içeriden bizi yıkmaya çalışan hainlerin saldırısına aynı ruhla karşı koyacağız. Bu mücadele sadece 15 Temmuz'da bitmedi bu mücadele sonsuza dek devam edecek, kıyamete kadar devam edecek bir mücadele olduğunu biliyoruz. Hak ile batılın mücadelesi olduğunu biliyoruz. Bu anlamda bize düşen bu kahramanları unutmamak, bu gazilerimizi unutmamak onları gelecek nesillere anlatmak o gücü hissettirmek daha çok çalışmak, daha çok üretmek, daha çok ilim ve fenni kullanmak ve daha kalkınmış bir İzmit ve Kocaeli daha kalkınmış bir Türkiye inşa etmektir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Parkın açılması

-Başkan ve valinin konuşması

-Kapsülün konulması

-Parktan detaylar

HABER: Ergün AYAZ/KAMERA: Alişan KOYUNCU/ İZMİT(Kocaeli), -

======================================

Vatan Partisi 15 Temmuz afişlerini yargıya taşıyacak (2)

ISPARTA'DA KONUŞTU

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Isparta Kültür Sarayı'nda verdiği  "FETÖ darbesi ve Türkiye'nin çözümüö konulu konferansta, ""FETÖ'ye karşı mücadele bizim Atatürk cumhuriyetini koruma, geliştirme mücadelesidir. Şimdi bulunduğumuz koşullarda o mücadele hem iç hem dış cephede devam ediyorö dedi. Yaklaşık 100 kişilik gruba hitap eden Perinçek, FETÖ'nün herhangi bir cemaat değil ABD'nin gladyosu olduğunu savundu.  Perinçek, şunları söyledi:

"ABD, NATO ülkelerinin içine böyle bir örgütlenme yerleştirerek o ülkeleri kontrol ediyor. Aslında gladyo ABD'nin müttefik ülkelerini kontrol etme aygıtıdır. En sonunda gördük. 15 Temmuz gecesi Türkiye'de özellikle İstanbul ve Ankara'da ABD ile Türkiye arasında bir savaşa sahne oldu. Evet, bu bir savaştı. Bir şehir savaşı oldu. 2016 yılının 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milleti, ordunun içindeki ABD'nin silahlı gücünü ezdi. Aslında ABD- Türkiye savaşının en doruk en sıcak noktasıdır bu savaş. ve hala devam ediyor. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin önü açıldı ve Türk ordusu Suriye sınırındaki ABD- İsrail koridoruna girdi. Orada mücadele hala devam ediyor.ö

FETÖ'ye karşı mücadeleyi tarihi derinliği içinde çok iyi anlamak gerektiğine işaret eden Perinçek, "FETÖ'ye karşı mücadelenin 3 cephesi var. Birincisi yurtta barış, ikincisi vatan bütünlüğü, üçüncüsü de Cumhuriyet cephesidir. O nedenle FETÖ'ye karşı mücadele bizim Atatürk cumhuriyetini koruma, geliştirme mücadelesidir. Şimdi bulunduğumuz koşullarda o mücadele hem iç hem dış cephede devam ediyorö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Doğu Perinçek'in salona girişi

İstiklal Marşı

Salon detay

Perinçek'in konuşması

Detaylar

HABER: Mehmet ERÇAKIR- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

======================================

Er Meydanı'nda 656'ncı güreş heyecanı (6)

RECEP KARA'DAN ERKEN VEDA

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni 3'ncü turunda, geçen yılın başpehlivanı Recep Kara, rakibi İsmail Balaban'a altın puanlama bölümünde yenilerek Kırkpınar'a veda etti. Yaklaşık 1.5 saat süren güreşin ardından İsmail Balaban'a yenilen Recep Kara uzun süre yerden kalkamadı. Ağladığı gözlenen Kara, çevredekilerin yardımıyla kaldırılarak Er Meydanı'ndan çıkarıldı. İsmail Balaban ise galibiyetini tribünleri selamlayarak kutladı.

Üçüncü turun sonucun çeyrek finale kalan diğer başpehlivan ise Orhan Okulu, Salih Erinç, Ali Gürbüz, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu, Şaban Yılmaz oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kara ve Balaban güreşi

-Balaban'ın yenmesi

-Recep Kara'nın ağlaması

-Genel görüntüler

Haber: Engin ÖZMEN  / EDİRNE,

==========================================

Adıyaman'da darbe girişimi kınandı

ADIYAMAN'da, Memur-Sen üyeleri, FETÖ/PDY'nin darbe 15 Temmuz'daki darbe girişimini birinci yıldönümünde kınadı.

Demokrasi Parkı önünde toplanan ve üzerinde darbe girişiminde şehit olanların fotoğraflarıyla Türk bayrakları bulunan tişörtlerden giyen Memur-Sen üyeleri, darbe girişimini protesto edip kınadı. Burada açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Şubesi Başkan Vekili Abdullah Turhan, "15 Temmuz, alışılmış bir darbe girişiminden öte, doğrudan ve kanlı bir işgal girişimi olması sebebiyle sadece bizim değil, bulunduğumuz coğrafyanın her bakımdan kaosa sürüklenmesi amaçlanmıştır. Eğer bu hain kalkışma başarılı olsaydı, bölünmenin kaotik cehenneminde kurgulanan iç savaş en çok da ümmetin ve ülkemizin üzerinde kötü emelleri olanları sevindiriyor olacaktı. Bu milletin o gece başlattığı fiili direnişin, bugünlerde farklı şekillerde sürdürülen kirli emelleri de bozacağını, tarihin bizi davet ettiği geleceğe milletçe ve kardeşçe yürüyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından şehitler için dua edildi. Daha sonra kabalık bir süre slogan atarak dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Demokrasi Parkı

Toplanan üyeler

Açıklama yapılması

Dua edilmesi

Slogan atılması

Kalabalığın dağılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

======================================

Kilisliler metrelerce uzunluktaki bayrakla yürüdü

KİLİS'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde 'Milli Birlik' yürüyüşü düzenlendi. Vatandaşlar, metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı eşliğinde yürüdü.

Kilis Valiliği organizesinde gerçekleştirilen 'Milli Birlik' yürüyüşüne Vali Mehmet Tekinarslan, Ak Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara, daire amir ve müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar yüzlerce kişi, metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı eşliğinde yürüdü. Eski valilik önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yürüyüşe katılanlar

Yürüyüşten detay

Polisler

Dev Türk bayrağı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=======================================

Diyarbakır'da Milli Birlik yürüyüşü

5 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü'ne yaklaşık 70 bin kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar 250 metrelik Türk bayrağı taşıdı.

Diyarbakır'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen etkinlikler devam ediyor. 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında bugün saat 18.30'da Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Medya Kavşağı'ndan Milli Birlik Yürüyüşü başlatıldı. Yürüyüş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alınırken,vatandaşlar arama noktalarında arandıktan sonra başlama noktasının bulunduğu alana alındı. Yürüyüş için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından tamamı siyah kıyafet giyen özel bir koruma ekibi kuruldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden kurulan ekip, yürüyüş güzergahı boyunca sıkı güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşe Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

70 BİN KİŞİ 250 METRELİK BAYRAK İLE YÜRÜDÜ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı yürüyüşte vatandaşlar 250 metrelik dev bir Türk bayrağı taşıdı. Yürüyüş sırasında ellerindeki Türk bayraklarını taşıyan vatandaşlar sık sık 'Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ', "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Uzun bir yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitler Parkı'na gelen vatandaşlar, buradaki demokrasi nöbetine katıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yürüyüşten görüntüler

Alınan güvenlik önlemleri

Protokolün yürümesi

Siyah giyimli polisler

Yürüyüşün üstten görüntüsü

Kortejin demokrasi nöbeti tutulan yere gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement