DHA YURT BÜLTENİ -21 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ -21

DHA YURT BÜLTENİ -21

Otobüs şoförü, kalp krizi geçiren yolcuya hastaneye yetiştirdiADIYAMAN'da, kalp krizi geçiren yolcuyu, halk otobüsü şoförü hastaneye yetiştirdi.

28.11.2019 16:39

Otobüs şoförü, kalp krizi geçiren yolcuya hastaneye yetiştirdi

ADIYAMAN'da, kalp krizi geçiren yolcuyu, halk otobüsü şoförü hastaneye yetiştirdi. Hastanın fenalaştığı anlar, otobüsün güvenlik kameralarına yansıdı.

Dün akşam yaşanan olayda, 02 FH 181 plakalı halk otobüsüne binen Erdal Kolu, aniden fenalaştı. Diğer yolcuların uyarısı üzerine sürücü Zeynal Abidin Öztekin, otobüsü Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi. Son hızla, kalp krizi geçirdiği ortaya çıkan Erdal Kolu, hastaneye yetiştirdi. Doktorların hemen müdahale ettiği Kolu'n sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, o anlar, otobüsün güvenlik kameralarınca kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------OtobüsYolcunun fenalaşmasıDiğer yolcuların yardım etmesiYolcu acil servise götürülmesiGenel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)GÖRÜNTÜ BOYUTU: 160 MB

===========================

Van'da üniversite öğrencilerinden, miniklere hijyen eğitimi

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sağlık ve Yardım Topluluğu'na üye 63 öğrenci, 'Hijyenden bir fazlası' projesi kapsamında mahalle okullarında, minik öğrencilere kişisel hijyen ve çevre konularında farkındalık eğitimleri verdi.

YYÜ'de çeşitli bölümlerde okuyan öğrenciler, 'Hijyenden bir fazlası' projesi kapsamında, rektörlüğün tahsis ettiği iki araçla, Tuşba ilçesinin Yumrutepe, Dağönü ve Yeşilsu mahallelerini ziyaret etti. Buradaki okullara giden üniversiteli gençler, minik öğrencilere kişisel hijyen ve çevre konularında farkındalık eğitimleri verdi. Van YYÜ Sağlık ve Yardım Topluluğu Başkanı Stajyer Dr. Betül Kömürcü, amaçlarının öğrenirken, miniklere öğretmek olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sağlık ve Yardım Topluluğu olarak bugüne kadar 100'e yakın çeşitli etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerimiz içerisinde köy okullarımıza yönelik yaptığımız hijyen eğitimi bizler için çok önemli bir yer tutmaktadır. Bugüne kadar 20'den fazla mahalle okulumuzu 'Hijyenden bir fazlası' etkinliği kapsamında ziyaret ettik. Topluluğumuz üyesi tıp fakültesi öğrencileri kişisel bakım, hijyen eğitimi, görme ve renk körlüğü testleri yaparken, diş hekimi adaylarımız ağız ve diş sağlığı konularında bilgi aktarıyoruz. Veteriner hekim adaylarımız ise hayvan sevgisi üzerine eğitimler verdiler. Ayrıca, matematik öğretmenliği, ziraat ve ilahiyat fakültelerimiz öğrencileri de kendi alanları ile ilgili mahalle okullarımızda minik kardeşlerimize bilgi aktarıp, bu konularla ilgili sorularını yanıtlıyorlar. Tek amacımız, minik kardeşlerimize bir şeyler öğretmek değil, psiko-sosyal destek kapsamında beyaz önlüklülere karşı fobilerini yakmalarını sağlayarak eğlenceli vakitler geçirebileceklerini de göstermektir. Sağlık öğrencileri olarak, hastanede hijyeni sağladığımız eldivenleri balon yapıp, onların hayallerini üzerlerine çizmelerini sağlamaya çalıştık."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜCEP TELEFON KAMERASI----------------------------------------Minik öğrencilerle tanışan üniverte öğrencileri-Miniklere hijyen eğietimi verirlerken-Öğrencilerden detaylar

Behçet DALMAZ/VAN, -

===============================

AŞT'nin başına 4,5 yıl kömür denetimi yaptırılan Gökhan Avkıran atandı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Şehir Tiyatroları'nda (AŞT) bu sezon perde açılamamasının nedeninin, hukuksuz kadrolaşma olduğunu savundu. Başkan Böcek, Mehmet Özgür'den boşalan genel sanat yönetmenliğine, geçen dönem sürgün edilerek 4,5 yıl kömür ve baca denetimi yaptırılan Gökhan Avkıran'ın atandığını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, AŞT'ye yönelik açıklama yaptı. AŞT ile ilgili aldıkları kararlar sonrası gerçeği yansıtmayan paylaşımlar yapıldığını öne süren Böcek, hiçbir zaman kişisel düşünceleri ya da siyasi nedenlerle karar almadığını söyledi. Yerel seçimden sonra göreve geldiğinde yaptıkları incelemeler sonucu AŞT'de bazı aksayan noktalar tespit ettiklerini dile getiren Böcek, tasarruf tedbirleri aldıklarını vurguladı. Böcek, "AŞT'nin son 3 yılda 7 milyon liraya yakın bütçesi olmasına rağmen yeni bir yetişkin oyunu ortaya koyamadığını, sürekli her türlü dekoru ekipmanı hazır olan ve provaları yapılmış eski oyunlarını tekrarladıklarını ve bütçesi 51 bin lira olan sadece 2 yeni çocuk oyunu sahneleyerek verimli bir çalışma sergileyemediklerini gördük. Bunların dışında Antalya'da AKM, Yeni Mahalle Kültür Merkezi, Cam Piramit Kongre Merkezi gibi çalışma ortamı ve sahne bulunmasına rağmen bir AVM'den yer kiralanmış olmasını tasarruf açısından doğru bulmadık ve süresi biten bu salonun sözleşmesini yenilemedik" dedi.

'SİZLERİ MAĞDUR EDENLERE KARŞI DA EYLEM YAPACAK MISINIZ?'

Son günlerde yaptıkları açıklamalarla tiyatroda çalışmış 39 müzisyen, oyuncu ve teknik personelin işe giriş yöntemlerinin de yasal olmadığına dikkati çeken Böcek, "Bu arkadaşların işe girişleri, geçmiş dönemde saat ücretli yapılmıştır. Oysa ki Teftiş Kurulu'nun 2016 yılında yaptığı denetimde, bu çalışanların saat ücretli istihdam edilmesinin yasal olmadığı belirtilmiş ve eski yönetim tarafından bu konuda herhangi bir işlem yapılmamıştır. 2019 yılında yapılan denetimlerde ise bu personelin istihdam şekillerinin doğru olmadığı, iş akitlerinin yasa gereği sonlandırılması yönünde rapor hazırlanmıştır. Şimdi soruyorum sizlere, bu arkadaşları yanlış şekilde işe alıp mağdur edenler mi suçlu yoksa kanunları uygulayan Muhittin Böcek mi? Bu arkadaşlarıma da sormak istiyorum, sizleri mağdur eden kişilere karşı da bu eylemleri yapacak mısınız?" diye konuştu.

'AŞT EN YAKINDA ZAMANDA OYUNLARINI SERGİLEYECEK'

Şehir tiyatroları yönetmeliğinde, kısıtlamaya neden olan 2 maddede değişiklik yaptıklarını açıklayan Başkan Böcek, bu değişiklikler ile 105 yıldır perdelerini aralıksız açan İstanbul Şehir Tiyatroları başta olmak üzere Eskişehir, Kocaeli gibi şehir tiyatrolarının genel sanat yönetmeni belirleme maddesini de aynen uyguladıklarını söyledi. Böcek, "Asıl şimdi istenilen herhangi biri, hangi meslekten olursa olsun, genel sanat yönetmeni olamayacak ve tiyatroyu tiyatrocular yönetecek. Dilerdim ki o açıklamaları yapan ve videoları çeken arkadaşlarımız da önce araştırıp doğru bilgileri edinmiş olsalardı ve istediklerinin bizim yaptığımız değişikliklerle hayata geçtiğini anlasalardı. Şehir tiyatrolarımız bu sezon perdelerini açamadıysa bu, hukuksuz kadrolaşma yüzündendir. Ama tiyatroseverler meraklanmasın AŞT, en yakın zamanda yeniden perdelerini açacaktır" dedi.

Tiyatronun idari ve sanatsal kadrolarını, liyakat ve tecrübeyi göz önüne alarak yeniden yapılandırdıklarını kaydeden Böcek, şöyle devam etti:

"Sanat yönetmeni değişikliğini de bu düşünceler ışığında gerçekleştirdik. Ayrıca her yönetim çalışma ekibini kendi belirleme hakkına sahiptir. Önemli olan, kimseyi mağdur etmemek ve hak yememektir. Bu bağlamda, eski sanat yönetmenimizde şu anda şehir tiyatrolarında sözleşmeli sanatçımız olarak görevine devam etmektedir. Bazı basın organlarında yer aldığı gibi işten çıkarılması söz konusu değildir. Ayrıca yönetmeliklerde bu değişiklikler olmasaydı da eski sanat yönetmenimizin görevine devam etmesi mümkün değildi. Çünkü eski genel sanat yönetmenimiz, önceki yönetmelikte yer alan 'kesintisiz 5 yıl kurumda çalışma' şartına uymamaktaydı."

CENAZE HİZMETLERİNDEKİ TİYATROCULAR YENİDEN GÖREVDE

Genel sanat yönetmenliğine, belediyenin emektar oyuncusu Gökhan Avkıran'ı atadıklarını belirten Başkan Böcek, Avkıran'a, geçen dönem sürgün edilerek, kömür ve baca denetimi yaptırıldığını söyledi. Avkıran'ın mağduriyetinin giderildiğini kaydeden Böcek, yine geçen dönemde tiyatrodan alınarak cenaze hizmetlerine verilen oyuncuları da eski görev yerlerine döndürdüklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR YENİ OYUNCULAR ALACAK

4 Aralık Çarşamba günü, tiyatro ve sinema alanında ulusal ve uluslararası alanda başarılı işlere imza atmış Mustafa Avkıran, Şebnem Sönmez, Mine Tüzel Tüfekçioğlu, Ayşe Nil Şamlıoğlu ve Ayşegül Ünsal'dan oluşan jürinin şehir tiyatrolarında görev alacak oyuncuları seçeceğini anlatan Böcek, "Antalya'da bugüne kadar bu nitelikte seçici bir kurul oluşturulmamıştır. Seçmelere katılmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve konservatuar mezunu olan herkesin, 3 Aralık tarihine kadar belediyemize şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Hatta yasa gereği zorunlu olarak işine son verilen arkadaşlar da başvuruda bulunabilir. Seçmelerden kısa süre sonra İstanbul Devlet Tiyatroları Müdür Yardımcısı, Oyuncu ve Yönetmen Mine Tüzel Tüfekçioğlu yönetiminde ilk yetişkin oyunumuzla perdelerimizi açacağız" diye konuştu.

'BENİ PROTESTO EDENLER DE SINAVA KATILABİLİR'

AŞT'nin 2 yıldır Toptancı Hali'nde bulunan, sanata ve sanatçıya yakışmayan bir ortamda, zor şartlarda hizmet verdiğini aktaran Böcek, şimdi ise Işıklar Caddesi'nde, şehrin merkezinde yer alan 121 yıllık tarihi binada hizmet vermeye başladığını kaydetti. 39 kişinin belediye önünde kendisini protesto etmesini eleştiren Muhittin Böcek, bu kişilerin yeni açılacak sınava katılmasının önünde engel olmadığını aktardı.

YENİ DÖNEMDE 3 YENİ OYUN

Mehmet Özgür'den boşalan genel sanat yönetmenliğine atanan Gökhan Avkıran da basın toplantısında kısa bir konuşma yaptı. Avkıran, "4,5 yıl kömür denetimi yaparak Antalya'da kömür kalitesini artırmıştık. Şimdi de tiyatronun kalitesini artıracağız. Yeni dönemde yeni olarak 2 yetiştin, 1 de çocuk oyunu sergileyeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ-----------------------Salondan detayMuhittin Böcek'in açıklamasıGökhan Avkıran

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA-DHA)

=========================

Antalya'da kasım sonunda deniz keyfi

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kasım ayı sonunda güneşli havayı gören turistler plaja akın etti. Turistlerin bir kısmı güneşlenip kitap okurken, bir kısmı oyun oynadı, bazıları da denizin keyfini çıkardı.Manavgat'ın ünlü tatil bölgesi Side'de yazdan kalma bir gün yaşandı. Hava sıcaklığının 20, deniz suyu sıcaklığının ise 21 dereceyi gösterdiği Side'de otellerde kalan yerli ve yabancı tatilciler sahilde sıcak havanın keyfini çıkardı. Çoğunluğu Alman olan tatilcilerin büyük bölümü şezlonglarda güneşlenip kitap okurken, bir kısmı da otellerin animasyon ekiplerinin koordine ettiği oyunları oynadı. Bazı turistler ise denize girerken, bir kısmı da sahilde yürüyüş yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ--------------Sahilden görüntüOyun oynayan turistlerKitap okuyanlarDenize girenlerYürüyüş yapanlar

02.00"

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ -21 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement