Dha Yurt Bülteni - 21 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 21

Bakan Işık: Hiçbir sistem çift başlılığı kabul etmezMİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, bir gemiyi iki kaptanın batıracağını belirtip, "Hiçbir sistem çift başlılığı kabul etmez. Şu anda maalesef Türkiye'nin sistemi çift başlı sistemdir" dedi.

24.03.2017 23:21

Bakan Işık: Hiçbir sistem çift başlılığı kabul etmez

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, bir gemiyi iki kaptanın batıracağını belirtip, "Hiçbir sistem çift başlılığı kabul etmez. Şu anda maalesef Türkiye'nin sistemi çift başlı sistemdir" dedi.

İzmit'te bir restoranda doktorların katıldığı toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, CHP'yi eleştirerek, "Şu anda hayır kampanyasını yürüten özellikle CHP, keşke sayın Kılıçdaroğlu da parlamenter sistemi güçlendirecek bir teklif hazırlasaydı da halkın önüne koysaydı. Hatta Meclise getirseydi, kıyaslama yapma imkanı olsaydı. Evet derseniz memleket batacak propagandası yerine, alternatifiniz var alternatif de şudur diyebilseydi. Ama maalesef, ana muhalefetin böyle bir derdi yok" dedi.

Bir gemiyi iki kaptanın batıracağını söyleyen Işık, "Mevcut sistemde ne var da değiştiriyoruz. Değerli arkadaşlar, 2007'den itibaren oluşan sistem, çift başlı sistem oldu. Bir araba düşünün, bizim arabanın direksiyonu solda, İngilizlerin sağda. Ama şu anda bizim hükümet sistemimizde hem sağda, hem solda direksiyon var, iki de şoför var. Bu araç nereye gider? Askerlerin güzel bir sözü var; bir gemiyi iki kaptan batırır. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki; bir uçakta bile iki kaptan var. Sayın Kılıçdaroğlu, onun birincisi tam yetkili birinci, diğeri ikinci kaptan. Hiçbir sistem çift başlılığı kabul etmez. Şu anda maalesef Türkiye'nin sistemi çift başlı sistemdir" diye konuştu.

Bakan Işık hükümetin sandıkta direk seçileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Evet dersek ne kazanacağız? Evet dersek Türkiye uzun yıllardır sancısını çektiği temsilde adalet ve yönetimde istikrarı aynı anda kazanmış olacak. Temsilde adaleti kazanacak, çünkü yüzde 10 gibi baraja artık ihtiyaç kalmayacak. Neden, hükümeti siz sandıkta doğrudan seçmiş olacaksınız. Güven oylaması, gensoru, bütçenin reddedilmesi gibi hükümeti düşürecek sebepler ortadan kalkarsa, artık yüzde 10 barajına ihtiyaç kalır mı? Türkiye, özellikle 1980 öncesi istikrarsız hükümetlerin ödediği faturalar nedeniyle 1982 anayasasından sonra siyasi partiler kanununda yüzde 10 barajına girdi ve buna gerek kalmayacak. İkincisi, milletvekillerinin genel merkeze sadakatinden daha fazla milletvekillerinin kendi şehrine ve yasamaya yönelik sadakatini artıracak. Milletvekillerinin belirlenmesinde artık merkez yoklaması, artık bu kadar kesin olarak kullanılmayacak. Bu da demokrasinin tabana yayılmasında son derece işlem görecek. Ama bu Türkiye'de demokrasiyi kökleştirirken, diğer taraftan da özellikle istikrarı teminat altına alacak. Bir kişi ülkeyi yönetme yetkisi alacaksa, halktan doğrudan alacak. Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık birleşecek ve halk bunu sandıkta doğrudan belirleyecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakan Işık konuşması

-Toplantıya katılan doktorlardan detaylar

Haber: Orhan UZUN/ Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), -

===============================================

Bakan Avcı, genç çiftçileri destekleme törenine katıldı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de düzenlenen törende genç çiftçilere küçükbaş hayvan dağıtım törenine katıldı.

Eskişehir'de, 24 genç çiftçiye 960 küçükbaş hayvanın dağıtım töreni Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde yapıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik ile çok sayıda kişi katıldı. Bakan Nabi Avcı törende yaptığı konuşmasında hükümetin kırsal kalkınma kapsamında genç çiftçilere destek verdiğini söyledi. Avcı, şöyle devam etti:

"Eskişehir'de bu proje kapsamında 4 milyon 290 bin lira ödenek tahsis edilmiş ve bu kapsamda 77'si büyükbaş, 26'sı küçükbaş ve 40'ı da bitkisel üretim olmak üzere 108'i kadın, 35'i erkek 143 genç çiftçimiz projeden yararlanmaya hak kazanmış ve sözleşmeler imzalanmıştır. Bugün ise Genç Çiftçi Desteklemesinden 12 ilçemizde küçükbaş hayvan almaya hak kazanan 24 genç çiftçiye toplam 960 adet pırıt-pırlak cinsi küçükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştiriyoruz."

BAKAN AVCI MUHTARLARLA BULUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Saffron Otel'de merkez Odunpazarı İlçesi'ndeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'a yapılacak üçüncü havaalimanının Hollanda'daki bir havalimanını olumsuz etkileyeceğini söyledi. Avcı şöyle konuştu:

"Geçenlerde hem de bir yabancı televizyon istasyonu bir belgesel yaptı. Hollanda'daki falanca havaalanı İstanbul'da üçüncü havalimanı yapıldığında ne duruma düşecek, bununla ilgili belgesel yapmışlar. Şu anda transit yolcular için çok kullanışlı olan Hollanda'da bir havaalanı. Transit geçişlerde kullanılıyor, bundan çok ciddi gelir temin ediyor. Fakat diyorki o belgeselde; eğer İstanbul'da bu üçüncü havalimanı faaliyete geçerse, burası çok ciddi kayba uğrayacak. Çünkü İstanbul, Hollanda'ya göre ve o havalimanına göre çok merkezi bir konumda. Afrika'ya, Asya, Avrupa'ya da yakın. Hepsinin en optimum kesişme noktasında İstanbul. İstanbul, coğrafi özelliğiyle zaten çok büyük bir avantajı var. Son zamanlarda bakıyorsunuz, Türk Hava Yolları maşallah, Allah nazarlardan saklasın şu anda dünyanın en fazla, farklı yere uçan havayolu. Şimdi onunla uğraşıyorlar. Bunun gibi turizmimizle, ekonomi ile ilgili şeylerde benzer hesaplar var. Türkiye gel deyince gelen, git deyince giden, sıradan bir ülke olmaktan çıkıyor. 14 yıldır Türkiye bütçesinden en büyük payı Milli Eğitime ayırıyor, gençlerin ve çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için ayırıyor. Ben cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen atayan Milli Eğitim Bakanıydım. 300 bine yaklaştıydı."

'MESELE, MEMLEKET MESELESİ'

Kapalı kapılar ardından Türkiye'ye pek çok tuzakların kurulduğunu söyleyen Nabi Avcı, "Türkiye Allah'ın da izniyle bunları birer birer geçti. En sonuncusu, yani bütün projeler bitti, oradan buradan dolandılar, netice alamayınca en son 15 Temmuz felaketiyle son şanslarını denediler. Gereken cevabı milletçe vereceğimize inanıyorum. Bunun için de sizden çok açık destek rica ediyorum. Çünkü mesele şu parti, bu parti, Erdoğan, Binali Yıldırım meselesi değil. Mesele memleket meselesi" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Bakanın genç çiftçiler için düzenlenen törene gelişi ve zeybek ekibi tarafından karşılanması

-Bakanın konuşması

-Bakan Avcı'nın çiftçilere temsili çeklerini vermesi ve küçükbaş hayvanlarının bulunduğu kamyonun yanında çekilen görüntüsü

-Avcı'nın muhtararın katıldığı toplantıdaki konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, -

======================================================

Hafif ticari aracın bagajından ceset çıktı

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle dövülen ve boğazı kesilerek öldürülen 51 yaşındaki Mustafa Ilçak'ın cesedi hafif ticari aracın bagajında bulundu.

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında Karatepe Mevkii yakınlarındaki Babadağ İlçe Yolu kenarında meydana geldi. Park halindeki hafif ticari aracın camından bagajda ceset olduğunu gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, ceset bulanan ticari araçta detaylı parmak izi araştırması yaptı. Kapıları kilitli olan ticari araç, itfaiye ekipleri tarafından açılarak ceset bagajdan çıkarıldı. Yapılan incelemede boğazı kesilmiş ve vücudunda darp izleri olan kişinin Mustafa Ilçak olduğu belirlendi. Savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Ilçak'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adil Tıp Morgu'na götürüldü. Hafif ticari araç emniyet otoparkına götürülürken, Mustafa Ilçak'ın başka yerde öldürülmüş olabileceği ve katil yada katil zanlılarının cesedi olay yerine terk ettikleri ihtimali üzerinde duruluyor. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olay yerinden görüntü

Polislerden ve inceleme yapılmasından görüntü

Bagajın açılıp, cesedin çıkarılmasından görüntü

Cesedin kaldırılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

======================================================

Yangında mahsur kalan kadınları itfaiye kurtardı

ADANA'da bir apartmanın 8'inci katında çıkan yangında, balkonda mahsur kalan iki kadını, itfaiye ekipleri kurtardı.

Merkez Çukurova İlçesi Yurt Mahallesi Kurttepe Caddesi'ndeki 9 katlı apartmanın 8'inci katında, bugün saat 19.45 sıralarında yangın çıktı. Mutfaktaki buzdolabından kaynaklı elektrik kontağından çıkan yangın, kısa sürede daireyi sardı. Bu sırada evde bulunan iki kadın, balkona çıkıp yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Merdivenli araç ile 8'inci kattaki dairenin balkonuna ulaşan itfaiye erleri, kadınları aşağı indirdi. Dumandan etkilenen iki kadın, sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. İtfaiyenin uzun uğraşları sonucu söndürülen yangında daire kullanılmaz hale geldi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yükselen alevler

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi

Olay yerindeki kalabalık

Yaralıların ambulans içerisinde tedavi edilmesi

Olay yerindeki itfaiye ve ambulans araçları

Ekiplerin yangın merdiveni ile yagına müdahale etmesi

Olayı anlatan görgü tanıkları

Haber: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, -

================================================

2'nci olan engelli Enes, 1'inci olamadığı için ağladı

KARABÜK Üniversitesi'nde düzenlenen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunlarında 50 metre koşusunda 2'nci olan 16 yaşındaki Enes Güvenç, 1'inci olmadığı için gözyaşı döktü.

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Karabük Üniversitesi'nin düzenlediği Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, kampüs içerisindeki Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadı'nda yapıldı. 92 özel ve partner sporcu, atletizm ve karma futbol branşlarında mücadele etti. 50 metre koşusunda 2'nci olan Enes Güvenç, piste yatarak gözyaşı döktü. Güvenç, kendisini ayağa kaldırarak teselli etmeye çalışanlara sarılarak, "Ben 2'nci oldum, 1'inci olamadım, tekrar yarışalım" dedi. Hocalarının "1'inci oldun, sana altın madalya vereceğiz" dediği Güvenç, "Hayır, ben birinci olamadım" diyerek gözyaşı dökmeye devam etti. Uzun bir süre sonra boynuna altın madalyasını takan Güvenç, "Rakibimi geçtim. Hiç durmadım, koştum, koştum ve birinci oldum" dedi.

Etkinlik sırasında sporcular Ankara havası oynayarak eğlendi. Özel Olimpiyatlar Ülke Direktörü Didem Ünsür, "Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlikler Karadeniz Bölge Oyunları ile devam ediyor. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı mutluyuz. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Ortak amacımız, onlar hakkındaki önyargıları yıkıp aslında aralarında hiçbir fark olmadığını göstermek. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini kanıtlıyorlar. Hem kendileri mutlu oluyor hem de bize gelecek için umut veriyorlar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Sporcuların selamlama geçişi

-Sporcuların oyun havaları eşliğinde oynamaları

-Karma futbol müsabakası

-Atletizm müsabakaları ve madalya törenleri

-Enes Güvenç'in koşuda 2'nci gelmesi

-Enes Güvenç'in piste yatıp ağlaması

-Enes Güvenç'i teselli edilmeye çalışması

-Enes Güvenç'in konuşması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 21 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement