Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)KILIÇDAROĞLU: TERÖRÜN OLMADIĞI, ADALETİN EGEMEN OLDUĞU BİR ÜLKE İNŞA ETMEK İSTİYORUZCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 15'nci gününde, Anayasa referandumunda 'evet' oyu kullananan pek çok vatandaşın kendilerine sempatiyle baktığını söyledi.

29.06.2017 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KILIÇDAROĞLU: TERÖRÜN OLMADIĞI, ADALETİN EGEMEN OLDUĞU BİR ÜLKE İNŞA ETMEK İSTİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 15'nci gününde, Anayasa referandumunda 'evet' oyu kullananan pek çok vatandaşın kendilerine sempatiyle baktığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Şimdi terör bitsin, diye 'evet' oyu veren vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Artık kandırılıyorsunuz bunu düşünün. Bunların terörü bitirecekleri yok. Biz; terörün olmadığı, adaletin egemen olduğu bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından Ankra'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 15'nci gününe saat 08.00'de Düzce'nin Gümüşova İlçesi Selamlar Köyü mevkisinden başladı. Geceyi yine karavanda geçiren Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, havanın çok sıcak olacağının söylendiğini, o yüzden daha dikkatli olacaklarını söyleyerek, "Belki biraz daha ağır yürüyeceğiz. Sıcağın önümüzdeki günlerde daha da artacağı ifade ediliyor. Şundan herkes emin olsun. İster çok sıcak olsun ister çok soğuk olsun ister yağmurlu olsun ister sis olsun. Biz kararlıyız, azimliyiz, İstanbul'a adalet için yürüyeceğiz. Biz adalet için toplumun vicdanı için yürüyoruz. Bu yürüyüşümüze toplumun çok değişik kesimlerinden sempatiyle bakanlar var. Özellikle Anayasa referandumu sırasında 'evet' oyu kullanan pek çok vatandaşımız da bize sempatiyle baktıklarını, yürüyüşümüze destek verdiklerini ifade ediyorlar. Biz de onlara yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.

'BUNLARIN TERÖRÜ BİTİRECEKLERİ YOK'

Art arda gelen şehit haberleri nedeniyle derin üzüntü yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Her gün yeni şehit haberleri geliyor. Terörsüz bir Türkiye, hepimizin ortak arzusudur. FETÖ'den mi geliyor, PKK'dan mı geliyor, DHKP-C'den mi geliyor; terör kimden gelirse gelsin teröre karşı hepimizin namuslu bir şekilde tavır alması lazım. Teröre karşı ortak mücadele etmemiz lazım. Hükümet yetkililerine her zaman şunu söyledim: Arkadaşlar, siz terörü bitirmek için ne istiyorsunuz? Her istediklerini aldılar; ama bitmiyor. Referandum geldi. Referandumda da 'Evet oyu verin, terör bitecek', afişlerle donattılar. Şimdi terör bitsin, diye 'evet' oyu veren vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Artık kandırılıyorsunuz bunu düşünün. Bunların terörü bitirecekleri yok. Biz; terörün olmadığı, adaletin egemen olduğu bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz." 'RABİA İŞARETİ YAPIP PROTESTO EDENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Bugün Düzce sınırını terk edeceklerine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bize sempatiyle bakan, bize el sallayan hatta arada bir 'Rabia' işareti yapıp, bizi protesto ettiğini düşünen bütün Düzceli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Ben ne kadar adalet istiyorsam benim siyasal düşüncelerimin karşısında olan veya benim gibi düşünmeyen vatandaşın da adalet isteme ve düşüncesini özgürce açıklama imkanı var. O nedenle onlar bizi protesto ederken veya kötü sözler söylerken biz sadece ellerimizi yukarı kaldırdık ve onları alkışladık. Alkışladığımız için de çok huzurluyuz. Olumsuz bir olay oldu. O nedenle çok sayıda Düzceli geldi, özür diledi. Biz, o olayı asla Düzcelilerle beraber tutmadık. Düzceliler bizim yüreğimizdedir. Onların suyunu içtik" diye konuştu.

BANDO İLE KARŞILANDI, GÜL DÖKÜLDÜ

Kılıçdaroğlu, açıklamanın ardından Sakarya'ya doğru yürüyüşe geçti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere çevre illerden gelen partililer, sivil toplum örgütleri destek verdi, korteje katıldı. Ellerinde süpürge bulunan bir grup, Kılıçdaroğlu'nun önünde temsili olarak adalet temizliği yaptı. Başında 'adalet' yazılı terazi taşıyan kişi de ilginç görüntü oluşturdu. Kılıçdaroğlu, Gümüşova İlçesi girişinde ise bando ile karşılandı. Kılıçdaroğlu'na İzmir Barasu avukatları da eşlik etti. Burada bir kişi de Kılıçdaroğlu'nun yoluna gül döktü. Kılıçdaroğlu, sıcak hava nedeniyle önceki günlere göre daha yavaş yürüdü. İlk etapta 3.8 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu, Gümüşova Rampaları'ndaki Çukurambar mevkisinde ilk molayı vedi.

AYDINLI EFELER KARŞILADI

Yaklaşık yarım saat dinlenen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ikinci etap için tekrar yürüyüşe başladı. Bu bölümde Kılıçdaroğlu, bando ve cübbeleriyle yürüyüşe katılan avukatların arkasında yürüdü. Yürüyüş sırasında 'görevli' yazılı kırmızı tişöret giyen 25 milletvekili kortejin düzenli bir şekilde yürümesi için görev yaptı. Kılıçdaroğlu'nun, Gümüşova Rampaları'nın son bölümünde zorlandığı ve terden gömleğinin ıslandığı görüldü. Kılıçdaroğlu, ikinci etapta 4.5 kilometre yürüdü. Yeşilyayla mevkisindeki mola yerinde Kılıçdaroğlu'nu Aydınlı efeler, efe kıyafetleriyle karşıladı, yörük poşusu hediye etti. Kılıçdaroğlu, kısa süre efelerle yan yana yürüyerek mola yerine ulaştı. Kılıçdaroğlu, 15'inci günün ilk iki etabında toplam 8.3 kilometre yürüdü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Kılıçdaroğlu yürüyüş

-Detaylar

-Bando

-Süpürge ile yürüyenler

-Kılıçdaroğlu yürümesi

-Sloganlar

-Aydınlı efeler

Haber-Kamera: Ersin ERCAN-Gürkay GÜNDOĞAN-Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

========================================================

2)BAKAN YILMAZ: SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK VE MÜLAKAT DEVAM EDECEK

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik ve mülakatların kaldırılacağına yönelik çıkan haberlerle ilgili olarak, "Ben böyle bir açıklama yapmadım. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecek" dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında geldiği memleketi Sivas'ta Hizmet-İş Sendikası Sivas Şubesi'ni ziyaret etti. Burada sendika yönetimi ve üyeleri ile biraraya gelen Bakan Yılmaz sendika faaliyetleri hakkında Şube Başkanı Nihat Şimşek'ten bilgi aldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmenliğin ve mülakatların kaldırılacağına yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Hayır ben hiç böyle bir açıklama yapmadım. Bakanlığımda da kimse böyle bir açıklama yapmadı. Ama birileri kalksın diyor. Aksine Sağlık Bakanlığında da  biliyorsunuz sözleşmeli sağlık personeli alımı uygulaması başlatıldı. Dolayısıyla da böyle bir şeyi kaldırmayı düşünmüyoruz. Aksine daha objektif kriterlerle nasıl herkesi ikna eder şekilde yapılır o doğrultuda Başbakanımızın talimatı var, ona çalışıyoruz. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu bu sözleşmelinin daha objektif kriterler içinde mülakat bölümünün yapılması için de Başbakanımızın talimatı var. Sözleşmeli öğretmen uygulaması devam edecek" dedi.

"ALLAH BİR DAHA 2 TEMMUZ'U GÖSTERMESİN"

Yıldönümü yaklaşan 2 Temmuz 1993'de yaşanan Madımak Olayları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, "Allah bir daha 2 Temmuz'u göstermesin. Türkiye'nin gücü birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden geçer. 80 milyon Türkiye'nin birlik beraberlik için de olduğu zaman bu ülke üzerinde plan yapmak isteyenlerin, bu ülkeyi aksatmak isteyenlerin hiçbirinin amacına ulaşamayacağını düşünüyorum. Ben 2 Temmuz'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. O olaydan dolayı da mağdur olanların da Allah yardımcıları olsun diyorum. Biz bir olursak, beraber olursak, kardeş olursak Türkiye'yi daha aydınlık yarınlara ulaştıracağız. İnşallah bir daha böyle 2 Temmuzlar Türkiye'nin ve dünyanın hiçbir yerinde yaşanmasın diyoruz." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Bakanın sendika ziyareti

-Burada yaptığı açıklamalar

Haber-Kamera:  Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(102 mb)

==================================================

3)GAZİANTEP' TE  KAZA: 2 ÖLÜ, 7 YARALI

GAZİANTEP'te, otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Kaza, saat 11.30 sıralarında Gaziantep- Yavuzeli karayolunun 11'inci kilometresinde meydana geldi. Sürücüleri ve plakaları belli olmayan hafif ticari araçla otomobil Bedir Mahallesi yakınlarında çarpıştı. Kazada, ilk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi de yaralandı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

GAZİANTEP/DHA

===================================================

4)AMBULANSTAN GELEN PATLAMA SESİ POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

TOKAT Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'ne ait park halindeki hasta nakil ambulansının amortisör körüğünün patlaması polisi alarma geçirdi.Kent merkezinde, Gülbahar Hatun Mahallesi'nde park halinde bulunan Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'ne ait 60 BH 513 plakalı hasta nakil ambulansından patlama sesi geldi. Patlama sesini duyan çevrede bulunanlar '155 polis ihbar' hattını arayarak durumu bildirdi. Sevk edilen polis ambulansın bulunduğu yolu yaya ve araç trafiğine kapatarak önlem aldı. Bomba imha ekiplerinin yaptıkları incelemede,  ambulansın sağ arka amortisör körüğünün teknik bir arıza nedeniyle patladığı tespit edildi.Bölgeden ambulans geçerken patlama sesini duyduğunu söyleyen Zeki Kas, "Lastik patlama sesinden daha büyüktü, o anda ben klima tamir ediyordum. O anda ben de klima patladı sandım.  Sonra dışarıya baktım. Ambulansın altından toz çıkıyordu. Daha sonra ekipler geldi" dedi.

Yapılan inceleme ardından hasta nakil ambulansı tamir için servise götürüldü

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Olay yerinden görüntü

-Ambulansın görüntüsü

-Polisin incelemesi

-Patlamayı duyan vatandaşın konuşması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

(105 mb)

================================================

5)PKK'LILARIN ASKERİ ÜS BÖLGESİ YOLUNA TUZAKLADIĞI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde bulunan askeri üs bölgesinin yoluna PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerine yapılan ihbar üzerine bulunarak imha edildi.Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kurt Dağı üs bölgesi ile Ballıkaya köyü arasında, bir ihbarı değerlendiren güvenlik kuvvetlerince yapılan arama tarama faaliyetinde, PKK/KCK terör örgütü tarafından yola döşenmiş durumda 2 uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının yerinde imha edildiği belirtildi.

ŞIRNAK, -

================================================

6)MANYAS KUŞCENNETİ'NE ZİYARETÇİ AKINI

BALIKESİR'in Manyas İlçesi'nde bulunan ve Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma altında tutulan Manyas Kuşcenneti, havaların ısınması ile  doğaseverlerin ilgi odağı oldu. 266 türden yaklaşık 3 milyon kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuşcenneti'ne gelenler, doğanın mucizesine tanıklık ediyor. Ramsar Sözleşmesi kapsamında A Sınıfı Diploması ile ödüllendirilen Manyas Kuşcenneti, doğal güzellikleri ve kuşların hareketliliği ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kuşcennetine gelen doğaseverler yapılan özel yuvalarda ve sazlıklarda kalan kuşları çıktıkları kuleden dürbün ile izleme fırsatı buluyor. Ayrıca kamera sistemiyle alınan görüntüler de kapalı devre yayınla izlenebiliyor. Yetkililer, Manyas Kuşcenneti'ne aralarında karabataklar, pelikanlar, balıkçı, gri balıkçı, balaban, atmaca, sakarmeke, saz bülbülü, söğüt bülbülü ve arı şahini gibi kuşların da bulunduğu 266 kuş türünün 64'ünün her yıl düzenli olarak gelip kuluçkaya yattığını belirtti. Yetkililer bu kuşlardan 22'sinin zaman zaman geldiğini, 180 türün ise göçmen olduğunu söylediler.Manyas Kuşcenneti'nin mart ayında hareketlendiğini kaydeden yetkililer ağustos ayı sonu eylül ayının ilk yarısında ise bu kuşların sıcak bölgelere göç edeceğini açıkladı.

Göüntü dökümü

--------------------------

Drone'den havadan milli park görüntüleri

Pelikanlar yuvada ve göl üstünde

Müzede kapalı devre televizyon sisteminden gelen görüntülerle ilgili bir görevli bilgi veriyor.

Röportajlar

Kuş gözlem kulesinden izleyenler

Pelikanlar

(Boyut: 281mb)(Süre: 3.54 dak.)

Erdem ÖZCAN/ MANYAS(Balıkesir), -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement