Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

FETÖ'den gözaltına alınan 2 emniyet müdürü adliyedeMERSİN'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 emniyet müdürü, adliyeye sevk edildi.

03.11.2016 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'den gözaltına alınan 2 emniyet müdürü adliyede

MERSİN'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 emniyet müdürü, adliyeye sevk edildi.

26 günlük gözaltı süresinin ardından sabah saatlerinde Devlet Hastanesi'ne getirilen Mersin eski Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile Batman eski Emniyet Müdürü Semih Teymur, sağlık kontrolünden geçirildi. Sakalları uzayan her iki müdür de rahat ve sakin tavırları ile dikkat çekti. Kameraları görünce konuşmaya başlayan Batman eski Emniyet Müdürü Semih Teymur, "Yazın da doğru yazın. Tetikçi Ergenekon medyasının ben ağzına tükürdüm, aynı şeyi yapmayın. Doğruları yazın. Ben Türkiye'de ilk defa '17-25 Aralık bu hükumete darbedir' diyen tek emniyet müdürüyüm. Basın açıklaması yapan, bundan dolayı telefonu dinlenen bir emniyet müdürüyüm. Cumhurbaşkanının da dediği gibi 'At izinin it izine karıştığı' bir noktadayız" dedi.

Öksüz ve Teymur sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarıldı.

Grüntü Dökümü

--------------------

-Mersin eski Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile Batman eski Emniyet Müdürü Semih Teymur, gözaltı aracından inerken

Mersin eski Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile Batman eski Emniyet Müdürü Semih Teymur sağlık kontrolü için odaya alınırken

Batman eski Emniyet Müdürü Semih Teymur'un konuşması

Mersin eski Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile Batman eski Emniyet Müdürü Semih Teymur gözaltı aracına alınırken

-Araç hastaneden ayrılırken

Haber: İbrahim MAŞE-Kamera: Mustafa İNSAN/ MERSİN,

===============================================

Müzik öğretmeni, Irak- İran sınırdaki öğrencilerin ufkunu değiştirdi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ne Müzik öğretmeni olarak atanan İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihal Salda, öğrencilerinin yaşamına renk getirdi. 40'ı kız çocuğu 50 kişilik koro oluşturan Salda, gelir gelmez öğrencilerine Türkiye'nin dört bir yanından da yardım topladı.

Terör olaylarıyla sık gündeme gelen Türkiye-İran ve Irak sınırındaki üçgende bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi, bugünlerde Koçyiğit Ortaokulu'na atanan müzik öğretmeni Nihal Salda'nın yaptığı sosyal faaliyetlerle adından farklı bir söz ettirmeye başladı. 1.5 ay önce Irak sınırındaki Derecik Beldesi'ne atanan ve gelip göreve başlayan Salda, Şemdinli ilçe merkezine görevlendirilmesine rağmen Derecik'te kalmayı tercih etti.

KORO İLE ÖĞRENCİLERE MÜZİK AŞKI

Çocukların hayatına renk katmak için sosyal faaliyetler yapmaya başlayan Salda, ilk olarak öğrencilerinden bir koro kurdu. 40'ı kız 50 kişilik koro oluşturan Salda, eğitimlerine başlayarak çocuklara müzik aşkını aşıladı. Kısa sürede müzik öğretmenleri Nihal Salda'nın bağlaması, Özgür Aydemir'in gitarı eşliğinde koro halinde türkü söyleyen öğrenciler, sık sık okulda arkadaşlarına da konser vermeye başladı.

YARDIM YAĞDI

Göreve başladıktan sonra okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarının olduğunu gören Nihal Salda, sosyal medya üzerinden yardım çağrısı yaptı. Çağrısına Türkiye'nin her yerinden yanıt verilirken, adeta okula yardım yağdı. Gelen kırtasiye ve giyim yardımlarını öğrencilere dağıtan Salda, öğrencilerin mutluluğuna mutluluk kattı.

"SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ SÜRDÜRECEĞİM"

Derecik'e atandıktan sonra önce bazı endişeleri olduğunu anlatan Nihal Salda, şöyle konuştu: "Gelip buraları gördükten sonra öğretmenlik yapmanın tadını burada aldım. Bu tür sosyal ve kütlürel etkinlikler yaparak öğrencilerime farklı bir yaşam sunup, sanatla iç içe olmalarını sağlamaya çalışıyorum. Bu tür etkinliklerin bu bölgede yapılması Türkiye'nin diğer bölgelerinde yapılmasından daha etkili olacağını düşünüyorum. Bundan sonra özellikle kız çocuklarıyla ilgili çalışmalar yapacağım. Kısa süre sonra da konser etkinliklerine başlayacağız."

Görüntü Dökümü

-------------------

-Öğretmenin bağlama çalması

-Öğrenciler ile okuduğu türküler

-Öğrencilerden detaylar

-Öğrencilerle rjportaj

-Öğretmen ile röportaj

-Okuldan ve öğrencilerden detay ve genel

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN- Behçet DALMAZ- Murat ÇAĞLAR/ ŞEMDİNLİ(Hakkari),-

======================================

Otomobil minibüsle çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde, virajda kontrolden çıkan otomobilin karşıdan gelen servis minibüsüyle çarpıştığı kazada baba-oğul olan 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında, Kırova Mevkisi Mopak Kağıt Fabrikası önündeki virajda meydana geldi. İzmir'den Kemalpaşa yönüne giden Harun Acar'ın (25) kullandığı 35 AK 1995 plakalı otomobil, virajda kontrolden çıkıp, karşıdan gelen 35 S 0214 plakalı servis minibüsüyle çarpıştı. Otomobil sürücü Harun Acar ile yanındaki babası Yaşar Acar (51) olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada servis minibüsündeki 4 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, otomobilde bulunan baba-oğulun cesetleri itfaiyenin yardımı ile sıkıştıkları yerden çıkarılıp, aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Yoldan geçen diğer araç sürücüleri, sık sık kazaların yaşandığını belirttikleri virajda yetkililerin bir an önce önlem almalarını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Baba-oğulun cesetlerinin otomobilden çıkartılmasından görüntü

-Cesetlerin cenaze aracına taşınması

-Kaza yapan otomobil ve minibüsün görüntübü

-Kaza yerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ümit YILDIZ/ KEMALPAŞA (İzmir),

==============================================

Kaçak kafe yıkımı mahkeme tarafından durduruldu

ŞANLIURFA'da, Kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen 2 katlı kafenin yıkımı mahkeme tarafından durduruldu.

Haşimiye meydanındaki bir binanın en üst katında bulunan ve kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen kafenin yıkım çalışması mahkeme tarafından durduruldu. Zabıta ve polislerin geldiğini gören işyeri sahibi Berces Kaya, kendini işyerine kapattı. Kaya'yı ikna etmek için polis uzun süre çaba harcadı. İşyerinin yıkılmasına karşı çıkan Kaya, işyerindeki ses sistemi ile dışarı seslenerek, yıkımın haksız olduğunu ve çalışanların işsiz kalacağını ifade etti. Yetkililerle görüşmek istediğini ve elinde mahkeme kararı olduğunu ifade eden Kaya, 2 saat sonra ikna edilerek eylemini sonlandırdı. Eyyübiye Belediyesi tarafından kararı verilen kafenin yıkımı mahkeme tarafından durdurulduğu öğrenildi.

Görantü Dökümü

---------------------------

Kafede polis ve zabıta ekiplerinin önlem alması

İşyeri sahibinin kendini kafeye kapatması

İşyeri sahibinin pencereye çıkıp konuşması

Polis ve zabıta ekiplerinin alandan ayrılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

==============================

Edirne'de 'yoksul kömürü' kararının iptali için dava açıldı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Necmettin Baygül, ilçede hava kirliliğinin önlenmesi için 5 bin 600 ve üzeri kalorideki ithal kömürün yakılması yönündeki kararın, İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından 1 yıl ertelenmesi kararı üzerine Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtıklarını söyledi.

Türkiye'nin havası en kirli yerleşim merkezi olan Edirne'nin Keşan İlçesi'nde hava kirliliğinin önlenmesi için 5 bin 600 ve üzeri kalorideki, en fazla yüzde 1.6 kükürt oranına sahip ithal kömürün yakılması yönünde 12 Nisan 2016 tarihinde alınan karar, İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksullara dağıtılacak yerli kömürün belirlenen kriterlere uymadığı gerekçe gösterilerek, 1 yıl ertelendi.

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Necmettin Baygül, İl Mahalli Çevre Kurulu'nun kararıyla ilgili Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtıklarını ve ayrıca imza kampanyası başlattıklarını açıkladı. Hava kirliliğinin önlenmesi için çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü belirten Baygül, "Gerek ilgili ve yetkili kurumlar, gerekse Keşan halkı kararın bütün detaylarına uymalı daha temiz bir çevrede yaşamak, daha temiz hava solumak için herkes gerekli özeni göstermelidir. Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açıldı. Ayrıca İmza kampanyası başlatıldı. Edirne milletvekillerimiz ile görüşüldü. Gerekli girişimleri yapacaklarını belirttiler. İmzalar toplandıktan sonra Edirne Valisi Günay Özdemir ile görüşeceğiz" dedi.

Görütü Dökümü

--------------------

-27 EKİM 2016

-Keşan'dan detaylar

-Tüten bacalar

-Bacaları tüten binalar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

==================================================

Kapkaççı ensesindeki dövmeden yakalandı

kapkaç anı güvenlik kamerasında

ADANA'da boynunda ağzından ateş saçan ejderha dövmesi bulunan, birçok suçtan sabıkalı 25 yaşındaki İbrahim Balsoy, ATM'den para çeken 35 yaşındaki Ela Tekin'in elindeki 800 lirayı kapkaç yoluyla alıp kaçtı. Balsoy, 27 gün sonra alışveriş için gittiği bir mağazada, ensesindeki dövmeden tanıyan dikkatli bir polis memuru tarafından yakalandı.

Olay, 5 Ekim'de Ziyapaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Ela Tekin ile kadın arkadaşı, akşam saatlerinde para çekmek için bir bankanın ATM'sine geldi. İki kadın işlem yaparken, İbrahim Balsoy da hemen yanlarındaki makinenin başında durdu. İşlemini tamamlayan Ela Tekin'in çektiği 800 lirayı alan Balsoy, koşarak uzaklaştı. Olay anı, bankanın para çekme makinesinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Kayıtları inceleyen polis, güvenlik kamerasının karşısında yüzünü saklamaya çalışan şüphelinin ensesinde ağzından alev saçan ejderha dövmesi olduğunu belirledi. Polis, zanlının eşkalini belirleyerek yakalamak için çalışma başlattı.

Olayı araştıran Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'nda görevli bir polis memuru, kapkaçtan 27 gün sonra, alışveriş yapmak için gittiği cep telefonu bayisine gelen şüpheliyi ensesindeki ejderha dövmesinden tanıyarak yakaladı. Gözaltındaki sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen İbrahim Balsoy, "Bu dövme herkeste olabilir, bir şey ispatlamaz" diye savunma yaptı. Zanlının yakınları avukatları aracılığıyla Ela Tekin'in çalınan parasını geri ödemesine rağmen İbrahim Balsoy, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Şahsın ATM de para çeken kadınların yanında beklemesi

Şahsın kadının elinden panayı alıp kaçması

------------------

Şasın Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Ensesindeki dövmenin görüntüsü

Zanlının polis aracına bindirilmesi

Adli Tıp Birimi tabelası

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Sude UÇAROĞLU/ADANA,

==============================================

Kaybolan köpeğini el ilanıyla arıyor

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde yaşayan 58 yaşındaki Fatma Ozan, kaybolan Sibirya cinsi 'Şila' adlı köpeğini el ilanıyla arıyor.

Dumlupınar Mahallesi'nde oturan Fatma Ozan, evde beslediği iki köpekten biri olan Şila'nın, sokakta gezdirilirken, otomobillerin hareketinden korkarak kaçtığını söyledi.

ÜZÜNTÜDEN AĞLIYOR

Köpeğinden 'kızım' diye söz eden ve konuşurken zaman zaman gözyaşı döken Fatma Ozan "Ben yaşlı bir insanım. Çok dışarılara çıkamam. Evde Pia ile Şila kızlarımı besliyorum, günüm onlarla geçiyor. Onların bana hayat verdiğini doktorum da söylüyor. Şila'nın kaybolması beni çok üzdü, perişan oldum. Bulanlar lütfen haber versin. Alıp götürdülerse, lütfen getirsinler, şikayetçi olmayacağım. Bulana ödül vereceğim" dedi.

SİYAH SİBİRYA KURDU

Fatma Ozan'ın kızı Güneş Ozan da annesi için köpeklerinin çok önemli olduğunu belirterek "Kaybolan Şila siyah Sibirya kurdu, kahverengi göz rengi var. Hazırladığımız, üzerinde köpeğimizin fotoğrafı da bulunan el ilanlarını caddelere asıyoruz. Kendisini görenlerin haber vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Fatma Ozan'ın evin içerisinde köpeği ile birlikte görüntüsü

Kayıp köpeğinin afişini göstermesi

Fatma Ozan'ın konuşması ve ağlaması

Yanında kızı ve diğer köpeği ile görüntüsü

Yanındaki köpeği öpmesi

Fatma Ozan'ın kızı Güneş'in kayıp köpeğin afişini duvara yapıştırması

Afişin önünde kızı Güneş ile röp.

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

==================================================

Konserde organ bağışı çağrısı

MANİSA'da sahne alan Kornea'nın Sesi grubu, türkü repertuvarıyla beğeni toplayan bir konser verdi. Grup, konserde organ bağışı çağrısı yaptı.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, Organ Bağışı Haftası kapsamında, organ bağışı farkındalığı için kurulan 'Korneanın Sesi' grubu konser verdi. İzmir'deki Ege Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğilmez'in 7 yıl önce kornea nakli yaptığı bir görme engelliyle birlikte kurduğu grupta; kornea bağışçısı göz doktoru Önder Demirtaş, Ege Üniversitesi öğrencisi Özgün Düzgün, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğrencisi görme engelli Mazlum Acar ve kornea nakli yapılan Cem Cansız da yer aldı. Başta Aşık Veysel'den olmak üzere çeşitli ozanlara ait türküleri seslendiren grup, kulakların pasını sildi.

Organ bağışı farkındalığını artırmak için çalışan Prof. Dr. Sait Eğrilmez, konser öncesinde yaptığı açıklamada bağış çağrısı yaptı. Aşık Veysel hayranı olduğunu söyleyen Eğrilmez, Mazlum Acar ve Eyüp Sultan isimli iki görme engelliye değinerek, "Türkiye'nin görme engelli ilk organ bağışçıları aramızdan çıktı. Kendileri retina sorunu olmasından dolayı kornea nakli yapılsa bile göremeyeceklerini öğrendiklerinde, başka bir görme engelliye ışık olmak için kornealarını bağışladı" dedi. Ülkede 2 bin 700 kişinin kornea nakli beklediğini açıklayan Prof. Dr. Eğrilmez, "Hastalar kornea beklemesin, kornealar hasta beklesin istiyoruz. Bu farkındalığı her ile yaymalıyız. İzmir'de kornea bekleme süresini 2 aya düşürdük ama Türkiye'de hala kornea bekleme süresi 9 aydır" dedi.

Konsere katılan CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker ise 2016'da 80 görme engelliye kornea nakli yaptıklarını belirterek, kornea ve organ bağışı için farkındalık çağrısı yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez'in konuşması

Konsere katılanlardan görüntü

Görme engellilerin ve göz doktorların birlikte türkü söylemesinden görüntü

Genel ve Detayl görüntü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

==================================================

Bursalı 2 genç piyanist, İspanya'dan dereceyle döndü

İSPANYA'nın Tenerife kentinde, 26-31 Ekim tarihleri arasında yapılan uluslararası müzik yarışmasına katılan Bursa Akademix Güzel Sanatlar Merkezi öğrencilerden 17 yaşındaki Damla Koşar birinci, 19 yaşındaki Elif Sinan ikinci oldu.

Bursa Akademix Güzel Sanatlar Merkezi piyano öğretmenlerinden Elena Çekiç'in koçluğunda yarışmaya hazırlanan Damla Koşar ve Elif Sinan, Rus, Alman, İsveçli, Azeri, ABD'lilerin de yer aldığı toplam 16 ülkeden yarışmacının yer aldığı yarışmada solo piyano dalında dereceye girmeyi başardı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın 11'inci sınıf öğrencisi olan ve Elena Çekiç'ten ders alan Damla Koşar, yarışmaya iyi hazırlandıklarını belirterek, "Tenerife'ye yirmi dört saatlik yorucu bir yolculuğun ardından ulaşmıştık. Yorgunluğu atlatmamız ve motivasyonumuz konusunda Elena öğretmenimizin büyük çabası oldu. Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano yarışmasına az bir zaman kaldı. Bence bu yılın en önemli organizasyonu yapılacak Bursa'da. Yani benim de daha fazla çalışmam gerekecek" dedi.

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi olan Elif Sinan da Tenerife'deki yarışmanın ilk uluslararası deneyimi olduğunu belirterek, "Gerek üniversite hocalarım gerekse piyano koçum Elena Çekiç'ten bu konuda büyük destek gördüm. Yarışmadan önce yaşadığım heyecanı tarif edemem. Benim için diğer ülkelerden gelen yarışmacılarla kurduğum diyalog en az aldığım derece kadar önemli. Artık piyano da seviyemi daha iyi görebiliyorum. Daha iyisini yapabilirim. Yarışmak için değil kendim için yapacağım. Bursa yarışması bu anlamda oldukça önemli" dedi.

Dereceye giren öğrencilere eğitim veren Akademix Güzel Sanatlar piyano eğitmen koçu Elena Çekiç iki yıldır dünyanın birçok ülkesinde yarışmalara katıldıklarını belirterek, "Türkiye'de gerçekten çok güzel yetenekler var, ama uluslararası organizasyonlara pek katılmıyorlar. Avrupa'da sekizinci sınıfa gelen bir öğrenci ortalama üç uluslararası organizasyonda yer alıyor. Müzik sadece belli sınırlar içerisinde yapılacak bir aktivite değildir, diğer kültürlerle buluşunca anlam kazanır. Yani müziğin sınırı yoktur. Uluslararası organizasyonlardan bir tanesi ki bana göre bu alanda 2016'nın en önemli piyano yarışması ve müzik festivali Aralık ayında Bursa'da yapılacak. Buradan alınacak bir katılım belgesi bile çok önemlidir. Türkiyeli piyanocular yarışmaya, olmazsa istedikleri enstrümanla festivale mutlaka katılım sağlasınlar. Vizyonlarının olumlu yönde değiştiğini görecekler" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: BURSA, -

===================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement