Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)TUNCELİ'DE ÇATIŞMA: 4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜTUNCELİ'den Erzincan'a eylem yapmak için giden ve güvenlik güçleri tarafından farkedilen bir grup PKK'lı ile dün akşam çıkan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, 4 terörist öldürüldü.

25.06.2017 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TUNCELİ'DE ÇATIŞMA: 4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

TUNCELİ'den Erzincan'a eylem yapmak için giden ve güvenlik güçleri tarafından farkedilen bir grup PKK'lı ile dün akşam çıkan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, 4 terörist öldürüldü. Ovacık İlçesi ile Erzincan'ın Kemah İlçesi arasında kalan Munzur Dağları bölgesinden, eylem yapmak için Erzurum bölgesine geçmek isteyen bir grup PKK'lının tespit edilmesi üzerine bölgeye operasyon düzenlendi. Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar süren çatışmada, ilk belirlemelere göre 4 terörist öldürüldü. Çatışma bölgesine havadan ve karadan birlikler sevkedilerek, operasyon alanı genişletildi. Bölgede zaman zaman çatışmaların sürdüğü belirtilirken, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı 2 Kobra tipi taaruz helikopteri de bölge yoğun bombardıman altına aldı.

Ferit DEMİR-TUNCELİ/DHA

=====================================================

2)DAĞLICA GAZİSİNİN AİLESİYLE YAŞADIĞI EV YANDI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Ketenciler Köyü'nde Gazi Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Sezer'in ailesiyle birlikte yaşadığı ev, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.

Yangın, saat 04.00 sıralarında köydeki Kahyalar Mahallesi'nde meydana geldi. 17 Ekim 2015 tarihinde Hakkari Dağlıca'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Astsubay Kıdemli Çavuş 24 yaşındaki Uğur Sezer'in, babası Ahmet ve annesi Şerife Sezer ile birlikte yaşadığı tek katlı ev, henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı. Gazi Uğur Sezer'in gezmek için İstanbul'da olduğu sırada çıkan yangını fark eden baba Ahmet ve anne Şerife Sezer, yangını kendi imkanlarıyla söndürmeyince itfaiyeye haber verildi. Kısa sürede tüm evi saran yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın, itfaiyenin 2 saat süren çalışmasıyla söndürüldü.

Yangını söndürmeye çalışırken ayağından yaralanan Ahmet Sezer ile dumandan etkilenen Şerife Sezer, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çitfin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yangının müdahale eden komşu Ahmet Akman, komşularının haber vermesi üzerine dışyarıya çıktığında evin yandığını gördüğünü söyleyerek, "Çatıdan alevlerin çıktığını gördük. Evdeki olan insanlar bir anda aşağıya indi. Ondan sonra itfaiyeye telefon ettik. Tüpleri dışarıya çıkarttık. Bir hayvan vardı onu kurtardık. İtfaiye biraz geç geldi. Erken gelse bu şekle gelmeyecekti." dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Uğur Sezer'in babaevindeki arşiv görüntüsü

-Ahmet ve Şerife Sezer'e ambulansta müdahale

-Yanan ev

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Köylülerin itfaiye ekiplerine yardım etmesi

-Toplanan köy halkı

Süre: (7.56) Boyut: (243 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===================================================

3)MALATYA ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ BAYRAM

MALATYA'da Ramazan Bayramının 1 'inci günü Şehir Mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı. Şehit düşen evlatlarıyla bayramlaşmak için şehitliklere akın eden şehit yakınları bayram sabahını buruk geçirdi. Ramazan Bayramı'nın ilk saatlerinde, Şehir Mezarlığındaki Şehitliği şehit yakınları tarafından ziyaret edildi. Malatya'da camileri doldurarak bayram namazını kılan vatandaşlar daha sonra şehitliklere giderek ziyarette bulundular. Şehitlerin mezarlarını temizleyen yakınları, onlar için Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiler. Şehit yakınları mezarları temizlerken gözyaşlarını tutamadılar. Bir Ramazan bayramına daha buruk girmenin acısını yaşayan şehit yakınları 'Önce vatan' diyerek acılarını içlerine attı.

MİNİK ÇOCUKLAR, ŞEHİT BABALARININ MEZARINI HEM SULAYIP HEM ÖPTÜLER

Sabahın ilerleyen saatlerinde şehitliğe gelen ve burada ziyaretlerde bulunana evli ve çocuğu olan şehit yakınları, çocuklarını şehit düşen babalarının mezarı başına getirerek, "bak bebeğim bu senin babanö demeleri yürekleri dağlarken, kimisi de ellerinde getirdikleri su dolusu bidonlarla mezarlığı suladığı görüldü. Bir başka şehit çocuğuda babasının mezarını hem suladı, hem fotoğrafını öptü.

YAKUT AİLESİNİN, AYRI İLK BAYRAMI

Şırnak'ta  31 Mayıs 2017 Çarşamba günü düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma'nın ilk kadın komutanı olan 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut'un annesi Sabahat Yakut ramazan bayramının ilk günü şehit kızını mezarı başında ziyaret ederek, "şehit olmuşsunda duymamışımö diyerek ağıtlar yaktı. Sabahın erken saatlerinde Ay Yıldızlı bayrakla gölgelendirilen kızı Songül Yakut'u mezarı başında ziyaret eden anne yakut şehit kızının fotoğrafını göğsüne basarak, "Şırnak'ın dağlarında şehit olmuşsun duymamışım, derin uykudaymışım, annen ölsün annen ölsün, akşam 'anne ben seni ararım' dedin, bende duymamışım derin uykuya dalmışım, şehit olmuşsun şehit yazmışlar mezar taşına, Şırnak'ın dağlarında kahramanım, yiğidimö diyerek baygınlıklar geçirdi.

Mikail PELİT/MALATYA, -

=====================================================

4)VALİ AKSOY, HEM BAYRAMLAŞTI, HEM VEDALAŞTI

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, bu sabah düzenlenen bayralmaşma programına katılanların hem bayramını kutladı, hem de vedalaştı. Ramazan Bayramı nedeniyle Diyarbakır Valiliği tarafından kentteki kamu, sivil toplum örgütleri ve vatandaşın katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Karayolları 9'uncu Bölge Müdürülüğü Sosyal Tesisleri'nde Vali Hüseyin Aksoy'un ev sahipliği yaptığı programa AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Arslan'ın yanısıra çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Bayramlaşma töreninde bir konuşan Vali Aksoy, Diyarbakırlılar'ın bayramını en içten dilekleriyle kutladığını ifade ederek, bayramların dostlukların pekiştiği, sorunların giderildiği özel günler olduğunu, bu bayramı da fırsata dönüştürerek, küskünlerin ortadan kalktığı, yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı bir gün olduğunu söyledi.Yayımlanan son kararnameyle Kocaeli Valiliği'ne atanan Vali Aksoy, Perşembe günü kentten ayrılacağını ifade ederek, bayramlaşma programına katılanların hem bayramını kutladı, hem de vedalaştı. Görev yaptığı süre içerisinde birlikte çalıştığı herkese ve Diyarbakır halkına teşekkür eden Vali Aksoy, "2 Eylül 2014 tarihinde Diyarbakır Valiliği görevine başladım. Son kararnameyle Kocaeli Valiliği'ne atandım. Bir aksilik olmadığı taktirde Perşembe günü Diyarbakır'dan ayrılacağım. Diyarbakır'da görev yaptığım süre içerisinde bir çok kurum ve kuruluşumuzla işbirliği içeriside çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum. En önemli teşekkürü de Diyarbakır halkına yapmak istiyorum. Diyarbakır halkı bize güven duydu ve bizim söylemlerimizi dikkate alarak hareket etti. Diyarbakır halkının özellikle son süreçte terörle mücüdale konusunda, terör örgütüyle arasına mesafa koymasından dolayı bu anlamda teşekkür ediyorum" dedi. Buradaki bayramlaşma programının ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavi görenlerin bayramanı kutladı.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Bayramlaşmaya katılanlar

-Vali Aksoy'un vatandaşla bayramlaşması

-Vali Aksoy'un konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

=======================================================

5) PROTOKOLDEN ŞEHİTLİK VE HUZUREVİ ZİYARETİ

BURDUR protokolü Ramazan Bayramı dolayısıyla şehitlik ve huzurevi ziyaretinde bulundu.

Şehitlikte dün gerçekleştirilen programa Vali Şerif Yılmaz, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Tank Albay Cem Tuce, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, 58'inci Piyade Alay Komutanı Albay Hakan Tutucu, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Baro Başkanı Ramazan Gedik, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evlerinde kalan çocuklar katıldı. Vali Yılmaz ve protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktıktan sonra Kuran okundu ve İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua edildi.

Protokol üyeleri daha sonra Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi'ni ziyaret ederek burada kalan yaşlılarla bayramlaştı. Huzurevinde kalanların bayramını kutlayan Vali Yılmaz, "Cenabı hak hep beraber nice bayramlara kavuşmayı nasip etsin. Bugün vekilimiz, belediye başkanımız, garnizon komutanımız, daire müdürü arkadaşlarımız ve çocuklarımızla hep beraber sizlerin ziyarete geldik. Bayram bu, hem büyüğü hem küçüğü, hepsinin bir arada olması, esas bizim de istediğimiz özlediğimiz aile ortamı bu. Böyle büyük küçük torunla dedenin bir arada olması. Bugün çok şükür hepimiz buradayız. Dedeler de burada torunlar da burada. İnşallah birlik ve beraberliğimiz devam etsin. Allah nice bayramlara ülkemiz içerisinde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kavuşmayı nasip etsin" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren huzurevi sakini 85 yaşındaki Ahmet İnce de "Nice huzur dolu bayramlara birlikte kavuşalım. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------

Şehit mezarlarına karanfil bırakılması

Kuran okunması

Dua edilmesi

Huzurevi ziyareti

Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===========================================================

(GÖRÜNTÜ EKİŞLE YENİDEN)

6)KOVBOY KASABASI'NDA VAHŞİ BATI TATİLİ

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde kurulan kovboy kasabası temalı tesis, yerli ve yabancı turistler için ilginç bir deneyim oluşturuyor. Tesise giriş sırasında kimi tatilciye Kızılderili, kimisine ise kovboy kostümü veriliyor. İsteyenler tatil boyunca bu kostümlerle gezebiliyor.

Antalyalı Mustafa Deniz'in, Manavgat'ın kırsal bölgesi Aksaz Mahallesi'nde kurduğu 'West Virginia City' adlı kovboy kasabasında turistler için banka soygunu gibi çeşitli animasyon gösterileri tatilcileri bekliyor. 'Türkiye'de bir kovboy kasabası' sloganıyla 10 yıl önce açılan tesis, vahşi batının gizemli kasabalarını andırıyor. Tesise gelenler vahşi batıdan örneklerle karşılaşıyor. Ziyaretçiler kovboy filmlerinde gördükleri şerifin ofisi ve bankayı ziyaret ediyor. Ziyaretçiler kovboy temalı salonda dinlenip içeceklerini içiyor.

Üzerinde 'Banka', 'Sheriff' ve 'Nezaret' yazılı ahşap yapılar yine tatilciler için düzenlenen animasyon şovlara sahne oluyor. Bu yapılar aynı zamanda konaklamak isteyenler için de oda olarak tahsis ediliyor. Tesisteki salonda ise sandalyelerin üzerinde at eğeri bulunuyor. İçeceklerini yudumlamak isteyenler eğerlerin üzerine oturuyor. Kızılderililerin kullandığı ok ve yayın yanı sıra kovboy tüfeği ile hatıra fotoğrafı da çektirmek mümkün.

Kasabadaki atlar ise meraklılarını bekliyor. İsteyen ata binerak bu keyfi yaşayabiliyor. İdam sehpası ve su kuyusunun da bulunduğu tesise gelenler, ayrıca Yörük hayatını da tanıma şansı buluyor. Tesiste, banka soygunu, hazine arama, suçluları cezalandırma gibi çeşitli animasyon gösterileri ve canlandırmalar yapılıyor.

Tesisi 10 yıl önce kurduğunu, Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın farklı ülkelerinden daimi müşterileri olduğunu belirten işletmeci Mustafa Deniz, "Müşterilerimizin de içinde yer aldığı farklı animasyonlar hazırlıyoruz. Kimi zaman barbekü başında yemek yiyoruz, kimi zaman banka soygunu oyunu oynuyoruz. Burada herşey vahşi batı konseptinde" dedi.

Kovboy kasabasını arkadaşlarının önerisiyle keşfettiğini söyleyen Olya Jumagylyjova ise "Kız arkadaşımla hafta sonu tatili için buraya geldik. Gelir gelmez birimize kovboy kostümü birimize de kızılderili kostümü verdiler. Ata bindik, çok eğlendik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Tesisin girişinden görüntü

Tesisteki binalardan görüntü

Şerif ofisi ve bankadan görüntü

Ziyaretçilerden görüntü

At gezisinden görüntü

Röp 1: Mustafa Deniz (işletmeci)

Röp 2: Olya Jumagylyjova (tatilci)

Detaylar

HABER: İbrahim LALELİ- KAMERA: Mithat ABAKAN/ANTALYA,

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement