Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)8 HDP'LİDEN CEZAEVİ MESAJLARIHDP, haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve cezaevlerine konulan Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş, avukatı ile gönderdiği mesajda, "Bizi bu karanlıkta teslim alacağını sananlar, unutmasınlar ki tek bir kibrit çöpü, tek bir mum bu...

06.11.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)8 HDP'LİDEN CEZAEVİ MESAJLARI

HDP, haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve cezaevlerine konulan Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş, avukatı ile gönderdiği mesajda, "Bizi bu karanlıkta teslim alacağını sananlar, unutmasınlar ki tek bir kibrit çöpü, tek bir mum bu karanlığı aydınlatmaya yeterlidir" dedi.

HDP Genel merkezinden yapılan açıklamada, cezaevinde bulunan Eş Genel Başkanlar ve 6 Milletvekilinin avukatları ile görüştükleri ve gönderdikleri mesajlar paylaşıldı. HDP'nin yaptığı yazılı açıklamada Tutuklanan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın geç saatlerde Edirne Cezaevi'ne görüldüğü için avukatların henüz kendisiyle görüşemedikleri ifade edildi. Tutuklu 2 eş genel başkan ve 6 milletvekilinin avukatları ile ilettikleri mesajları ise şöyle açıklandı:

Selahattin Demirtaş (HDP Eş Genel Başkanı): Öncelikle bütün dostlara selam ve sevgilerimi iletiyorum. Ülkemizin her gün daha fazla karanlığa itildiği bu günlerde, bizim hukuksuz bir şekilde tutuklanmamız. Sadece bu karanlığın biraz daha koyulaşmasına sebep olmuştur. Ancak bizi bu karanlıkta teslim alacağını sananlar, unutmasınlar ki tek bir kibrit çöpü, tek bir mum bu karanlığı aydınlatmaya yeterlidir. Bulunduğumuz yer ve koşullar ne olursa olsun halkımızın özgür yarınlarda barış içerisinde yaşaması için gerekirse mum gibi yanmaya devam edeceğiz. Herkes demokrasi mücadelesinde görev başında olmalı, canla başla bu karanlığı ortadan kaldırıp aydınlık geleceğimiz için çalışılmalıdır. Moralim ve sağlığım çok iyidir. Sevgilerimle.

Figen Yüksekdağ (HDP Eş Genel Başkanı): Her şeye rağmen umudumuzu tüketemez, direncimizi kıramazlar. İçeride ya da dışarıda HDP ve bizler yine Türkiye için biricik özgürlük ve demokrasi seçeneğiyiz. İşte bütün korkuları bundandır. Kimse moralini bozmasın, gardını direncini düşürmesin. Bu nefret ve saldırganlığın korkudan olduğunu unutmasın. Mutlaka sevgi ve cesaret kazanacaktır. Sevgi ve selamlarımla.

İdris Baluken (HDP Diyarbakır Milletvekili Grup Başkan Vekili): Halkımız moralli olsun, onuruna sahip çıkan haklımızı selamlıyor. Bizler de onurumuza sahip çıkıyoruz. Burada olması gerekenler bizler değil bu komplo ve mizanseni hazırlayanlardır. Bizi marjinalize etmek için bizim nerde olduğumuzu dahi saklıyorlar. Bu bir rehin alma ve kaçırılma politikasıdır. Tarih boyunca bu dikta bu anlayış hep yıkılmıştır, yok olmaya mahküm olmuştur. Bizlerin duruşu ile bir kez daha böyle olacaktır. Bulunduğumuz her yerde mücadelemize devam edeceğiz. Halkımıza selamlar.

Ferhat Encü (HDP Şırnak Milletvekili): Bu bir mücadele, bu mücadelenin binlerce toprağa düşmüş tutuklusu var. Biz kendimiz onlardan ayrı tutmayız. Bu şiddetli bir saldırı dalgasıdır. Ancak direnişle püskürtülebilir. Bizler de burada direniyoruz, direneceğiz. Hiç kimse mutsuzluğa kapılmasın, umudunu diri tutanlar bu zulme karşı koyabilir. Umut birleşmektir aynı zamanda. Faşizme karşı halkımızın ortaya koyduğu onurlu direniş kazanacaktır. Eşbaşkanlarımızın rehin alındığı bir ülkede hiç kimse ben özgürüm diyemez. Halkımıza selam ve sevgilerimi iletirim.

Gülser Yıldırım (HDP Mardin Milletvekili): AKP diktatörlüğü ne yaparsa yapsın bizi ne mücadelemizden nede inandığımız değerlerden asla vazgeçiremeyecektir. Yaptığı bu insanlık dışı uygulamalar, bizim ona karşı vermiş olduğumuz mücadelede ne kadar haklı olduğumuzu göstermektedir. Azmimiz daha da büyümüştür. Tüm halkımızın bilmesini istiyorum. Selam ve sevgilerimle.

Leyla Birlik (HDP Şırnak Milletvekili): Zor bir süreç ve darbedir. İçeride ve dışarıda direneceğiz. ve mutlaka kazanacağız. Selamlar.

Nursel Aydoğan (HDP Diyarbakır Milletvekili): Tutuklanmamız HDP'nin tasfiyesinin bir parçasıdır. Unutulmamalıdır ki HDP bir dava partisidir. Cezaevinde olsak da davamızın ve mücadelemizin takipçisiyiz. Tutuklanmamızla ilgili olarak hiç kimsenin asla morali bozulmasın, hiç kimse asla ve asla umutsuzluğa kapılmasın. AKP'nin yönelimi ne düzeyde olursa olsun bizler moralimizi güçlü tutacağız. Umudumuzu büyüteceğiz.

Selma Irmak (HDP Hakkari Milletvekili): AKP darbesi aleni bir şekilde ortaya çıktı. Bu darbe demokrasi cephesinin önünü almaya yöneliktir. 80 darbesinden daha sinsi bir darbedir. Gelişen geniş muhalefete duyulan korkudur. Direniş devam edecek, halkımız dışarıda biz burada direneceğiz. Cezaevleri ikinci adresimizdir. Kadın arkadaşlara özel selamlarımı iletiyorum. Kadınlar AKP'nin kabusu olacaktır. Halkımız geleceğine sahip çıksın. Türkiye ve Kürdistan halklarına direniş çağrısında bulunuyoruz. Selam ve sevgilerimle.

DİYARBAKIR/DHA

===================================================

2)DOWN SENDROMLU AYTUĞ İÇİN İKİ HASTANEDEN İKİ AYRI RAPOR

ADAPAZARI'nda yaşayan mali müşavir Erdem Güçlü/nün down sendromlu 2 yaşındaki oğlu Aytuğ Güçlü'ye Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden "yüzde 0' rapor verildi. Baba itiraz edince Yenikent Devlet Hastanesi'nden yüzde 55 engelli raporu verildi. Erdem Güçlü rehabilitasyon tedavisinin gecikmesine neden olduğunu ileri sürdüğü doktorlar hakkında şikayetçi oldu.

Adapazarı'nda yaşayan 45 yaşındaki mali müşavir Erdem Güçlü'nün oğlu Aytuğ, down sendromlu olarak kalbinde 2 delikle dünyaya geldi. Oğlunu kalbindeki sorunla ilgili İstanbul'da ameliyat ettiren Erdem Güçlü, küçük çocuk sağlığına kavuşunca rehabilitasyon tedavisine başlamak üzere hastaneye gitti. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki muayene olan Aytuğ'a doktorlar 25 Şubat 2016 tarihinde 'yüzde 0 engellidir' raporu verdi. Elindeki bu raporla rehabilitasyon tedavisine başlayamayan ailenin İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayeti üzerine küçük çocuk bu kez Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nde 2 1 Mayıs tarihinde muayene oldu. Aytuğ'a burada yüzde 55 engelli raporu verildi.

Erdem Güçlü oğlunun hastanede yapılan bu yanlışlıklar yüzünden rehabilitasyon tedavisine 3 ay geç kaldığını ifade ederek, "Biz bebek bekliyorduk, Allah bize bir melek verdi. Doğumundan sonra, doktorlar çocuğun kalbinde 2 delik olduğunu ve kalp kapakçıklarının olmadığını söyledi. Biz de çocuğumuzu İstanbul'da kalp ameliyatı ettirdik. Çocuğumuzu yıpratmamak adına, hastanelerden uzak tutmaya çalıştık. Bu tür meleklerin sağlık bulabilmesi için bürokrasiye ihtiyacı vardı. Biz de sağlık raporu almak için yaşını doldurmasını bekledik. Sonra müracaat yaptık, doktorlar elimize bir rapor verdiler. Doktorları dolaştık, kaşe imza yaptı. Sonra bizi rapor için davet ettiler. Çocuğumuza hiç kimse dokunmadan, dediler ki şu tarihte raporunuzu almaya gelin. Biz de gittik yüzde 0 rapor verdiler. Down sendromlu, 5 buçuk saat ameliyatta kalmış. İtirazda bulunduk. Yenikent'e gittik, doktorlarımız bire bir çocuğumuzu muayene etti. Oğlumuza oradan yüzde 55 rapor aldık. Bir eğitim merkezinde tedavimize başladık. 3 ay geç kaldık tedaviye bu rapor yüzünden" dedi.

Doktorlarla ilgili BİMER'e ve Valiliğe şikayette bulunduğunu kaydeden Güçlü, "Bu çocuğun 1 saatlik fizik tedavisi 70 lira, bir aileyi düşünün her gün çocuğunu fizik tedaviye götürse ayda 2 bin 500 lira. Şikayetimizi biz BİMER aracılığıyla yaptık. Oğlumuzun geleceği bizim için önemli. Biz yıprandık, başla aileler yıpranmasın" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Baba ile röp

-Çocuktan görüntüler

ADAPAZARI-DHA

==================================================

3)DEVRİLEN AĞACIN ALTINDA CAN VERDİ

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde ağaç kesimine yardıma giden 32 yaşındaki Aziz Uysal, traktörün direksiyonunda beklerken kesilen ağacın üzerine devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi. Serik'e bağlı Tekke Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Tekke İlkokulu'nun bahçesindeki yaşlı ağaçların mahalleli tarafından kesilmesi kararlaştırıldı. İmece usulü yapılan kesime Aziz Uysal da traktörüyle yardım için gitti. Çalışma sırasında park halindeki 07 EP 786 plakalı traktörünün direksiyonunda bekleyen Aziz Uysal, çevredekilerin bağrışlarına rağmen kesilen 23 metrelik ağacın altında kalmaktan kurtulamadı.

Kazanın ardından olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İncelemede Aziz Uysal'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Uysal'ın cenazesi Serik Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Görüntü Dökümü

--------------

Olay yerinden görüntüler

Devrilen ağaçtan görüntü

(Cep telefonu görüntüleri)

( HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

=======================================================

4)'SESLERİN BÜYÜSÜ' BÜYÜLEDİ

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), müzik severleri 'Seslerin Büyüsü' konserinde bir araya getirdi. Konserde, dünyaca ünlü bestecilerin eserleri, piyano eşliğinde opera diliyle seslendirildi.

'Seslerin Büyüsü Konseri', Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, ANTDOB Sanat Yönetmeni ve Müdürü Sibel Kızılateş, Başrejisör Vekili Serhat Konukman'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Konser, besteci Goetz'in 'Ben Senin, Sen Benim' adlı eseriyle başladı, koronun seslendirdiği 'Bourree', ardından 'Goodbye Love' ile devam etti. Solistler Ferdi Uslu 'O Sole Mio', Serap Demirhan Işık 'El Vito', Meriç Karataş 'I Could Have Danced All Night', Arzu Aydoğumu 'Gel Ey Seher' adlı eserleri dillendirdi.

Konserde Adnan Saygun'un 'Katibim', düzenlemeleri Memduh Özdemir'e ait 'Gemiciler', Erdal Tuğcular'a ait 'Suda Balık Oynuyor', Nevin Kodalı'ya ait 'Dök Zülfünü Meydana Gel' adlı eserlere de yer verildi. İzleyenleri büyüleyen, duygulandıran, neşelendiren konser, 'Gidelim Göksu'ya' adlı eserle sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------

Koro ve solistlerden görüntüler

HABER- KAMERA: Yusuf DEMİR/ANTALYA,

==========================================

5)KOPAN ELEKTRİK TELİ 2 İŞYERİNİ KÜL ETTİ

ANTALYA'da kopan elektrik telinin neden olduğu yangında 2 işyeri yandı.

Yangın, Kızılırmak Caddesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan bir işyerinde meydana geldi. Osman B.'nin depo olarak kullandığı dükkan üzerinden geçen elektrik telleri henüz bilinemeyen nedenle koptu. Deponun çatı kısmına düşen teller bir anda kıvılcım çıkardı ve hasır ev eşyaları tutuştu. Tutuşan hasırlar deponun yanındaki Osman G.'ye ait eşyalara da sıçradı. Eşyaların da tutuşmasıyla birlikte iki dükkan alev içinde kaldı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait çok sayıda itfaiye ekibi gelerek yangına müdahale etti. 1 saat süren müdahale ardından iki işyerinde, kullanılamayacak ölçüde zarar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

İtfaiyenin çalışması

Yangından görüntü

Çevredekilerden görüntü

Elektrik direğinden sarkan kablolar

Görgü tanıklarıyla röportaj

İtfaiyeden detay

437 MB/// 04.52ö

GÖRÜNTÜ DURUMU: Link geçiliyor.

( HABER: Alparslan ÇINAR- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

==============================================

6)ORGAN BAĞIŞINA DESTEK PEDALLARI

BURSA'da, Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu üyesi 300 kişilik grup, bisikletle kent turu atarak organ bağışına dikkati çekti.

'Organ Haftası' etkinlikleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan yola çıkan bisikletli grup, kentin çeşitli noktalarından geçtikten sonra Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Heykeli'ne geldi. Burada toplu fotoğraf çektiren grup, Kent Meydanı'na geçti. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Alerji Bilim Dalı Başkanı ve hastane başhekimi Doç.Dr. Yakup Canıtez, üniversite olarak organ bağışı konusunda Türkiye'de üçüncü sırada olduklarını söyledi.

Canıtez, 'Organ Haftası' nedeniyle böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, "Ekibimiz çok başarılı, biz de onlara elimizden gelen desteği veriyoruz. Amacımız; toplumsal farkındalığı arttırmak. Organ bekleyen çok sayıda hastamız var, bu çok önemli bir konu. İnşallah ilerleyen yıllarda daha da iyi noktalara gelmeyi hedefliyoruz" dedi.

Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof.Dr. Ekrem Kaya da, Bursa'nın organ nakli konusunda Türkiye'nin en iyi bölgesi olduğunu anlatırken, Rakamlar milyon başına ölçülüyor. Bursa'da bu oran 19.2. Türkiye'de ise sadece 6. Yani Türkiye'nin üç misli fazla organ bağışı var. Avrupa sevyesinde. Bursa, bu rakamlarla Avrupa Birliği'ne girmiştir" dedi.

Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu üyesi Cihat Sefa Bektaş son 1 haftada 400 organ bağışı aldıklarını kaydederek, "Bu çok iyi bir rakam, geçen sene 200'lerdeydi. Bu hedefimizin çok üzerinde, vatandaşlarımızın ilgisinden dolayı çok memnunuz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Bisikletlilerin kent içindeki görüntüleri

-Açıklamalar

Faruk KAHRAMAN/BURSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement